σε , ,

Οι 10 πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο της Νταϊάνα (που κάποιοι πιστεύουν ακόμη)

22 χρόνια από τότε, κάποιοι εξακολουθούν να αρνούνται πως πρόκειται απλώς για ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα

Στις 31 Αυγούστου συνέβη ένα φρικτό τροχαίο δυστύχημα σε τούνελ στο Παρίσι. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα επέβαινε στο αυτοκίνητο και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Νεκροί ανασύρθηκαν επίσης από το αυτοκίνητο ο οδηγός του αυτοκινήτου καθώς επίσης και ο φίλος της πριγκίπισσας. Οι έρευνες απέδωσαν το δυστύχημα στην υψηλή ταχύτητα του οχήματος που ανέπτυξε ο οδηγός, ο οποίος ήταν μεθυσμένος. Ωστόσο, ένα μεγάλο μερίδιο της κοινωνίας δεν ασπάζεται αυτήν την εκδοχή και προτιμάει άλλες που κυκλοφορούν μέχρι και σήμερα, 22 χρόνια μετά το συμβάν.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο διαδεδομένες θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, όπως τις συγκέντρωσε το Reader’s Digest

1. Ο Κάρολος δεν θα μπορούσε να παντρευτεί ξανά όσο ζούσε η Νταϊάνα

Φαίνεται πως η Νταϊάνα είχε ένα προαίσθημα για το τι επρόκειτο να συμβεί και έτσι τέσσερα χρόνια πριν από τον θάνατό της έστειλε ένα γράμμα στον μπάτλερ της, στο οποίο περιέηραφε τους φόβους της ότι ο πρίγκιπας ίσως προσπαθήσει να την σκοτώσει για αν μπορέσει να παντρευτεί. «Κάθομαι σήμερα στο γραφεί μου Οκτώβριο μήνα περιμένοντας κάποιος να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να παραμείνω δυνατή και με το κεφάλι ψηλά. Αυτή η φάση της ζωής μου είναι η πιο επικίνδυνη – κάποιος προγραμματίζει ένα ατύχημα στο αυτοκίνητό μου, ζημιά στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για εκείνον για να παντρευτεί», έγραφε στο γράμμα.

2. Η βασιλική οικογένεια δεν ενέκρινε τον νέο σύντροφο της Νταϊάνα

Ο Dodi Fayed, σύντροφος της Νταϊάνα και γιος ενός Αιγύπτιου εκατομμυριούχου, ήταν επίσης θύμα εκείνου του δυστυχήματος. Τότε είχαν κυκλοφορήσει αρκετές φήμες, κυρίως από τον πατέρα του Mohamed Al Fayed, πως η πριγκίπισσα ήταν έγκυος από τον Dodi και πω σκόπευαν να αρραβωνιαστούν σύντομα. Κάποιοι υποστήριζαν πως η βασιλική οικογένεια δεν ήθελε η μητέρα του διαδόχου του θρόνου William να παντρευτεί μουσουλμάνο. Ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν πως η Νταϊάνα δεν ήταν έγκυος, ενώ δεν βρέθηκε ούτε δαχτυλίδι αρραβώνα.

3. Οι γιατροί έκρυψαν την εγκυμοσύνη της

Η προηγούμενη θεωρία συνωμοσίας έχει και συνέχεια, καθώς κάποιοι δεν πείστηκαν ότι η πριγκίπισσα δεν ήταν έγκυος. Μετά τον θάνατό της, οι γιατροί ξεκίνησαν άμεσα τη διαδικασία της ταρίχευσης, πράγμα που καθιστούσε αδύνατο ένα τεστ εγκυμοσύνης μέσω των ούρων και αυτό έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους να ισχυριστούν πως οι γιατροί προσπάθησαν να κρύψουν την εγκυμοσύνη. Καθώς, όμως, τα τραύματά της ταίριαζαν με την αιτία θανάτου, δεν υπήρχε λόγος να μην γίνει άμεσα η ταρίχευση. Επίσης, το να υποβάλλεις κάποια νεκρή γυναίκα σε τεστ εγκυμοσύνης μέσω ούρων ήταν κάτι το ασυνήθιστο.

4. Ο οδηγός της πριγκίπισσας ήταν πληροφοριοδότης στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας

Ο πρώην αξιωματικός του τομέα πληροφοριών του βρετανικού στρατού Richard Tomlinson διέδωσε φήμες ότι είχε δει τον φάκελο για τη δολοφονία ενός ξένου πολιτικού στο Παρίσι και η οποία είχε πολλές ομοιότητες με τον θάνατο της Νταϊάνα. Αυτές οι φήμες οδήγησαν σε άλλες φήμες οι οποίες υποστήριζαν πως ο οδηγός του οχήματος που μετέφερε την πριγκίπισσα, Henri Paul, συμμετείχε στο σχέδιο και έδινε πληροφορίες στις μυστικές υπηρεσίες. Ωστόσο, ο Tomlinson είχε εκδιωχθεί από την υπηρεσία και όλοι γνώριζαν πως ήθελε να καταστρέψει τη φήμη της, πράγμα που αφαίρεσε κάθε αξιοπιστία από τους ισχυρισμούς του.

5. Οι μυστικές υπηρεσίες οδήγησαν το αυτοκίνητο προς το τούνελ και τύφλωσαν τον οδηγό

Μία πιο ακραία θεωρία συνωμοσίας υποστηρίζει πως οι μυστικές υπηρεσίες έκλεισαν τον κανονικό δρόμο που θα ακολουθούσε το αυτοκίνητο κατευθύνοντας να περάσει από το τούνελ. Εκεί, ένα δυνατό φως εμφανίστηκε απότομα μπροστά από το αυτοκίνητο τυφλώνοντας τον οδηγό με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να τρακάρει. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες που έγιναν αργότερα, φαίνεται πως το αυτοκίνητο έτρεχε ήδη πολύ γρήγορα και δεν έμοιαζε διατεθειμένο να στρίψει στον δρόμο που υποτίθεται έκλεισαν οι μυστικές υπηρεσίες. Άρα, το αυτοκίνητο θα πήγαινε ούτως ή άλλως από το τούνελ, ενώ μαρτυρίες για το φως δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

6. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθούσαν την Νταϊάνα

Άλλοι συνωμοσιολόγοι ενέταξαν και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ στην ιστορία και υποστήριξαν πως η CIA και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ είχαν στην κατοχή τους 39 αρχεία σχετικά με την πριγκίπισσα. Η CIA παραδέχτηκε πως είχε στην κατοχή της 1,054 σελίδες πληροφοριών σχετικά με αυτήν, αλλά δεν είχαν καμία σχέση με τον θάνατό της. Ενώ και η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας είχε υποκλέψει συνομιλία της, αλλά η συνομιλία ήταν με τη σύζυγο του Βραζιλιάνου Πρέσβη και η υποκλοπή αφορούσε αυτόν.

7. Ο οδηγός δεν ήταν μεθυσμένος

Οι αρχές είπαν πως ο οδηγός ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν τράκαρε, αλλά δεν πίστεψαν όλοι αυτή την εκδοχή. Κάποιοι υποστήριξαν πως τα δείγματα που χρησιμοποιήθηκαν στην ιατροδικαστική έρευνα ανήκαν στην πραγματικότητα σε ένα θύμα που είχε αυτοκτονήσει. Ωστόσο, οι τοξικολογικές εξετάσεις εξέτασαν τέσσερα διαφορετικά δείγματα και όλα έδειξαν πως τα επίπεδα αλκοόλ στο σώμα του οδηγού ήταν τρεις φορές μεγαλύτερα από τα επιτρεπόμενα στη Γαλλία.

8. Δεν της χορηγήθηκε η θεραπεία που θα την έσωζε

Ακόμη και κάποιοι που πίστεψαν πως επρόκειτο για απλό τροχαίο, στη συνέχεια πίστεψαν πως η ιστορία είχε διαφορετική εξέλιξη από την αναμενόμενη. Αρχικά, τους φάνηκε ύποπτο ότι οι γιατροί δεν την πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά της παρείχαν για πολλή ώρα βοήθεια στο σημείο του ατυχήματος. Επίσης, το ασθενοφόρο δεν σταμάτησε στο πρώτο νοσοκομείο που πέρασε αλλά πήγε σε επόμενο που ήταν πιο μακριά. Ωστόσο, στη Γαλλία είναι σύνηθες οι πρώτες βοήθειες να παρέχονται στο σημείο του ατυχήματος και έπειτα να μεταφέρεται ο ασθενής στο νοσοκομείο. Όσον αφορά τον λόγο που το ασθενοφόρο δεν σταμάτησε στο πρώτο νοσοκομείο, αναφέρεται στην έκθεση πως δεν είχε τον ιδανικό εξοπλισμό για να βοηθήσει σε ένα τέτοιο περιστατικό.

9. Ο σωματοφύλακας γνώριζε πως υπήρχε σχέδιο δολοφονίας της πριγκίπισσας

Μπορεί η πριγκίπισσα, ο φίλος της και ο οδηγός του αυτοκινήτου να σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, αλλά υπήρξε ένας επιζών: ο Trevor Rees-Jones, ο οποίος ήταν ο σωματοφύλακας του φίλου της Νταϊάνα. Και πάλι ο πατέρας του φίλου της Νταϊάνα διέδωσε φήμες, αυτή τη φορά λέγοντας πως ο σωματοφύλακας γνώριζε για το σχέδιο δολοφονίας και δεν προσπάθησε να το αποτρέψει. Επίσης, βοήθησε τις αρχές  να αποκρύψουν στοιχεία για το τι ακριβώς συνέβη τότε.

10. Οι παπαράτσι επίτηδες έθεσαν σε κίνδυνο την πριγκίπισσα

Το δυστύχημα συνέβη ενώ παπαράτσι ακολουθούσαν την Νταϊάνα και αυτό αμέσως οδήγησε σε σενάρια ότι συμμετείχαν σε σχέδιο δολοφονίας της. Μάλιστα, η Νταϊάνα είχε κάνει περιοριστικά μέτρα ενός φωτογράφου έναν χρόνο νωρίτερα καθώς, όπως ισχυρίστηκε, την τράκαρε με το αυτοκίνητο ενώ προσπαθούσε να τη φωτογραφήσει. Οι κάμερες ασφαλείας δεν έδειξαν κάποια συμμετοχή ή πρόθεση από τους φωτογράφους στο δυστύχημα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

KOYIZ: Ποια το είπε; Η πριγκίπισσα Νταϊάνα ή η Μέγκαν Μαρκλ;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε