-
Question of
Ποιο είδος τυριού χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παρασκευή του Tiramisu;
-
Αγελαδινό
-
Κατσικίσιο
-
Μασκαρπόνε
-
-
Question of
Τι σημαίνει ο όρος «σεμιζάρω»
-
Χτυπάω τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν
-
Κόβω σε ίσα κομμάτια το παντεσπάνι
-
Βουτυρώνω και αλευρώνουμε πολύ καλά το σκεύος στο οποίο θα ψήσουμε.
-
-
Question of
Ποια δυο υλικά φτιάχνουν την «Gianduja»;
-
Σοκολάτα και φουντούκι
-
Σοκολάτα και βατόμουρο
-
Σοκολάτα και καρύδια
-
-
Question of
Για καλύτερο φούσκωμα στο τσουρέκι πρέπει να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα
-
Σωστό
-
Λάθος
-
-
Question of
Ποιος είναι ο γαλλικός όρος για τη ζύμη που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε εκλαΐρ;
-
Pate a Choux
-
Choux de Bruxelles
-
Bon Jour
-
-
Question of
Το στάδιο «soft ball» αναφέρεται στον τρόπο μαγειρέματος της ζάχαρης όταν η θερμοκρασία της φτάσει τους 115C
-
Σωστό
-
Λάθος
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιείται σε ένα Κέικ καρότου
-
Σταφίδες
-
Αυγά
-
Μπισκότο
-
-
Question of
Ποιο είδος βουτύρου ονομάζεται κλαριφιέ;
-
Το αγελαδινό
-
Το φυτικό
-
Το διαυγασμένο
-
-
Question of
Αν η πρωτεΐνη στο αλεύρι είναι υπερβολική, σχηματίζει μακριές, δύσκολες κλωστές. Πώς ονομάζεται αυτή η πρωτεΐνη;
-
Γλουτένη
-
Ελαστίνη
-
Τυροζίνη
-
-
Question of
Τι συμβαίνει όταν προσθέτουμε ζάχαρη στα φρούτα;
-
Αλλάζει τη γεύση και σταματά εντελώς την οξείδωση
-
Βγαίνει η υγρασία από το φρούτο και το κάνει ζουμερό
-
Κάνει τα φρούτα λιγότερο ζαχαρωμένα
-
-
Question of
Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιούμε πολύ νερό σε μια ζύμη;
-
Παίρνει μια κολλώδης και μουλιασμένη υφή
-
Γίνεται πολύ μαλακή και εύθραυστο
-
Γίνεται σκληρή και δεν μασιέται
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω είναι ένα ζωικό λίπος που προσθέτει πλούτο και γεύση σε μια ζύμη;
-
Λαρδί
-
Στερεά λίπη
-
Μαγειρικό λάδι
-
-
Question of
Όλα τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν σε ένα κέικ, πρέπει να είναι σε
-
Θερμοκρασία ψυγείου
-
Θερμοκρασία δωματίου
-
Δεν παίζει ρόλο η θερμοκρασία
-
-
Question of
Το πιο σωστό ψήσιμο του κέικ γίνεται στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, γύρω στους
-
120ο C
-
170ο C
-
210ο C
-
-
Question of
Η μπάτερσκοτς σως γίνεται με
-
Κρυσταλλική ζάχαρη
-
Μαύρη ζάχαρη
-
Χωρίς ζάχαρη
-
-
Question of
Τι εννοούμε με τον όρο «γκανάζ»;
-
Τη μαύρη σοκολάτα
-
Τη σάλτσα σοκολάτας
-
Το σκεύος που λιώνουμε την σοκολάτα
-
-
Question of
Τι είναι αυτή η περιβόητη Μαρίζ;
-
Γεύση παγωτού
-
Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής
-
Είδος τάρτας από την Ιταλία
-
-
Question of
Πώς αλλιώς μπορούμε να ονομάσουμε τους σβίγγους;
-
Μπεζέδες
-
Μπαμπάδες
-
Λουκουμάδες
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ένα σορμπέ σαμπάνιας;
-
Ζάχαρη
-
Μέλι
-
Γάλα
-
-
Question of
Η διάσημη γερμανική τούρτα με κεράσια ονομάζεται
-
Black Forest
-
Σεράνο
-
Μπαβαρουάζ
-
Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.