Με τα φετινά reality να στρέφονται στην ζαχαροπλαστική καθώς και με τους pastry chef να πρωταγωνιστούν σε εκπομπές και ένθετα περιοδικών πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση πίσω από τις σπιτικές κουζίνες προσπαθώντας να εφαρμόσουν όλα αυτά που καθημερινά βλέπουν και διαβάζουν. Ένας καλός pastry chef όμως δεν αρκεί να γνωρίζει πώς μπορεί να δέσει ένα σιρόπι σοκολάτας. Χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις.
Παρακάτω φτιάξαμε ένα πολύ απαιτητικό κουίζ ζαχαροπλαστικής στο οποίο θα μπορέσεις δοκιμάσεις τις γνώσεις σου.
Πόσες από τις παρακάτω ερωτήσεις μπορείς να απαντήσεις σωστά;
-
Question of
Ποιο είδος τυριού χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή του Tiramisu;
-
Αγελαδινό
-
Κατσικίσιο
-
Μασκαρπόνε
-
-
Question of
Τι σημαίνει ο όρος «σεμιζάρω»
-
Χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν
-
Κόβω σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι
-
Βουτυρώνω και αλευρώνουμε πολύ καλά το σκεύος στο οποίο θα ψήσουμε.
-
-
Question of
Ποια δυο υλικά φτιάχνουν την «Gianduja»;
-
Σοκολάτα και φουντούκι
-
Σοκολάτα και βατόμουρο
-
Σοκολάτα και καρύδια
-
-
Question of
Για καλύτερο φούσκωμα στο τσουρέκι πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα
-
Σωστό
-
Λάθος
-
-
Question of
Ποιος είναι ο γαλλικός όρος για τη ζύμη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε εκλαΐρ;
-
Pate a Choux
-
Choux de Bruxelles
-
Bon Jour
-
-
Question of
Το στάδιο «soft ball» αναφέρεται στον τρόπο μαγειρέματος της ζάχαρης όταν η θερμοκρασία της φτάσει τους 115C
-
Σωστό
-
Λάθος
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιείται σε ένα Κέικ καρότου
-
Σταφίδες
-
Αυγά
-
Μπισκότο
-
-
Question of
Ποιο είδος βουτύρου ονομάζεται κλαριφιέ;
-
Το αγελαδινό
-
Το φυτικό
-
Το διαυγασμένο
-
-
Question of
Αν η πρωτεΐνη στο αλεύρι είναι υπερβολική, σχηματίζει μακριές, δύσκολες κλωστές. Πώς ονομάζεται αυτή η πρωτεΐνη;
-
Γλουτένη
-
Ελαστίνη
-
Τυροζίνη
-
-
Question of
Τι συμβαίνει όταν προσθέτουμε ζάχαρη στα φρούτα;
-
Αλλάζει τη γεύση και σταματά εντελώς την οξείδωση
-
Βγαίνει η υγρασία από το φρούτο και το κάνει ζουμερό
-
Κάνει τα φρούτα λιγότερο ζαχαρωμένα
-
-
Question of
Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε πολύ νερό σε μια ζύμη;
-
Παίρνει μια κολλώδης και μουλιασμένη υφή
-
Γίνεται πολύ μαλακή και εύθραυστο
-
Γίνεται σκληρή και δεν μασιέται
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω είναι ένα ζωικό λίπος που προσθέτει πλούτο και γεύση σε μια ζύμη;
-
Λαρδί
-
Στερεά λίπη
-
Μαγειρικό λάδι
-
-
Question of
Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα κέικ, πρέπει να είναι σε
-
Θερμοκρασία ψυγείου
-
Θερμοκρασία δωματίου
-
Δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία
-
-
Question of
Το πιο σωστό ψήσιμο του κέικ γίνεται στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, γύρω στους
-
120ο C
-
170ο C
-
210ο C
-
-
Question of
Η μπάτερσκοτς σως γίνεται με
-
Κρυσταλλική ζάχαρη
-
Μαύρη ζάχαρη
-
Χωρίς ζάχαρη
-
-
Question of
Τι εννοούμε με τον όρο «γκανάζ»;
-
Τη μαύρη σοκολάτα
-
Τη σάλτσα σοκολάτας
-
Το σκεύος που λιώνουμε την σοκολάτα
-
-
Question of
Τι είναι αυτή η περιβόητη Μαρίζ;
-
Γεύση παγωτού
-
Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
-
Είδος τάρτας από την Ιταλία
-
-
Question of
Πώς αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε τους σβίγγους;
-
Μπεζέδες
-
Μπαμπάδες
-
Λουκουμάδες
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα σορμπέ σαμπάνιας;
-
Ζάχαρη
-
Μέλι
-
Γάλα
-
-
Question of
Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια ονομάζεται
-
Black Forest
-
Σεράνο
-
Μπαβαρουάζ
-