σε

Τι έγινε στ’ αλήθεια με τη Γεωργία Μπίκα; | Τα 11 της ημέρας

Η Γεωργία «ανασκεύασε» την καταγγελία της για δικηγόρο, γιατί είναι τόσοι οι πλήρως εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ, γιατί σνόμπαραν τον Καβάκο κ.α. / Ο Άρης Δημοκίδης σταχυολογεί την επικαιρότητα

Screenshot_11

1) Τελικά, τι έγινε στ’ αλήθεια με τη Γεωργία Μπίκα;

Μήπως τελικά τα μπέρδεψε; Μήπως φαντάστηκε πράγματα; Ή υπήρξε μια σκευωρία που «αθώωσε» τους όποιους φταίχτες;

Παρά την μεγάλη -στην αρχή- υποστήριξη που είχε λάβει, η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα ξεφούσκωσε στη συνέχεια, καθώς δεν έγινε εφικτό να αποδειχθεί τίποτα απ’ όσα είπε πως θυμόταν η ίδια.

Όταν οι εξετάσεις που έκανε δεν έδειξαν να στηρίζουν τους ισχυρισμούς της, ο δικηγόρος της 24χρονης είχε δηλώσει πως θα ζητηθεί εξέταση DNA τρίχας από τα μαλλιά της, όμως τελικά το αίτημα αυτό δεν υποβλήθηκε.

Έπειτα, όπως παραδέχτηκε και ο δικηγόρος της: «Δεν αποδείχθηκε ομαδικός βιασμός στην ανάκριση».

Η δικαιοσύνη συνέχισε να εξετάζει αν υπήρχε έστω ένας πιθανός βιαστής, ώστε να σταλεί η υπόθεση στο ακροατήριο. Αλλιώς θα μπει στο αρχείο.

Και χτες μάθαμε αυτό:

Screenshot 7 2

Δεν αφορά στην καταγγελία της για βιασμό, αλλά στην καταγγελία πως είχε δεχθεί επίθεση μέσα στο αστυνομικό τμήμα απ’ τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο.

Εκείνες τις μέρες είχε γίνει χαμός σχετικά (και) μ’ αυτό.

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Η Γεωργία κατέθεσε για τη φραστική επίθεση από τον δικηγόρο του 27χρονου | LiFO

Η 24χρονη που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έκανε έκκληση σε όλες τις γυναίκες που βίωσαν αντίστοιχα περιστατικά “να μιλήσουν

Η κα Μπίκου είχε πει ότι της επιτέθηκε φραστικά ο δικηγόρος του 27χρονου και την απείλησε.

Ο κ. Αλεξόπουλος τύχαινε να είναι και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα τον έδιωξε κατευθείαν:

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Θ.Αλεξόπουλος – “Δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες για “victim blaming”” | LiFO

Ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του Θεόφιλου Αλεξόπουλου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όπως γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του, καθώς “δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες

Τελικά όμως, χτες μπήκε στο αρχείο αυτή η υπόθεση μετά από εισαγγελική έρευνα.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων λέει πως η απόφαση αυτή ελήφθη και μετά τη δική της κατάθεση:

«Ο εισαγγελέας είχε παραγγείλει προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ , στην κατάθεση που κλήθηκε να δώσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής, η 24χρονη, που κατήγγειλε εις βάρος της βιασμό, φέρεται να ανασκεύασε, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι ο καταγγελλόμενος δικηγόρος δεν την απείλησε. Αξιολογώντας τα στοιχεία της έρευνας, ο εισαγγελέας πρωτοδικών έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα, ζητώντας να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση, πρόταση που εγκρίθηκε από εισαγγελέα εφετών.»

Κρατάμε βέβαια μια πισινή καθώς αυτές είναι πληροφορίες από την εισαγγελία, πάντως η κα Μπίκα από χτες δεν τις διέψευσε. Εικάζω πως, ακόμα κι αν της μίλησε απότομα ο δικηγόρος, το αδίκημα για το οποίο επιλέχθηκε να γίνει η έρευνα -η παράνομη βία δηλαδή- ίσως να ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με αυτά που είχε δηλώσει κι η ίδια. [Πες ότι σε μια συνέντευξη λέω ότι «ο τάδε με πίεσε και μου είπε “μη μιλήσεις γιατί δεν έχεις δίκιο” και μετά η εισαγγελία κάνει έρευνα για παράνομη βία – και βρίσκει φυσικά ότι δεν υπήρξε παράνομη βία. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι είπα ψέματα εγώ στη συνέντευξή μου.]

Πιστεύω πάντως πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξαναπάρει πίσω τον κ. Αλεξόπουλο, τον οποίο ορθώς είχε απομακρύνει προσωρινά.

*Διάφορες απόψεις υπάρχουν για το τι έγινε τελικά, απ’ τις πιο απλές ως τις πιο ακραίες. Ότι πίεσαν τη δικαιοσύνη με τις άκρες τους οι καλές οικογένειες της πόλης. Ότι υπήρξε εξωδικαστικός συμβιβασμός. Ότι η κα Μπίκα ήθελε να αποσπάσει χρήματα με εκβιασμό. Ότι επειδή η υπόθεση πρωτοξεκίνησε απ’ το Μακελειό του κ. Στέφανου Χίου και συνεχίστηκε με την υποστήριξη του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ίσως υπήρχε και κάτι άλλο από πίσω.

Έχουν ακουστεί τα πάντα, δεν έχει αποδειχθεί τίποτα όμως απ’ αυτά.

Όπως υπήρχε το (τσαλαπατημένο, φυσικά) τεκμήριο αθωότητας για τους καταγγελλόμενους, έτσι πρέπει να υπάρχει και για την κα Μπίκα -η οποία άλλωστε μέχρι στιγμής δεν κατηγορείται για κάτι- την οποία έχουν περιλάβει από χτες στα σόσιαλ.

Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με την δικογραφία για τον έναν και μοναδικό πλέον καταγγελλόμενο ως βιαστή…

2) Πολιτική σύμπραξη…

Μαζί κατεβαίνουν στις εκλογές Φαήλος Κρανιδιώτης, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και Θάνος Τζήμερος.

Η χτεσινή τους φωτογραφία, που έγινε και meme:

277777083 5068019709923144 4000779897764477217 n 1

3) Ο Καβάκος έφαγε πόρτα απ’ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους (όχι μόνο απ’ την Κρατική Ορχήστρα αλλά και απ’ την Ορχήστρα της ΕΡΤ)

Ο μουσικός Λεωνίδας Καβάκος προσπάθησε να κάνει μια συναυλία για την ανέγερση του βομβαρδισμένου μαιευτηρίου στην ελληνική παροικία της Μαριούπολης, και χτες αποκαλύφθηκε αυτό, που το έβαλα και στα 11 της ημέρας:

FPhHuQGXEAU RM 1

Σήμερα μαθαίνουμε περισσότερες πληροφορίες απ’ τον ίδιο τον κύριο Καβάκο που μίλησε στα ΝΕΑ για την ιδέα του να οργανωθεί μία συναυλία κλασικού ρεπερτορίου.

«Είχα σκεφτεί να υπάρχει στο πρώτο μέρος ένα έργο μουσικής δωματίου. Ενα κουαρτέτο με άλλους τρεις νέους ταλαντούχους και ανερχόμενους μουσικούς: τον Βασίλη Βαρβαρέσο, τον Ηλία Λιβιεράτο και τον Τιμόθεο Γαβριηλίδη – Πέτριν, ο οποίος είναι μισός Ρώσος.

Στο δεύτερο μέρος σκέφτηκα να συμμετάσχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την οποία συνεργάζομαι επί επτά χρόνια σε εκδηλώσεις με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα παίζαμε μαζί δύο έργα του Μπραμς: ένα από τα κουαρτέτα του με πιάνο σε σολ ελάσσονα – το οποίο θα το παίξουμε έτσι και αλλιώς τώρα – και την Τέταρτη Συμφωνία του. Αριστουργηματικά και δραματικά έργα που αρέσουν πολύ στο κοινό και είναι σε αντιστοιχία με τον σκοπό της συναυλίας. Όμως οι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών έκαναν μυστική ψηφοφορία και αποφάσισαν να απορρίψουν την πρόταση.

Η εξήγηση που μου μεταφέρθηκε ήταν “για να μη γίνει κακή μιντιακή χρήση” σε σχέση με τη συμμετοχή της ΚΟΑ, κάτι που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω. Για μένα είναι αδιανόητο να μη θέλει να συμμετάσχει κανείς σε μια συναυλία που έχει ως σκοπό την ανοικοδόμηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης, όπου υπάρχει σημαντικό ελληνικό στοιχείο. Κάνουμε μια συναυλία για να στηρίξουμε ένα νοσοκομείο που “φέρνει” ζωή, τη στιγμή που ο πόλεμος αφαιρεί ζωές. Αυτό ήταν γνωστό στους μουσικούς της Ορχήστρας και δεν κατανοώ την απόφασή τους. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κίνηση όπως ήταν και ο χαρακτήρας της συνεργασίας μας».

Ο ίδιος έθεσε και θέμα συνέχισης της συνεργασίας του με την ΚΟΑ, την οποία στηρίζει εδώ και χρόνια: «Δεν μπορώ να βρω μια σοβαρή αιτιολογία για την άρνηση. Η συναυλία δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα, αφού δεν τάσσεται υπέρ της μιας πλευράς και κατά της άλλης – παρόλο που υπάρχει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Η συναυλία – το τονίζω – έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα μπορούσα να συνεχίσω τη συνεργασία μου με την Ορχήστρα, κάτι που με στενοχωρεί πάρα πολύ. Η προσπάθεια που γίνεται επτά χρόνια πηγαίνοντας στην επαρχία και σε μέρη όπου δεν είχαν ξανακούσει συμφωνικό ήχο μού άρεσε και δυστυχώς θα μου λείψει. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσα να αποδεχθώ τη συνεργασία με την ΚΟΑ πλέον είναι σε ένα αυστηρά επαγγελματικό πλαίσιο. Ή να κάνει ο σύλλογος μια δημόσια δήλωση που θα λέει ότι έκανε λάθος. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας μπορούμε να προχωρήσουμε».

Αν η άρνηση της ΚΟΑ είχε “πολιτικά” χαρακτηριστικά, αυτή της Συμφωνικής της ΕΡΤ είχε συνδικαλιστικά, κάτι που ακούγεται ακόμα πιο παιδαριώδες. Ο κ. Καβάκος αποκάλυψε ότι η απόρριψη της πρότασης έγινε για λόγους… κανονισμού λειτουργίας του μουσικού συνόλου της ΕΡΤ, για μια τεχνική λεπτομέρεια δηλαδή αρνήθηκαν να βοηθήσουν. Ανέφερε συγκεκριμένα:

«Η διοίκηση είχε διάθεση να συνεργαστεί και η ορχήστρα έδωσε το ΟΚ, με την προϋπόθεση ότι στην ανακοίνωση θα αναφερόταν μόνο ότι τα έσοδα της συναυλίας θα προσφέρονταν για την ανοικοδόμηση του νοσοκομείου της Μαριούπολης. Αφού τα ξεπεράσαμε όλα, φτιάξαμε και το πρόγραμμα των δοκιμών και ήμασταν έτοιμοι να φτιάξουμε το τελικό κείμενο με το οποίο θα ανακοινώναμε τη συναυλία, έρχεται μήνυμα την 1η Απριλίου από τον Σύλλογο των Μουσικών ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στη συναυλία, διότι ο κανονισμός τους δεν επιτρέπει αλλαγή προγράμματος προβών, σε λιγότερο διάστημα από 14 ημέρες. Εγραφε μεταξύ άλλων: “Επειδή η συναυλία είναι στις 14 Απριλίου και σήμερα ο μήνας έχει πρώτη και δεν έχουμε το καινούργιο πρόγραμμα, δεν θα συμμετάσχουμε στη συναυλία”. Είναι μια προσχηματική απάντηση που τους εκθέτει».

277781804 540806140740051 4477568906283821695 n

4) Γιατί είναι τόσοι πολλοί πλήρως εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ;

Πολύ χαρούμενοι είναι οι αντιεμβολιαστές, επειδή μετά από πάνω από ένα χρόνο εμβολιασμών, τώρα υπάρχουν πολλοί εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ. Δεν είναι η πλειοψηφία φυσικά, αλλά πάλι, λένε, πάει να πει ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν.

Όντως τα εμβόλια δεν προστατεύουν 100% -μην ξεχνάμε και τους ανοσοκατεσταλμένους που δεν τους έπιασαν καλά τα εμβόλια-, και τα ποσοστά προστασίας φθίνουν όσο περνούν οι μήνες απ’ την τελευταία δόση.

Σα να μην αρκούσαν αυτά, υπάρχουν και λόγοι στατιστικής.

Αντιγράφω απ’ το fb της γιατρού Έλενας Μηλιώτη:

«Πληρως εμβολιασμενοι με βαση τον ΕΟΔΥ ειναι οσοι εμβολιαστηκαν με δυο δοσεις (η μονοδοσικο) και εχουν περασει 14 ημερες απο τη β δοση.

Συνεπως στη χωρα μας πληρως εμβολιασμενοι ειναι 7,600,000 ανθρωποι. Ανεμβολίαστοι παραμενουν περιπου 1 εκατομμυριο ενήλικες.

Απο οσους νοσηλευονται διασωληνωμένοι το 40% δηλαδη περιπου 140 ατομα προερχονται απο τη δεξαμενη των 7,5 εκατομμυριων πληρως εμβολιασμένων ενηλικων και το 60% δηλαδή 200 ατομα προέρχονται απο τη δεξαμενή του 1 εκατομμυρίου ανεμβολίαστων.

Συνεπως αν εισαι πληρως εμβολιασμενος εχεις πιθανοτητα 1,8 στις 100,000 να διασωληνωθεις. (Αν εισαι τριπλα εμβολιασμενος εχεις ακομη μικροτερη πιθανοτητα).

Αν εισαι ανεμβολιαστος εχεις 2 πιθανοτητες στις 10,000 να διασωληνωθεις. Δηλαδη 10 φορες μεγαλυτερο κινδυνο και ρισκο.

Αν μαλιστα παραμετροποιησουμε βασει ηλικιας και συννοσηροτητων τοτε ιδιαιτερα για τους ανω των 40 ετων οι πιθανοτητες να διασωληνωθουν αν ειναι ανεμβολιαστοι σε σχεση με συνομηλικο τους εμβολιασμενο ειναι πολλαπλασιως ανω του 10Χ.»

5) Πόσοι Έλληνες *δεν* θεωρούν βασικό υπεύθυνο τον Πούτιν για την εισβολή του… Πούτιν

Screenshot 10

*Σα να διαβάζεις αυτό ήταν

277773379 10225830560403271 1801135458813619928 n 1

6) «Μα η Δύση φταίει! Το ΝΑΤΟ έχει περικυκλώσει τη Ρωσία»

Χάρτης με τα ρωσικά σύνορα (μαύρα) και τα ρωσικά σύνορα με νατοϊκές χώρες (κόκκινα)

Ioannis K. Erripis on X (formerly Twitter): “You’ve already heard so many times the ‘argument’ that Russia has a point for starting this war because it was ‘encircled’ by NATO. I may beating a dead horse here, but here is a map showing the Russian borders (black) and the borders with NATO countries (red). pic.twitter.com/MHo0DcXdi9 / X”

You’ve already heard so many times the ‘argument’ that Russia has a point for starting this war because it was ‘encircled’ by NATO. I may beating a dead horse here, but here is a map showing the Russian borders (black) and the borders with NATO countries (red). pic.twitter.com/MHo0DcXdi9

«Ε, δεν την περικύκλωσε ακριβώς, αλλά αν έμπαινε ποτέ η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ θα την περικύκλωνε σίγουρα!»

Οπωσδήποτε…

7) Κάτι για τα κακοποιημένα (σωματικά και συναισθηματικά) παιδία μέσα στην οικογένεια.

Γράφει ο δημοσιογράφος Μάκης Μάκκας

Η οργή, ο θυμός και τα αρνητικά συναισθήματα που έχει ο ένας σύντροφος για τον άλλον σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρεται στα παιδιά. Αυτό συμβαίνει όταν δεν μπορεί να εκφράσει για διάφορους λόγους ανοιχτά εκεί που επιδιώκει.

Τότε τα παιδιά είναι τα θύματα γιατί βρίσκονται στην μέση και δέχονται επίθεση ως παιδιά του άλλου. Μάρτυρες σε μια σύγκρουση που δεν τα αφορά, εισπράττουν την κακία που εκτοξεύεται προς τον άλλον γονέα.

Οι γονείς αυτοί βγάζουν την επιθετικότητα στα παιδιά που δεν μπόρεσαν να διοχετεύσουν εκεί που ήθελαν. Υπάρχουν φορές που μόνο η παρουσία του παιδιού αναζωπυρώνει την σύγκρουση γονεων. Το παιδί-στόχος δεν βιώνει απουσία αγάπης αλλά παρουσία διαρκούς βίας.

Η κακοποίηση είναι άσχημη κατάσταση ακόμη πιο επώδυνο να μην μπορείς να το μεταφέρεις στους γονείς σου,. Όταν παιδί έχει δεχθεί θυμό και οργή από γονιό δεν θα μπορέσει να μιλήσει για αυτά που το βασανίζουν, διότι έχει πανικοβληθεί από τις αντιδράσεις. Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον κόσμο των μεγάλων.

Μεγαλώνοτας αυτό το κακοποιημένο παιδί μπορεί να αναπτύξει απέναντι στο τραύμα είτε άμυνες με αποφυγές και κλείσιμο στον εαυτό, η και μια κακοποιητική συμπεριφορά που θα χρησιμοποιεί ή και θα κακοποιεί άλλους με την σειρά του.

Μια άλλη συχνή αμυντική συμπεριφορά των θυμάτων κακοποίησης είναι η υπερβολική αναστολή συναισθήματος ή επικοινωνίας, συνήθως με σκοπό την αποφυγή της αποδοκιμασίας από άλλους, και την αποφυγή του συναισθήματος ντροπής ή απώλειας ελέγχου.

Ορισμένες φορές; κάτω από μεγάλη συναισθηματική πίεση υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει παρορμητικά, βίαια και χωρίς καμία αναστολή (κάτω από την επήρεια αντιανακλαστικών ουσιών, ηρεμιστικά χάπια η οινόπνευμα).

Τέλος ίσως να παρουσιάσουν μια υπερβολική ανησυχία για θέματα υγείας και ασθένειας που θα καλύπτεται με μαγική σκέψη, καταναγκαστικές τελετές και εμπλοκή σε επικίνδυνη συμπεριφορά…

9) Ηλίας Γκιώνης

4df4c73b bb35 4cb3 a147 12c092badbbe

Ο Ηλίας είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση κακοποιημένου παιδιού, που μεγαλώνοντας -με θυμό και οργή και ανάγκη να «τους δείξει αυτός τους μεγάλους»- διοχέτευσε τον πόνο του στον ακτιβισμό, κάνοντας ταυτόχρονα καλό σε άλλους αλλά και κακό στον εαυτό του.

Παρόλες τις υπερβολές του (και τον υπερβάλλοντα ζήλο του, που τον οδήγησε να ανεβάζει χωρίς φίλτρο καταγγελίες) βοήθησε πολλούς -και σε πολλούς τομείς. Και αποδείχτηκε ατρόμητος μπροστά σε υπαρκτούς κινδύνους.

Έχει φύγει κυνηγημένος πια απ’ την Ελλάδα και ταξιδεύει συνεχώς στην Ευρώπη.

Το Instagram του απενεργοποίησε το λογαριασμό του, και προχτές του απενεργοποίησε και τον δεύτερο εφεδρικό λογαριασμό του.

Με αφορμή την υπόθεση της Πάτρας και τον όχλο έξω απ’ το σπίτι της Ρούλας, έγραψε στο Facebook του την ιστορία του.

Να μερικά αποσπάσματα (αφαίρεσα αμφιλεγόμενες βρισιές):

“Η Ρούλα από την Πάτρα δολοφόνησε τα παιδιά της με τόσο μακάβριο τρόπο, αλλά δεν ήταν μόνη.
Ήταν παρέα με τις ευλογίες του κράτους και των ανύπαρκτων ελληνικών αρχών και θεσμών.

Ο Πατέρας μου με κακοποιούσε χρόνια ολόκληρα.

Με σάπιζε στο ξύλο από την ηλικία των 7 περίπου, αρκετές φορές χρησιμοποιούσε δερμάτινη ζωή, μπουνιές, κλωτσιές, λιποθυμούσα και ξυπνούσα στα αίματα όσο αυτός έτρωγε το δείπνο του στο τραπέζι και με κοιτούσε γελώντας και μου έλεγε να μην κλαίω γιατί είμαι άντρας.

Από τα 14 με ανάγκαζε να δουλεύω στις δουλειές του και τα χρήματα που εγώ δούλευα τα έβαζε στην τσέπη του, μην παρέχοντας μου ούτε τα βασικά σαν πατέρας για να μπορέσω να ζήσω.

Στα 17 με έδιωξε από το σπίτι, πήγαινα Δευτέρα λυκείου, έμεινα άστεγος, άφησα το λύκειο γιατί προτεραιότητα μου ήταν να εργαστώ για να ζήσω και μέχρι σήμερα δεν πήρα απολυτήριο λυκείου.

Ένα ανήλικο παιδί έμεινε στον δρόμο, ένα ανήλικο παιδι κακοποιούνταν συστηματικά από τον πατέρα του και ένας άνθρωπος δεν βρέθηκε να πάρει τηλέφωνο την πρόνοια η την αστυνομία.

Ο πατέρας μου είχε τρία παιδιά και το ένα από αυτά έλειπε από το σπίτι όντας ανήλικο ακόμα και κανένας από την γαμημενη κυβέρνηση δεν έψαξε ούτε ρώτησε τον πατέρα μου που είναι το τρίτο του παιδί.

Ο πατέρας μου δεν μπήκε ποτέ φυλακή, δεν είχε καμία ποινή και όταν με έδιωξε, φρόντισε να λέει στους συγγενείς ότι έφυγα, είμαι αδερφή και πήγα στην Αθήνα να κάνω βίζιτες.

Τους βόλεψε και αυτούς, έφυγε η πουσταρα που αμαύρωσε το ονόμα της οικογένειας.

Και τόσα χρόνια κακοποίησης όλη μου η οικογένεια και το περιβάλλον έβλεπε τους μώλωπες, τα αίματα, την ψυχολογία μου στα τάρταρα και ένας δεν βρέθηκε να κάνει κάτι.

Ακόμα και στην εφορία όταν πήγα να κάνω τα χαρτιά μου πρώτη φορά μόνος και ανήλικος με ενημέρωσαν ότι με είχε βγάλει από την φορολογική του πριν ενηλικιωθώ. Ούτε εκεί η πολιτεία έψαξε.

Να σας πω ποσά παιδιά έχουν παρόμοια ιστορία σαν εμένα; Ποσά παιδιά μένουν στον δρόμο ανήλικα ή συνεχίζουν να κακοποιούνται πίσω από κλειστές πόρτες;

Είμαι ακόμα ένα θύμα που επέζησα και κάθε μέρα ευγνωμονώ την ζωή που τα κατάφερα και μέχρι σήμερα η ζωή μου είναι δύσκολη χωρίς να το επιλέξω.

Η Ρούλα είσαι εσυ που φωνάζεις και εύχεσαι θάνατο, αλλά την ίδια ώρα έχεις μέσα στο σπίτι ένα κακοποιημένο παιδί. […] Γαμω την ελληνική οικογένεια που έχει την θρησκεία ποιο πάνω από τους νόμους και τους θεσμούς.
Βουλώστε το που γίνατε όλοι ξαφνικά καλοί γονείς και ανθρώποι, καθίστε και σκεφτείτε ποσό κακό έχετε κάνει μέσα στο σπίτι σας.»

***

10) Bits and Pieces απ’ τα σόσιαλ

Η φριχτή αλήθεια: Η ΕΕ απ’ την αρχή του πολέμου έχει δώσει 1 δις στην Ουκρανία για όπλα, και 35 δις στη Ρωσία για την ενέργεια.

Visegrád 24 on X (formerly Twitter): “The EU since the start of the war: €35bn to Russia in energy payments€1bn given to Ukraine in arms and weapons / X”

The EU since the start of the war: €35bn to Russia in energy payments€1bn given to Ukraine in arms and weapons

Δηλαδή συνεχίζει να χρηματοδοτεί τη ρωσική εισβολή, δίνοντας 35 φορές περισσότερα χρήματα στη Ρωσία απ’ ό,τι στην Ουκρανία.

Οπότε;

Γι’ αυτό και ο φιλελεύθερος Ευρωβουλευτής Γκι Φερχόφσταντ τα λέει έξω απ’ τα δόντια σε ΕΕ και Γερμανία, ζητώντας πραγματικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Guy Verhofstadt on X (formerly Twitter): “Your strategy of incremental sanctions doesn’t work. Cannot work…That’s why 212 members of Parliament demand a special #EUCO meeting to decide on full sanctions immediately! My speech👇🏻 pic.twitter.com/MFCtmboaf4 / X”

Your strategy of incremental sanctions doesn’t work. Cannot work…That’s why 212 members of Parliament demand a special #EUCO meeting to decide on full sanctions immediately! My speech👇🏻 pic.twitter.com/MFCtmboaf4

Εξοργιστικό…

Ευγενία Λουπάκη on X (formerly Twitter): “Το ποσοστό συμμετοχής των τάνκερ ελληνικής πλοιοκτησίας που διακίνησαν πετρέλαιο από τη Ρωσία ανήλθε στο 52% του συνόλου από το 39% που ήταν πριν τον πόλεμο. Τα δάκρυα για τα θύματα του Πούτιν είναι μόνο στις οθόνες των καναλιών τους. Αδίστακτοι όπως και οι πολιτικοί τους υπήκοοι pic.twitter.com/C6IJsrhVSG / X”

Το ποσοστό συμμετοχής των τάνκερ ελληνικής πλοιοκτησίας που διακίνησαν πετρέλαιο από τη Ρωσία ανήλθε στο 52% του συνόλου από το 39% που ήταν πριν τον πόλεμο. Τα δάκρυα για τα θύματα του Πούτιν είναι μόνο στις οθόνες των καναλιών τους. Αδίστακτοι όπως και οι πολιτικοί τους υπήκοοι pic.twitter.com/C6IJsrhVSG

Οι συνωνυμίες…

Πίθηκος Τάπας on X (formerly Twitter): “Το έχετε κάψει ρε μαλακες pic.twitter.com/z5n5Ujetd2 / X”

Το έχετε κάψει ρε μαλακες pic.twitter.com/z5n5Ujetd2

Travis Bickle on X (formerly Twitter): “Βαστάει ακόμη ο Κωνσταντίνος pic.twitter.com/rOnZFyr0r6 / X”

Βαστάει ακόμη ο Κωνσταντίνος pic.twitter.com/rOnZFyr0r6

Για την αδερφή της Ρούλας…

evankaps on X (formerly Twitter): “H Δήμητρα λέει θα βρει τον δολοφόνο, η Δήμητρα Πισπιριγκου, που δεν βρήκε την είσοδο της ΓΑΔΑ κι έκανε κύκλους με τις εξάδες. #Πατρα / X”

H Δήμητρα λέει θα βρει τον δολοφόνο, η Δήμητρα Πισπιριγκου, που δεν βρήκε την είσοδο της ΓΑΔΑ κι έκανε κύκλους με τις εξάδες. #Πατρα

Αυτό

₯ DenAntexWallo on X (formerly Twitter): “Aσθενής λεει με covid, άναψε τσιγάρο δίπλα στις φιάλες οξυγόνου, προκαλώντας έκρηξη μέσα στο θάλαμο.Ολη η Ελλαδα σε μια προταση ρε φιλε ναπουμε / X”

Aσθενής λεει με covid, άναψε τσιγάρο δίπλα στις φιάλες οξυγόνου, προκαλώντας έκρηξη μέσα στο θάλαμο.Ολη η Ελλαδα σε μια προταση ρε φιλε ναπουμε

Έχουμε την κυβέρνηση του πολέμου  🙃

𝕁𝕊𝕨𝕖𝕖𝕥𝔾ℝ – #MyFlag 🇪🇺💛💙 on X (formerly Twitter): “Προσπαθείς να βρεις λέξεις…το μυαλό γυρνάει συνέχεια σε μια: βλαμμένοι, τελείως… pic.twitter.com/A4e1hA88PB / X”

Προσπαθείς να βρεις λέξεις…το μυαλό γυρνάει συνέχεια σε μια: βλαμμένοι, τελείως… pic.twitter.com/A4e1hA88PB

Θίχτηκε το Βρετανικό Μουσείο και μπλόκαρε χιουμοριστικό λογαριασμό

No Context Brits on X (formerly Twitter): “No one:The British Museum: pic.twitter.com/IIJYrtoyAp / X”

No one:The British Museum: pic.twitter.com/IIJYrtoyAp

Screenshot 8 2
«Ήταν απλά ένα αστείο», σχολιάζει ο λογαριασμός

11) Αποχαιρετώ με μια εξαιρετική διασκευή

Από το ολοκαίνουργιο (live) άλμπουμ της, η Miley Cyrus τραγουδά το Like a Prayer της Madonna.

Αύριο πάλι 🙂

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
29 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φερόμενος
Φερόμενος
4 χρόνια πριν

Εμείς δεν την «γ@μ@με» την Ελληνική οικογένεια και την θρησκεία κε Γκιώνη. Αντίθετα είναι ο καθημερινός αγώνας μας,  σε ένα εχθρικό προς εμάς (φορολογικά) κράτος- με παιδιά τεκμήρια, και έναν «ακτιβιστικό» χώρο (σας) που μας βρίζει «βολεμένους νοικοκυραίους» όπου σταθεί και όπου βρεθεί σε άσχετες συνήθως περιστάσεις. Και δεν έχουμε σίγουρα την προβολή σας. Λυπάμαι για αυτά που περάσατε μικρός, δεν σας δίνουν όμως το δικαίωμα να βρίζετε ούτε να ξερνάτε το μίσος που εισπράξατε. Συνεχίστε να στέλνετε mail με… screenshot στην Κυπριακή αστυνομία, να γίνεστε υποκινητής μαζικών «ακυρωτικών» προς ΑΘΩΟΥΣ ανθρώπους, και όταν διαψεύδεστε να ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΤΕ ποτέ. Και… Διαβάστε περισσότερα »

Απελπισμένος
Απελπισμένος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Δυστυχώς έχετε δίκιο. Το ουσιαστικότερο πρόβλημα είναι τελικά πως αδυνατούμε να εκφράσουμε άποψη χωρίς να είμαστε δέσμιοι των προσωπικών φίλτρων, εμπειριών και προκαταλήψεών μας, κρίνουμε κοινώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Για τον κύριο Γκιώνη μπορεί κανείς να διακρίνει την μετατροπή των πληγών του σε μίσος. Κατανοητό, ανθρώπινο και λυπηρό και δυστυχώς αποτελεσματικό στο να θωλώνει την κρίση του. Μακάρι ο άνθρωπος να μην είχε περάσει ότι πέρασε, μακάρι να μην είχε πληγωθεί. Οι πληγές όμως δεν δίνουν δίκιο σε κάποιον, μόνο τα λογικά επιχειρήματα βασισμένα σε γεγονότα το κάνουν αυτό, όσο δύσκολο και να είναι μερικές φορές να τα εκφέρεις.

Φωτεινή
Φωτεινή
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Δεν θέλω να σχολιάσω τον Γκιώνη, θέλω να σχολιάσω την λέξη “αθώους” που μάλιστα γράφετε με κεφαλαία. 1) Ο διοργανωτής του πάρτι αρχικά ομολόγησε ότι έγινε βιασμός (και μετά ισχυρίστηκε ότι κάποιοι τον έδειραν, του έκλεψαν το κινητό και έγραψαν ό, τι ήθελαν). 2) Η αστυνομία είπε ότι προμήθευσε στην Γεωργία ουροσυλλέκτες αλλά ο φαρμακοποιός και η απόδειξη που κράτησε η Γεωργία έδειξαν ότι τούς προμηθεύτηκε μόνη της. 3) Οι εξετάσεις στην Γεωργία άργησαν να γίνουν. 4) Η Γεωργία είχε περίοδο το συγκεκριμένο βράδυ (δεν πας για να κάνεις σεξ αν έχεις περίοδο). 5) Ο ένας κατηγορούμενος αφού του είχαν… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φωτεινή

Σου είπε κανείς ότι όταν αναφέρεται σε ΑΘΩΟΥΣ δεν μιλάει για τον δικηγόρο που έφαγε cancel αυτόματα (διαγραφή από το κόμμα του);

Μήπως για άλλη μια φορά σου φταίνε οι ανεμόμυλοι;

Φερόμενος
Φερόμενος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φωτεινή

Χαίρετε, επ ουδενί δεν σχολίασα την υπόθεση Γ.Μπικα που είναι άλλωστε σε εξέλιξη.
Αναφέρομαι στην άκυρη όπως φάνηκε εμπλοκή (από τον Γκιώνη) του επιχειρηματία Φιντιρικου, κάποιου αστ. διευθυντή, και καμιά ντουζίνα ακόμη ονομάτων παντελώς αυθαιρετα επειδή σχετίζονταν με μαγαζιά τα οποία σχετιζε (ο γκιώνης) με την υπόθεση… Απαιτούσε δε και το μποϊκοτάρισμα τους… Ουδέποτε έδωσε για τα άνω εξηγήσεις.

Γράφων
Γράφων
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φωτεινή

Κι όμως η Γεωργία είπε ψέματα. Είναι ψηλά τα σύννεφα από όπου θα πέσεις;

Γράφων
Γράφων
3 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φωτεινή

https://www.lifo.gr/now/greece/areios-pagos-sto-arheio-i-ypothesi-biasmoy-tis-georgias-mpika

Έχει μείνει και το ΕΔΔΑ αλλά μάλλον άνθρακας ο (δικαιωματικός) θησαυρός.

Και αναρωτιέμαι. Μόνος. Σαν χάραγμα στον κορμό ενός δέντρου στο δάσος. Μήπως να αφήνουμε τις διαδικασίες να προχωράνε και να μην είμαστε τόσο οπαδικοί με το αστυνομικό δελτίο; Μήπως να δείχναμε λιγότερη εμπάθεια για το τι πιστεύουν οι άλλοι;

Φερόμενος
Φερόμενος
4 χρόνια πριν

Επειδή έχω κέφια, πιάνω και άλλο «ευαίσθητο» θέμα, θα ήθελα και εδώ μία δημοσίευση (εκτός εάν εντοπίσετε κάτι φέικ) Πέραν των ΜΕΘ (όπου όπως και να έχει, ΔΕΝ ήταν το αρχικό ταβάνι του αφηγήματος. Το αρχικό ταβάνι ήταν η πρόληψη νόσησης και μετάδοσης που σύμφωνα με δήλωση Μπουρλά δεν παίζουν πλέον). Ένα μικρό σχόλιο περί της επαναφοράς των πιστοποιητικών νόσησης στο (ευρωπαικό) εξάμηνο που πέρασε στα ψιλά: Μετά την ωμή παραδοχή του υπουργού υγείας πως «κατεβάσαμε τα πιστοποιητικά στο τρίμηνο για να εκβιάσουμε εμβολιασμούς (ναι, κάπως έτσι το είπε)» θα ήθελα να αναφέρω εδώ άνευ σχολιασμού κάποιες ωραίες περιπτώσεις Φοιτητής… Διαβάστε περισσότερα »

Απελπισμένος
Απελπισμένος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Φερόμενος

Δυστυχώς έχετε άδικο. Ο φοιτητής ή εργαζόμενος ή οποιοσδήποτε τελικά, μπορεί απλά να κάνει το δωρεάν εμβόλιο και να ξεμπερδεύει. Το να διαμαρτυρεται για το κόστος ενώ έχει επιλογή με μηδενικό κόστος είναι, μεταξύ μας, κοροϊδία.

Φερόμενος
Φερόμενος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Απελπισμένος

Δεκτή η ένσταση.
Επιτρέψτε μου ομως να επιμείνω:

Ο συγκεκριμένος πολίτης που περιέγραψα εντάσσεται ήδη σε κοινώς αποδεκτό υγειονομικό πανευρωπαϊκο πρωτόκολλο που του επιτρέπει για 6 μήνες μετά την νόσηση να κυκλοφορεί ελεύθερα άνευ περιορισμών. Δεν υποχρεούται να εμβολιαστεί ΚΑΙ δεν (πρέπει να) υποχρεούται να (το) πληρώνει αν δεν. Την στιγμή που (ξανά)ευθυγραμμιστηκαμε στα πρότυπα του ΠΟΥ (από τα οποία κακώς φύγαμε) το κράτος οφείλει να διορθώσει μια καταφανή αδικία.

Φερόμενος
Φερόμενος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Απελπισμένος

(δεν ξέρω εάν εστάλη το προηγούμενο, το έχασα)
Το “ή εμβόλιο, ή το μισό φοιτηττικό νοίκι σου” δεν είναι επιλογή είναι κάτι άλλο αυτό ας το αφήσουμε στην κρίση του καθενός, δεκτές οι ενστάσεις: Εδώ ομως δεν έχουμε την κλασική διαμάχη του “ψεκα με την επιστήμη”. Ουσιαστικά έχουμε ετετοχρονισμο της εναρμόνισης του κράτους με τον ΠΟΥ, ο οποίος (ετετοχρονισμός) κόστισε σε κάποιον, άδικα. Η λογική σας είναι οπαδικη και τιμωρητικη, συγνώμη.

Τελευταία επεξεργασία 4 χρόνια πριν από Φερόμενος
Γράφων
Γράφων
4 χρόνια πριν

Πάντως με τούτα και με κείνα ο δικαιωματισμός έχει καταργήσει στην πράξη το τεκμήριο αθωότητας. Μας πάει αιώνες πίσω στον νομικό πολιτισμό μας. Από τον Φιλιππίδη στον Αλεξόπουλο. Εξοστρακίζουμε οποιονδήποτε εάν υπάρχει υποψία ότι έχει διαπράξει αδίκημα που ανήκει στο πεδίο ενδιαφέροντος του δικαιωματισμού… Ποιός χέστηκε για θεσμισμένες διαδικασίες; Για τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις; Τα ιδεολογικά μας συμφέροντα νάναι καλά. Και όχι δεν υποστηρίζω τον Φιλιππίδη, τον πολιτισμό υποστηρίζω. Που μας φέρνει αβίαστα στο δεύτερο θέμα. Δεν μπορεί να είσαι και υπέρ της διαγραφής του Αλεξόπουλου μετά από μία καταγγελία και υπέρ του Ηλία Γκιώνη που καταγγέλει τον όχλο έξω από… Διαβάστε περισσότερα »

lilobi
lilobi
4 χρόνια πριν

Άρη αν το 5) σε αντιπροσωπεύει απλά λυπάμαι. Είναι άστοχο και άκρως οπαδικό – διχαστικό. Γενικεύεις και εξισώνεις ανόμοια πράγματα Τι καταλαβαίνουμε δηλαδή; ΝΔ = αντικομουνιστές άρα φυσιολογικό ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ = αριστεροί άρα φυσιολογικό ποσοστό ΚΙΝΑΛ = ΚΕΝΤΡΩΟΙ πλέον άρα φυσιολογικό ποσοστό Αντίστοιχα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ = παιδιά του στόλου ΠΑΟ = ΝΟΠΟ Φασίστες ΑΕΚ, ΠΑΟΚ γενίτσαροι ΑΡΗΣ ΠΑΟΚ ΗΡΑΚΛΗΣ = Βούλγαροι Έγραψα και εγώ την παπαριά μου. Για δες και όμως και μια άλλη δημοσκόπηση γιατι τα λεει αλλιως τα πράγματα. https://www.tovima.gr/2022/03/24/politics/dimoskopisi-ti-pisteyoun-oi-ellines-gia-ton-polemo-kai-ti-rosia-ti-lene-gia-tin-apostoli-oplon/ 6) O Ioannis K. Erripis αν και engineer βιβλίο δεν πρέπει να έχει ανοίξει στη ζωή του. Πρώτον η… Διαβάστε περισσότερα »

Frank
Frank
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  lilobi

το απαιδευτο, εμμονικο μυαλο σου δεν μπορει να κανει μια απλη αντιστοιχια – αυτο ειναι το πραγματικα λυπηρο. η αντιστοιχια εγινε στην οριζοντια στηλη οχι στην καθετη, ποσο δυσκολο δηλαδη να το καταλαβεις;

αλλαξε ρωσια/ουκρανια/δυση (δυση=επιχειρημα οτι λογο δυσης πηραν τα μυαλα τους αερα και αρα φταιει η δυση) με βιαστης/θυμα/φορεμα (φορεμα=επιχειρημα οτι το θυμα φταιει που προκαλεσε με το σεξυ ντυσιμο του και κατ’επεκταση η εταιρεια που εφτιαξε το φορεμα).

lilobi
lilobi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Το απαίδευτο, εμμονικό μυαλό μου ασχολείται με πίνακες δεδομένων επαγγελματικά. Στους συγκεκριμένους πίνακες λοιπόν η πρώτη αριστερή στήλη καθορίζει και τι διαβάζεις είτε οριζόντια είτε κάθετα στον υπόλοιπο πίνακα. Και δεν υπάρχει καμιά άλλη ερμηνεία. Ο πρώτος πίνακας είναι πραγματικός ενώ ο δεύτερος όχι. Για τον πρώτο πίνακα σου έγραψα λίγο άκομψα ότι απάντησαν όλοι με κομματικά/ οπαδικά κριτήρια αλλά και με την άλλη δημοσκόπηση όπου στην ερώτηση “Είστε υπέρ η κατά της Ρωσίας στον πόλεμο;” απάντησαν 70% είναι κατά, 13% ψεκες υπέρ, και 17% στον κόσμο τους και που πάνω κάτω όλοι έχουν τα ίδια ποσοστά. Πάμε τώρα στον… Διαβάστε περισσότερα »

lilobi
lilobi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Πολύ ωραία τα λες καθαρά και ξάστερα, δεν θα μπορούσες να συνοδεύσεις το 5) με αυτό το κείμενο; . Αυτό τον Άρη προτιμώ.

Scotland for Holidays
Scotland for Holidays
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Μπράβο Άρη! Πολύ καλή απάντηση.

Taktos
Taktos
4 χρόνια πριν

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε και πόσοι από του εμβολιασμένους είναι πραγματικά εμβολιασμένοι. Έχουμε ακούσει τόσα για πλαστούς εμβολιασμούς, προσωπικό υγείας που εμβολίαζε με φυσιολογικό ορό, άτομα που εμβολιάστηκαν 60 φορές για να πουλήσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού κτλ σε όλη την Ευρώπη όχι μόνο στην Ελλάδα. Για τους ανεμβολίαστους μπορούμε να είμαστε σίγουροι, για τους εμβολιασμένους όχι.

atsi
atsi
4 χρόνια πριν

Άρη, πραγματικά το 5 μεγάλη αστοχία, αν όχι χοντροκομμένη προπαγάνδα. Δες μόνο ποιοι έχουν ανεχτεί, καλύψει ή υποστηρίξει παιδοβιαστές, ποιοι ψήφισαν την υποχρεωτική συνεπιμέλεια και υποστήριξαν ότι μπορεί κάποιος να είναι κακοποιητής αλλά δε σημαίνει ότι είναι κακός πατέρας (αχ βρε Λένα/αμπα), ποιοι είπαν ότι δεν έχουν πολλές γυναίκες στο σχήμα τους γιατί εκείνες παραδοσιακά δε νοιάζονται για την πολιτική, ποιου κόμματος η νεολαία οργανώνει σεξιστικά πάρτι και είναι και περήφανη για αυτό. Είπαμε κρίνε την αριστερά και τον πασιφισμό των ίσων αποστάσεων, άποψή σου/δουλειά σου είναι, μάλλον είναι ευκαιρία να ξεμπερδεύουμε με τις νοσηρές ιδέες της αριστεράς που είπε… Διαβάστε περισσότερα »

atsi
atsi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Άρη σε ευχαριστώ για την απάντησή σου, αν και νομίζω ότι κανείς δε δικαιολόγησε εδώ αδικαιολόγητες απόψεις στήριξης στον εισβολέα. Το να αποδίδεις και αλλού ευθύνες, το να προβληματίζεσαι και να προσπαθείς να αναλύσεις μια εκ των πραγμάτων πολύπλοκη κατάσταση που επηρεάζει ήδη και ίσως καθορίσει τις ζωές μας, δεν είναι στήριξη στο ρωσικό κράτος μου κάνει εντύπωση που τα ταυτίζεις. Βέβαια η καθεμία και ο καθένας έχει ιδέες κοντά στο συμφέρον του ή σε αυτό που νομίζει ότι είναι το συμφέρον του, για αυτό τόσοι άνθρωποι στη δύση είναι πρόθυμοι να μιλήσουν για ειρήνη θέλοντας κι άλλο πόλεμο. Σε… Διαβάστε περισσότερα »

Απελπισμένος
Απελπισμένος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  atsi

Από το σύνολο των συνόρων μας, πόσο μοιραζόμαστε με την Τουρκία; Αρκετό θα έλεγε κανείς. Από το σύνολο των συνόρων της η Ρωσία πόσο μοιράζεται με τις χώρες του ΝΑΤΟ; Ελάχιστο θα έλεγε κανείς. Μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια φίλε atsi. Επίσης, το αν κάποιοι συγκεκριμένου ιδεολογικού χρωματισμού έχουν πει, κάνει, υποστηρίξει αυτά που λες, δεν σημαίνει πως αυτοί που υποστηρίζουν την Ρωσία είναι σωστοί ούτε αλλάζει το γεγονός πως το κάνουν ορμώμενοι από συγκεκριμένους ιδεολογικούς λόγους. Μπορείς να κατακρίνεις και το ένα και το άλλο, δεν είναι υποχρεωτική η επιλογή “ή”. Το ότι το “όχι Α” είναι κακό δεν… Διαβάστε περισσότερα »

atsi
atsi
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Απελπισμένος

Απελπισμένε, η περικύκλωση αφορά και τον αποκλεισμό της θαλάσσιας εξόδου από τη θάλασσα, αλλά τέλος πάντων. Δεν είπα ότι είμαι εγώ η κριτική σκέψη πόσω μάλλον στιβαρή και δεν καταλαβαίνω πώς έβγαλες ως συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι ιδεολογικού χρωματισμού έχουν πάντα δίκιο. Απλώς μου φάνηκε ότι ο παραλληλισμός του Άρη δημιουργούσε εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ενδιαφέρουσα σκέψη έχει άραγε εδώ εφαρμογή: αν το όχι Α είναι κακό (Ρωσία) τότε αυτό δε σημαίνει ότι το Α είναι καλό (ΝΑΤΟ)

Taktos
Taktos
4 χρόνια πριν

Δεν είχα σκοπό να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες αλλά μιλάμε για γεγονότα και στο λέω πολύ φιλικά, θεωρώ πως πέφτεις σε κάποια ατοπήματα σήμερα. Θα ξεκινήσω από τα στατιστικά για τα ελληνικά τάνκερ που δίνουν την εντύπωση ότι οι Έλληνες εφοπλιστές στέλνουν περισσότερα πλοία. Στην πραγματικότητα έχουν στείλει λιγότερα, φαίνεται από το γράφημα, η ποσοστιαία αύξηση υπάρχει γιατί γενικά στάλθηκαν λιγότερα πλοία. Αυτό δεν αποσαφηνίζεται αλλά η εντύπωση δημιουργήθηκε. Τώρα αν θα πρέπει να εισάγουμε ή όχι πετρέλαιο από τη Ρωσία είναι άλλη κουβέντα. Για τα σύνορα θεωρώ ότι πάλι η εικόνα δημιουργεί εντυπώσεις. Η Ρωσία είναι τεράστια αλλά τι… Διαβάστε περισσότερα »

Γράφων
Γράφων
4 χρόνια πριν

Κοίτα να δεις ρε γαμώτο μου που το τεκμήριο της αθωότητας παίζει ακόμα ρόλο…

https://www.lifo.gr/now/greece/ypothesi-mpika-apallassetai-me-boyleyma-o-27hronos-poy-eihe-kataggelthei-gia-biasmo