σε

Γιατί πολλοί μισούσαν την Ελισάβετ – Τα 11 της ημέρας

Ο Πετράκος κι οι θεωρίες συνωμοσίας για τη Βασίλισσα, τι έγινε με τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, η αντεπίθεση των Ουκρανών κ.α. / Ο Άρης Δημοκίδης σταχυολογεί την επικαιρότητα

photomix image 4 1

1) Η «σαύρα» 

Ξέρετε ίσως τις φήμες που πιστεύουν κάποιοι συνωμοσιολόγοι ότι οι ισχυροί του κόσμου είναι ερπετά (reptiles) που ήρθαν απ’ το διάστημα και αλλάζουν μορφές.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ θεωρείται η μεγαλύτερη «σαύρα», και ακόμα και στην είδηση του θανάτου της στο Instagram της LIFO, υπήρξαν αρκετοί που το υποστήριζαν αυτό:

Screenshot 6 2

306324055 1725422414505196 1885726840040373155 n 306152647 1725425087838262 4168475485889191859 n

Ο δε τραγουδιστής / επιστήμονας / στοχαστής Γρηγόρης Πετράκος έγραψε:

FcKG LLWQAE iLB

Ταυτόχρονα υπήρξαν διάφορες απόψεις για το τι είχε γίνει με τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Από τη μία…

Gerasimos from Kefalonia on Twitter: “Ευαγόρας Παλληκαρίδης . Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους. Βασίλισσα ήταν η σαύρα η #Ελισάβετ pic.twitter.com/4saSnDhkZ3 / Twitter”

Ευαγόρας Παλληκαρίδης . Απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους. Βασίλισσα ήταν η σαύρα η #Ελισάβετ pic.twitter.com/4saSnDhkZ3

Από την άλλη…

FcOkHyTWQAAArO3

Υπήρξαν και ξεκάθαρα fake news, που παρότι αποδείχτηκε πως δεν ισχύουν, αυτά συνέχισαν να αναπαράγονται, πχ. εδώ:

Μαρια_βοργια on Twitter: “Παλιό σαύρα / Twitter”

Παλιό σαύρα

Φυσικά δεν ήταν ούτε ερπετό, ούτε εξωγήινη, ούτε στυγνή δολοφόνος. Από την άλλη, μην τρελαθούμε: δεν ήταν και καμιά Αγία, ούτε επιτέλεσε κάποιο πολύ σπουδαίο έργο.

2) Ένας χάρτης που ίσως εξηγεί γιατί αρκετοί άνθρωποι αντιπαθούν τη Μεγάλη Βρετανία…

FcJRUFQXwAUNNDr

Δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν περιλαμβάνεται η Ελλάδα, ίσως λόγω της Κύπρου;

Στο παρακάτω βίντεο πάντως η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Κύπρο είναι απ’ τις λίγες τυχερές

Every Country England Has Invaded: Visualized

No Description

3) H φετινή ΔΕΘ μέσα απ’ την ψύχραιμη, αποστασιοποιημένη ματιά της Βασιλικής Σιούτη

Screenshot 5 1

4) Η εμπειρία μου στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

Φέτος ήμουν στην κριτική επιτροπή του Εθνικού Διαγωνιστικού μαζί με εκλεκτούς ανθρώπους.

Να, εδώ είμαστε τελείως σε φάση «Σας κρίνουμε 😎»

ICO05916
Η κινηματογραφίστρια και εικαστική καλλιτέχνις Μαρίνα Γιώτη, ο πρόεδρος της επιτροπής σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης, η δημοφιλής ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης Μαρκέλλα Γιαννάτου, ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του International Short Film Festival of Cyprus Κίμωνας Μυλωνάς, και ο υποφαινόμενος.

Έγραψα λοιπόν για το τι έγινε εκεί, απ’ τα φιλμ και τις διασημότητες, μέχρι και την δημοσιογράφο αθηναϊκής εφημερίδας που -καθώς βραβεύαμε ένα συγκεκριμένο φιλμ, την ώρα της τελετής- ανέκραξε «Έλεος!»…

Όσα ζήσαμε στο φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας

5) Οι απαράδεκτες απαντήσεις ιδιοκτητών επιχειρήσεων σε κριτικές

Όπως ξέρουμε, όσο πιο αγενής είσαι, τόσο περισσότερο viral γίνεσαι:

Οι απίστευτες απαντήσεις ενός ιδιοκτήτη beach bar στις κριτικές που του κάνουν στο Google

Όμως, τελικά, όσο μάγκες κι αν νιώθουν αυτοί που απαντούν, κι όσα μπράβο κι αν τους πουν διάφοροι κρετίνοι για την αγένειά τους, οι πελάτες έχουν, τελικά, τον πρώτο λόγο.

Όση πλάκα κι αν έχει να διαβάζεις καυστικές απαντήσεις, δύσκολα θα αποφασίσεις να πας κάπου που επιβεβαιωμένα υπάρχουν πολλά προβλήματα στο σέρβις και τις υπηρεσίες αλλά κι ένας απαράδεκτος ιδιοκτήτης.

Κι αν νομίζουν ότι με το να γίνουν viral κερδίζουν πελάτες, στην πραγματικότητα χάνουν πολλούς.

Πχ. η Δέσποινα μου έγραψε πως σκόπευε να πάει σε ένα μαγαζί, αλλά διαβάζοντας τις απαντήσεις του κατόχου άλλαξε γνώμη.

Ομολογώ ότι εφριξα απαίσιασεξιστική ειρωνική συμπεριφορά ειδικά στην πρώτη απάντηση. δέσποινα

«Ομολογώ ότι έφριξα! Απαίσια, σεξιστική και ειρωνική συμπεριφορά σε διάφορες απαντήσεις, ειδικά στην παραπάνω», μου έγραψε.

6) Η Ουκρανία αντεπιτίθεται!

Η λεζάντα του βίντεο λέει:

«Τίποτα καλύτερο απ’ τη χαρά των ανθρώπων που απελευθερώνονται»

Kateryna_Kruk on Twitter: “Nothing beats this happiness of liberated people. pic.twitter.com/OHAhR0ZE1n / Twitter”

Nothing beats this happiness of liberated people. pic.twitter.com/OHAhR0ZE1n

7) Μια ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου

301322543 5425977290774846 2952662785505556066 nΗ Ρόζαλιντ Φράνκλιν πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών σε ηλικία 37 ετών το 1958. Παρότι η συμβολή της στην ανακάλυψη της δομής του DNA ήταν παραπάνω από καθοριστική, δεν τιμήθηκε [αναλόγως].

Η Φράνκλιν είναι γνωστή για το σημαντικότατο έργο της σχετικά με τις εικόνες περίθλασης ακτίνων Χ του DNA. Τα επιστημονικά δεδομένα της Φράνκλιν χρησιμοποιήθηκαν από τους Γουότσον και Κρικ, χωρίς την γνώση η έγκριση της, για την ανακάλυψη της δομής του DNA. Οι εικόνες περίθλασης ακτίνων Χ της Φράνκλιν επιβεβαίωσαν την ελικοειδή δομή του DNA.

Screenshot 1 8
Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

Το άρθρο των Γουότσον και Κρικ για τη δομή του DNA δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature. Στο ίδιο τεύχος δημοσιεύθηκαν άρθρα του Καθηγητή Wilkins, συναδέλφου της Φράνκλιν στο King’s College και η έρευνα της Φράνκλιν (πολύ σημαντικότερη αυτής του Wilkins) για τη δομή του DNA. Ωστόσο η εργασία της Φράνκλιν δημοσιεύθηκε τρίτη στη σειρά των τριών δημοσιεύσεων με την κυρία δημοσίευση των Γουότσον και Κρικ να υπονοεί μόνο τη συμβολή της στη σημαντική τους ανακάλυψη.

Χωρίς τις εργασίες της Φράνκλιν, οι Γουότσον και Κρικ μάλλον δεν θα έκαναν ποτέ την ανακάλυψη της δομής του DNA. Μαζί με τον Wilkins τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ το 1962.

Ο Γουότσον, στο γνωστό βιβλίο ‘Η διπλή έλικα’ που εκδόθηκε το 1968, αναφέρεται υποτιμητικά στην Φράνκλιν κάνοντας μια πλήρη περιγραφή του τρόπου με τον οποίο ντυνόταν. Αλλά και η επιστημονική της ζωή στο King’s College δεν ήταν ευκολότερη. Ο Wilkins, που δεν είχε το επίπεδο των γνώσεων της, την αντιμετώπιζε ως βοηθό του.

Στην έρευνα και στις ακαδημαϊκές καριέρες οι σχέσεις εξουσίας έχουν δομικά χαρακτηριστικά. Αυτό συμβαίνει ακόμη και στα καλύτερα πανεπιστήμια. Οι γυναίκες όμως έχουν να αντιμετωπίσουν επιπρόσθετες σχέσεις πατριαρχικής εξουσίας, υποτίμησης και υποβάθμισης του έργου τους. Πρέπει να δώσουν πολύ περισσότερες μάχες για να πετύχουν τους στόχους τους.

8) Η λεζάντα της ημέρας

Δημόσιος Υπάλληλος on Twitter: “Περίπτερο Παπαδημούλη στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ pic.twitter.com/jGfNCwXGHl / Twitter”

Περίπτερο Παπαδημούλη στο φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ pic.twitter.com/jGfNCwXGHl

9) Οι χειρότεροι θεατές του Ράλι Ακρόπολις

Πριν από περίπου 20 χρόνια, το Ράλι Ακρόπολις ξεκινούσε με τελείως ελληνικά προβλήματα…

20τόσα χρόνια μετά, μυαλό δεν έχουμε βάλει….

Ιδού οι 3 χειρότεροι θεατές του φετινού Ράλι Ακρόπολις

(Με αντίστροφη μέτρηση, απ’ τον αστείο στον εγκληματικό)

Αυτός που έβαλε το κινητό του στην πίστα του Ράλι Ακρόπολις

Έβαλε το κινητό μέσα στην πίστα πριν περάσουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα ώστε να βγάλει βίντεο.

Και έγινε το εξής:

Link on Twitter: “7.8 δισεκατομμύρια ειναι οι ανθρωποι πανω σε αυτον τον πλανητη….μονο αυτος ο μαλακας θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο!! #WRC #AcropolisRally 🤷‍♂️🤷‍♂️🤌🤌👀👀 https://t.co/v7DWM2Fspm / Twitter”

7.8 δισεκατομμύρια ειναι οι ανθρωποι πανω σε αυτον τον πλανητη….μονο αυτος ο μαλακας θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι τέτοιο!! #WRC #AcropolisRally 🤷‍♂️🤷‍♂️🤌🤌👀👀 https://t.co/v7DWM2Fspm

Emoji που ταιριάζει: 🤦

Αυτός που έβαλε *τον εαυτό του* μέσα στην πίστα

Αν ο πρώτος ήταν κλασικός εξυπνάκιας, αυτός είναι κλασικός «επαναστάτης χωρίς αιτία». 

Γιατί όταν του είπε ο υπεύθυνος να βγει απ’ την πίστα καθώς τα αυτοκίνητα θα τον διέλυαν κυριολεκτικά, τότε αυτός… >>

господин медвежонок on Twitter: “-Για ποιο λόγο κυνηγάτε τον κόσμο;-Γιατί θα σε κάνει κομμάτια το αυτοκίνητο που έρχεται ρε υποζωο γτχς! https://t.co/XZ1VogrLz3 / Twitter”

Για ποιο λόγο κυνηγάτε τον κόσμο;-Γιατί θα σε κάνει κομμάτια το αυτοκίνητο που έρχεται ρε υποζωο γτχς! https://t.co/XZ1VogrLz3

Ντάξει, όλη η κωμικοτραγική Ελλάδα των καχύποπτων αρνητών (κάθε είδους!) συμπυκνώθηκε στον παραπάνω διάλογο, που έκλεισε με το καταπληκτικό τάιμινγκ του αμαξιού να περνάει σα σφαίρα.

Emoji που ταιριάζει: 😅

Και τέλος, αυτός που ΕΚΟΨΕ μια ελιά για να βλέπει καλύτερα

YannisMk84 on Twitter: “Χτες, ήταν ένας μπάρμπας που μπήκε μέσα σε ε.δ. του ράλι, επειδή 🇬🇷 είσαι.Σήμερα, άλλος μπάρμπας κάνει αυτό που βλέπετε παρακάτω.Προσοχή, πριν κατηγορηθώ άδικα ως μπαρμπαδοφοβικός, ακούστε πως επευφημούν την απροσαρμοστίλα του, διάφοροι αυνάνες νεαρής και μέσης ηλικίας: pic.twitter.com/adkBXZM0w6 / Twitter”

Χτες, ήταν ένας μπάρμπας που μπήκε μέσα σε ε.δ. του ράλι, επειδή 🇬🇷 είσαι.Σήμερα, άλλος μπάρμπας κάνει αυτό που βλέπετε παρακάτω.Προσοχή, πριν κατηγορηθώ άδικα ως μπαρμπαδοφοβικός, ακούστε πως επευφημούν την απροσαρμοστίλα του, διάφοροι αυνάνες νεαρής και μέσης ηλικίας: pic.twitter.com/adkBXZM0w6

Δεν το χωράει ο νους μου. Δεν ξέρω αν είναι παράνομη πράξη, αλλά τη βρίσκω πραγματικά εγκληματική – και τελείως ελληναράδικη…

Emoji που ταιριάζει: 🤬

10) Πράγματα που είδα στο ίντερνετ

Γιουρομπάσκετ

Nikos Michael on Twitter: “Χατζηγεωργιου: “Ποιος είναι πλέον ο στόχος της ομαδας”Ιτουδης: “Το μεσημέρι πήγαμε στη ρεσεψιόν και είχαν λήξει τα κλειδιά μας επειδή δεν ήξερε το ξενοδοχείο αν περάσουμε ή όχι. Ο στόχος μας είναι να ανανεώσουμε τα κλειδιά μας.”Μετά από πολλά χρόνια έχουμε προπονητή #GRECZE / Twitter”

Χατζηγεωργιου: “Ποιος είναι πλέον ο στόχος της ομαδας”Ιτουδης: “Το μεσημέρι πήγαμε στη ρεσεψιόν και είχαν λήξει τα κλειδιά μας επειδή δεν ήξερε το ξενοδοχείο αν περάσουμε ή όχι. Ο στόχος μας είναι να ανανεώσουμε τα κλειδιά μας.”Μετά από πολλά χρόνια έχουμε προπονητή #GRECZE

Όταν η Μισέλ Φάιφερ έβγαλε με ένα take μια απίθανα δύσκολη σκηνή (στο τέλος τη χειροκροτά το συνεργείο)

All The Right Movies on Twitter: “Michelle Pfeiffer whipped the heads off the mannequins for real, and in one take, in BATMAN RETURNS. pic.twitter.com/Nh0bWeUDzD / Twitter”

Michelle Pfeiffer whipped the heads off the mannequins for real, and in one take, in BATMAN RETURNS. pic.twitter.com/Nh0bWeUDzD

Έχουμε τους influencers που μας αξίζουν

FcJ1N3GXoAAJnbt

Μακάρι και στη χώρα μας

ΗΠΑ: “Έσπασε” το φράγμα του 1 εκατ. στις μεταμοσχεύσεις- Η πρώτη έγινε το 1954 | LiFO

Το 2021 έγινε ρεκόρ 41.356 μεταμοσχεύσεων Νέο στόχο βάζουν οι γιατροί στις ΗΠΑ για ακόμα 1 εκατ. μεταμοσχεύσεις οργάνων μετά την κατάρριψη του πρώτου που επιτεύχθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Από τότε που έγινε η πρώτη μεταμόσχευση νεφρού το 1954, οι ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο μεταμοσχεύσεις.

Υπενθυμίζω ότι είναι πολύ εύκολο να γίνεις δωρητής οργάνων και ιστών, μέσω του gov.gr.

Δεν μου πήρε πάνω από δύο λεπτά! Όποιος/α ενδιαφέρεται, αξίζει τον κόπο: Δήλωση Δωρεάς Οργάνων / Ιστών

Πιανίστρια άρχισε να παίζει αυθόρμητα στο εκκλησιαστικό όργανο στάσης μετρό του Λονδίνου

και μια εργαζόμενη εκεί της έκανε παραγγελιά.

Η έκπληξη ήταν πως η εργαζόμενη ήξερε να τραγουδά! >>

Anna Lapwood on Twitter: “This was so moving. Spontaneously stopped off at the London Bridge station organ to play a couple of pieces for the Queen. This lovely security guard, Marcella, asked if I could play Lascia ch’io pianga. Turns out she trained as a singer! ❤️😭 pic.twitter.com/c8vqaRyFge / Twitter”

This was so moving. Spontaneously stopped off at the London Bridge station organ to play a couple of pieces for the Queen. This lovely security guard, Marcella, asked if I could play Lascia ch’io pianga. Turns out she trained as a singer! ❤️😭 pic.twitter.com/c8vqaRyFge

Δεν κάνει κακό στα παιδιά να μαθαίνουν να ζουν με τη διαφορετικότητα μέσω των σειρών που βλέπουν

Deppie on Twitter: “Ο Τόμας το τρενάκι αποκτάει φίλο με αυτισμό τον Mπρουνο, τις φωνές τις έχουν βάλει παιδιά στο φάσμα αυτισμού και οι συγγραφείς επίσης είναι στο φάσμα. Ενω και η Πέπα αποκτά μια καινούργια φίλη την Πόλι την πολική αρκούδα η οποία μεγαλώνει με δύο μαμάδες.😊❤️ pic.twitter.com/GXnKiXMWZF / Twitter”

Ο Τόμας το τρενάκι αποκτάει φίλο με αυτισμό τον Mπρουνο, τις φωνές τις έχουν βάλει παιδιά στο φάσμα αυτισμού και οι συγγραφείς επίσης είναι στο φάσμα. Ενω και η Πέπα αποκτά μια καινούργια φίλη την Πόλι την πολική αρκούδα η οποία μεγαλώνει με δύο μαμάδες.😊❤️ pic.twitter.com/GXnKiXMWZF

(και δεν συζητάω καν πόσο καλό είναι για τα παιδιά *με* διαφορετικότητες που βλέπουν κάποιους σαν αυτούς στις αγαπημένες τους σειρές)

11) Το podcast της ημέρας

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ μου για τη συγκλονιστική διαμάχη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη με τη δημοφιλέστατη εφημερίδα

Εμπλουτισμένο και remastered:

αύριο πάλι 🙂

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
3 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γράφων
Γράφων
1 χρόνος πριν

Ο ιδιοκτήτης του πάλαι ποτέ αγαπημένου μου σαντουιτσάδικου μου άρχισε τα περί ερπετόμορφων μια φορά και αφού τον ρώτησα αν τόχει πάθει από τροχαίο δεν ξαναπάτησα. Την τρέλα δεν την χρηματοδοτούμε. Περιττό να πω ότι ο αδερφός του και συνιδιοκτήτης ήταν αρνητής του κορωνοϊού, πίστευε ότι με το εμβόλιο μας αλλάζει το dna, ότι οι μάσκες έχουν τσιπάκι κτλ.

Οι Άγγλοι δις έχουν καταπατήσει την εθνική μας κυριαρχία. Μία φορά με τα παρκερικά το 1847 και άλλη μία με τα Δεκεμβριανά. Η δεύτερη περίπτωση είναι αμφιλεγόμενη και σηκώνει κουβέντα αλλά η εικόνα βρετανικών αρμάτων μάχης στην Αθήνα δεν ξεγράφει εύκολα.

Antigone
Antigone
1 χρόνος πριν

Θλιβερό δεν είναι να παρακολουθώ αυτόν τον άνθρωπο να κόβει την ελιά αλλά ότι δεν βρέθηκε ένας να του πεί να σταματήσει και ακόμα περισσότερο τα σχόλια και τα γέλια αυτών που τον παρακολουθούν. Αηδία για το ανθρώπινο είδος…Είμαι πολύ λυπημένη.

ces
ces
1 χρόνος πριν

7) Μια χαρακτηριστική παρόμοια περίπτωση είναι αυτή της Jocelyn Bell-Burnell, η οποία στα πλαίσια των μεταπτυχιακών της ερευνών ανακάλυψε τα πάλσαρ. Ο επιβλέπων καθηγητής της μάλιστα στην αρχή απέριξε τα ευρήματα της θεωρώντας ότι ήταν λανθασμένα. Φυσικά ο καθηγητής αυτός αργότερα αντιλήφθηκε τη σημασία της ανακάλυψης, δημοσίευσε τα αποτελέσματα και πήρε το Νόμπελ μαζί με άλλους άντρες συναδέλφους, αφήνοντας απ’ έξω την Bell-Burnell. Περισσότερα για τη θαυμαστή αύτη γυναίκα, η οποία εκτός των άλλων χρησιμοποίησε τα χρήματα που κέρδισε το 2018 (3 εκατομμύρια δολάρια – Special Breakthrough Prize in Fundamental Physics) για τη δημιουργία ταμείου για να βοηθήσει μαθήτριες που… Διαβάστε περισσότερα »

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!