σε

Bullying στον Ανδρουλάκη, δυσπιστία για Μητσοτάκη – Τα 11 της ημέρας

Οι εξελίξεις με τις υποκλοπές, οι εμετικές φήμες για Ανδρουλάκη, η διεθνής καριέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου κ.α. / Ο Άρης Δημοκίδης σταχυολογεί την επικαιρότητα

αρχείο λήψης 7

1) «Νόμιμες επισυνδέσεις»

Νομίζω δεν χρειάζεται να πω εγώ ότι δεν ήταν και ιδιαίτερα διαφωτιστικό ή πειστικό το Διάγγελμα του Πρωθυπουργού (τα τζιτζίκια ήταν έξτρα αποσυντονιστικά).

Μακάρι να το εννοεί πως θα αλλάξουν όλα τώρα, αν και υπάρχουν πολλά περισσότερα βήματα που πρέπει να γίνουν, πέρα απ’ τις πρωτοβουλίες που εξήγγειλε.

O καθηγητής (και αρθρογράφος της LIFO) Νικόλας Σεβαστάκης σχολίασε:

«Ποτέ δεν είναι νόμιμη (έστω τυπικά) η παρακολούθηση ευρωβουλευτή, πολιτικού στελέχους, θεσμικού παράγοντα του δημοκρατικού τόξου. Εκτός από περιπτώσεις εγκληματικής οργάνωσης και διαφθοράς- εννοείται.

Και φυσικά, παρά τις δυσκολίες, πρέπει να αποτρέπεται η δράση ιδιωτικών ή μη κέντρων παρέμβασης στην πολιτική ζωή της χώρας.

Πολύ μακριά από τα βασικά μιας φιλελεύθερης δημοκρατικής τάξης η εξήγηση του κ. Μητσοτάκη και οι υπονοούμενες ψευτοδικαιολογίες κάποιων άκριτων οπαδών. Θλιβερό.»

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα στα οποία δεν δόθηκε απάντηση.

Πχ. ούτε κουβέντα για το Predator και τον Κουκάκη, ο οποίος έγραψε:

Screenshot 1 2

Εντωμεταξύ πολλά τουίτς του κ. Κουκάκη είναι χαρακτηρισμένα απ’ το τουίτερ ως πιθανώς ευαίσθητο περιεχόμενο και κρύβονται, ενώ αν τα πατήσεις ανακαλύπτεις πως δεν είναι 🤔

Πχ. στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν απλώς μια φωτο του Πρωθυπουργού απ’ το διάγγελμα!

Screenshot 2 5

Κι άλλα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, όπως τα κατέγραψε το Inside Story:

«Ίσως το μεγαλύτερο θεσμικό πρόβλημα σε αυτήν την υπόθεση είναι η δραστηριότητα της ιδιωτικής εταιρείας Intellexa, για την οποίαν οργανισμοί όπως η ΜΕΤΑ (facebook) και η Google δείχνουν με εκθέσεις τους πως είναι πιθανό να λειτουργεί κατ’ εντολήν του ελληνικού κράτους ή/και ιδιωτών, ενώ χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που το κράτος δεν έχει τον θεσμικό και τεχνικό έλεγχό της.

Τα ερωτήματα που ζητούν άμεσα απάντηση είναι:

*Ποιος και γιατί ακούει Έλληνες πολίτες; Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι στις περιπτώσεις Κουκάκη και Ανδρουλάκη (απόπειρα) αυτό έγινε κατ’ εντολήν του κράτους. Πόσοι άλλοι είναι ακόμα θύματα παρακολουθήσεων; Είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου και κρατικοί αξιωματούχοι; Οι σύζυγοι ή σύντροφοί τους; Ποιός εχει το υλικό από τις παρακολουθήσεις τους; Ποιοι άλλοι έχουν πάρει μολυσμένο λινκ χωρίς να το ανοίξουν;

*Γιατί το προσωπικό της ισραηλινών συμφερόντων ελληνικής εταιρείας Intellexa αυξήθηκε τους τελευταίους μήνες;

*Γιατί δεν έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί της Intellexa; Ποιους πληρώνουν και από ποιους πληρώνονται;

*Σε τι εκπαιδευόταν το προσωπικό της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή τον Δεκέμβριο του 2021;

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να ζητήσει από την Intellexa τα logs της εν Ελλάδι δραστηριότητάς της αφότου εγκαταστάθηκε στη χώρα μας.

Είναι καιρός να το κάνει.»

2) Βενιζέλος

Ο (μην το ξεχνάμε Συνταγματολόγος) Ευάγγελος Βενιζέλος -που κάποιοι εγκαλούσαν γιατί «σιωπά» και «στηρίζει» την κυβέρνηση-, περίμενε να ακούσει τον Πρωθυπουργό και μετά δήλωσε:

«Παρακολουθούμε ένα ολόκληρο μοντέλο συγκεντρωτικής  άσκησης της εξουσίας να φτάνει με πολύ θόρυβο στα όριά του. Το μείγμα αίσθησης παντοδυναμίας και ακρισίας απέβη ανεξέλεγκτο. Το μοντέλο πρέπει συνεπώς να αλλάξει αμέσως. Αυτό είναι επιβεβλημένο για την παρούσα και κάθε μελλοντική Κυβέρνηση. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να βυθίζει τη χώρα σε θλιβερές όψεις του παρελθόντος, απώτερου και εγγύτερου. Στα ζητήματα δημοκρατίας και κράτους δικαίου δεν χωρούν συγκρίσεις, υπάρχει απόλυτη αξίωση και απόλυτη υποχρέωση σεβασμού. Περίμενα να αναφερθεί στο θεμελιώδες αυτό ζήτημα ο Πρωθυπουργός αλλά δυστυχώς δεν το έκανε σήμερα.

Δίπλα στις τεράστιες ευθύνες αλυσίδας πολιτικών οργάνων που θα δούμε που φτάνουν, υπάρχουν εξίσου τεράστιες ευθύνες της δικαιοσύνης με τη μορφή και πάλι εισαγγελικών λειτουργών ειδικών και αποκλειστικών καθηκόντων, όπως η «εισαγγελέας της ΕΥΠ». Είχε προηγηθεί η ακραία προκλητική εμπειρία της «εισαγγελέως διαφθοράς». Η κατάργηση των ειδικών / προνομιακών εισαγγελικών αυτών θέσεων που πλήττουν ούτως ή άλλως την αρχή του νόμιμου δικαστή, είναι επιβεβλημένη.

Οι υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών κατά παράβαση του άρθρου 19 παρ.1 Συντ, είτε με συμβατικές είτε με εξελιγμένες τεχνικές μεθόδους είτε με τη σατανική σύμπτωση και των δυο, συνιστούν πρωτίστως αξιόποινη πράξη. Δεν υπάρχει δε ούτε στοιχειώδης νομιμοφάνεια όταν παραβιάζεται το απόρρητο των επικοινωνιών ευρωβουλευτή, που διαθέτει σε εθνικό επίπεδο τη νομική προστασία του βουλευτή, με επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας. Το βουλευτικό απόρρητο του άρθρου 61 παρ. 3 ως ειδικότερη διάταξη θέτει, απευθείας εκ του Συντάγματος, πρόσθετα ειδικότερα όρια στις κάμψεις του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου που προβλέπονται  στο άρθρο 19 παρ.1. Τα άρθρα 8 της ΕΣΔΑ και 7 του ΧΘΔ της ΕΕ, ενισχύουν και δεν απομειώνουν τις εγγυήσεις. Δεν μπορεί να παρακολουθείται βουλευτής ή ευρωβουλευτής και κατά μείζονα λόγο αρχηγός κόμματος για λόγους «εθνικής ασφαλείας» ενδογενείς ή πολύ περισσότερο «εισαγόμενους». Τέτοιες δικαιολογίες είναι εξίσου κακές και βλαπτικές με την πράξη καθεαυτήν.  Η θέση του Πρωθυπουργού ότι η παρακολούθηση ήταν τυπικά νόμιμη αλλά πολιτικά εσφαλμένη είναι μεγάλων διαστάσεων σφάλμα. Μπορούν άραγε να παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα, βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων,  για λόγους  «εθνικής  ασφάλειας» εάν το σταθμίσει ο εκάστοτε πρωθυπουργός και το εγκρίνει ένας εισαγγελέας εφετών; Όχι βέβαια. Περιμένω ο Πρωθυπουργός να επανέλθει με σχετική διευκρίνηση.

