σε ,

ΚΟΥΙΖ: Ξέρεις τίποτα για τα γλυκά; Κάνε το τεστ των 20 ερωτήσεων!

  • Question of

    Ποιο είδος τυριού χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή του Tiramisu;

    2017 10 28 Tiramisu 6
    • Αγελαδινό
    • Κατσικίσιο
    • Μασκαρπόνε
  • Question of

    Τι σημαίνει ο όρος «σεμιζάρω»

    SAM6712
    • Χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν
    • Κόβω σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι
    • Βουτυρώνω και αλευρώνουμε πολύ καλά το σκεύος στο οποίο θα ψήσουμε.
  • Question of

    Ποια δυο υλικά φτιάχνουν την «Gianduja»;

    200709 r xl gianduja mousse
    • Σοκολάτα και φουντούκι
    • Σοκολάτα και βατόμουρο
    • Σοκολάτα και καρύδια
  • Question of

    Για καλύτερο φούσκωμα στο τσουρέκι πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα

    tsoyreki
    • Σωστό
    • Λάθος
  • Question of

    Ποιος είναι ο γαλλικός όρος για τη ζύμη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε εκλαΐρ;

    ch
    • Pate a Choux
    • Choux de Bruxelles
    • Bon Jour
  • Question of

    Το στάδιο «soft ball» αναφέρεται στον τρόπο μαγειρέματος της ζάχαρης όταν η θερμοκρασία της φτάσει τους 115C

    boiling sugar
    • Σωστό
    • Λάθος
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιείται σε ένα Κέικ καρότου

    Carrot Cake Recipe 4 1200
    • Σταφίδες
    • Αυγά
    • Μπισκότο
  • Question of

    Ποιο είδος βουτύρου ονομάζεται κλαριφιέ;

    cebacebbceb1cf81ceb9cf86ceb9ceb51
    • Το αγελαδινό
    • Το φυτικό
    • Το διαυγασμένο
  • Question of

    Αν η πρωτεΐνη στο αλεύρι είναι υπερβολική, σχηματίζει μακριές, δύσκολες κλωστές. Πώς ονομάζεται αυτή η πρωτεΐνη;

    15502614 shutterstock 105398756N
    • Γλουτένη
    • Ελαστίνη
    • Τυροζίνη
  • Question of

    Τι συμβαίνει όταν προσθέτουμε ζάχαρη στα φρούτα;

    5ff04 889 62195b35fb0f4e64f689861979c2e597
    • Αλλάζει τη γεύση και σταματά εντελώς την οξείδωση
    • Βγαίνει η υγρασία από το φρούτο και το κάνει ζουμερό
    • Κάνει τα φρούτα λιγότερο ζαχαρωμένα
  • Question of

    Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε πολύ νερό σε μια ζύμη;

    samosy s kap 9
    • Παίρνει μια κολλώδης και μουλιασμένη υφή
    • Γίνεται πολύ μαλακή και εύθραυστο
    • Γίνεται σκληρή και δεν μασιέται
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω είναι ένα ζωικό λίπος που προσθέτει πλούτο και γεύση σε μια ζύμη;

    zwika lipara vlaptoun mnimi
    • Λαρδί
    • Στερεά λίπη
    • Μαγειρικό λάδι
  • Question of

    Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα κέικ, πρέπει να είναι σε

    keik
    • Θερμοκρασία ψυγείου
    • Θερμοκρασία δωματίου
    • Δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία
  • Question of

    Το πιο σωστό ψήσιμο του κέικ γίνεται στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, γύρω στους

    plum cake
    • 120ο C
    • 170ο C
    • 210ο C
  • Question of

    Η μπάτερσκοτς σως γίνεται με

    term295 baterskots
    • Κρυσταλλική ζάχαρη
    • Μαύρη ζάχαρη
    • Χωρίς ζάχαρη
  • Question of

    Τι εννοούμε με τον όρο «γκανάζ»;

    sokolata 660
    • Τη μαύρη σοκολάτα
    • Τη σάλτσα σοκολάτας
    • Το σκεύος που λιώνουμε την σοκολάτα
  • Question of

    Τι είναι αυτή η περιβόητη Μαρίζ;

    Ζαχαροπλαστική Main
    • Γεύση παγωτού
    • Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
    • Είδος τάρτας από την Ιταλία
  • Question of

    Πώς αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε τους σβίγγους;

    636180277716699707
    • Μπεζέδες
    • Μπαμπάδες
    • Λουκουμάδες
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα σορμπέ σαμπάνιας;

    sorbe sampanias
    • Ζάχαρη
    • Μέλι
    • Γάλα
  • Question of

    Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια ονομάζεται

    serano 1
    • Black Forest
    • Σεράνο
    • Μπαβαρουάζ

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!