σε ,

ΓΚΑΛΟΠ: Γιάννης Πάριος ή Στέλλα Κονιτοπούλου; Ποιος τραγούδησε καλύτερα τα νησιώτικα;

Τραγούδια από τις Κυκλάδες, το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και όλα τα συμπλέγματα των νησιών μας. Τραγούδια ρυθμικά με βιολιά, λαούτο, τσαμπούνες και τουμπάκια. Το νησιώτικο τραγούδι, είναι συνυφασμένο κυρίως με δυο πλευρές, τον Γιάννη Πάριο και την Στέλλα Κονιτοπούλου (και ολόκληρη την οικογένεια της).

Αν όμως έπρεπε να διαλέξεις; Ψήφισε παρακάτω και δες τι επέλεξαν και οι υπόλοιποι.

 • Ποιος τραγούδησε καλύτερα τα νησιώτικα;

  • Γιάννης Πάριος
  • Στέλλα Κονιτοπούλου

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
 1. Είναι και οι δύο πολύ καλοί τραγουδιστές στο νησιώτικο.
  Η βασική διαφορά τους είναι ότι η Στέλλα Κονιτοπούλου τραγουδάει ωραία και τα χειρότερα, νέου… ύφους νησιώτικά, ενώ ο Πάριος επιλέγει να τραγουδήσει καταπληκτικά μόνο ωραία νησιώτικα.

  σ.σ.: Η αείμνηστη Δόμνα Σαμίου, απεχθάνονταν την οικογένεια Κονιτόπουλου, θεωρώντας (και δεν είχε άδικο), πως κατέστρεψε, στιχουργικά, το παραδοσιακό, νησιώτικο τραγούδι.
  Το είχε δηλώσει ξεκάθαρα και ευθαρσώς σε κάποιες συνεντεύξεις της, όπως και κατά την διάρκεια σχετικού, μουσικού ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ της δεκαετίας του 1980, κατά τη διάρκεια του οποίου επισκεπτόταν διάφορα νησιώτικα χωριά, καταγράφοντας με το μαγνητόφωνο της όσα παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια είχαν απομείνει (από στόμα σε στόμα και πανηγύρι σε πανηγύρι), να τραγουδάνε οι παλαιότεροι (τα οποία και διέσωσε!).

Αφήστε μια απάντηση