σε , ,

Οι 11 πιο σέξι Ελληνίδες πολιτικοί σε αντίστροφη μέτρηση

Όπως τις ψήφισαν οι αναγνώστες μας

Σας ζητήσαμε σε γκάλοπ να ψηφίσετε τις πιο πιο σέξι Ελληνίδες πολιτικούς. (Και ναι, έχουμε κάνει και για άντρες – δείτε στο τέλος του ποστ.)

Να τι αποφασίσατε:

11. Αικατερίνη Μάρκου

Η Κατερίνα Μάρκου είναι Ελληνίδα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Παλαιότερα είχε εκλεγεί με τη Δημοκρατική Αριστερά και το Ποτάμι από το οποίο και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Γεννήθηκε τo 1977 στο Περιβολάκι Λαγκαδά. Έχει σπουδάσει Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Πολιτική Επιστήμη και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως ιδιωτική υπάλληλος.

10. Μαρία Σταυρινούδη – Σόδη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο, ενώ σπούδασε αισθητική στη Θεσσαλονίκη και στο Παρίσι και φαρμακευτική, με την οποία βέβαια δεν ασχολήθηκε αφού την κέρδισαν οι πρώτες της σπουδές.
Από το 1992, διατηρεί στη Χίο ινστιτούτο αισθητικής. Είναι η ιδιοκτήτρια γνωστής εταιρείας καλλυντικών που βασίζονται στη μαστίχα, η οποία έλαβε και Βραβείο Ευρεσιτεχνίας.

Αν και μέλος της ΔΑΠ στα φοιτητικά της χρόνια, φαίνεται ότι το «μικρόβιο» το κόλλησε από τον πεθερό της, βουλευτή της Ν.Δ. και Δημάρχο Χίου, Γιάννη Σόδη του οποίου ήταν βοηθός. Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. εντάχθηκε και επίσημα στις 2.9.2014 καταλαμβάνοντας τη θέση του Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος ορκίσθηκε αντιπεριφερειάρχης στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

9. Παναγιώτα Δριτσέλη

Η Παναγιώτα Δριτσέλη γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1982 στα Τρίκαλα. Είναι φιλόλογος, απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις εκλογές του Ιουνίου 2012 με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Κατά την διάρκεια της πρώτης κοινοβουλευτικής της θητείας η Παναγιώτα Δριτσέλη συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων καθώς και στην αντίστοιχη Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Αιγύπτου καθώς και αναπληρωματικό μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

8. Ασπασία Μανδρέκα

Γεννήθηκε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 1971. Τελείωσε τη Μέση Εκπαίδευση στην Ιτέα Φωκίδας. Μετά από την επιτυχή συμμετοχή της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις εισάχθηκα στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, (Νομική Σχολή Κομοτηνής), από την οποία σχολή, ολοκληρώνοντας τον κύκλο σπουδών της, έλαβε το πτυχίο της Νομικής. Στη συνέχεια γράφτηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο του Πρωτοδικείου Αμφίσσης όπου ολοκλήρωσε την άσκησή της. Το έτος 1997 έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Δικηγόρου από το Εφετείο Αθηνών με τον βαθμό «άριστα». Από τότε και μέχρι σήμερα ασκεί τη Δικηγορία στο νομό Φωκίδας, διατηρώντας δικηγορικό γραφείο στην Άμφισσα.
Τον Οκτώβριο του έτους 2006 συμμετείχε, για πρώτη φορά, στις Δημοτικές Εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Ιτέας και εκλέχθηκε πρώτη, σε σταυρούς προτιμήσεως, Δημοτική Σύμβουλος.

7. Άντζελα Γκερέκου

Η Άντζελα Γκερέκου (Κέρκυρα 15 Απριλίου 1959) είναι Ελληνίδα αρχιτέκτων, ηθοποιός και πολιτικός, υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 (επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012), ενώ στις 6 Οκτωβρίου του 2009 τοποθετήθηκε υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου.

Στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο Ευάγγελος Βενιζέλος την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην οποία επανεντάχθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 2013. Στις 8 Ιανουαρίου 2015 ανακοίνωσε την αποδοχή της προτάσεως να προσχωρήσει στο Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα

6. Άννα Καραμανλή

Η Άννα Καραμανλή γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 10 Μαΐου 1968. Είναι Ελληνίδα πολιτικός, δημοσιογράφος και πρώην αθλήτρια.

Στις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012 και του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής της Βουλή των Ελλήνων στην λίστα της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθηνών.

5. Νάντια Γιαννακοπούλου

Γεννήθηκε το 1977 και κατάγεται από το Παλαιόκαστρο Μεσσηνίας. Είναι κόρη του πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Γιαννακόπουλου και της Κατερίνας Γιαννακοπούλου. Είμαι παντρεμένη με τον ηθοποιό Μάξιμο Μουμούρη με τον οποίο έχουμε μια μικρή κόρη, που γεννήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2008. Από το Σεπτέμβριο του 2003 δικηγορεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Συνεργάστηκε με δικηγορικές εταιρείες, όπου εξειδικεύτηκε στο τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις. Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

4. Έλενα Ράπτη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 9.5.1975. Ανέπτυξε δραστηριότητα στον χώρο των οπτικοακουστικών συστημάτων επικοινωνίας. Σπουδές: Ψυχολογία και Πληροφορική. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου της Κύπρου.

Εξελέγη βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009, στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015.

Από το 2004 εκλέγεται Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων , Μορφωτικών Υποθέσεων , Κοινωνικών Υποθέσεων , Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, Εκλέγεται Αντιπρόεδρος των Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια  της Ισπανίας, της Τσεχίας,της Ιταλίας, του Ισραήλ, της Τσεχίας, των Η.Π.Α., της Σαουδικής Αραβίας, της Σουηδίας, της Τυνησίας, της Ισπανίας και της Μ. Βρετανίας.

3. Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη (γενν. 29 Απριλίου 1975, Αθήνα) είναι Ελληνίδα δικηγόρος και πολιτικός. Εκλέγεται βουλευτής από το 2007 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ διετέλεσε υπουργός Τουρισμού από το 2012 ως το 2015 στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

Γεννήθηκε στις 29 Απριλίου 1975 στην Αθήνα και είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες του πρώην βουλευτή και υπουργού Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της δικηγόρου Ελένης Βαρδινογιάννη. Από την πλευρά του πατέρα της κατάγεται από την ομώνυμη οικογένεια των Ανωγείων Ρεθύμνης με σημαντική δράση κατά τις Κρητικές επαναστάσεις του 19ου αιώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Εθνική Αντίσταση καθώς και με πολύχρονη παρουσία στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Από τη μητέρα της κατάγεται από τη γνωστή επιχειρηματική οικογένεια Βαρδινογιάννη.

2. Έφη Αχτσιόγλου

Η Έφη Αχτσιόγλου (γενν. Γιαννιτσά Πέλλας 1985) είναι διδάκτορας Εργατικού Δικαίου και πολιτικός, Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ολοκλήρωσε με άριστα τις προπτυχιακές σπουδές της στη Νομική του ΑΠΘ και το 2009 απέκτησε -επίσης με άριστα- το μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Δημόσιο Δίκαιο και τις Πολιτικές Επιστήμες από την ίδια σχολή.

Εργάστηκε με ερευνητική υποτροφία στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου, ενώ το 2014 ολοκλήρωσε ως υπότροφος του ΙΚΥ τη συγγραφή της διδακτορικής της διατριβής στο Εργατικό Δίκαιο, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Άρη Καζάκο.

1. Εύα Καϊλή

Έλαβε το πτυχίο της ως αρχιτέκτων μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 2008, έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στην Διεθνή Πολιτική Οικονομία στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει επίσης μαθήματα Βασικών Αρχών Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ το 2012.

Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Περιφέρειας Α’ Θεσσαλονίκης σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (2007 και 2009). Είχε επανεκλεγεί και το 2007 αλλά την έδρα κατέλαβε ο αρχηγός του κόμματος, Γ. Παπανδρέου. Υπήρξε για πρώτη φορά υποψήφια το 2004 όπως και στις εκλογές του 2012. Η νεότερη εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Θεσσαλονίκης (2002-2006). Διετέλεσε Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας και Ίσων Ευκαιριών του Υπουργείου Εσωτερικών (2013).

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι 11 πιο σεξι Έλληνες (άνδρες) πολιτικοί σε αντίστροφη μέτρηση

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση