σε ,

Τα 7 πιο επικίνδυνα νούμερα που βλέπουμε σε τσίρκο

Τα εναέρια ακροβατικά μπορεί να είναι δημοφιλή, όμως η βαρύτητα θα κερδίζει πάντα.

American Horror Story: Circus

Έχετε πάει ποτέ σε κάποιο τσίρκο στο οποίο χασμουριόσασταν επειδή τα νούμερα τα οποία παρουσίαζαν ήταν άκρως βαρετά; Αν ναι, τότε τα παρακάτω ίσως σας φτιάξουν τη διάθεση. Ίσως πάλι όχι. Ειδικά αν φοβάστε τα ύψη, αγχώνεστε εύκολα και δεν έχετε καλή ισορροπία.

Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει 7 από τα καλύτερα ή τα χειρότερα (ανάλογα με το πώς το βλέπει κανείς) νούμερα σε τσίρκο. Συμπεριλάβαμε κάποια παραδοσιακά νούμερα που εκτός από πολλά «ουάου» στους θεατές έχουν προκαλέσει και πολλούς τραυματισμούς ή ακόμα και θάνατο. Ξεκινάμε με:

1. Φωτιά από το στόμα

Ας ξεκινήσουμε με το ότι άνθρωποι για να πετύχουν αυτό το νούμερο βάζουν στο στόμα τους κάποιο είδος καύσιμου, είτε αυτό πρόκειται για κηροζίνη ή βενζίνη είτε για κάποιο εύφλεκτο υγρό με βάση το αλκοόλ. Στη συνέχεια, φυσούν το καύσιμο που έχουν στο στόμα τους, πάνω σε έναν δαυλό από φωτιά, δημιουργώντας έτσι μια πύρινη ομίχλη. Ποιοι κίνδυνοι όμως ελλοχεύουν; Η φλόγα σε συνδυασμό με το εύφλεκτο υλικό στη χειρότερη μπορεί να ανατινάξει το στόμα του διασκεδαστή ενώ στην καλύτερη μπορεί να τον δηλητηριάσει εισπνέοντας ή (ακόμα χειρότερα) καταπίνοντας το εύφλεκτο υλικό. Επίσης, υπάρχει και κίνδυνος για το κοινό αφού η φλόγα μπορεί εύκολα να μετατοπιστεί χωρίς προειδοποίηση και να κάψει όποιον παρακολουθεί.

2. Τείχος του θανάτου

Στο τείχος του θανάτου μοτοσικλέτες ή αυτοκίνητα αγωνίζονται γύρω από τους τοίχους ενός κυλινδρικού δαχτυλιδιού πραγματοποιώντας ακροβατικά. Ένα νούμερο που είναι τρομακτικό και μόνο που το παρακολουθείς, πόσο μάλλον να συμμετέχεις σ’ αυτό. Το Τείχος του Θανάτου στην αρχική του έκδοση ήταν ακόμα πιο επικίνδυνο, με λιγότερο κεκλιμένους τοίχους και με πολλούς αθλητές να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια των παραστάσεων.

3. Εναέρια ακροβατικά

Ας μιλήσουν οι αριθμοί για το πιο δημοφιλές νούμερο σε ένα τσίρκο: Το 2007, ένας καλλιτέχνης στη νότια Καλιφόρνια σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας παράστασης όταν έπεσε από 12 μέτρα χωρίς κάποιο δίχτυ για να τον πιάσει. Το 2013, ένας καλλιτέχνης σε ένα τσίρκο της Μόσχας έπεσε από ύψος 26 μέτρων ενώ το 2014 οκτώ καλλιτέχνες έπεσαν στο έδαφος όταν ένα κλιπ έσπασε στο Ρόουντ Άιλαντ. Ποιο είναι το μάθημα εδώ; Ναι! Τα εναέρια ακροβατικά μπορεί να είναι δημοφιλή, όμως η βαρύτητα θα κερδίζει πάντα.

4. Νούμερα με ελέφαντες

Ίσως κανείς να υποθέσει ότι ο κίνδυνος με τα νούμερα που περιλαμβάνουν ελέφαντες έγκειται στην ικανότητά τους να συντρίψουν και να τραυματίσουν τον εκπαιδευτή τους ή τους θεατές. Και αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι ελέφαντες είναι υπεύθυνοι για πολλά περιστατικά, όπως ένα που συνέβη στη Χονολουλού το 1994 κατά το οποίο ένας ελέφαντας σκότωσε τον εκπαιδευτή του. Ας μην ξεχνάμε όμως, ότι το μεγαλύτερο κακό με αυτά τα νούμερα, το παθαίνουν τα ίδια τα ζώα. Οι οργανώσεις που ασχολούνται με την καλή διαβίωση των ζώων έχουν καταγγείλει πολλές περιπτώσεις σκληρότητας εναντίον ελεφάντων οι οποίες μάλιστα κατέληξαν σε αγωγές και διαμαρτυρίες.

5. Ισορροπία σε σύρμα

Το να προσπαθείς να ισορροπείς σε ένα σύρμα δεν είναι εύκολο πράγμα. Πολλοί καλλιτέχνες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο νούμερο θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους κάθε φορά που το κάνουν. Στην πραγματικότητα, ακόμη και πολλοί έμπειροι καλλιτέχνες δοκιμάζουν τις νέες ακροβατικές επιδείξεις τους μόλις λίγα μέτρα μακριά από το έδαφος, φορώντας μια τροχαλία στη μέση τους για να βοηθηθούν στην ισορροπία.

6. Ισορροπία πάνω σε άλογα

Είναι γνωστό ότι τα περισσότερα νούμερα στα σύγχρονα τσίρκο συμπεριλάμβαναν ισορροπία πάνω σε άλογα. Κάποιοι θεωρούν εύκολο το να ισορροπήσεις πάνω σε ένα άλογο, όμως τα άλογα δεν είναι μηχανές στις οποίες μπορείς να ρυθμίσεις την ταχύτητα τους. Τα άλογα είναι απρόβλεπτα και ο αναβάτης εκτός από την ισορροπία πρέπει να μπορεί να προβλέψει και την αντίδραση του αλόγου.

7. Κατάποση σπαθιών

Η κατάποση σπαθιού χρονολογείται στην Ινδία πριν από 4.000 χρόνια και υπολογίζεται  ότι περίπου εκατό άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εξασκούν την πρακτική. Μαθαίνοντας κανείς την κατάποση του σπαθιού, ουσιαστικά καλείται να ελέγξει τις βασικές λειτουργίες του σώματος του. Ταυτόχρονα οι περισσότεροι περιγράφουν τη μαθητεία ως «βάρβαρη» και επικίνδυνη. Μάλιστα, οι περισσότεροι θάνατοι φαίνεται σ’ αυτό το νούμερο φαίνεται να προέρχονται από «στραβοπατήματα» στη διάρκεια παραστάσεων.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Αφήστε μια απάντηση