Συνεπώς ως προς το συγκεκριμένο και ομολογημένο συμβάν οφείλουν να κινηθούν αμέσως τα αρμόδια όργανα της ποινικής δικαιοσύνης που δεν έχουν να περιμένουν καμία κοινοβουλευτική διαδικασία ως προς την ποινική ευθύνη προσώπων που δεν εμπίπτουν στο άρθρο 86 Συντ.

Προφανώς πρέπει αμέσως να κινηθεί και να ασκηθεί ουσιαστικά  και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος με πρώτο βήμα τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής ή με τη μετατροπή της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε εξεταστική επιτροπή.  Όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και  για όλο το ζήτημα της λειτουργίας της ΕΥΠ και συναφών υπηρεσιών, με έμφαση στο απόρρητο των επικοινωνιών. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των υπηρεσιών αυτών είναι διεθνώς σοβαρή  θεσμική  εγγύηση.  Είναι προφανές ότι η πρόβλεψη του Κανονισμού της Βουλής για τον ρόλο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σε σχέση με την ΕΥΠ δεν λειτουργεί αποτελεσματικά και αποτρεπτικά. Απαιτείται άμεση συμπλήρωση και του νόμου και του Κανονισμού της Βουλής. Οι χώρες χρειάζονται τις καλύτερες δυνατές και τις πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες πληροφοριών, όχι όμως με έκπτωση των εγγυήσεων της δημοκρατίας και  του κράτους δικαίου.

Η πολιτική ευθύνη κρίνεται εντέλει εκλογικά. Το ζητούμενο για τους πολίτες πιστεύω και ελπίζω ότι είναι μια Κυβέρνηση ικανή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της συγκυρίας, προκλήσεις διεθνοπολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πρώτη από τις οποίες είναι όμως η ποιότητα και η ανθεκτικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας.»

3) Τρίβει τα χέρια του ο Πούτιν;

FZWgn6kXEAEuoik 1

Φυσικά. Προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει όλες τις κυβερνήσεις της Ευρώπης (και όχι μόνο). Και δεν ξεκίνησε να το προσπαθεί μετά τον πόλεμο, αλλά πολύ πριν (Τραμπ, Μπρέξιτ, Λεπέν κλπ).

Βέβαια μετά τον πόλεμο προσπαθεί ακόμα πιο έντονα να ρίξει κυβερνήσεις και να φέρει πιο φιλικές προς αυτόν.

Στην περίπτωση της Ιταλίας το κατάφερε, αφού όπως αποκαλύφθηκε ο Σαλβίνι έριξε τον Ντράγκι μετά από συνεννόηση με το Κρεμλίνο. Υπάρχουν κι άλλες κυβερνήσεις που θα πέσουν και εκλογές που θα γίνουν και λαϊκιστές φιλορώσοι που θα κερδίσουν, πάντα με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Το ίδιο μπορεί να γίνει και εδώ. Ο Πρωθυπουργός ήδη υπονόησε ότι υπάρχουν ξένοι παράγοντες στην υπόθεση κλπ. Δεν μπορώ να ξέρω αν πρόκειται για υβριδική επίθεση της Ρωσίας – δεν είναι κάτι που αποκλείεται φυσικά.

Όμως ακόμα και να είναι κάποιου είδους προσπάθεια αποσταθεροποίησης, αν δεν έχεις τίποτα να κρύψεις, δεν φοβάσαι. Όμως η κυβέρνηση μοιάζει να έχει σκελετούς στην ντουλάπα, ειδικά με το Predator.

Οπότε; 

Να κουκουλώσουμε ή να αγνοήσουμε τεράστια θεσμικά θέματα για να μην κερδίσει ο Πούτιν ή ο όποιος ξένος;

Στο δίλημμα «σταθερότητα ή διαφάνεια», η απάντηση είναι πάντα η διαφάνεια.

Γιατί μπορεί η αστάθεια -ή μια μελλοντική άχρηστη φιλορωσική κυβέρνηση- να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα, όμως κανένα πρόβλημα δεν είναι μεγαλύτερο απ’ τη διάβρωση των θεσμών του κράτους.

4) Μα κι οι άλλοι τα ίδια δεν έκαναν;

Φυσικά, αλλά δεν είναι δικαιολογία.

Ισχύει πως το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έκανε παράνομες υποκλοπές και είχε γίνει σκάνδαλο με τον αξέχαστο Τόμπρα:

manchurian on Twitter: “Οκτώβριος 1987, “μερικές εκατοντάδες” διαδηλωτές της Ε.ΑΡ. (Κύρκος) στην Πανεπιστημίου με (κεντρικό;) σύνθημα “Μισώ, μισώ, τον Τόμπρα τον κοριό” pic.twitter.com/bLWI8VkdZr / Twitter”

Οκτώβριος 1987, “μερικές εκατοντάδες” διαδηλωτές της Ε.ΑΡ. (Κύρκος) στην Πανεπιστημίου με (κεντρικό;) σύνθημα “Μισώ, μισώ, τον Τόμπρα τον κοριό” pic.twitter.com/bLWI8VkdZr

Ενώ δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τα χάλια του Βαρουφάκη (που ηχογραφούσε τα Eurogroup στα κρυφά) και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

FZlLZ2 WAAE4jnc

FZgX0f5XoAEbYMd

Οπότε ναι, μπορείς να ακούς τον ΣΥΡΙΖΑ και Καμμένο και Βαρουφάκη να γκρινιάζουν και να αηδιάζεις με την υποκρισία τους, μπορείς και να μην εμπιστεύεσαι το ΠΑΣΟΚ καθώς έχει λερωμένα χέρια (και με υποκλοπές και με διαπλοκή και με σκάνδαλα), αλλά -ξαναλέω- το τι έκαναν οι άλλοι δεν μπορεί να είναι μέτρο σύγκρισης.

Είναι ώρα οι πολίτες να απαιτήσουν απ’ όλα τα κόμματα να μη νοιάζονται για τίποτα άλλο πέρα απ’ την τήρηση των νόμων.

Ξαναβάζω το κλείσιμο αυτού που έγραψε ο Βενιζέλος, καθώς το βρίσκω σημαντικότατο, άσχετα αν το είχε πετύχει ποτέ το κόμμα του ή όχι:

«Το ζητούμενο για τους πολίτες πιστεύω και ελπίζω ότι είναι μια Κυβέρνηση ικανή να ανταποκριθεί στις μεγάλες προκλήσεις της συγκυρίας, προκλήσεις διεθνοπολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, πρώτη από τις οποίες είναι όμως η ποιότητα και η ανθεκτικότητα της φιλελεύθερης δημοκρατίας.»

5) Το bullying στον Ανδρουλάκη

5640981
(EUROKINISSI)

Τις προηγούμενες ημέρες, φιλοκυβερνητικά τρολ στο τουίτερ έκαναν «αποκαλύψεις» αφήνοντας βαρύτατα υπονοούμενα για το περιεχόμενο των παρακολουθήσεων του Ανδρουλάκη.

Δεν θέλω να βάλω τις συγκεκριμένες καταγγελίες τους, έχουν σχέση με το κίνημα #metoo (όχι όμως με βιασμούς), και αν ίσχυαν θα τερμάτιζαν την πολιτική του καριέρα.

Υποστηρίζω πως όσοι έκαναν αυτές τις «διαρροές» δεν γνωρίζουν στ’ αλήθεια το υλικό των παρακολουθήσεων, αλλά προσπαθούσαν εμμέσως να τον εκβιάσουν.

Γνώριζαν ενδεχομένως ασαφείς φήμες για υποθέσεις τις οποίες ο κ. Ανδρουλάκης φέρεται να κατάφερε να «κουκουλώσει» -φήμες γνωστές σε πολύ λίγους πριν εκλεγεί ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-, που δεν έχω ιδέα αν ισχύουν.

Έχοντας παρακολουθήσει το πώς δουλεύουν τα κομματικά τρολ -όλων των αποχρώσεων- είμαι σχεδόν σίγουρος πως χρησιμοποίησαν αυτές τις φήμες, ισχυριζόμενοι ότι αποδεικνύονταν στις «κασέτες», ώστε να τρομάξουν τον κ. Ανδρουλάκη και να μη συνεχίσει να πιέζει.

Του έλεγαν ουσιαστικά: Αν το παρατραβήξεις, στο τέλος εσύ θα καείς, και δεν σε συμφέρει.

***

Αφήνω απέξω την περίπτωση να ισχύουν οι φήμες, θα ήταν άλλη κουβέντα αυτή. (Και πάλι βέβαια το ίδιο σαθρός θα είναι αυτός που θα χρησιμοποιούσε τέτοιο υλικό *μόνο* για να πετύχει κάτι, ενώ αλλιώς δεν θα έκανε καμία καταγγελία).

Ο Ανδρουλάκης ορθώς δεν κάμφθηκε απ’ τα τρολ, τις απειλές και τους άμεσους εκβιασμούς που υπήρχαν στα σόσιαλ για μέρες: Αντιθέτως τα κατήγγειλε κατευθείαν, δείχνοντας ότι δεν εκβιάζεται.

Ακόμα κι αν κατέστρεφε την πολιτική του καριέρα η επιμονή του, υπήρξε ωφέλιμος φέρνοντας στο φως τα προβλήματα των κυβερνήσεων και της ΕΥΠ. Προβλήματα διαχρονικά και διακομματικά μεν, που όμως έπρεπε να αναδειχθούν.

Μήπως και, τελικά, κάποτε, διορθωθούν.

Από οποιαδήποτε κυβέρνηση.  

6) Αντίο λοιπόν, Διονύση Σιμόπουλε

Με την καλύτερή του συνέντευξη, που του είχε πάρει ο Γιάννης Πανταζόπουλος,

Διονύσης Σιμόπουλος (1943-2022): “Είμαστε αστρόσκονη και θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα” | LiFO

“Το άγνωστο συχνά τρομάζει τον κόσμο. Πολλούς τους κάνει να αισθάνονται χαμένοι. Μόνοι. Ανασφαλείς. Σε άλλους το άγνωστο κεντρίζει την περιέργεια. Τους κάνει ανυπόμονους. Περήφανους. Να αισθάνονται μέρος από κάτι μεγαλύτερο απ’ αυτούς. Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα.

Με σκίτσα:

FZlUTo5XoAAp8Fl
Του Πέτρου Τσιολάκη
FZoj tKXkAEz VM
Του Χρήστου Παπανίκου

Με μια ανάμνηση:

Thanos Triantafillou on Twitter: “Η πιο ακριβής περιγραφή για τον επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλο είναι αυτή που έχει δώσει ο Κριμιζής: “όταν μου λένε ότι ο Διονύσης Σιμόπουλος είναι ο Καρλ Σέιγκαν της Ελλάδας, εγώ, επειδή είχα την τύχη να δουλέψω με τον Σέιγκαν, τους λέω πως εκείνος ήταν ο Σιμόπουλος της Αμερικής”. / Twitter”

Η πιο ακριβής περιγραφή για τον επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλο είναι αυτή που έχει δώσει ο Κριμιζής: “όταν μου λένε ότι ο Διονύσης Σιμόπουλος είναι ο Καρλ Σέιγκαν της Ελλάδας, εγώ, επειδή είχα την τύχη να δουλέψω με τον Σέιγκαν, τους λέω πως εκείνος ήταν ο Σιμόπουλος της Αμερικής”.

Και με την τελευταία του επιθυμία

That’s all folks!: Ο Διονύσης Σιμόπουλος είχε ζητήσει από τους δικούς του να αλλάξουν φωτογραφία στο προφίλ του | LiFO

“Κράτησε το χιούμορ του μέχρι τέλους” Ο επιφανής αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο, αλλά ως το τέλος δεν έχασε το χιούμορ του.

7) Όχι μόνο στην Ελλάδα!

Screenshot 9 1

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η δίκη του Αλεξάντερ Βίνικ – Mr. Bitcoin όπως αναφέρεται συνήθως – στο Εφετείο των Παρισίων.  Το δικαστήριο απέβαλε από την αίθουσα την Ζωή Κωνσταντοπούλου και λόγω της άρνησή της να φύγει, οι δικαστές άλλαξαν αίθουσα για να συνεχίσουν την εκδίκαση της υπόθεσης!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, το Δικαστήριο τη διέταξε να βγει από την αίθουσα όπου γινόταν η δίκη και όταν ή ίδια αρνήθηκε επιχείρησαν να την συλλάβουν τρεις αστυνομικοί!

«Τελικά δεν έγινε η σύλληψη αλλά το δικαστήριο άλλαξε αίθουσα και τώρα δεν μου επιτρέπουν την είσοδο» ανέφερε η ίδια σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Εδώ τα περιγράφει η ίδια

Ζωή Κωνσταντοπούλου – Δίκη Alexander Vinik

No Description

8) Μια ωραία συναυλία

20220806 214542

Ανέλπιστα καλή εμπειρία η συναυλία του Sani Festival «Ξενοδοχείο Ασμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα.

Συμμετείχαν οι Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή με εξαιρετική επιλογή τραγουδιών όχι απαραίτητα δικών τους. Ένιωσα πως έφτιαξαν όντως ένα ξενοδοχείο, ή και μια «κιβωτό» ελληνικών τραγουδιών που είχε όλους τους σημαντικούς: Από τον Τσιτσάνη, τον Χατζιδάκι και τον Θεοδωράκη μέχρι τον Μούτση, τον Σαββόπουλο και τον Ξαρχάκο.

Απολαυστικοί όλοι τους, όμως δεν μπορώ να μην πω δυο λόγια ειδικά για τον Μανώλη Μητσιά, του οποίου η φωνή ήταν καμπάνα, παρότι με κάποιους ερμηνευτές μετά από μια ηλικία είναι φυσικό να υπάρχει κάμψη. Σ’ αυτόν δεν υπήρχε, και οι ιστορίες με τις οποίες συνόδευε τα τραγούδια ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.

Δεν ξέρω αν οι τέσσερίς τους (Μητσιάς, Τσαλιγοπούλου, Θηβαίος και Μπαλτατζή) περιοδεύουν ή αν ενώθηκαν ειδικά για το Sani Festival, πάντως αν έχετε την ευκαιρία δείτε τους.

***

Και δυο λόγια για το Sani Festival που φέτος έκλεισε τα 30 χρόνια του.

Ως έφηβος είχα πρωτοπάει με τους γονείς μου σε μια συναυλία του Σαββόπουλου στο Λόφο της Σάνης και θυμάμαι ότι είχε κατέβει με ένα αερόστατο!

Πολλά χρόνια μετά είχα πάει ξανά για το Σαββόπουλο, όχι μόνο ως φαν όμως, αλλά και ως δημοσιογράφος, και του είχα πάρει συνέντευξη (στην οποία περιέγραφα και το πώς πάρθηκε).

Στο Λόφο της Σάνης έχω δει εκπληκτικά πράγματα -από κλασική μουσική μέχρι υπερθεάματα-, όμως αυτό που με συγκίνησε τελικά πιο πολύ ήταν αυτό που είδα φτάνοντας τις προάλλες.

20220806 214255

Πρόκειται για την υπέροχη Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη.

Ήταν η μακροβιότερη καλλιτεχνική διευθύντρια του Sani Festival.

Πέθανε νεότατη – αλλά σίγουρα δεν ξεχάστηκε.

Βλέποντάς την ξαφνικά μπροστά μου θυμήθηκα όλες τις συζητήσεις μας και την απίστευτη όρεξή της για ζωή και δημιουργία. Ευτυχώς ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Μουστάκας συνεχίζει το όραμά της, εμπλουτίζοντάς το μάλιστα.

Θα ήταν πιστεύω χαρούμενη με το πόσοι άνθρωποι τη σκεφτήκαμε με αγάπη (και) εκείνο το βράδυ.

9) Οικογενειακός ιατρός – Να τα και τα απρόοπτα

Από την Ελένη που μου το έστειλε

«Καλημέρα από την ψηφιακή Ελλάδα!

Την Τρίτη γραφτήκαμε και μας έδωσαν την οικογενειακή γιατρό μας…

…και την Πέμπτη:

Screenshot 5 1

«Με αυτά και με αυτά, καλό θα ήταν εκτός από παθολόγους να εντάξουν και νευρολόγους ψυχίατρους στη λίστα, γιατί λίγο ο covid, λίγο η ακρίβεια, λίγο η εγκληματικότητα, λίγο οι αυτοκτονίες….. Μάλλον κάτι δεν μας πάει καλά και καλό είναι να μας φροντίσουν λίγο περισσότερο,!!!»

10) Πράγματα που είδα στα σόσιαλ

Υποκλοπές

Εκσυγχρονιστής on Twitter: “Καλή προσπάθεια Κυριάκο pic.twitter.com/Q3NyOJddWD / Twitter”

Καλή προσπάθεια Κυριάκο pic.twitter.com/Q3NyOJddWD

+

TO ΚΑΦΑΟ on Twitter: “Δεν πατάμε λινκ που προτείνει η κυβέρνηση για κανέναν λόγο, φίλε https://t.co/vC3TgzxBJS / Twitter”

Δεν πατάμε λινκ που προτείνει η κυβέρνηση για κανέναν λόγο, φίλε https://t.co/vC3TgzxBJS

Παπαγγελόπουλος – Ρασπούτιν, για να μην ξεχνιόμαστε

Aristides 🇹🇼🇺🇦 on Twitter: “Εύκολο κουίζ: Ποιος εισαγγελέας είχε αναλάβει την 11μηνη προκαταρκτική εξέταση της υποθεσης των υποκλοπών του 2005; (Χιντ: η υπόθεση εν τελει αρχείοθετηθηκε). / Twitter”

Εύκολο κουίζ: Ποιος εισαγγελέας είχε αναλάβει την 11μηνη προκαταρκτική εξέταση της υποθεσης των υποκλοπών του 2005; (Χιντ: η υπόθεση εν τελει αρχείοθετηθηκε).

Γυμνόστηθος στη θάλασσα;!

Mariana Pirgioti on Twitter: “Εσείς αγόρια πάτε γυμνόστηθοι στη θάλασσα ή φοράτε σουτιέν; pic.twitter.com/2L8Q1dktlc / Twitter”

Εσείς αγόρια πάτε γυμνόστηθοι στη θάλασσα ή φοράτε σουτιέν; pic.twitter.com/2L8Q1dktlc

Αυτός ο άνθρωπος υπήρξε υπουργός…

A.Andrianopoulos on Twitter: “Kι ομως, τον Ιουλιο του 1987 θρηνησαμε 1.500 νεκρους απο καυσωνα. Τον Αυγουστο 1958, με θερμοκρασια 47 βαθμους, 500 – 600 νεκρους. Τον Ιουνιο του 1982, 40 νεκρους. Τοτε δεν υπηρχε κλιματικη αλλαγη; Κι αν υπηρχε, πως δεν καταστραφηκε τοσα χρονια ο πλανητης; / Twitter”

Kι ομως, τον Ιουλιο του 1987 θρηνησαμε 1.500 νεκρους απο καυσωνα. Τον Αυγουστο 1958, με θερμοκρασια 47 βαθμους, 500 – 600 νεκρους. Τον Ιουνιο του 1982, 40 νεκρους. Τοτε δεν υπηρχε κλιματικη αλλαγη; Κι αν υπηρχε, πως δεν καταστραφηκε τοσα χρονια ο πλανητης;

Να μια νορβηγική φυλακή!

Figen on Twitter: “A prison in Norway…pic.twitter.com/4onyZoykBX / Twitter”

A prison in Norway…pic.twitter.com/4onyZoykBX

Αλλά και οι δανέζικες καλές είναι:

FGj5eYyXwAQNJTC 

Απίστευτο νόμισμα του 1921, δείτε τι κάνει

World Of History on Twitter: “A coin of US 1 dollar with a sword that unlocks the secret vault from 1921.pic.twitter.com/0R7OHtuYge / Twitter”

A coin of US 1 dollar with a sword that unlocks the secret vault from 1921.pic.twitter.com/0R7OHtuYge

Ζήτω τα μικρά βιβλιοπωλεία

nyrros on Twitter: “Να προτιμάτε τα μικρά βιβλιοπωλεία, από τις αλυσίδες.Έχουν ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο, ξέρουν την δουλειά τους, θα σε βοηθήσουν, θα σε κατευθύνουν.Το συγκεκριμένο είναι το Βιβλιοχώρα, στην Μύκονο. https://t.co/Dhy3W2YV0A / Twitter”

Να προτιμάτε τα μικρά βιβλιοπωλεία, από τις αλυσίδες.Έχουν ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο, ξέρουν την δουλειά τους, θα σε βοηθήσουν, θα σε κατευθύνουν.Το συγκεκριμένο είναι το Βιβλιοχώρα, στην Μύκονο. https://t.co/Dhy3W2YV0A

11) Το νέο podcast της ημέρας

αρχείο λήψης 1 3

Η σκληρή αλήθεια για τον Τράγκα – Μέρος Β’: Η δεκαετία της «κωλοτούμπας»

Το αποκαλυπτικό ηχητικό ντοκιμαντέρ μου συνεχίζεται και είναι για τους Αγανακτισμένους, τη Χρυσή Αυγή, τον Λαζόπουλο – και τη σκοτεινή καριέρα του Γιώργου Τράγκα.

Καλή ακρόαση

αύριο πάλι 🙂

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
3 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ces
ces
1 χρόνος πριν

Καλό ταξίδι αγαπητέ Διονύση Σιμόπουλε!

Από τη συνέντευξη του στη lifo:
“Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι δυνατόν να έχουμε δώδεκα χρόνια θρησκευτικά. Είναι απαράδεκτο να μη διατίθεται μια ώρα στα σχολεία μας ώστε ένας ακαδημαϊκός πολίτης, όταν λαμβάνει το απολυτήριό του, να γνωρίζει χρήσιμα πράγματα για το σύμπαν που τον περιβάλλει και να μπορεί να ξεχωρίσει τον πλανήτη από το άστρο.”

Εύλογες απορίες που δεν έχουν απάντηση σε αυτή τη χώρα.

Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

Γούστα θα μου πεις είναι αυτά αλλά κατά την ταπεινή μου άποψη περνάς μια πολύ ευχάριστη, δημοσιογραφικά, περίοδο. Δεν είμαι κλακαδόρος αλλά μπράβο.

ΥΓ Όταν μιλάμε για υποκλοπές μην ξεχνάμε τόσο τον Μαυρίκο-Γρυλλάκη επί Μητσοτάκη senior όσο και την ανθρωποκτονία Τσαλικίδη (ας είναι καλά το ΕΔΔΑ αλλιώς ακόμα θα λέγαμε για αυτοκτονία) επί Αμίλητου.

ΥΓ2 28.07.2022 περάστηκε νόμος για την Δικαστική Αστυνομία. Ένα πάγιο αίτημα από το 1836.

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από Γράφων
chris
chris
1 χρόνος πριν

Ο ορισμός του λαϊκισμού ο μητσοτάκης (ακροδεξιού αρώματος) να μιλά για σκοτεινές δυνάμεις που θέλουν την αποσταθεροποίηση της χώρας…
Και πόσο υπερφίαλος που νομίζει ότι χωρίς την δική του (όχι γενικά της ΝΔ) επιτελική κυβέρνηση θα γκρεμιστεί η χώρα.
Οι κυβερνόντες της χώρας ανεξαρτήτου χρώματος πρέπει να αλλάζουν συχνά για να μην προλαβαίνουν να στήσουν ολοκληρωτικούς μηχανισμούς υπέρ τους.
Αυτό που πρέπει να διαλέξουμε μεταξύ Βενεζούελας ή Κολομβίας ως πολιτικό καθεστώς είναι πολύ πνιγερό…

Τελευταία επεξεργασία 1 χρόνος πριν από chris

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!