σε ,

ΓΚΑΛΟΠ: Κουέντιν Ταραντίνο ή Μάρτιν Σκορσέζε; Ποιον σκηνοθέτη προτιμάτε;

Τόσο ο Κουέντιν Ταραντίνο όσο και ο Μάρτιν Σκορσέζε θεωρούνται ευρέως δυο από τους πιο σημαντικούς (και Οσκαρικούς) εν ζωή σκηνοθέτες, με μεγάλη επιρροή στην πορεία του αμερικανικού κινηματογράφου. Ο πρώτος είναι πασίγνωστος για την γρήγορη ομιλία του, τις γνώσεις του για όλες τις εξελίξεις στον χώρο του κινηματογράφου καθώς και για τις εγκυκλοπαιδικές του γνώσεις γύρω από τον κλασικό αλλά και πειραματικό κινηματογράφο ενώ τα έργα του δεύτερου αφορούν θέματα όπως η ιταλο-αμερικανική ταυτότητα, καθολικά πρότυπα όπως ενοχή και σωτηρία, η παλικαριά, αλλά και η (ενδημική στην αμερικανική κοινωνία) βία.

Αν όμως έπρεπε να επιλέξετε μόνο έναν, ποιος θα ήταν αυτός;

 • Ποιον σκηνοθέτη προτιμάτε;

  • Κουέντιν Ταραντίνο
  • Μάρτιν Σκορσέζε

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  • Το Γκάλοπ έχει να κάνει – και ρωτάει, με το ποιός από τους δύο μας αρέσει. Δεν βάζει χρονικό περιορισμό, πριν ή μετά το 2000. Σκηνοθετάρα είναι και ο Scorsese, αλλά έχουμε περισσότερους λόγους να συμπαθούμε και να γουστάρουμε τον αυτοδίδακτο «αλήτη», τον Tarantino. Είναι αυτό που έχει -πως να το γράψω;-, που νιώθεις ότι άνετα θα μπορούσε να είναι και φιλαράκι σου, να τα πίνετε και να σου λέει ιστορίες και να γουστάρει να ακούσει και τις δικές σου. Να μιλάτε περί «ανέμων και υδάτων», να λέτε μ@@κίες και να γουστάρει τρελά…

   Ενώ ο Scorsese σου βγάζει μια υπεροψία. Να σου διηγείται και να σου διδάσκει ακαδημαϊκό κινηματογράφο, χωρίς να γουστάρει να ακούσει από εσένα, το παραμικρό.
   Ο συμπαθής ηλικιωμένος που τα ξέρει όλα…

   Και αυτό δεν είναι θέμα διαφορετικών γενεών (μεταξύ Ταραντίνο και Σκορτσέζε), αλλά χαρακτήρα…

   Tarantino, δαγκωτό!!

Αφήστε μια απάντηση