σε , ,

Αυτά είναι τα 5 πιο εφιαλτικά μουσεία στον κόσμο

Μακάβρια τουριστικά αξιοθέατα που κόβουν την ανάσα

2 77

Υπάρχουν άπειρα μουσεία σε όλο τον κόσμο αλλά μερικά ξεχωρίζουν λόγω της ιδιαίτερης θεματικής τους. Ακολουθούν πέντε από αυτά που θα τρομάξουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Εμπνευσμένο από βίντεο του καναλιού FIVE στο youtube.

5. Το Ψυχιατρικό Μουσείο Glore

5 54

Το ψυχιατρικό μουσείο Glore βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Κρατικό Ψυχιατρείο του Μιζούρι και παρουσιάζει τους τρόπους θεραπείας ψυχικών νόσων για διάστημα 130 ετών. Η συλλογή ξεκίνησε από τον George Glore ο οποίος κατασκεύασε σε πραγματικό μέγεθος ορισμένες από τις πιο παλιές συσκευές που χρησιμοποιούνταν σε θεραπείες, ενώ με την περαιτέρω προσθήκη αντικειμένων ολοκληρώθηκε και λειτούργησε ως μουσείο το 1967. Στο μουσείο μπορεί κανείς να βρει τις στολές που φορούσε το προσωπικό, φωτογραφίες καθώς και τέχνη κατασκευασμένη από τους ίδιους τους ασθενείς. Από τα πιο αξιοπερίεργα εκθέματα του μουσείου είναι μια ηρεμιστική καρέκλα στην οποία έδεναν τον ασθενή, μια μπανιέρα που σκοπό είχε το βύθισμα του σε παγωμένο νερό και το «κουτί του τρελού», που θυμίζει ένα όρθιο φέρετρο στο οποίο περιόριζαν τους ανεξέλεγκτους ασθενείς.

4. Το Μουσείο με τις μούμιες

6 44

 

Το Μουσείο της πόλης Guanajuato στο Μεξικό, δέχεται περισσότερους από 4.000 επισκέπτες την εβδομάδα. Πληρώνοντας εισιτήριο περίπου 2,5 ευρώ μπαίνουν στο μουσείο για να δουν πιθανώς τα πιο μακάβρια εκθέματα σε όλο τον κόσμο: περισσότερα από εκατό μουμιοποιημένα ανθρώπινα πτώματα τα οποία μεταφέρθηκαν εκεί ύστερα από εκταφή από το παρακείμενο νεκροταφείο.

Μέσα στις μακάβριες «βιτρίνες» του το Museo de las Momias de Guanajuato επιδεικνύει θύματα δολοφονιών, εγκληματίες που θάφτηκαν ζωντανοί και βρέφη που ενταφιάστηκαν ντυμένα ως άγιοι, καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως έτσι διευκολύνεται το πέρασμά τους στον παράδεισο.

Οι 108 μούμιες έχουν χρώμα κίτρινο παλαιωμένο, σαν του πάπυρου, και το στεγνό πια δέρμα τους «περισσεύει» γύρω από τα κόκαλα τους που διαφαίνονται από κάτω. Στα σημεία που το δέρμα είναι πιο λεπτό, όπως τα βλέφαρα, τα γεννητικά όργανα, τα μάγουλα και οι λοβοί των αυτιών η φθορά ήταν πιο γρήγορη κι έτσι στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απομένουν παρά φθαρμένα απομεινάρια ή τρύπες.

3. Το Μουσείο αποκρυφισμού των Γουόρεν

3 65

Το Μουσείο αυτό περιλαμβάνει την προσωπική συλλογή των Ed και Lorraine Warren. Οι δύο ερευνητές άρχισαν να συλλέγουν στοιχειωμένα αντικείμενα πριν από 60 χρόνια. Τα σατανικά αυτά προϊόντα ζουν στο υπόγειό τους, το οποίο είναι πλέον ανοιχτό για το κοινό από το 1952.

Κειμήλια, φάκελοι περίεργων υποθέσεων και συρρικνωμένα κεφάλια μοιράζονται το χώρο με ανατριχιαστικά παιχνίδια, φέρετρα και σατανικούς βωμούς. Όλα τα αντικείμενα έχουν προέλθει από τις έρευνες που πραγματοποίησε αυτό το αμφιλεγόμενο ζευγάρι. Η διάσημη Annabelle, η κούκλα του σατανά είναι εκεί. Αν και πλέον η διάσημη κούκλα έχει εξορκιστεί και φυλάσσεται σε γυάλινο κλουβί, λέγεται ότι εξακολουθεί να είναι σατανική και έτοιμη να σκοτώσει ξανά.

2. Οι Κατακόμβες των Καπουτσίνων

1 75

Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων μοναχών (Catacombe dei Cappuccini) είναι ταφικές κατακόμβες στο Παλέρμο της Σικελίας. Σήμερα αποτελούν ένα κάπως μακάβριο τουριστικό αξιοθέατο. Οι Καπουτσίνοι μοναχοί, λόγω έλλειψης χώρου στο νεκροταφείο τους τον 16ο αιώνα, άρχισαν να σκάβουν κρύπτες κάτω από αυτό. Το 1599 εναπόθεσαν στις κρύπτες τον πρώτο νεκρό αδελφό τους, τον Silvestro da Gubbio. Αρχικά οι κατακόμβες προορίζονταν μόνο για τους νεκρούς μοναχούς. Ωστόσο, στους επόμενους αιώνες, ο ενταφιασμός στις κατακόμβες των Καπουτσίνων αποτέλεσε για την τοπική ελίτ του Παλέρμο σύμβολο ισχύος. Έτσι άρχισαν να ενταφιάζονται εκεί και μέλη της τοπικής κοινωνίας του Παλέρμο.

Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων διατηρήθηκαν από τις δωρεές των συγγενών των θανόντων. Εφόσον οι εισφορές χρημάτων συνεχίζονταν, ο νεκρός παρέμενε στην κατάλληλη θέση του, αλλά όταν οι συγγενείς δεν έστελναν χρήματα πια, το σώμα αφαιρούνταν από τη θέση του και πήγαινε σε ένα ράφι μέχρι την επανάληψη της πληρωμής. Οι νεκροί τοποθετούνταν ανάλογα με το επάγγελμά τους ή την κοινωνική τους θέση φορώντας και τα κατάλληλα ρούχα. Οι τελευταίοι ενταφιασμοί έγιναν την δεκαετία του 1920. Οι κατακόμβες έκλεισαν ως χώρος ενταφιασμού, αλλά οι τουρίστες συνεχίζουν να καταφθάνουν σε μεγάλους αριθμούς πληρώνοντας ένα μικρό ποσό ως εισιτήριο εισόδου (τρία ευρώ το 2013). Οι ταφικές κρύπτες περιέχουν περίπου 8000 νεκρούς από τον 17ο αιώνα ως τον 20ο, ντυμένους με τα ρούχα που φορούσαν, για αυτό και αποτελούν οι κατακόμβες των Καπουτσίνων μια εξαιρετική ιστορική καταγραφή της κοινωνίας του Παλέρμο κατά τη διάρκεια τεσσάρων αιώνων. 

1. Το Μουσείο Mutter

2 77

Το Μουσείο Mutter έχει μια συλλογή από 139 κρανία, με λεπτομέρειες για το πώς πέθανε ο κάθε ιδιοκτήτης του, ανατομικά παράδοξα, κέρινα ομοιώματα και μερικά από τα πιο περίεργα ιατρικά εργαλεία. Το μουσείο πήρε το όνομά του από τον Δρ. Τόμας Μούτερ, τον επαναστάτη Αμερικανό εφευρέτη, που το 1858 δώρισε τη συλλογή του με σκοπό την βιοϊατρική έρευνα και εκπαίδευση δίνοντας στο μουσείο τη σημερινή του μορφή. Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή εκθέματα είναι ένα κουτί ακρωτηριασμού από τον Εμφύλιο Πόλεμο, το κομμένο πόδι ενός ασθενή που έπασχε από διαβήτη, ένα βιβλίο εγκυμοσύνης του 17ου αιώνα δεμένο με το δέρμα μιας γυναίκας κι ένα ανθρώπινο παχύ έντερο.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!