σε , ,

Οι 11 πιο σεξι Έλληνες (άνδρες) πολιτικοί σε αντίστροφη μέτρηση

Όπως τους ψήφισαν οι αναγνώστες μας

Σας ρωτήσαμε σε γκάλοπ για το ποιους θεωρείτε τους πιο σεξι Έλληνες άνδρες στην πολιτική σκηνή της χώρας. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά χαμηλά για όλους, με τον πρώτο μόνο να κάνει τη διαφορά και να έχει ποσοστό «αποδοχής» 64%. Ας δούμε τι αποφασίσατε

Αυτοί είναι:

11. Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου του 1965 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Χολαργό. Κατάγεται από την Πάρο και τη Νάξο. Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό άριστα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Sussex της Μ. Βρετανίας, όπου και απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο (MA) στην Οικονομική Ανάπτυξη. Το 1999, παραιτήθηκε από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΟΤΕ) και ίδρυσε τη δική του επιχείρηση. Εξελέγη δύο φορές Δήμαρχος Πάρου, με 54% για την πρώτη και 68% για τη δεύτερη θητεία. Στο Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης παρέμεινε 20 μήνες.

Μεταξύ άλλων, ετοίμασε και προώθησε 7 ολοκληρωμένους νόμους, εθνικές κι όχι εξωγενείς επιλογές μεταρρύθμισης: Τη Δι@ύγεια. Το πρόγραμμα Καλλικράτης και τη διαφάνεια στις προεκλογικές δαπάνες της αυτοδιοίκησης. Το νέο κώδικα Ιθαγένειας κ.α  Συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών καθώς και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει θητεύσει 2,5 χρόνια ως Υπουργός και 4,5 χρόνια ως βουλευτής.

10. Παύλος Χρηστίδης

Γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα, μεγάλωσε στο Άργος και στο Ναύπλιο. Μετά την εισαγωγή του στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης έζησε και σπούδασε για 5 χρόνια στην Κομοτηνή. Έγινε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ το 2015.

9. Σταύρος Θεοδωράκης

Ιδρυτής του κόμματος το «Ποτάμι», τον Φεβρουάριο του 2014.
Βουλευτής ( Ιανουάριος & Σεπτέμβριος του 2015) και επικεφαλής της Κ.Ο του Ποταμιού
Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, στο οποίο εντάχθηκε το Ποτάμι

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1984 από το ραδιόφωνο, συνέχισε με την αριστερή Πρώτη και όταν αυτή έκλεισε πήγε στη συντηρητική Μεσημβρινή.

Το 1999 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην τηλεόραση τους «Πρωταγωνιστές» μια ενημερωτική εκπομπή που ήταν πρώτη σε θεαματικότητα τα τελευταία χρόνια στο MEGA, δίνοντας παράλληλα λόγο στους «άλλους Πρωταγωνιστές» στα Νέα του Σαββατοκύριακου. Το 2009 μαζί με άλλους δημοσιογράφους δημιούργησαν το protagon.gr.

8. Τάσος Μεγαλομύστακας

Εκλέχτηκε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κεντρώων στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 ως ο νεότερος του ελληνικού κοινοβουλίου.

Σπούδασε στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης. Ζει στο Κάτω Μετόχι Σερρών. Είναι επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης παιδικού σταθμού και καταστήματος εστίασης. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Σερρών. Είναι μέλος του Ιππικού Συλλόγου και είναι πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου.

7. Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολεοδομία και τη Χωροταξία.

Διετέλεσε Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού από το 1999 ώς το 2003. Το 2006 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη». Το 2008, στο 5ο Συνέδριο του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας, εξελέγη Πρόεδρος του κόμματος και επανεξελέγη στο 6ο Συνέδριο, τον Ιούνιο του 2010.

Από τον Δεκέμβριο του 2012 ώς τον Δεκέμβριο του 2015 διατέλεσε Αντιπρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), της οποίας ηγήθηκε στις ευρωεκλογές του 2013 ως υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 εκλέγεται για πρώτη φορά βουλευτής Α’ Αθηνών και αναλαμβάνει Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Ιούλιο του 2012 ώς τον Δεκέμβριο του 2014 διατέλεσε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής Ηρακλείου. Στις 26 Ιανουαρίου 2015 ορκίστηκε Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αξίωμα το οποίο ανέλαβε εκ νέου στις 21 Σεπτεμβρίου του ιδίου έτους.

7. Πέτρος Κωνσταντινέας

Εκλέχτηκε βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο του 2015 και επανεκλέχτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015.

Γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 11/2/1978. Κατάγεται από την Μάνη. Αρτοποιός στο επάγγελμα, διετέλεσε  Διαιτητής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου (1996-2012) και διεθνής διαιτητής FIFA (2012).

Απόφοιτος Σχολής ΟΑΕΔ, Τμήμα Ηλεκτρολόγων. Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας από το 2013 και μέλος της ομοσπονδίας αρτοποιών Ελλάδας. Μέλος του βιομηχανικού επιμελητηρίου Μεσσηνίας από το 2012. Ενεργό μέλος του συλλόγου δρομέων υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ).

5. Γιάννης Βαρουφάκης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961, όπου και τελείωσε το Λύκειο.  Σπούδασε Μαθηματικά και Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Essex και του Birmingham. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Essex, του East Anglia, του Cambridge και της Γλασκώβης.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Sydney στην Αυστραλία και Fellow Οικονομικής και Κοινωνικής Ηθικής του Καθολικού Πανεπιστημίου της Louvain στο Βέλγιο.

Από το 2000 είναι καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έως πρότινος Διευθυντής του Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του ιδίου Τμήματος. Παράλληλα, είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας (Lyndon Johnson Graduate School of Public Affairs, στο Όστιν) καθώς και “Economist-in-residence” στην εταιρεία Valve Software, στο Σιάτλ των ΗΠΑ.

4. Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Σπούδασε Ιστορία στο Williams College. Το 1994 απέκτησε μεταπτυχιακούς τίτλους από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Harvard και από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου MIT.

Πριν και κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργάστηκε ως οικονομικός διευθυντής για την Photoelectron Corporation, καθώς και στις τράπεζες Alpha Finance και Barclays. Υπήρξε συνεργάτης του κ. Grevile Janner, βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Hellenic Resources Institute στις ΗΠΑ.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ως οικονομικός διευθυντής και υπεύθυνος προγράμματος αναδιοργάνωσης της εταιρείας από το 1994 έως το 1998.

Τη περίοδο 1999 – 2004, διετέλεσε διαδοχικά ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Εξωτερικών σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού.

Από το 2004 έως το 2006 ήταν σύμβουλος για θέματα διοίκησης προσωπικού στην εταιρεία Egon Zehnger International.

Τον Ιανουάριο του 2006 ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως το 8ο Συνέδριο. Από τον Μάρτιο του 2008 είναι Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του Κινήματος.

3. Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης (20 Αυγούστου 1980) είναι Έλληνας οικονομολόγος και πολιτικός. Είναι διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι τον Ιούλιο 2015 ήταν υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα, ενώ ήταν και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθηνών. Πρώτη φορά έγινε γνωστός ως υποψήφιος του κόμματος του για τη δημαρχία στην Αθήνα στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.

2. Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος (1982) είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός. Είναι υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος από τις 5 Νοεμβρίου 2016.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Είναι απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της ίδιας Σχολής και υποψήφιος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2005 παρέλαβε από τον Τάσο Κορωνάκη τη σκυτάλη του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού, θέση την οποία κράτησε μέχρι το 2010. Επίσης, ήταν νομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κατά το διάστημα που αυτός ήταν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Μάϊος 2012-Δεκέμβριος 2014).

Από το 2015 διατέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου. Την 5η Νοεμβρίου του 2016 διορίστηκε υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

1. Απόστολος Γκλέτσος

Ο Απόστολος Γκλέτσος (γεν. 27 Ιουνίου 1967) είναι Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός. Έχει παίξει σε πλήθος τηλεοπτικών σειρών. Διατελεί δήμαρχος Στυλίδας από το 2011. Στις 8 Δεκεμβρίου 2014 ίδρυσε το κόμμα Τελεία, το οποίο συμμετείχε στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κι έλαβε ποσοστό 1,8%.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση