σε , ,

Η Δάφνη Πανουργιά για αρχάριους

10 τραγούδια με τη φωνή της για όσους θέλουν να γνωρίσουν το μελωδικό της σύμπαν

Πρόσφατα διάβασα δύο πολύ ωραία βιβλία της Ιουλίτας Ηλιοπούλου, το παραμύθι Μα πότε θα φτάσει αυτός ο μάγος; (με τη ζωγραφική του Γιάννη Κόττη εκδ. Ίκαρος) και το επίσης παραμύθι Τίμος ο Αθηναίος (εκδ. Ύψιλον). Και τα δύο συνοδεύονταν από cd με τραγούδια σχετικά με και εμπνευσμένα από τα παραμύθια, σε μουσική του Γιώργου Κουρουπού, και στα δύο τραγουδούσε η Δάφνη Πανουργιά.

Ωραία ευκαιρία να μάθουμε λίγα περισσότερα πράγματα για την μονωδό και υψίφωνο με τη φωνή που μοιάζει βγαλμένη από όμορφα χατζιδακικά όνειρα.

Δάφνη Πανουργιά

(Βιογραφικό απ’ την Εθνική Λυρική Σκηνή)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τραγούδι με τη Μένη Χαραλαμπίδου και ρεπερτόριο με την Καίτη Θεοδωρίδου–Παπαλουκά στο Ωδείο Αθηνών. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με τον Φραγκίσκο Βουτσίνο και την Δέσποινα Καλαφάτη, καθώς επίσης σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σπούδασε, επίσης, Φυσική Αγωγή και Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθήνας.

Πρωτοεμφανίστηκε το 1988 με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων. Συνεργάστηκε σε συναυλίες, παραστάσεις και ηχογραφήσεις με τους: Νότη Μαυρουδή, Γιώργο Κουρουπό, Θεόδωρο Αντωνίου, Νίκο Κυπουργό, Μιχάλη Γρηγορίου, Λουδοβίκο των Ανωγείων, στην ηχογράφηση του προσωπικού δίσκου του Γιάννη Μεταλλινού Ο καθρέφτης της γης κ.ά. Είναι μέλος των φωνητικών συνόλων «Αφρός», «Εμμέλεια». Μετείχε, επίσης, στο μουσικό σύνολο «Μάνος Χατζιδάκις» (εκπαιδευτικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1996 κ.ά).

Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών (ΕΕΜ), την ΕΛΣ, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και την Χορωδία της ΕΡΤ, το Εθνικό Θέατρο και το Χοροθέατρο Ροές.

Με την ΕΛΣ συνεργάστηκε την περίοδο 1996/99, σε 3 παραγωγές, ερμηνεύοντας τους ρόλους: Νεφέλη στην όπερα του Γιώργου Κουρουπού Οι δραπέτες της σκακιέρας, Νεράιδα της νύχτας [Χαίνζελ και Γκρέτελ/Hänsel und Gretel] και Χάττυ στο μιούζικαλ Φίλησέ με, Καίτη [Kiss me Kate].

1. Παιδική Χαρά

2. Ονειρρέματα

3. Κόρη σε ακροποταμιά

4. Θρήνος του Σιμωνίδου

5. Δελτίο Καιρού

6. Απέναντί μου στάσου

7. Σταδιοδρομία

8. Χαμένη αθωότητα

9. Ήλιο μου

10. Βραδινή Μοναξιά

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

23 points
Upvote Downvote
[instagram-feed]

Αφήστε μια απάντηση