σε , ,

Ο δημιουργός των Κουραφέλκυθρων επέλεξε τα 8 αγαπημένα του και τα σχολιάζει

Με αφορμή τη νέα του κυκλοφορία, ο Αντώνης Βαβαγιάννης, είναι εδώ, ενωμένος δυνατός

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης ως «η ψυχή του πάρτι» / Φωτο: Νίκος; Κατσαρός

Δε χρειάζεται να πω πόσο μ’ αρέσουν τα Κουραφέλκυθρα: έχω όλα τα βιβλία και βάζω στριπάκια συνέχεια στα Μικροπράγματα της ημέρας. Τώρα, όλα τα Κουραφέλκυθρα που δημοσιεύτηκαν στο socomic από το 2014 μέχρι το 2018 έρχονται μαζεμένα σε ένα νέο Omnibus, με σχολιασμό από τον δημιουργό τους Αντώνη Βαβαγιάννη, πρόλογο από τον Φοίβο Δεληβοριά και φλιπ κόμικς από 12 κορυφαίους σχεδιαστές*.

Ζήτησα απ’ τον Αντώνη να επιλέξει 8 απ’ τα αγαπημένα του, και να μου πει δυο λόγια για το καθένα…

1. Πανίνι

Αυτό το στριπ ψηφίστηκε από τους φαν των Κουραφέλκυθρων ως το καλύτερο του 2018 και χαίρομαι πολύ γι’αυτό. Το έγραψα μαζί με τον φίλο Γιώργο Οικονομάκο, και νομίζω ότι η συνεργασία αυτή λειτούργησε τέλεια στο συγκεκριμένο κόμικ. Μου αρέσει επειδή δεν βασίζεται σε κάποιο αστείο punchline στο τέλος, αλλά έχει πολλά μικρά (και κάποια κρυμμένα) αστεία.

2. Ο Συνειδητοποιημένος

Αυτό είναι το πιο σοβαρό στριπ που έχω φτιάξει ποτέ. Τα Κουραφέλκυθρα δεν χαρίζονται σε κανέναν πολίτικο χώρο, αλλά αν έχουν μία σταθερή πολιτική θέση, αυτή είναι αντιφασιστική.

3. Νανούρισμα

Από τα πιο δημοφιλή σκίτσα που έχω κάνει, το “ΠΑΙΧΤΕ ΠΑΝΚ!” έχει γίνει ένα σύνθημα – κώδικας όλων των αναγνωστών του κόμικ. Περιέργως δεν είναι το πρώτο Κουραφέλκυθρο στο οποίο εμφανίζεται η φράση. Στο Όμνιμπους ΙΙ στο οποίο θα υπάρχει σχολιασμός των στριπς μπορείτε να ανακαλύψετε ποιο είναι το πρώτο κι από που προέρχεται το αγαπημένο αυτό κουραφελκυθρικό σλόγκαν.

4. Καλή ιδέα Μέγα Ναπολέοντα

Από τις πιο πρόσφατες σειρές, το “Καλή ιδέα αφεντικό” σχολιάζει τις πιο περίεργες και ανεξήγητες ιδέες που παίρνουμε σήμερα ως δεδομένες. Από τη σειρά το αγαπημένο μου είναι το συγκεκριμένο το οποίο αναρωτιέται για το μυστηριώδες σύστημα αρίθμησης των Γάλλων.

5. Φοίβος

Σχέδιο αποκλειστικό για το Ομνιμπους ΙΙ και αφιερωμένο με πολλή αγάπη στον Φοίβο Δεληβοριά, που με τίμησε γράφοντας την εισαγωγή του τόμου. Ήταν και μια ευκαιρία να μάθω ότι μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τις ταινίες των αδερφών Μαρξ.

6. Κασσάνδρα

Έχοντας μια αγάπη για την ιστορία και τη μυθολογία, σας πετάω εδώ αυτό το στριπάκι που παρουσιάζει την πιο παρεξηγημένη ηρωίδα της αρχαιότητας. Σασταλεγάκιας από τους λίγους, αλλά και μόνη φωνή λογικής όταν ανοίγεις την πόρτα σου και βλέπεις απ’έξω ένα τεράστιο ξύλινο άλογο.

7. Ζοζεφίνα

Η Ζοζεφίνα είναι ηρωίδα των Κουραφέλκυθρων από τον πρώτο τους κιόλας χρόνο. Είναι με μεγάλη διαφορά ο πιο έξυπνος χαρακτήρας των Κουραφέλκυθρων. Επιτέλους βλέπουμε να επιβραβέυεται για την εξυπνάδα της.

8. Για το τέλος λίγη Ούρσουλα

Ο νεότερος επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας των Κουραφέλκυθρων. Έτσι για να κοιτάμε λίγο και το μέλλον…

*Το “Κουραφέλκυθρα Οmnibus II – Δεν είναι καν omnibus ” θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ComicdomCon Athens 2019 στις 19,20 & 21 Απριλίου στην Αθήνα, και τη δεύτερη στις 10,11 &12 Μαΐου στο ΤΗΕ ComicCon στη Θεσσαλονίκη.

Σενάριο & Σχέδιο: Αντώνης Βαβαγιάννης

Eισαγωγή: Φοίβος Δεληβοριάς

Φλιπ κόμικς από τους: Παναγιώτη Πανταζή, Πάνο Ζάχαρη, Γιάννη Ρουμπούλια, Δήμητρα Aδαμοπούλου, Γιώργο Γούση, Αγγελική Σαλαμαλίκη, Αλέξια Οθωναίου, Πέτρο Χριστούλια,
Τάσο Ζαφειριάδη, Έφη Θεοδωροπούλου, Θανάση Πετρόπουλο και Τάσο Μαραγκό.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση