σε , ,

Οι 20 καλύτεροι υπερήρωες κόμικ όλων των εποχών

Από τον Spider-Man μέχρι την Scarlet Witch

Παραδοσιακά η λέξη «υπερήρωας» σήμαινε έναν χαρακτήρα προικισμένο με ειδικές ικανότητες, είτε σωματικά είτε μέσω της ιδιοφυΐας ή της εφευρετικότητας του, ο οποίος χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του για να προστατεύσει και να υπερασπιστεί το κοινό από απειλές, ζώντας συνήθως διπλή ζωή και ως καθημερινός άνθρωπος. Αν και η λέξη «υπερήρωας» άρχισε να χρησιμοποιείται ήδη από τη δεκαετία του 1910, η ιδέα έγινε δημοφιλής στο κοινό με την εμφάνιση του Superman το 1938. Λόγω της τεράστιας δημοφιλίας των υπερηρώων, ιδιαίτερα στις αρχές του 21ου αιώνα όπου οι ταινίες υπερήρωων να κυριαρχούν στο box office, έχουν γίνει επίσης πολλές αποδομήσεις και επανεφευρέσεις του είδους, με αποκορύφωμα τη δημιουργία «μετα-υπερήρωων» που σχολιάζουν την ίδια την έννοια του υπερηρωισμού.

Αυτοί είναι οι καλύτεροι υπερήρωες κόμικ όλων των εποχών, όπως τους ψήφισαν οι αναγνώστες του ranker

1. Spider-Man

Ο Spider-Man (Άνθρωπος Αράχνη, πραγματικό όνομα: Peter Benjamin Parker) είναι φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς της αμερικανικής εκδοτικής εταιρείας Marvel Comics. Δημιουργήθηκε από τους Stan Lee και Steve Ditko. Πρωτοεμφανίστηκε ως χαρακτήρας στο 15ο και τελευταίο τεύχος του περιοδικού Amazing Adult Fantasy (το συγκεκριμένο τεύχος εκδόθηκε με το όνομα Amazing Fantasy τον Αύγουστο του 1962), ενώ το πρώτο περιοδικό αποκλειστικά με δικές του ιστορίες ήταν το The Amazing Spider-Man (πρώτη έκδοση τον Μάρτιο του 1963).

2. Thor

O Thor (συχνά με το όνομα ο Ισχυρός Thor) είναι ένας υπερήρωας των κόμικ της Marvel βασισμένος στον θεό του κεραυνού της Νορβηγικής μυθολογίας Θωρ. Ο υπερήρωας δημιουργήθηκε από τον συντάκτη Stan Lee, τον σχεδιαστή Jack Kirby και τον σεναριογράφο Larry Lieber. Ο Thor εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 83ο τεύχος του κόμικ Ταξίδι τον Αύγουστο του 1962.

3. Batman

Ο Batman ( Άνθρωπος Νυχτερίδα) είναι φανταστικός χαρακτήρας βιβλίων κόμικς της αμερικανικής DC Comics. Δημιουργήθηκε από τους Bill Finger και Bob Kane. Ο Batman έχει εμφανιστεί σε πολλά άλλα μέσα, όπως τηλεόραση, κινηματογράφος και βιντεοπαιχνίδια. Αναφέρεται και με άλλα ονόματα όπως, ο Σκοτεινός Ιππότης και ο Σπουδαιότερος Ντετέκτιβ του Κόσμου.

4. Deadpool

Το Deadpool είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας των αμερικανικών κόμικς της εταιρείας Marvel Comics. Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Fabian Nicieza και τον σκιτσογράφο / συγγραφέα Rob Liefeld. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος 98 του κόμικ The New Mutants το Φεβρουάριο του 1991. Αρχικά, ο Deadpool απεικονίστηκε ως κακός όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο The New Mutants και αργότερα σε τεύχη του X-Force, αλλά αργότερα εξελίχθηκε σε αντιήρωας. Το  πραγματικό όνομα είναι Wade Winston Wilson.

5. Iron Man

Ο Iron Man (πραγματικό όνομα: Anthony Edward “Tony” Stark) είναι φανταστικός υπερήρωας και πρωταγωνιστής του ομώνυμου κόμικ της Marvel Comics. Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα και editor Stan Lee και αναπτύχθηκε από τον σεναριογράφο Larry Lieber. Σχεδιάστηκε από τους σκιτσογράφους Don Heck και Jack Kirby. Πρωτοεμφανίστηκε το Μάρτιο του 1963 στο 39ο τεύχος Tales of Suspence και απέκτησε το δικό του κόμικ, Iron Man τον Μάιο του 1968.

6. Wolverine

Ο Wolverine (πραγματικό όνομα: James Howlett) είναι ήρωας των X-Men, της σειράς κόμικς της Marvel. Γνωστός για την χαρακτηριστική cool συμπεριφορά του, το «κακό παιδί» με σήμα κατατεθέν τις ατάκες και τα αδαμάντινα νύχια, είναι δημιούργημα του Len Wein ενώ ο σχεδιασμός του ανήκει στον John Romita.

7. Captain America

O Captain America (Steve Rogers) είναι φανταστικός χαρακτήρας κόμικ και ταινιών της Marvel. Ο Steve Rogers, ένας αδύναμος νεαρός ο οποίος γεννήθηκε λίγα χρόνια πριν τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, δέχτηκε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο θα δοκιμαζόταν ο ορός του υπερστρατιώτη, ένας ορός ο οποίος είχε την ικανότητα να αυξάνει τις ικανότητες ενός ανθρώπου. Σκοπός του προγράμματος ήταν να δημιουργήσει πολλούς υπερστρατιώτες για να βοηθήσουν τις ΗΠΑ να κερδίσουν τον πόλεμο.

8. Hulk

O Hulk (πραγματικό όνομα: Bruce Banner) είναι φανταστικός χαρακτήρας που εμφανίζεται σε κόμικς της εταιρίας Marvel Comics. Δημιούργημα των Stan Lee και Jack Kirby, ο Hulk εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο τεύχος πρώτο τεύχος του The Incredible Hulk τον Μάιο του 1962. Έκτοτε, έχει καταστεί ένας από τους πλέον αναγνωρίσιμους χαρακτήρες της Marvel Comics.

9. Wonder Woman

Η Wonder Woman είναι φανταστική χαρακτήρας των κόμικ της DC Comics. Δημιουργήθηκε από τον William Moulton Marston μαζί με τη σύζυγό του, Elizabeth Marston και τον Harry Peter. Η πρώτη εμφάνιση της Wonder Woman έγινε στο 8ο τεύχος του περιοδικού All Star Comics το 1941 σε δευτερεύουσα ιστορία του τεύχους.

10. Superman

Ο Superman είναι φανταστικός χαρακτήρας, υπερήρωας βιβλίων κόμικς της DC Comics. Δημιουργήθηκε από τους Joe Shuster και Jerry Siegel, μαθητές λυκείου από το Κλίβελαντ των ΗΠΑ το 1933. Η πρώτη εμφάνιση του Superman έγινε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Action Comics το 1938 και θεωρείται ο πρώτος υπερήρωας που υπήρξε ποτέ. Η επιτυχία του ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που ανάγκασε την DC Comics να κυκλοφορήσει σύντομα και δεύτερη σειρά με τον ήρωα, με τον τίτλο Superman. Η επιτυχία του οδήγησε στη δημιουργία και άλλων υπερηρώων από διάφορες εταιρείες και ξεκίνησε την λεγόμενη «Χρυσή Εποχή» των κόμικ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

11. Flash

Ο Flash είναι το όνομα υπερήρωων που εμφανίζονται στα αμερικανικά κόμικς της εταιρείας DC Comics. Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Gardner Fox και τον σκιτσογράφο Harry Lampert, ο αρχικός Flash εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πρώτο τεύχος Flash Comics τον Νοέμβριο του 1939. Αρχικά ονομαζόταν Scarlet Speedster. Όλες οι ενσαρκώσεις του Flash περιλαμβάνουν την «σούπερ ταχύτητα», η οποία περιλαμβάνει την ικανότητα να τρέχει, να κινείται και να σκέφτεται εξαιρετικά γρήγορα, να χρησιμοποιεί υπερανθρώπινα αντανακλαστικά και να παραβιάζει φαινομενικά ορισμένους νόμους της φυσικής.

12. Doctor Strange

Ο Doctor Strange (πραγματικό όνομα: Stephen Vincent Strange) είναι φανταστικός υπερήρωας που εμφανίζεται σε αμερικανικά περιοδικά κόμικ της Marvel Comics. Πρόκειται για μία δημιουργία τού καλλιτέχνη Steve Ditko, που πρωτοεμφανίστηκε στο 110ο τεύχος του κόμικ Strange Tales τον Ιούλιο του 1963. Ο πρώην Doctor Strange υπηρετεί ως ο Υπέρτατος Μάγος, ο κύριος προστάτης της Γης απέναντι σε μαγικές και μυστικιστικές απειλές. Κάνοντας το ντεμπούτο του στην Αργυρά Περίοδο των κόμικ, ο χαρακτήρας έχει εμφανιστεί σε πολλές γνωστές σειρές κόμικ και έχει προστεθεί σε πολλά μέσα όπως, βιντεοπαιχνίδια, κινούμενα σχέδια και ταινίες.

13. Black Panther

Το Black Panther είναι φανταστικός υπερήρωας της Marvel Comics. Ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Stan Lee και τον συγγραφέα/καλλιτέχνη Jack Kirby και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 52ο τεύχος του περιοδικού Fantastic Four το 1966. Το πραγματικό του όνομα είναι T’Challa και απεικονίζεται ως ο βασιλιάς και προστάτης του φανταστικού αφρικανικού κράτους της Wakanda.

14. Venom

Ο Venom είναι φανταστικός ήρωας της Marvel Comics, και εμφανίζεται συνήθως μαζί με τον Spider-Man. Ο χαρακτήρας είναι συμβιωτής εξωγήινος σε υγρή μορφή, που επιβιώνει συνδεδεμένος με έναν οικοδεσπότη, συνήθως άνθρωπο. Αυτή η μορφή διπλής ζωής αποκτά ενισχυμένες δυνάμεις και συνήθως αναφέρεται ως «Venom». Εμφανίστηκε αρχικά στο 252ο τεύχος του περιοδικού The Amazing Spider-Man τον Μάιο του 1984.

15. Punisher

Ο Punisher (Τιμωρός, πραγματικό όνομα: Francis “Frank” Castle) είναι φανταστικός ήρωας που εμφανίζεται σε αμερικανικά κόμικς της Marvel Comics. Πρωτοεμφανίστηκε το 1974 στο 129ο τεύχος του περιοδικού The Amazing Spider-Man και δημιουργήθηκε από τους Gerry Conway, Ross Andru και John Romita.

16. Black Widow

Η Black Widow (Μαύρη Χήρα) είναι το κωδικό όνομα της Νατάσα Ρόμανοφ – Νάταλι Ράσμαν ενός φανταστικού χαρακτήρα, σούπερ ηρωίδας και μυστικής πράκτορα στο σύμπαν της Marvel Comics. Είναι δημιούργημα του Stan Lee, του σεναριογράφου Don Rico και του σκιτσογράφου Don Heck. Ο χαρακτήρας πρωτοεμφανίστηκε στο 52ο τεύχος του Tales of Suspence τον Απρίλιο του 1964.

17. Nightwing

Ο Nightwing (Richard John Grayson) είναι φανταστικός υπερήρωας της DC Comics και συνήθως εμφανίζεται μαζί με τον Batman. Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα Bill Finger και τον Bob Kane. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 38ο τεύχος του Detective Comics τον Απρίλιο του 1940 ως η πρωτότυπη και πιο δημοφιλής ενσάρκωση του Robin. Στο 44ο τεύχος του Tales of the Teen Titans (Ιούλιος 1984) ο χαρακτήρας αποσύρεται από τον ρόλο του ως Robin και γίνεται ο Nightwing.

18. Groot

Το Groot είναι φανταστικός χαρακτήρας που εμφανίζεται στα αμερικανικά κόμικς της Marvel Comics. Δημιουργήθηκε από τους Stan Lee, Larry Lieber και Jack Kirby. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο 13ο τεύχος του Tales to Astonish τον Νοέμβριο του 1960. Είναι ένα εξωγήινο πλάσμα που μοιάζει με δέντρο. Το αρχικό Groot εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως εισβολέας που είχε σκοπό να συλλάβει ανθρώπους για πειράματα.

19. Ghost Rider

Ghost Rider (Καβαλάρης Φάντασμα) είναι το όνομα αρκετών φανταστικών υπερφυσικών αντί-ηρώων που εμφανίζονται σε Αμερικανικά κόμικς που δημοσιεύθηκαν από την Marvel Comics. Η Marvel είχε προηγουμένως χρησιμοποιήσει το όνομα για έναν χαρακτήρα ουέστερν του οποίου το όνομα άλλαξε αργότερα σε Φαντομάς Καβαλάρης.

20. Scarlet Witch

H Scarlet Witch (πραγματικό όνομα: Wanda Maximoff) πρωτοεμφανίστηκε στο X-Men #4 το Μάρτιο του 1964. Δημιουργήθηκε από τον Stan Lee και από τον Jack Kirby. Είναι η κόρη του Magneto, η δίδυμη αδελφή του Quicksilver, και η ετεροθαλής αδελφή της Polaris. Αρχικά εμφανίστηκε ως κακή μαζί με τον Quicksilver ως μέλος της Αδελφότητας των Μεταλλαγμένων.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ποιος υπερήρωας είσαι;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote