σε , ,

H DiDi Music έκλεισε μετά από 35 χρόνια. Να 25 αξέχαστες συναυλίες που διοργάνωσε στην Ελλάδα

Αποχαιρετούμε την εταιρία διοργάνωσης συναυλιών μέσα απ’ τις αφίσες των μεγαλύτερων ονομάτων που έφερε

Από την συναυλία των U2 στο Ολυμπιακό Στάδιο, 2010

Διάβασα αυτήν την ανακοίνωση απ’ την «High Priority Promotions»:

Μετά από μια πορεία 34 ετών στα μουσικά και συναυλιακά δρώμενα της χώρας, η DiDi Music περνάει σε μια φάση «ξεκούρασης».

Ενώ λοιπόν κλείνει ένα μεγάλο μουσικό κεφάλαιο, ένα νέο αρχίζει. Γιατί η μουσική δεν σταματά ποτέ.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια και συνιδιοκτήτρια της DiDi Music από την ίδρυσή της, Νανά Τράντου, μαζί με τον πιο στενό της συνεργάτη και επί πολλά έτη διευθυντή παραγωγής της DiDi Music, Κώστα Θελούρα, προχωρούν και κοιτούν μπροστά. Η καινούρια τους εταιρεία, η High Priority Promotions, ξεκινάει μια νέα διαδρομή, έχοντας την εμπειρία, την τεχνογνωσία και το πάθος που χρειάζεται. Δίπλα τους βρίσκεται σύσσωμη η ομάδα που δούλευε στη DiDi Music, με την υποστήριξη του Jake Berry ως ειδικού συμβούλου.

Το νέο τους φεστιβάλ, AthensRocks, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι, φέρνοντας ως headliners τους Slayer στην τελευταία τους παγκόσμια περιοδεία. Οι Dropkick Murphys και οι Bullet for my Valentine είναι δύο ακόμα συγκροτήματα που έχουν ανακοινωθεί, ανάμεσα σε πολλά άλλα που θα ακολουθήσουν.

***

Ψαχούλεψα το σάιτ της DiDi και βρήκα όλες τις ιστορικές αφίσες των συναυλιών που διοργάνωσε μόνο στην τελευταία περίοδο της λειτουργίας της. Να μερικές:

(Να σημειωθεί πως πολλοί απ’ τους καλλιτέχνες ήρθαν πολλές φορές στην Ελλάδα, οπότε σ’ αυτές τις περιπτώσεις επέλεξα απλώς την αφίσα που μου άρεσε πιο πολύ)

1. Bryan Ferry, 2018

Η πιο πρόσφατη της DiDi Music που πήγα

2. Bob Dylan, 2010

3. Deep Purple, 2009

4. Depeche Mode, 2006

5. Iron Maiden, 2008

6. Kylie Minogue, 2008

7. Megadeth, 2016

8. Leonard Cohen, 2008

9. Madonna, 2008

(ελπίζω να μας την ξαναφέρει η νέα εταιρία)

10. Linkin Park, 2009

11. KISS, 2008

12. Marina & the Diamonds, 2016

13. Ozzy Osbourne, 2010

14. Nick Cave, 2008

15. Patti Smith, 2016

16. Placebo, 2007

17. Pulp, 2011

18. Lana Del Rey, 2016

19. Arctic Monkeys, 2018

20. Roger Waters, 2013

21. Red Hot Chili Peppers, 2012

22. Metallica (+ Robert Plant), 2007

23. U2, 2010

24. AC / DC, 2009

25. Alice Cooper, 2007

Κι η ιστορία της DiDi όπως την αφηγούνται οι ίδιοι στο σάιτ τους (αναφέρονται και αρκετές απ’ τις ιστορικές συναυλίες της πρώτης περιόδου για τις οποίες δε βρήκα δυστυχώς αφίσες ώστε να τις βάλω στην παραπάνω λίστα)

Oλα ξεκίνησαν το 1984 με την ίδρυση από τον Νίκο Λώρη μιας από τις πρώτες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Η ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΙΑΒΑΣΗΣ (από τα αρχικά της οποίας προέκυψε ο τιτλος Di Di music) έφερε στο κοινό τον  νέο ήχο των Sonic Youth, των Dead Kennedy’s της Γενιάς του Χάους (με ένα εξαιρετικό εξώφυλλο φιλοτεχνημένο από τον Δημήτρη Παπαιωάννου) των Soundgarden. Εταιρείες ιστορικές, όπως οι ALTERNATIVE TENTACLES, SST, JUNGLE, HANNIBAL και πολλές άλλες απέκτησαν βήμα στην Ελληνική αγορά.

Η ανάγκη προώθησης των καλλιτεχνών και της δουλειάς τους, οδήγησε στις πρώτες συναυλίες (Τhe Three Jones, Johnny Thunders, Sonic Youth)  ξεκινώντας τη στροφή της εταιρείας στο χώρο της διοργάνωσης συναυλιών

Το 1989, ο Νίκος Λώρης και η Νανά Τράντου, ιδρύουν την BIG STAR PROMOTION που ειδικεύεται στην διοργάνωση συναυλιών. Μια διαδραστική μαγική σχέση με το πλατύ κοινό των music lovers ξεκινάει.

Η BIG STAR PROMOTION έχτισε σύντομα το δικό της προφίλ επεκτείνοντας την παρουσία της στα περισσότερα είδη  μουσικής, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική αγορά ως market leader.

Παραγωγές και διοργανώσεις συναυλιών στην Ελλάδα, όπως αυτές των R.E.M., METALLICA, DEPECHE MODE,  BLACK SABBATH, ROGER WATERS,PΕARL JAM, DURAN DURAN, MOBY, THE CURE, TOOL, RADIOHEAD, OASIS, IRON MAIDEN,  STING,  DEEP PURPLE, MANU CHAO, UB 40, TIMO MAAS, NICK CAVE, VANESSA MAE, JOAQUIN CORTES, WHITESNAKE, ENERGY DANCE FESTIVAL και φυσικά το μοναδικό ROCKWAVE FESTIVAL, έχουν τη σφραγίδα των δύο εταιριών.

Παράλληλα στόν χώρο του management – και όσο σε αυτόν ήταν ενεργή,  η Di Di Music ανέδειξε δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής ροκ σκηνής τις <<Τρύπες>> και τους <<Πυξ Λαξ>>.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κοπέλα της εποχής παίρνει συνέντευξη-διαμάντι πριν την πρώτη συναυλία των Iron Maiden στην Ελλάδα (1988)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote
[instagram-feed]

Αφήστε μια απάντηση