σε

Τα Έντεκα της Ημέρας (17-1-2022)

Αποκαλύψεις για Τράγκα, οι influencers στο στόχαστρο, η μαϊμού διάσωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας: Ο Άρης Δημοκίδης σταχυολογεί, κάθε βράδυ στις 8, ενδιαφέροντα σημεία της επικαιρότητας

1) #Cancel_influencers; Καλά θα πάει κι αυτό

Δεν ακολουθώ την Τούνη και τον Κοψιάλη. Αλλά αν τους ακολουθούσα, σίγουρα θα τους έκανα unfollow για όσα είπαν κι έκαναν τις τελευταίες μέρες. Θα έγραφα όμως γιατί θεωρώ ότι είναι απαράδεκτοι, κι ο καθένας ας έκρινε. (Εν συντομία, η Τούνη είναι ήδη απαράδεκτη για χίλιους δυο λόγους και τώρα, με αφορμή την καταγγελία 24χρονης για βιασμό στη Θεσσαλονίκη, πρόσθεσε κι άλλους «δίνοντας» κάποιον -ενδεχομένως άσχετο- για μια προ τετραετίας διαρροή ώστε να βγάλει λάδι έναν φίλο της. Και ο Κοψιάλης έκανε επίσης gaslighting στηρίζοντας τον ίδιο φίλο, λέγοντας επιπλέον ότι δεν αναφέρεται πουθενά στη δικογραφία, ενώ κανονικά δεν θα μπορούσε να έχει πρόσβαση στη δικογραφία!)

Όμως κάποιες φορές η cancel culture μπορεί να γίνει σχεδόν τόσο τοξική όσο τα κακώς κείμενα που καταγγέλλει. Μπορεί κάποιος να κάνει μια απαράδεκτη δήλωση, και οι «ηθικοί» να τον σταυρώσουν – λέγοντας ακόμα χειρότερα πράγματα απ’ όσα είπε αυτός. Και υπάρχει κίνδυνος να διολισθήσουμε σε τρομακτικά λαϊκά δικαστήρια, ειδικά τώρα που υπάρχει η αίσθηση -όχι απαραίτητα αδίκως- πως επειδή εμπλέκονται πλούσιοι και ισχυροί δεν πρόκειται να καταδικαστούν όπως πρέπει.

Βάζουμε τεράστιους, σούπερ φιλόδοξους στόχους τύπου “Cancel Τάδε Κόλα” και “Cancel Ραδιο Αρβύλα” και “Cancel Τούνη”. Και όταν φυσικά τίποτα απ’ αυτά δεν ακυρώνεται, μετά:

α) Μοιάζουμε τελικά χαζοί και τελείως ανίσχυροι, που, παρότι κάναμε 150.000 τουίτς ώστε να κοπεί μια εκπομπή, αυτή συνεχίζει με ακόμα υψηλότερα νούμερα!

β) Αποθρασύνονται οι στόχοι του κάθε cancel. Και αφού τελικά δεν έγιναν cancelled, αισθάνονται και ήρωες που, παρά το μαζικό κίνημα ακύρωσής τους αυτοί επέζησαν – άρα ο κόσμος τους αγαπάει, άρα τα έκαναν όλα καλά.

Αισθάνομαι πως το #cancel_influencers που είναι απ’ τα δημοφιλέστερα χάσταγκ στα σόσιαλ τα τελευταία 24ωρα, είναι σωστό κατά βάση και καλοπροαίρετο. Αλλά ακούγεται υπερβολικά πομπώδες. Η φάση θυμίζει το βοσκό με τον λύκο: έχει φορεθεί τόσο πολύ το cancel -και ενίοτε για ψύλλου πήδημα- που σε λίγο δεν θα το παίρνει κανείς στα σοβαρά ακόμα κι όταν αφορά σε σημαντικά, όπως εδώ, ζητήματα.

Τότε τι;

Η συνέχεια στο άρθρο που έγραψα νωρίτερα: 

#Cancel_influencers ; Καλά θα πάει κι αυτό

2) Για την υπόθεση βιασμού ανήλικης

Screenshot 8 1

Είμαστε στα μέσα Ιανουαρίου του 2022 και χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός απ’ τον περασμένο Ιούνιο μέχρι να βγει ένα τεστ DNA;!;!

JavaScript is not available.

No Description

3) Διάσωση μόνο για τα μάτια του κόσμου;

Τη μια μέρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μοίρασε στα σόσιαλ την είδηση ότι έσωσε κάποια κουτάβια.

Φωτογραφήθηκε να τα σώζει (χωρίς μάσκα φυσικά, ενδεχομένως για να φαίνεται το ηρωικό πρόσωπό του καθαρά):

Screenshot 4 6

Την επόμενη μέρα, τα ίδια κουτάβια, βρέθηκαν μούσκεμα, παρατημένα μες τη βροχή, σ’ ένα χωράφι.

Δηλαδή ενώ ενώ διαφήμισε τη διάσωση -και όλοι είπαν μπράβο, είσαι ήρωας, δεν νοιάστηκε καν να ειδοποιήσει μια φιλοζωική να τα φροντίσει!

Τι έγινε άραγε μόλις τελείωσε η διάσωση και σταμάτησαν να τραβούν οι κάμερες;

Πεταμένα σε χωράφι μέσα στη βροχή τα κουτάβια που “έσωσε” ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός

Περισσότερα εδώ: https://bit.ly/3reP448

4) Αντίο Αλέκο Φασιανέ

Αλέκος Φασιανός (1935-2022): Αυτή είναι η τέχνη μου | LiFO

Ο Αλέκος Φασιανός που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών είχε αφηγηθεί σε πρώτο πρόσωπο, στον προσωπικό του ιστότοπο, την επιρροή που άσκησαν στα έργα του η οικογένεια και οι μισοσκότεινες εκκλησίες των παιδικών του χρόνων, οι καβαλάρηδες και τα θηρία, τα δέντρα, τα φυτά και οι χρυσοί ουρανοί, οι λευκές λήκυθοι και τα κυκλαδικά ειδώλια, ο δάσκαλός του, Γιάννης Μόραλης, και οι μάζες των χρωμάτων που ξόδεψε γενναιόδωρα στα πλάσματα της φαντασίας του.

+ Μπόνους, το λαθάκι της ημέρας: Σε όλες τις εικόνες είναι ο Τσαρούχης

Thanassis on X (formerly Twitter): “Υπάρχουν ιντέρν™ και στην τηλεόραση. Και κάπως έτσι είδαμε πλάνα του Γιάννη Τσαρούχη να τρυπώνουν στο έκτακτο δελτίο και να ντύνουν την είδηση του θανάτου του Αλέκου Φασιανού. Το πλήρες απόσπασμα από το έκτακτο δελτίο του Open εδώ: https://t.co/E5PPuZhdwJ pic.twitter.com/awAeqLE1Ld / X”

Υπάρχουν ιντέρν™ και στην τηλεόραση. Και κάπως έτσι είδαμε πλάνα του Γιάννη Τσαρούχη να τρυπώνουν στο έκτακτο δελτίο και να ντύνουν την είδηση του θανάτου του Αλέκου Φασιανού. Το πλήρες απόσπασμα από το έκτακτο δελτίο του Open εδώ: https://t.co/E5PPuZhdwJ pic.twitter.com/awAeqLE1Ld

5) Η διαθήκη του Τράγκα

Γνωρίζαμε ότι δεν πεινούσε ο μακαρίτης, κι ας έσκουζε θεατρικά ωσάν να ήταν ένας από μας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ο Γιώργος Τράγκας ήταν «ημιμόνιμος» κάτοικος Μονακό για να έχει μεγαλύτερη οικονομική, επιχειρηματική  και φορολογική ευελιξία, όπως έλεγαν άνθρωποι που τον γνώριζαν και είχαν εικόνα των κινήσεών του.

Όμως η αποκάλυψη του μεγέθους της περιουσίας του μας αφήνει άναυδους.

Screenshot 6 2

Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο:

Αντικαθεστωτικός 🇺🇦🇪🇺 on X (formerly Twitter): “Αλήθεια πόσα ακίνητα στην Ελλάδα της Δραχμής θα αγόραζε ο “θείος” Τράγκας με τα 12 ακίνητα που είχε σε Γαλλία, Μονακό, Miami, 5th Avenue, Vegas κλπ;Κατάλαβες κορόιδο ελληνάκο ποιοι σε ντοπάραν εθνολαϊκισμό; Ποιοι σου πούλησαν εθνική κυριαρχία, αντιμνημόνιο & επαναστατικό σανό;; / X”

Αλήθεια πόσα ακίνητα στην Ελλάδα της Δραχμής θα αγόραζε ο “θείος” Τράγκας με τα 12 ακίνητα που είχε σε Γαλλία, Μονακό, Miami, 5th Avenue, Vegas κλπ;Κατάλαβες κορόιδο ελληνάκο ποιοι σε ντοπάραν εθνολαϊκισμό; Ποιοι σου πούλησαν εθνική κυριαρχία, αντιμνημόνιο & επαναστατικό σανό;;

Εδμόνδος Αμπού on X (formerly Twitter): “Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στον γιδότοπο: Ο Τράγκας είχε ακίνητα σε Μανχάταν, Μονακό, Λας Βέγκας και σε καμιά δεκαριά ακόμη παραδείσους κι ο ελληνάκος οδηγώντας όλη μέρα το ταξί – χιουντάι -στο οποίο δεν κουμπώνει η πρώτη – ταυτιζόταν μαζί του κι έβριζε κι αυτός τη Μέρκελ. / X”

Ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο στον γιδότοπο: Ο Τράγκας είχε ακίνητα σε Μανχάταν, Μονακό, Λας Βέγκας και σε καμιά δεκαριά ακόμη παραδείσους κι ο ελληνάκος οδηγώντας όλη μέρα το ταξί – χιουντάι -στο οποίο δεν κουμπώνει η πρώτη – ταυτιζόταν μαζί του κι έβριζε κι αυτός τη Μέρκελ.

Peter Joshua on X (formerly Twitter): “Ο #Τραγκας είναι το τρανο παράδειγμα πως η χειραγώγηση των ηλιθίων είναι επάγγελμα εκατομμυρίων. / X”

Ο #Τραγκας είναι το τρανο παράδειγμα πως η χειραγώγηση των ηλιθίων είναι επάγγελμα εκατομμυρίων.

Lysimachos ☧ Samasitis on X (formerly Twitter): “Καλημέρα. Βλέπω τώρα το πρωί, ότι άνοιξε η διαθήκη του μακαρίτη Τράγκα και βρέθηκαν 12 ακίνητα, μερικά εκ των οποίων στην Ακρόπολη, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, στο Μαιάμι, το Λας Βέγκας και τη Γαλλία. Πολύ καλούς μισθούς πρέπει να έχει το επάγγελμα του δημοσιογράφου. / X”

Καλημέρα. Βλέπω τώρα το πρωί, ότι άνοιξε η διαθήκη του μακαρίτη Τράγκα και βρέθηκαν 12 ακίνητα, μερικά εκ των οποίων στην Ακρόπολη, στην 5η Λεωφόρο του Μανχάτταν, στο Μαιάμι, το Λας Βέγκας και τη Γαλλία. Πολύ καλούς μισθούς πρέπει να έχει το επάγγελμα του δημοσιογράφου.

mpampis on X (formerly Twitter): “Καταλάβατε ποιοι έβριζαν τον ΓΑΠ 2010 κ έβαζαν τους αφελείς να ψάχνουν λεφτά σε Ρωσία ,Κίνα κοκ.Κ όλοι αυτοί που θησαύρισαν επι Καραμανλισμού,εκτινάσσοντας το χρεος κ μετά φόρτωσαν τις ευθύνες στην Μερκελ κ τον Σόιμπλε καθώς κ στους γερμανοτσολιάδες της κυβέρνησης ΓΑΠ. pic.twitter.com/kgnVBoWX7e / X”

Καταλάβατε ποιοι έβριζαν τον ΓΑΠ 2010 κ έβαζαν τους αφελείς να ψάχνουν λεφτά σε Ρωσία ,Κίνα κοκ.Κ όλοι αυτοί που θησαύρισαν επι Καραμανλισμού,εκτινάσσοντας το χρεος κ μετά φόρτωσαν τις ευθύνες στην Μερκελ κ τον Σόιμπλε καθώς κ στους γερμανοτσολιάδες της κυβέρνησης ΓΑΠ. pic.twitter.com/kgnVBoWX7e

Ενδιαφέρον ότι στην πραγματικότητα δεν άφησε διαθήκη καθώς δεν περίμενε ότι θα πέθαινε τόσο σύντομα.

«Χορεύω ταγκό με τον COVID-19 που γελάει σαρδόνια με τα πρόστιμα του Μητσοτάκη», έγραφε ανυποψίαστος (και ανεμβολίαστος) λίγο πριν πεθάνει…

[+] Κάτι που είχα γράψει το 2012 και το έψαχνα…

Αντικαθεστωτικός 🇺🇦🇪🇺 on X (formerly Twitter): “Παλιό διαμαντάκι για τον Τράγκα και την υποκρισία! https://t.co/X2DorMvqrh / X”

Παλιό διαμαντάκι για τον Τράγκα και την υποκρισία! https://t.co/X2DorMvqrh

6) Τουρκία: Συνεχίζεται ο σάλος απ’ την αυτοκτονία άθεου φοιτητή

Praxis Review on X (formerly Twitter): “H Τουρκία έχει συγκλονιστεί απο την αυτοκτονία του 20χρου Ενές Καρά, δευτεροετή φοιτητή της Ιατρικής. Είχε υποχρεωθεί απο την συντηρητική οικογένεια του να μένει σε φοιτητική εστία, που είχε σχέση με μουσουλμανική αίρεση. Ο Καρά,πριν πηδήξει από το κτίριο της εστίας, περιέγραψε pic.twitter.com/NbkKsnuEMl / X”

H Τουρκία έχει συγκλονιστεί απο την αυτοκτονία του 20χρου Ενές Καρά, δευτεροετή φοιτητή της Ιατρικής. Είχε υποχρεωθεί απο την συντηρητική οικογένεια του να μένει σε φοιτητική εστία, που είχε σχέση με μουσουλμανική αίρεση. Ο Καρά,πριν πηδήξει από το κτίριο της εστίας, περιέγραψε pic.twitter.com/NbkKsnuEMl

Αυτό είναι το βίντεο που τράβηξε μιλώντας για την απόφασή του να αυτοκτονήσει:

Turkish Ex Muslim Medical Student Enes Kara Committed Suicide – English Subtitles

A Turkish medical student has ended his life after posting a video in which he detailed the oppressive environment in his student dormitory run by a religiou…

7) Κλασική τακτική

Δεν ξέρω ποιος είναι Δήμαρχος στο Καρπενήσι, και αν είναι καλός ή κακός.

Δείτε όμως αυτό που ανέβασε ένας κάτοικος της περιοχής:

Theodoros Korlotsidis on X (formerly Twitter): “Ποδηλατοδρομος στο Καρπενήσι…Επί Δημαρχειας ενός νυν Δημάρχου που κατατάσσεται στους πέντε καλύτερους της Ευρώπης… Οι άλλοι τέσσερις ήθελα να μάθω ποιοι είναι… pic.twitter.com/gcHpjbqbnU / X”

Ποδηλατοδρομος στο Καρπενήσι…Επί Δημαρχειας ενός νυν Δημάρχου που κατατάσσεται στους πέντε καλύτερους της Ευρώπης… Οι άλλοι τέσσερις ήθελα να μάθω ποιοι είναι… pic.twitter.com/gcHpjbqbnU

Ποδηλατόδρομος στο Καρπενήσι, λέει. 

Στην πραγματικότητα είναι παλιά φωτογραφία από την Ισπανία.

FJKSG XEAolnra

Τον ξεσκεπάζουν αμέσως.

Fotїs Kokotos on X (formerly Twitter): “Ως “καθηγητής μαθηματικών” παρουσιάζεται ο @korlotsidis. Παίρνει μια εικόνα από ισπανικό σάιτ, σβήνει τα Ισπανικά, και την παρουσιάζει στο Καρπενήσι. Τέτοιοι άνθρωποι διδάσκουν στα σχολεία μας. Και καταλήγουμε με 20% ψεκασμένους. pic.twitter.com/CZRdgg4hOU / X”

Ως “καθηγητής μαθηματικών” παρουσιάζεται ο @korlotsidis. Παίρνει μια εικόνα από ισπανικό σάιτ, σβήνει τα Ισπανικά, και την παρουσιάζει στο Καρπενήσι. Τέτοιοι άνθρωποι διδάσκουν στα σχολεία μας. Και καταλήγουμε με 20% ψεκασμένους. pic.twitter.com/CZRdgg4hOU

Το ότι είναι καθηγητής μαθηματικών το γράφει στο bio του:

Screenshot 7 3

Και τι γίνεται μετά την αποκάλυψη ότι είχε μοιραστεί ψεύτικη φωτο για να πλήξει τον Δήμαρχο;

Τίποτα απολύτως.

Fotїs Kokotos on X (formerly Twitter): “Ένας “Καθηγητής” τουητάρει χθες ένα χοντρό ψέμα. Παίρνει 1000 λάικ. Κι ενώ ξέρει πως είναι ψέμα, δεν το κατεβάζει. Βαυκαλίζεται με την ιδέα πως έγινε κάποιος. Πως έγινε ινφλουένσερ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν κάθε ανθρωπάκι να νιώθουν σημαντικοί χάρη στα fake news. / X”

Ένας “Καθηγητής” τουητάρει χθες ένα χοντρό ψέμα. Παίρνει 1000 λάικ. Κι ενώ ξέρει πως είναι ψέμα, δεν το κατεβάζει. Βαυκαλίζεται με την ιδέα πως έγινε κάποιος. Πως έγινε ινφλουένσερ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν κάθε ανθρωπάκι να νιώθουν σημαντικοί χάρη στα fake news.

Έκτοτε τα λάικ του έχουν αυξηθεί, και το τουίτ του παραμένει περήφανα ονλάιν.

Theodoros Korlotsidis on X (formerly Twitter): “Ποδηλατοδρομος στο Καρπενήσι…Επί Δημαρχειας ενός νυν Δημάρχου που κατατάσσεται στους πέντε καλύτερους της Ευρώπης… Οι άλλοι τέσσερις ήθελα να μάθω ποιοι είναι… pic.twitter.com/gcHpjbqbnU / X”

Ποδηλατοδρομος στο Καρπενήσι…Επί Δημαρχειας ενός νυν Δημάρχου που κατατάσσεται στους πέντε καλύτερους της Ευρώπης… Οι άλλοι τέσσερις ήθελα να μάθω ποιοι είναι… pic.twitter.com/gcHpjbqbnU

8) Στον Καναδά θέλουν να αποτρέψουν όσους δεν περνούν απ’ τις διαβάσεις

Έφτιαξαν κάτι τρομερό. Δείτε το στο βίντεο (απαραιτήτως με ήχο 🔊🔊 ):

Steve Stewart-Williams on X (formerly Twitter): “Quebec’s new anti-jaywalking campaign… pic.twitter.com/n9GOuivrEz / X”

Quebec’s new anti-jaywalking campaign… pic.twitter.com/n9GOuivrEz

9) Εντωμεταξύ στην Θεσσαλονίκη…

FJJdLnjXEAMciq4

10) «Εξαφανίστηκε επειδή την έψαχναν οι φοιτητικοί σύλλογοι».

Αυτό δεν ξέρω αν λέει περισσότερα για την ίδια ή για τους εν λόγω φοιτητικούς συλλόγους…

Αντικαθεστωτικός 🇺🇦🇪🇺 on X (formerly Twitter): “Μετά το κηδειοχαρτο του Πρύτανη του ΑΠΘ άλλο ένα περιστατικό στοχοποίησης!Αριστερή Συσπείρωση! Ακόμα μια μια “προοδευτική” πολιτική οργάνωση που στοχοποιεί και προσπαθεί να εκφοβίσει Κοσμήτορα του ΑΠΘ.Όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας μιλά για Δημοκρατία να ανοίγεται τα αυτιά σας τομάρια… pic.twitter.com/P5s9BztRwj / X”

Μετά το κηδειοχαρτο του Πρύτανη του ΑΠΘ άλλο ένα περιστατικό στοχοποίησης!Αριστερή Συσπείρωση! Ακόμα μια μια “προοδευτική” πολιτική οργάνωση που στοχοποιεί και προσπαθεί να εκφοβίσει Κοσμήτορα του ΑΠΘ.Όταν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σας μιλά για Δημοκρατία να ανοίγεται τα αυτιά σας τομάρια… pic.twitter.com/P5s9BztRwj

11) Απ’ το 1972 κανείς δεν κατάφερε να το επαναλάβει.

Στα ’80s η άσκηση τροποποιήθηκε ώστε να είναι πιο εύκολη. Όμως αργότερα, επειδή ήταν τόσο επικίνδυνη, απαγορεύτηκε εντελώς και δεν μπορούσε να την παρουσιάσει ούτε η ίδια η δημιουργός της, η Olga Korbut.

JavaScript is not available.

No Description

Απίθανο τρίβια: Οι κριτές έδωσαν στην Korbut 9.8 στα 10 για αυτήν την εμφάνισή της, προκαλώντας την οργή των θεατών που δεν πήρε καθαρό δεκάρι όπως άξιζε.

Εδώ και σε αργή κίνηση:

Olga Korbut Uneven Bars with Korbut Flip slow motion replay (1972 Olympics)

Korbut Flip is extremely difficult and considered most dangerous moves in Gymnastics. It was performed on Olympic Games in 1972 and 1976, both times by Olga …

Αύριο πάλι 🙂

[+] Το νέο μου ηχητικό ντοκιμαντέρ:

Podcast / Η σκληρή αλήθεια για την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
1 Comment
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Γράφων
4 χρόνια πριν

Διασκεδάζω αφόρητα με την ιστορία του καθ’ομολογίαν ΚΥΠατζή Τράγκα. Και μούρχονται στο μυαλό οι νεκρικοί διάλογοι του Λουκιανού για τον Μαύσωλο…
“Όσο για τον τάφο και τα πολυτελή εκείνα μάρμαρα, ίσως να χρησιμεύσουν στους Αλικαρνασσείς για να τα επιδεικνύουν στους ξένους και να υπερηφανεύονται, ότι έχουν ένα τόσο μέγα οικοδόμημα. Αλλά εσύ, φίλτατε, δεν βλέπω τι απολαμβάνεις απ’ αυτόν, εκτός κι αν θέλεις να πεις ότι κρατάς περισσότερο βάρος από εμάς τους υπόλοιπους, επειδή βρίσκεσαι υπό το βάρος τόσων μεγάλων λίθων.”