σε ,

Αυτές είναι οι 10 πιο τουριστικές χώρες της Ευρώπης – Ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις στον τουρισμό παγκοσμίως

Μπορεί να αποτελεί κοινή παραδοχή πως η δυνατή βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο τουρισμός, αλλά δεν είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτό, καθώς επτά άλλες ευρωπαϊκές χώρες την ξεπερνούν σε αφίξεις τουριστών κάθε χρόνο. Ωστόσο, ο αριθμός των τουριστών που συγκεντρώνει η Ελλάδα είναι αρκετά υψηλός και υπάρχει αισθητή αύξηση κάθε χρόνο που περνά, με τις εκτιμήσεις είναι αρκετά αισιόδοξες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017, τα οποία είναι τα τελευταία εντελώς ασφαλή στοιχεία που υπάρχουν, οι 10 χώρες που ακολουθούν είναι οι πρωτοπόρες στον τουρισμό στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

1. Γαλλία – 86,9 εκατομμύρια επισκέπτες

Η Γαλλία κρατά την πρωτιά όχι μόνο πανευρωπαϊκά αλλά και παγκοσμίως, καθώς είναι η χώρα που συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες κάθε χρόνο, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη γειτονική Ισπανία. Μπορεί οι κύριοι λόγοι που πηγαίνει κάποιος στη Γαλλία να είναι ο Πύργος του Άιφελ, τα μουσεία και οι αμπελώνες με τα υπέροχα κρασιά, αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα να δεις και να κάνεις σε αυτήν την χώρα.

2. Ισπανία – 81,8 εκατομμύρια επισκέπτες

Τη Γαλλία ακολουθεί -και από κοντά μάλιστα- η Ισπανία, η οποία ξεπερνά και αυτή τους 80 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως και αφήνοντας στην τρίτη θέση τις ΗΠΑ. Στην ιβηρική χώρα υπάρχουν 47 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, ενώ και η φυσική ομορφιά της χώρας είναι εντυπωσιακή με αμέτρητες παραλίες, τόσο στον Ατλαντικό όσο και στη Μεσόγειο θάλασσα. Επίσης, διοργανώνονται κάθε χρόνο πάρα πολλά φαγητά, ενώ η χώρα ξεχωρίζει και για την κουζίνα της.

3. Ιταλία – 58,3 εκατομμύρια επισκέπτες

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει με ευκολία η γειτονική μας Ιταλία, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για κάτι λιγότερο από 60 εκατομμύρια ανθρώπους. Στη χώρα βρίσκονται μερικά από τα πιο γνωστά κτήρια παγκοσμίως, όπως το Κολοσσαίο και ο Πύργος της Πίζας, ενώ και η μεσογειακή ομορφιά της χώρας είναι γνωστή σε όλες τις γωνιές του πλανήτη. Μιλώντας για την Ιταλία, δεν γίνεται να μην γίνει αναφορά και στην εξαιρετική ιταλική κουζίνα.

4. Ηνωμένο Βασίλειο – 37,7 εκατομμύρια τουρίστες

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια από τις ιστορικότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου και αυτό το αποδεικνύουν τα αμέτρητα ιστορικά κτίρια που υπάρχουν σε αυτήν: παλάτια, εκκλησίας, κάστρα, μουσεία, γέφυρες και πολλά ακόμη. Επίσης, το Λονδίνο αποτελεί την επιτομή του κοσμοπολιτισμού στην Ευρώπη, πράγμα που σίγουρα έχουν κατά νου οι σχεδόν 40 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα ετησίως.

5. Τουρκία – 37,6 εκατομμύρια τουρίστες

Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Τουρκία, η οποία μπαίνει στη λίστα λόγω της Κωνσταντινούπολης η οποία βρίσκεται σε ευρωπαϊκό έδαφος. Από τους 37,6 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφτηκαν την Τουρκία , σχεδόν το ένα τρίτο πήγε στην Κωνσταντινούπολη, η οποία αποτελεί μια από τις πιο ιστορικές πόλεις στον κόσμο. Μάλιστα, σημαντικός αριθμός τουριστών επισκέπτεται και τις αρχαίες ελληνικές πόλεις, όπως η Έφεσος και η Καππαδοκία.

6. Γερμανία – 37,5 εκατομμύρια τουρίστες

Από πολύ κοντά ακολουθεί η Γερμανία, η οποία αποτελεί μία από τις ισχυρότερος οικονομίες παγκοσμίως. Η χώρα είναι γεμάτη από σημαντικά κτίρια και καθεδρικούς ναούς, ενώ αποτελεί και κόμβο στη Βόρεια Ευρώπη, καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε αρκετούς δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Ολλανδία, η Αυστρία και το Βέλγιο. Φυσικά, πολλοί είναι και οι επισκέπτες που πάνε στη Γερμανία για τα μεγάλα φεστιβάλ της, με το πιο γνωστό να είναι το Oktoberfest.

7. Αυστρία – 29,5 εκατομμύρια επισκέπτες

Σχεδόν 30 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την Αυστρία το 2017, η οποία αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις της τέχνης και της φύσης. Η χώρα έχει μεγάλη ιστορία πράγμα που αποδεικνύουν τα πολυάριθμα κάστρα και μνημεία που βρίσκονται στη χώρα. Ακόμη, οι Αυστριακές Άλπεις αποτελούν ιδανικό προορισμό για χειμερινό τουρισμό στην καρδιά της Ευρώπης.

8. Ελλάδα – 27,2 εκατομμύρια επισκέπτες*

Η όγδοη θέση ανήκει στην Ελλάδα, η οποία συνδυάζει ιδανικά τη μεγάλη ιστορία με την απέραντη φυσική ομορφιά. Η Ελλάδα αποτελούσε πόλο έλξης επισκεπτών από την αρχαιότητα και σήμερα φιλοξενεί κοντά στα 30 εκατομμύρια επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Ο Παρθενώνας, οι Δελφοί, ο ναός του Ηφαίστου και πάμπολλα άλλα κτίσματα αναδεικνύουν τη γιγάντια ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά της χώρας, ενώ τα χιλιάδες νησιά την φυσική ομορφιά της.

*Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το 2018 η Ελλάδα συγκέντρωσε περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες

9. Ρωσία – 24,4 εκατομμύρια επισκέπτες

Την Ελλάδα ακολουθεί η ομόδοξη Ρωσία, στην οποία βρίσκεται αρκετοί ναοί καθώς επίσης και κτίσματα από την κομμουνιστική περίοδο. Η φυσική ομορφιά της χώρας είναι μεγάλη, πράγμα λογικό αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθός της. Πόλεις όπως η Μόσχα, Η Αγία Πετρούπολη και το Καζάν έχουν να προσφέρουν αρκετά στον ορεξάτο επισκέπτη. Οπότε μην ξεχνιόμαστε, στη Μόσχα αδερφές μου!

10. Πορτογαλία – 21,2 εκατομμύρια επισκέπτες

Μια χώρα που μοιάζει με την Ελλάδα σε αρκετά πράγματα, η Πορτογαλία είναι η χώρα που συμπληρώνει τη δεκάδα με τις χώρες με τους περισσότερους τουρίστες στην Ευρώπη. Πιο γνωστές πόλεις είναι η πρωτεύουσα Λισαβόνα, το Πόρτο, η Οντεμίρα και η Σίντρα. Στην Πορτογαλία μπορεί κάποιος να κάνει πολλά πράγματα, από τα επισκεφτεί τα μοναδικά κάστρα ή να κολυμπήσει στις υπέροχες παραλίες που κοιτάζουν στον Ατλαντικό. Επίσης, η χώρα είναι αρκετά δημοφιλείς ανάμεσα στους ποδοσφαιρόφιλους, καθώς από εκεί κατάγονται μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, και γενικά η χώρα έχει μεγάλη παράδοση στο ποδόσφαιρο.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί αξίζει να επισκεφθείς το Μαυροβούνιο αυτό το καλοκαίρι

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση