σε , ,

Τι θα έπρεπε να λένε στ’ αλήθεια οι κάρτες που απευθύνονται σε άτομα με καρκίνο

Επιζήσασα καρκίνου φτιάχνει *ειλικρινείς* κάρτες με μηνύματα συμπαράστασης

Η επιζήσασα από καρκίνο Emily McDowell ασχολείται με τον σχεδιασμό ευχετήριων καρτών. Όπως λέει: «Το πιο δύσκολο με την αρρώστια ήταν η μοναξιά και η απομόνωση που ένιωσα όταν πολλοί από τους στενούς μου φίλους και συγγενείς εξαφανίστηκαν επειδή δεν ήξεραν τι να πουν ή έλεγαν κάτι λάθος, χωρίς να το συνειδητοποιήσουν το». Σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τα πράγματα, δημιούργησε αυτές τις κάρτες.

1. Υπόσχομαι να μην αποκαλέσω την ασθένεια σου «ταξίδι» εκτός αν κάποιος σε πάει κρουαζιέρα

2. Άσε με να ρίξω μπουνιά στον επόμενο που θα πει ότι όλα γίνονται για κάποιον σκοπό. Λυπάμαι που πρέπει να περάσεις όλο αυτό.

3. Λυπάμαι που αρρώστησες. Θέλω να ξέρεις ότι ποτέ δεν θα σου προτείνω μια τυχαία θεραπεία που είδα στο ίντερνετ.

4. Είναι χάλια. Μακάρι να είχα καλύτερο τρόπο να το πω αλλά ο εγκέφαλος μου έχει κολλήσει. Θέλω να ξέρεις ότι ακόμα κι αν δεν έχω τις κατάλληλες λέξεις, θα είμαι πάντα κοντά σου. Δεν θα φύγω, ελπίζω να είσαι οκ με αυτό.

5. Μαζί μπορούμε να βρούμε θεραπεία για την φράση «Ό, τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

6. Πέρασε άλλη μια χημειοθεραπεία. Ας γιορτάσουμε τρώγοντας κάτι που δεν έχει απαίσια γεύση.

7. Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, δεν θα σου πω την ιστορία για την φίλη της ξαδέρφης μου που πέθανε από λεμόνια.

8. Όταν οι άνθρωποι λένε «είναι μαραθώνιος, όχι αγώνας δρόμου», δεν νομίζω ότι καταλαβαίνουν πόσο πολύ μισείς το τρέξιμο.

9. Ξέρω ότι δεν υπάρχει «φυσιολογικό» για να επιστρέψεις, αλλά είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να χτίσεις ένα καινούργιο «φυσιολογικό» (και θα φέρω και σνακ)

10. Στην Ιαπωνία, τα σπασμένα αντικείμενα επισκευάζονται με χρυσό. Το ραγισμένο μέρος, είναι κομμάτι της ιστορίας του αντικειμένου και προσθέτει στην γοητεία του. Έχε αυτό υπ’ όψιν σου όταν αισθάνεσαι «ραγισμένος».

11. Τι θα έλεγες αν πνίξουμε με Kale τον επόμενο μη- γιατρό που θα προσπαθήσει να σε γιατρέψει

12. Ξέρω ότι αυτή η μέρα δεν είναι καλή για σένα. Σε σκέφτομαι.

13. Εύχομαι να μπορούσα να απαλύνω τον πόνο σου. Ή τουλάχιστον να απομακρύνω τους ανθρώπους που τον συγκρίνουν με τον θάνατο του χάμστερ τους.

14. Δεν είσαι εμπόδιο. Είσαι άνθρωπος.

15. Τα πέντε στάδια του πόνου: Κλαις δημοσίως. Κλαις στο αυτοκίνητο. Κλαις όταν βλέπεις τηλεόραση. Κλαις στη δουλειά. Κλαις όταν πίνεις. Σ’ αγαπώ.

16. Καμία κάρτα δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Παρ’ όλ’ αυτά σου δίνω μία.

17. Αν αυτό είναι το σχέδιο του θεού, είναι χάλια σχεδιαστής. (Χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω αν το διαβάζει αυτό Θεέ, αλλά έκανες πολύ καλή δουλειά με άλλα πράγματα όπως τους καταρράκτες και τα πάντα)

 

18. Δεν υπάρχει καλή κάρτα γι’ αυτό. Λυπάμαι.

19. Ξέρω ότι το #FuckCancer δεν σε βοηθά να το ξεπεράσεις. Είμαι εδώ όποτε με χρειαστείς.

20. Για να ξέρεις. Δεν έχω πρόβλημα να σε πηγαίνω με το αυτοκίνητο για θεραπεία, να καθαρίζω το σπίτι σου, να σε βοηθάω να διαλέγεις περούκες, να σου βρίσκω ενδιαφέρουσες ασκήσεις και αν με πιέσεις πολύ δεν έχω πρόβλημα να κοιμηθώ στον καναπέ και να δούμε τηλεόραση όλο το βράδυ. Είναι μια θυσία που είμαι πρόθυμος να κάνω. Σ’ αγαπώ.

[sadanduseless]

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλλιτέχνης φτιάχνει σκίτσα για να δείξει πώς είναι να ζεις με την κατάθλιψη – κι εκατομμύρια άνθρωποι ταυτίζονται

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε