σε , ,

Η αρχαιότερη τσάντα που έχει βρεθεί ποτέ φτιάχτηκε πριν από 4.500 χρόνια

Και άλλα 9 αντικείμενα που είναι τα παλιότερα στο είδος τους

Καθημερινά γνωρίζουμε ότι αναπτύσσονται συνεχώς νέες τεχνολογίες, αλλά σπάνια σκεφτόμαστε πως έμοιαζαν στην αρχική τους μορφή, πριν από εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά. Ακολουθεί μια συλλογή με τα παλαιότερα οικιακά αντικείμενα, που έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας.

Και είναι:

10. Το παλαιότερο προφυλακτικό (370 ετών)

Αυτή η επαναχρησιμοποιούμενη αντισυλληπτική μέθοδος είναι κατασκευασμένη από δέρμα προβάτου και χρησιμοποιήθηκε στη Σουηδία περίπου τον 17ο αιώνα. Έχουν διατηρηθεί και οδηγίες, όπου συστήνεται στον χρήστη να καθαρίζει το προφυλακτικό για να αποφύγει να κολλήσει κάποιο αφροδίσιο νόσημα.

9. Το παλαιότερο ζευγάρι κάλτσες (1.500 ετών)

Αυτές οι μάλλινες κάλτσες από την Αίγυπτο προορίζονταν να φορεθούν με σανδάλια και κατασκευάστηκαν περίπου το 300-499 μ.Χ. Ανακαλύφθηκαν τον 19ο αιώνα.

8. Οι αρχαιότερες τουαλέτες με αποχέτευση (2.000 ετών)

Στην αρχαίο Έφεσο, υπήρχαν δημόσιες τουαλέτες με αποχέτευση. Το νερό που κυλούσε κάτω από τις τουαλέτες μετέφερε τα απόβλητα στο κοντινό ποτάμι.

7. Το αρχαιότερο τεχνητό μέλος (3.000 ετών)

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, αυτά τα ξύλινα δάχτυλα βοηθούσαν τα άτομα να περπατήσουν, δεν εξυπηρετούσαν μόνο για καλλωπισμό. Χάρη σε αυτά, το άτομο μπορούσε όχι μόνο να περπατήσει, αλλά και να φορέσει σανδάλια (το πιο κοινό υπόδημα στην αρχαία Αίγυπτο).

6. Το αρχαιότερο παντελόνι (3.300 ετών)

Αυτό το παντελόνι βρέθηκε στη δυτική Κίνα. Υφάνθηκε από μαλλί και διακοσμήθηκε με σύνθετα σχέδια. Πιθανόν το παντελόνι ανήκε σε κάποιον νομά της Ασίας.

5. Η αρχαιότερη τσάντα (4.500 ετών)

Αυτή η τσάντα βρέθηκε στη σύγχρονη Γερμανία. Με το πέρασμα χιλιάδων ετών, το δέρμα και τα άλλα υλικά έχουν αλλοιωθεί. Έχουν διατηρηθεί μόνο τα δόντια του σκύλου, που πιθανόν εξυπηρετούσαν ως διακόσμηση και προστασία.

4. Η αρχαιότερη καταγεγραμμένη συνταγή (5.000 ετών)

Αυτή είναι μια συνταγή για μπύρα από τη Μεσοποταμία, που χρονολογείται από το 3.000 π.Χ. Η μπύρα λέγεται ότι είναι πολύ δυνατή, και μέσα επιπλέουν κομματάκια ψωμιού.

3. Το αρχαιότερο κομμάτι τσίχλας (5.000 ετών)

Αυτό το κομμάτι από απολιθωμένη ρητίνη σημύδας που βρέθηκε στη Φινλανδία, θεωρείται το αρχαιότερο κομμάτι τσίχλας. Μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την θεραπεία λοιμώξεων του στόματος ή ως ένα είδος κόλλας για σπασμένα πιατικά.

2. Τα αρχαιότερα υποδήματα (5.500 ετών)

Αυτό το πρώιμο υπόδημα φτιάχτηκε από δέρμα βοδιού (το αριστερό υπόδημα δε βρέθηκε ποτέ) και ανακαλύφθηκε σε μια σπηλιά στην Αρμενία. Διατηρήθηκε χάρη στο σανό και αποξηραμένη κοπριά προβάτων.

1. Το αρχαιότερο ανθρώπινο αγαλματίδιο (35.000-40.000 ετών)

Αυτό το αγαλματάκι της θεάς της γονιμότητας ανακαλύφθηκε στη σπηλιά Χόλε Φελς στη Γερμανία. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο άγνωστος γλύπτης σκάλισε τη φιγούρα από τον χαυλιόδοντα ενός μαμούθ.

 

[periergaa.blogspot.com, TOP Βίντεο]

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση