σε , , , ,

Οι 15 πιο αποκρουστικές στιγμές της καριέρας του Αμβρόσιου

Μοιάζει απίστευτο ότι έχει κάνει ΟΛΑ αυτά κι όμως η Εκκλησία τον δεχόταν στους κόλπους της μέχρι και σήμερα…

EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Η σχέση με τη χούντα

Ο Αθανάσιος Λενής (αυτό είναι το πραγματικό του όνομα), το 1968 διορίστηκε από τη Χούντα ιεροκήρυκας της Ελληνικής Χωροφυλακής και πήρε εξ απονομής το βαθμό του Μοίραρχου, ενώ αργότερα προήχθη σε Ταγματάρχη. Από τη θέση αυτή κήρυττε και δίδασκε στις σχολές στελεχών της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας. Παρέμεινε στη Χωροφυλακή ως το 1976, οπότε αποστρατεύτηκε μετά από αίτησή του με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη.

Κατά καιρούς συνέχισε να στηρίζει τους ηγέτες και τους βασανιστές της Χούντας.

Το 1976, ως Μητροπολίτης Ταλαντίου απηύθυνε «ιδιαιτέρως θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν» προς τους φυλακισμένους αξιωματικούς και οπλίτες της Χωροφυλακής και της Αστυνομίας Πόλεων που είχαν φυλακιστεί «συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη ενασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος».

Το 2013, στην κηδεία του Ντερτιλή δήλωσε αυτό:

Αμβρόσιος: “Ο Ντερτιλής ήταν ήρωας, σαν τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη”

Νέες προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιγίου Αμβρόσιου ο οποίος παρέστη στην κηδεία του χουντικού Νίκου Ντερτιλή που είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Ο ιεράρχης χαρακτήρισε τον Ντερτιλή “ήρωα” και τον συνέκρινε με τον Σωκράτη και τον Κολοκοτρώνη ενώ, έχοντας την κατάλληλη παρέα δίπλα του αφού το παρόν έδωσαν πολλοί βουλευτές της Χ.Α., συμπλήρωσε: “Ξέρω ότι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πουν ότι δεν επιτρέπεται να μιλάω.

«Πόρνη η αστεφάνωτη γυναίκα…Εξυπηρετούν σχέδια Μασσωνο-Εβραίων»

Και μέσα στο γενικό χαμό ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος βρήκε νέο εχθρό-την απογραφή

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος με ανάρτηση στο blog του, επιτίθεται στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η απογραφή, διερωτάται γιατί δεν τίθεται ερώτημα και για το θρήσκευμα του απογραφομένου και χαρακτηρίζει “πορνεία και μοιχεία” την ελεύθερη συμβίωση. Ιδού η ανάρτηση του σεπτού ιεράρχη: “Σήμερα έπεσε στα χέρια μου το έντυπο της απογραφής “κατοικίας-νοικοκυριού”, η οποία άρχισε ήδη.

Η στήριξη στους Αγανακτισμένους (της άνω πλατείας προφανώς) και τα πούλμαν του προς το Σύνταγμα…

Στο πλευρό των “αγανακτισμένων” και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος

Στο πλευρό των “Αγανακτισμένων” πολιτών δηλώνει και ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος σκοπεύει μάλιστα, όπως γράφει στο blog του να ναυλώσει λεωφορείο για να μεταβεί σήμερα με ιερείς στην πλατεία Συντάγματος, όπου διαδηλώνουν οι αγανακτισμένοι. Αυτές δεν είναι πάντως οι μόνες δράσεις του “αγανακτισμένου” Αμβρόσιου.

Η στήριξη στη Χρυσή Αυγή

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής και την έχει χαρακτηρίσει «γλυκιά ελπίδα» για την Ελλάδα. Τον Μάιο του 2012, μετά την άρνηση του Μίμη Ανδρουλάκη να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της Βουλής, επειδή συμμετείχαν για πρώτη φορά βουλευτές της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε ένθερμα το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Τον Οκτώβριο του 2012, μετά την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής να εγκαινιάσει τα γραφεία της στο Αίγιο, δήλωσε πως αν ωριμάσει η Χρυσή Αυγή μπορεί να καταστήσει μια γλυκιά ελπίδα για τον απελπισμένο πολίτη. Μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, δήλωσε εκ νέου τη στήριξη του σε μια «σοβαρή» Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για μεγάλη δικαίωση. Υπενθύμισε ότι είχε προειδοποιήσει την οργάνωση ότι για να γίνει η «γλυκιά ελπίδα» του λαού θα πρέπει «να διορθώσει μερικές ιδεολογικές τοποθετήσεις της και μερικές περιπτώσεις ακραίας συμπεριφοράς ορισμένων τουλάχιστον μελών της», πλην όμως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής δεν τον άκουσε. Ο Αμβρόσιος, εκτός από δικαίωση, ένιωσε την ανάγκη ακόμα και τότε να ζητήσει από τη Χρυσή Αυγή σύνεση και σοβαρότητα, σχολιάζοντας ότι «στους κόλπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν πολλά σοβαρά πρόσωπα. Ας αναλάβουν, λοιπόν, τον ρόλο που τους ανήκει».

Η στήριξη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

Αμβρόσιος: Γειά σου, Πρωθυπουργέ Τσίπρα λεβέντη. Η Παναγιά μαζί σου!

“Με τον νέο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα έχουμε το παράπονο, ότι δεν ορκίσθηκε κατά τα καθιερωμένα! Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να εκφράσουμε ελεύθερα τη γνώμη μας πάνω στα καυτά προβλήματα της καθημερινής μας ζωής και στον τρόπο με τον οποίο τα αντιμετωπίζει ο νέος Πρωθυπουργός.

Μίσος για τους μετανάστες γενικά

Τους χαρακτήρισε «κατακτητές» και «δήθεν μετανάστες που επιτίθενται, κλέβουν, τραυματίζουν ή και φονεύουν αθώους Έλληνες πολίτες». Το 2016 δήλωσε ότι οι μετανάστες «μολύνουν» την χώρα.

Αποκάλεσε «ρατσιστή» (ποιος; αυτός!) τον Σταύρο Θεοδωράκη και είπε πως το τέλος του θα είναι οδυνηρό

Αμβρόσιος κατά Σταύρου Θεοδωράκη

Επίθεση στον Σταύρο θεοδωράκη κάνει μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι θέλει να καταστρέψει τον ελληνισμό με εντολή ξένων κύκλων. Ο Μητροπολίτης ισχυρίζεται ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε όπως και το ΠΑΣΟΚ από ξένες δυνάμεις για να καταστρέψει τον ελληνισμό στο όνομα του ακραίου κοσμοπολιτισμού.

Υποστήριξε ότι το Άγιο Φως ανάβει με θαύμα (ανακριβές) και επιτέθηκε στον Νίκο Δήμου

Αμβρόσιος: Αφορίστε το αθεόφοβο ανθρωπάκι Νίκο Δήμου

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, γνωστός για τις σκληροπυρηνικές του απόψεις, ζήτησε σήμερα με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις τον αφορισμό του Νίκου Δήμου για το άρθρο του τελευταίου για το Άγιο Φως. Ο κύριος Δήμου σε άρθρο του είχε εκφραστεί ως αντικληρικός (και όχι άθεος), χαρακτηρίζοντας “μύθο” το θαύμα του Αγίου Φωτός και ειδωλολατρικό σύμβολο.

Μεταξύ άλλων είπε: «Ο σκύλος γαυγίζει! Ο γάϊδαρος γκαρίζει! Ο βάτραχος κράζει κοάξ-κοάξ! Και ο άθεος βγάζει πρός τά έξω τη σαπίλα της ψυχής του! Εάν υπήρχε στιβαρά εκκλησιαστική Διοίκηση, τότε θά είχε εκδώσει ΑΦΟΡΙΣΜΟ για το ασεβέστατο αυτό ανθρωπάκι». Από τη μεριά του ο κύριος Δήμου απάντησε λέγοντας: «Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα αγάπης δύο ημέρες πριν από το Πάσχα!»

Όταν έκανε μεγαλύτερο τον πόνο μιας οικογένειας που έχασε το παιδί της

Ο Αμβρόσιος απαιτούσε ψυχιατρική βεβαίωση για να θάψει αυτόχειρα

Μεγαλύτερο τον πόνο μιας οικογένειας που το παιδί της αυτοκτόνησε, βάλθηκε να κάνει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος ζήτησε για να ψαλλεί η νεκρώσιμος ακολουθία, επίσημη βεβαίωση από το Αιγινήτειο ότι ο 22χρονος έπασχε από ψυχική νόσο.

Οι κωμικοτραγικοί του αφορισμοί

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος αφόρισε τον Δήμο Βερύκιο για την “Παναγιά την Αρουραία”

Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος αφόρισε τον Δήμο Βερύκιο, με αφορμή μία ανάρτηση του δημοσιογράφου στο Twitter. Η ανάρτηση, που δημοσιεύθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, συνοδευόταν από μία εικόνα στην οποία τα πρόσωπα της Παναγίας και του Χριστού είχαν αντικατασταθεί από αρουραίους.

Η γκάφα του με την ψεύτικη αφίσα

Τελικά ο Αμβρόσιος μήνυσε ένα τρολ – Δεν είναι αυτή η αφίσα του Thessaloniki Pride

Ένα τρολ και μια παραποιημένη αφίσα, που δεν είναι η επίσημη αφίσα του Gay Pride, μήνυσε τελικά ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος όπως αποδεικνύεται. Tη μήνυση σε βάρος των διοργανωτών του 5ου Thessaloniki Pride υπέβαλε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με αφορμή μια αφίσα που τελικά δεν κυκλοφόρησαν οι διοργανωτές του φεστιβάλ.

Ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ με αφορμή την θεατρική παράσταση «Jesus Christ Superstar» (!)

 Υποστήριξε οι δημοσιογράφοι της πρωϊνής εκπομπής Μαίρη Πολλάλη και Νίκος Παναγιωτόπουλος «έλεγαν μεν τα δικά τους επιχειρήματα, ενώ αποσιωπούσαν τα δικά μας ερωτήματα προς τους παρουσιαστές της εκπομπής», τους οποίους και κατηγόρησε για «αγενέστατη συμπεριφορά», και «υπεροπτικό ύφος».

Η ύποπτη εμμονή με τους ομοφυλόφιλους

Ομοφοβικό παραλήρημα Αμβρόσιου για το σύντροφο του Μηνά Χατζησάββα και την Άννα Βαγενά

“Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν!” – Αυτές είναι οι φράσεις που χρησιμοποίησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος στην επιστολή του κατά των ομοφυλόφιλων.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2015 ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δημοσίευσε σε προσωπικό ιστολόγιο ένα άρθρο με τίτλο “Αποβράσματα της κοινωνίας σήκωσαν κεφάλι!- Ας μιλήσουμε έξω απ τα δόντια: Φτύστε τους!”. Στο συγκεκριμένο άρθρο, αναφερόταν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς έναντι των ομοφυλοφίλων και προέτρεπε την ευρύτερη κοινωνία να τους αποδοκιμάσουν.

Να σαπίσει το χέρι, να τρυπήσει το στομάχι: Οι κατάρες που εξαπέλυσε κατά του Φίλη αλλά και όσων τρώνε κρέας τη Μεγάλη Εβδομάδα

“Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας” ανέφερε στην πρώτη του επίθεση η οποία έγινε εναντίον του υπουργού Νίκου Φίλη. Στη συνέχεια τα πυρά του στράφηκαν εναντίον της ομάδας άθεων που μέσω Facebook πρότειναν γεύματα με κρέας: “Να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι” και “να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν”.

Κι όμως, μια γυναίκα διαμαρτυρήθηκε όταν ο Αμβρόσιος έριχνε κατάρες από το μικρόφωνο- ΒΙΝΤΕΟ

Αίσθηση έχει προκαλέσει το παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, στην ομιλία του χθες το βράδυ μετά την ακολουθία του Επιταφίου. “Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας” ανέφερε στην πρώτη του επίθεση η οποία έγινε εναντίον του υπουργού Νίκου Φίλη.

Τα έβαλε με τους κατοίκους της Μητρόπολής του (και πήρε υποδειγματική απάντηση απ’ τον Κιμούλη)

Αμβρόσιος έξω φρενών με Αιγιώτες που είδαν την παράσταση του Κιμούλη

Έξω φρενών φαίνεται πως έγινε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με τους πολίτες του Αιγίου που αγνόησαν τις συστάσεις του και έτρεξαν να δουν την παράσταση Πλούτος στην οποία σατιρίζεται και ο ίδιος. Ο Αμβρόσιος απευθύνει ανοικτή επιστολή προς τους Αιγιώτες στην οποία τονίζει ότι δεν περίμενε να χειροκροτήσουν “κάποιους ηθοποιούς, αριστερής κουλτούρας”, οι οποίοι με χυδαίο τρόπο θα αναφέρονταν στο πρόσωπό του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του για ομοφοβικές δηλώσεις («φτύστε τους» κλπ) δήλωσε ότι εάν του δυνόταν η ευκαιρία θα πυροβολούσε ομοφυλόφιλους αν είχε τουφέκι. Παρόλα αυτά αθωώθηκε!

Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Ευτυχώς έγινε έφεση και την ενοχή του αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης εφτά μηνών με τριετή αναστολή για κατάχρηση του εκκλησιαστικού αξιώματος και ρητορικής μίσους.

Γιατί αυτοί οι 7 μήνες φυλάκισης έχουν ιστορική αξία για τη μικρή μας χώρα

Παρά την καταδίκη του συνέχισε το κυνήγι των ομοφυλόφιλων

Νέα καταγγελία για τον Αμβρόσιο: Ζήτησε να διώξουν ομοφυλόφιλο από ίδρυμα

Μία νέα βαρύτατη καταγγελία για ομοφοβική και ρατσιστική συμπεριφοράς του μητροπολίτη Αμβρόσιου, έρχεται στο φως σήμερα. Όπως μεταδίδει το tempo24.gr, ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Πάτρα ήρθε αντιμέτωπος με την ομοφοβική νοοτροπία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Τον άνδρα, που αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα υγείας, φρόντιζαν μέχρι πρόσφατα άνθρωποι της δομής «Βοήθεια στο σπίτι», αλλά πριν από λίγο καιρό η συνέχεια των υπηρεσιών κατέστη αδύνατη και έτσι απευθύνθηκαν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Καλλιμανοπούλειο».

Όταν είπε για τον Μπουτάρη: «Δεν έχετε παρατηρήσει, ότι στο αυτί του φοράει ένα σκουλαρίκι, δείγμα των ηθικά ανωμάλων τύπων;», αλλά έκανε μεγάλη θεολογική γκάφα!

Το σκουλαρίκι στον άντρα είναι «δείγμα των ηθικά ανωμάλων τύπων»; Σοβαρά;

Όταν κατηγόρησε τη αθεΐα για τις πυρκαγιές και τους νεκρούς στο Μάτι

Καθώς έκαιγαν ακόμα οι πυρκαγιές δήλωσε: «Σε καιρούς αποστασίας από το δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστιες λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστροφικές φωτιές, σύννεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τον ουρανό! Ποιος, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τον δρόμο του Θεού; Ποιος άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του».

Όταν αντέδρασαν ακόμη και άνθρωποι της Εκκλησίας αυτός απάντησε προκλητικά:

«Αγαπούληδες ακόμη δέν Σας έπεισα; Πάρτε, λοιπόν, ένα ακόμη σκαμπίλι, έτσι για να συνέλθετε! Σας το δίδει ο Μεγαλομάρτυς Άγιος Μηνάς» ή «ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ»! ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΣΤΟΥΚΑΚΙ. ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΑΓΙΑ ΜΑΤΡΩΝΑ, «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ».

Αμβρόσιος προς “Αγαπούληδες του Θεού” μητροπολίτες: Ελάτε τώρα για ένα τελευταίο χαστουκάκι

Μετά την πυρκαγιά στο Μάτι ο Μητροπολίτη Αιγιαλεία και Καλαβρύτων Αμβρόσιος είχε γράψει ένα κείμενο στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφε πως “ο άθεος πρωθυπουργός Αλέξιος Τσίπρας επισύρει την κατάρα του Θεού”. Στην αναφορά αυτή του Αμβρόσιου είχαν απαντήσει άλλοι Μητροπολίτες αποδοκιμάζοντας τον.

Ποτέ δεν έκρυψε τι ήταν και με ποιους ήταν

Ο Αμβρόσιος δηλώνει πως προτιμά να τον αποκαλούν “φασίστα, παρά κατσαπλιά”

Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό πραγματοποιήθηκε και στο Αίγιο, με πρωτοβουλία του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος στην ομιλία του δήλωσε πως προτιμά να τον αποκαλούν “φασίστα, παρά κατσαπλιά”. Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο ήταν έντονη η παρουσία μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής. Παρόντες ήταν και οι υπόδικοι βουλευτές Ηλ.

Αλλά όταν τον αποκαλούσαν έτσι, ξύνιζε…

Ο Αμβρόσιος χαρακτήρισε την Ακρίτα «ξετσίπωτη». Να από πού βγήκε ο χαρακτηρισμός (και γιατί είναι ηρωικός)

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιτέλους, σήμερα έσκασε

«Σκάσε επιτέλους»! Η αποστομωτική απάντηση νεαρού ιερέα από την Καλαμάτα στον Αμβρόσιο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε