σε ,

ΚΟΥΙΖ: Ξέρεις τίποτα για τα γλυκά; Κάνε το τεστ των 20 ερωτήσεων!

lifo 5

Με τα φετινά reality να στρέφονται στην ζαχαροπλαστική καθώς και με τους pastry chef να πρωταγωνιστούν σε εκπομπές και ένθετα περιοδικών πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση πίσω από τις σπιτικές κουζίνες προσπαθώντας να εφαρμόσουν όλα αυτά που καθημερινά βλέπουν και διαβάζουν. Ένας καλός pastry chef όμως δεν αρκεί να γνωρίζει πώς μπορεί να δέσει ένα σιρόπι σοκολάτας. Χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις.

Παρακάτω φτιάξαμε ένα πολύ απαιτητικό κουίζ ζαχαροπλαστικής στο οποίο θα μπορέσεις δοκιμάσεις τις γνώσεις σου.

Πόσες από τις παρακάτω ερωτήσεις μπορείς να απαντήσεις σωστά;

  • Question of

    Ποιο είδος τυριού χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή του Tiramisu;

    2017 10 28 Tiramisu 6
    • Αγελαδινό
    • Κατσικίσιο
    • Μασκαρπόνε
  • Question of

    Τι σημαίνει ο όρος «σεμιζάρω»

    SAM6712
    • Χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν
    • Κόβω σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι
    • Βουτυρώνω και αλευρώνουμε πολύ καλά το σκεύος στο οποίο θα ψήσουμε.
  • Question of

    Ποια δυο υλικά φτιάχνουν την «Gianduja»;

    200709 r xl gianduja mousse
    • Σοκολάτα και φουντούκι
    • Σοκολάτα και βατόμουρο
    • Σοκολάτα και καρύδια
  • Question of

    Για καλύτερο φούσκωμα στο τσουρέκι πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα

    tsoyreki
    • Σωστό
    • Λάθος
  • Question of

    Ποιος είναι ο γαλλικός όρος για τη ζύμη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε εκλαΐρ;

    ch
    • Pate a Choux
    • Choux de Bruxelles
    • Bon Jour
  • Question of

    Το στάδιο «soft ball» αναφέρεται στον τρόπο μαγειρέματος της ζάχαρης όταν η θερμοκρασία της φτάσει τους 115C

    boiling sugar
    • Σωστό
    • Λάθος
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιείται σε ένα Κέικ καρότου

    Carrot Cake Recipe 4 1200
    • Σταφίδες
    • Αυγά
    • Μπισκότο
  • Question of

    Ποιο είδος βουτύρου ονομάζεται κλαριφιέ;

    cebacebbceb1cf81ceb9cf86ceb9ceb51
    • Το αγελαδινό
    • Το φυτικό
    • Το διαυγασμένο
  • Question of

    Αν η πρωτεΐνη στο αλεύρι είναι υπερβολική, σχηματίζει μακριές, δύσκολες κλωστές. Πώς ονομάζεται αυτή η πρωτεΐνη;

    15502614 shutterstock 105398756N
    • Γλουτένη
    • Ελαστίνη
    • Τυροζίνη
  • Question of

    Τι συμβαίνει όταν προσθέτουμε ζάχαρη στα φρούτα;

    5ff04 889 62195b35fb0f4e64f689861979c2e597
    • Αλλάζει τη γεύση και σταματά εντελώς την οξείδωση
    • Βγαίνει η υγρασία από το φρούτο και το κάνει ζουμερό
    • Κάνει τα φρούτα λιγότερο ζαχαρωμένα
  • Question of

    Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε πολύ νερό σε μια ζύμη;

    samosy s kap 9
    • Παίρνει μια κολλώδης και μουλιασμένη υφή
    • Γίνεται πολύ μαλακή και εύθραυστο
    • Γίνεται σκληρή και δεν μασιέται
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω είναι ένα ζωικό λίπος που προσθέτει πλούτο και γεύση σε μια ζύμη;

    zwika lipara vlaptoun mnimi
    • Λαρδί
    • Στερεά λίπη
    • Μαγειρικό λάδι
  • Question of

    Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα κέικ, πρέπει να είναι σε

    keik
    • Θερμοκρασία ψυγείου
    • Θερμοκρασία δωματίου
    • Δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία
  • Question of

    Το πιο σωστό ψήσιμο του κέικ γίνεται στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, γύρω στους

    plum cake
    • 120ο C
    • 170ο C
    • 210ο C
  • Question of

    Η μπάτερσκοτς σως γίνεται με

    term295 baterskots
    • Κρυσταλλική ζάχαρη
    • Μαύρη ζάχαρη
    • Χωρίς ζάχαρη
  • Question of

    Τι εννοούμε με τον όρο «γκανάζ»;

    sokolata 660
    • Τη μαύρη σοκολάτα
    • Τη σάλτσα σοκολάτας
    • Το σκεύος που λιώνουμε την σοκολάτα
  • Question of

    Τι είναι αυτή η περιβόητη Μαρίζ;

    Ζαχαροπλαστική Main
    • Γεύση παγωτού
    • Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
    • Είδος τάρτας από την Ιταλία
  • Question of

    Πώς αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε τους σβίγγους;

    636180277716699707
    • Μπεζέδες
    • Μπαμπάδες
    • Λουκουμάδες
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα σορμπέ σαμπάνιας;

    sorbe sampanias
    • Ζάχαρη
    • Μέλι
    • Γάλα
  • Question of

    Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια ονομάζεται

    serano 1
    • Black Forest
    • Σεράνο
    • Μπαβαρουάζ

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!