σε ,

ΚΟΥΙΖ: Ξέρεις τίποτα για τα γλυκά; Κάνε το τεστ των 20 ερωτήσεων!

Με τα φετινά reality να στρέφονται στην ζαχαροπλαστική καθώς και με τους pastry chef να πρωταγωνιστούν σε εκπομπές και ένθετα περιοδικών πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση πίσω από τις σπιτικές κουζίνες προσπαθώντας να εφαρμόσουν όλα αυτά που καθημερινά βλέπουν και διαβάζουν. Ένας καλός pastry chef όμως δεν αρκεί να γνωρίζει πώς μπορεί να δέσει ένα σιρόπι σοκολάτας. Χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις.

Παρακάτω φτιάξαμε ένα πολύ απαιτητικό κουίζ ζαχαροπλαστικής στο οποίο θα μπορέσεις δοκιμάσεις τις γνώσεις σου.

Πόσες από τις παρακάτω ερωτήσεις μπορείς να απαντήσεις σωστά;

  • Ποιο είδος τυριού χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή του Tiramisu;

    • Αγελαδινό
    • Κατσικίσιο
    • Μασκαρπόνε
  • Τι σημαίνει ο όρος «σεμιζάρω»

    • Χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν
    • Κόβω σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι
    • Βουτυρώνω και αλευρώνουμε πολύ καλά το σκεύος στο οποίο θα ψήσουμε.
  • Ποια δυο υλικά φτιάχνουν την «Gianduja»;

    • Σοκολάτα και φουντούκι
    • Σοκολάτα και βατόμουρο
    • Σοκολάτα και καρύδια
  • Για καλύτερο φούσκωμα στο τσουρέκι πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα

    • Σωστό
    • Λάθος
  • Ποιος είναι ο γαλλικός όρος για τη ζύμη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε εκλαΐρ;

    • Pate a Choux
    • Choux de Bruxelles
    • Bon Jour
  • Το στάδιο «soft ball» αναφέρεται στον τρόπο μαγειρέματος της ζάχαρης όταν η θερμοκρασία της φτάσει τους 115C

    • Σωστό
    • Λάθος
  • Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιείται σε ένα Κέικ καρότου

    • Σταφίδες
    • Αυγά
    • Μπισκότο
  • Ποιο είδος βουτύρου ονομάζεται κλαριφιέ;

    • Το αγελαδινό
    • Το φυτικό
    • Το διαυγασμένο
  • Αν η πρωτεΐνη στο αλεύρι είναι υπερβολική, σχηματίζει μακριές, δύσκολες κλωστές. Πώς ονομάζεται αυτή η πρωτεΐνη;

    • Γλουτένη
    • Ελαστίνη
    • Τυροζίνη
  • Τι συμβαίνει όταν προσθέτουμε ζάχαρη στα φρούτα;

    • Αλλάζει τη γεύση και σταματά εντελώς την οξείδωση
    • Βγαίνει η υγρασία από το φρούτο και το κάνει ζουμερό
    • Κάνει τα φρούτα λιγότερο ζαχαρωμένα
  • Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε πολύ νερό σε μια ζύμη;

    • Παίρνει μια κολλώδης και μουλιασμένη υφή
    • Γίνεται πολύ μαλακή και εύθραυστο
    • Γίνεται σκληρή και δεν μασιέται
  • Ποιο από τα παρακάτω είναι ένα ζωικό λίπος που προσθέτει πλούτο και γεύση σε μια ζύμη;

    • Λαρδί
    • Στερεά λίπη
    • Μαγειρικό λάδι
  • Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα κέικ, πρέπει να είναι σε

    • Θερμοκρασία ψυγείου
    • Θερμοκρασία δωματίου
    • Δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία
  • Το πιο σωστό ψήσιμο του κέικ γίνεται στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, γύρω στους

    • 120ο C
    • 170ο C
    • 210ο C
  • Η μπάτερσκοτς σως γίνεται με

    • Κρυσταλλική ζάχαρη
    • Μαύρη ζάχαρη
    • Χωρίς ζάχαρη
  • Τι εννοούμε με τον όρο «γκανάζ»;

    • Τη μαύρη σοκολάτα
    • Τη σάλτσα σοκολάτας
    • Το σκεύος που λιώνουμε την σοκολάτα
  • Τι είναι αυτή η περιβόητη Μαρίζ;

    • Γεύση παγωτού
    • Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
    • Είδος τάρτας από την Ιταλία
  • Πώς αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε τους σβίγγους;

    • Μπεζέδες
    • Μπαμπάδες
    • Λουκουμάδες
  • Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα σορμπέ σαμπάνιας;

    • Ζάχαρη
    • Μέλι
    • Γάλα
  • Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια ονομάζεται

    • Black Forest
    • Σεράνο
    • Μπαβαρουάζ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε