σε ,

ΓΚΑΛΟΠ: Πρέπει να δώσει η Ελλάδα πολιτικό άσυλο στους 17 Τούρκους που ζήτησαν από τις αρχές της Χίου;

Menelaos Myrillas / SOOC

Τούρκοι πολίτες φέρονται να αποβιβάστηκαν με φουσκωτή λέμβο το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στις Οινούσσες και να ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τις αρχές της Χίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για Τούρκους δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς οι οποίοι ισχυρίζονται ότι διώκονται και κινδυνεύουν με φυλάκιση από το καθεστώς του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Μ’ αυτή την αφορμή και χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο για τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει από τη χώρα άσυλο, κάνουμε το παρακάτω γκάλοπ.

Ψηφίστε εδώ και πείτε μας, αν θέλετε, τη γνώμη σας στα σχόλια

 • Πρέπει να δώσει η Ελλάδα πολιτικό άσυλο στους 17 Τούρκους που ζήτησαν από τις αρχές της Χίου;

  • Φυσικά και πρέπει
  • Όχι, ούτε καν
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

7 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  • «…και χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο.»
   Όταν ξεκαθαρίσει, άμα ξεκαθαρίσει τότε ρωτά με να σου ξαναδωσω κι άλλη απάντηση. Για την ώρα σου λέω ναι. Δεν ξέρω αν είναι τουρκικά Νεφελίμ, πράκτορες της ΨΙΑ ή ότι άλλο. Για την ώρα σου λέω ναι. Αν άνθρωποι έφτασαν σε αυτήν χώρα βλέποντάς την σαν καταφύγιο και επειδή φοβούνται για τη ζωή τους στη δίκη τους χώρα τότε ναι, εφόσον τηρηθούν τα νόμιμα να τους δοθεί άσυλο.

   Ο ελληνικός τύπος μπορεί να είναι και μεροληπτικός για θέματα Τουρκίας. Αλλά αν κοιτάξεις και παραέξω στη γείτονα χώρα αυτή τη στιγμή είναι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες δ.υ. στην φυλακή επειδη απλά «έτσι θέλω εγώ»

   Τι θα προκύψει στην πορεία δεν ξέρω. Ένα ανεπίσημο γκάλοπ είναι that’s all.

   • Δεν θα ήθελα να σου πω μεγάλα λόγια αλλά και τα έξι παιδιά που διασώθηκαν…τι γίνεται μ’αυτά; ΄Ετσι κι αλλιώς εμείς εδώ ανταλλάσουμε απλώς απόψεις-προβληματισμούς. Εκείνοι που αναλλαμβάνουν τώρα τη φροντίδα αυτών των ανθρώπων είναι άλλοι.

 1. Φυσικά έχουν διαβατήρια και καλό θα ήταν να προωθηθούν π.χ. στην Γερμανία ,για να μην επωμισθουμε ακόμη μια αντίδραση των Τούρκων. εξαλλου ποιος μας λέει ότι δεν είναι μυστικοί πράκτορες ? Καλή είναι η φιλοτιμία αλλά μήπως θα πρέπει να γίνουμε επιφυλακτικοί.Μηπως οι αρχές δεν έχουν αντιληφθεί ότι στην χώρα μας έρχονται ως επί το πλείστον μουσουλμάνοι και πολλά κακοποιά στοιχεία? Η ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι??

 2. θα πρέπει να γνωρίζετε οτι η υπαγωγή στο καθεστώς πρόσφυγα κρίνεται πάντα σε ατομικο επίπεδο. η καθε περίπτωση θα πρέπει να κριθει ξεχωριστά ακολουθώντας τους διεθνείς κανόνες υπαγωγής. ως εκ τούτο, το ερώτημα ειναι άστοχο

 3. Λογω δουλειας σε πολυεθνική εταιρεία, παρα πολλοι συναδελφοι απο τη γειτονα χωρα, εχουν εκφρασει σε κατ ιδιαν συζητησεις βεβαια, την επιθυμια να φύγουν απο το καθεστως ερντογαν, γιατι πνιγονται, γιατι δεν θελουν να ζησουν σε κατι απο σαουδικη αραβια, οπως θελει ο σουλτανος να κανει την Τουρκία. Σε αρκετες περιοχες εκτος της Πολης, στις γυναίκες ασκειται μπουλινγκ αν δεν φορανε μαντηλα.

 4. Ότι γνωρίζουμε για αυτή την υπόθεση το οφείλουμε, αρχικά στην ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος που παρέλαβε-διέσωσε αυτούς τους ανθρώπους. Ποιο θα ήταν το όφελος αν δεν δημοσιοποιούνταν ποτέ και τίποτα για αυτή κατά τα άλλα-σε σχέση με άλλα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας- ασήμαντη υπόθεση; Εδώ σ’αυτή τη χώρα βρίσκουν καταφύγιο χρόνια τώρα χιλιάδες προσφύγων… Το πολιτικό άσυλο είναι άλλο «πράγμα» όμως και αν είναι ανάγκη να προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους μπορούμε απλά να τους φιλοξενήσουμε χωρίς θορύβους και δημοσιεύσεις. Να προστατέψουμε τη χώρα μας πρώτα από το ενδεχόμενο να κατηγορηθούμε-και αυτό είναι πολύ πιθανό δεδομένου ότι οι εκπρόσωποι του τουρκικού κράτους θέλουν να υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο λαών-για υπόθαλψη τρομοκρατών.

Αφήστε μια απάντηση