Με τα reality μαγειρικής να έχουν «μπει» για τα καλά στην καθημερινότητα μας, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν πάρει θέση πίσω από τις σπιτικές κουζίνες προσπαθώντας να εφαρμόσουν όλα αυτά που κάθε βράδυ βλέπουν. Ένας καλός chef όμως δεν αρκεί να γνωρίζει πώς μπορεί να δέσει μια σάλτσα με τα ζυμαρικά. Χρειάζονται πιο εξειδικευμένες γνώσεις.
Παρακάτω φτιάξαμε ένα πολύ απαιτητικό κουίζ μαγειρικής στο οποίο θα μπορέσεις να δοκιμάσεις τις γνώσεις σου. Πόσες από τις παρακάτω ερωτήσεις μπορείς να απαντήσεις σωστά;
Κάνε το τεστ και δοκίμασε τον εαυτό σου
-
Question of
Πόσα λεπτά θέλουν τα μακαρόνια για να βράσουν;
-
Περίπου 7
-
Περίπου 9
-
Περίπου 11
-
-
Question of
Τι είναι η μαρέγκα;
-
Ιταλικό ζυμαρικό
-
Χτυπημένα ασπράδια αυγού
-
Πικάνιτικη σάλτσα τομάτας
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω υλικά δεν χρειάζεται για να φτιάξεις ζυμάρι πίτσας;
-
Αλεύρι
-
Μαγιά
-
Baking Powder
-
-
Question of
Τι είναι το Shiitake;
-
Μπαχαρικό
-
Είδος μανιταριών
-
Γιαπωνέζικο ποτό
-
-
Question of
Ιαπωνικό έδεσμα από λεπτές φέτες ωμού ψαριού. Πώς ονομάζεται;
-
Σούσι
-
Μάκι
-
Σασίμι
-
-
Question of
Το χοιρινό με λαχανικά στο φούρνο ονομάζεται και…
-
Φρικασέ
-
Κλέφτικο
-
Χοιρινό με λαχανικά
-
-
Question of
Τι είναι το coulis;
-
Η διαδικασία για να κάνεις βελουτέ σούπα
-
Σωταρισμένα άγρια μανιτάρια
-
Αραιός πουρές φρούτων ή λαχανικών, που χρησιμοποιείται ως σάλτσα.
-
-
Question of
Το μπαχαρικό καρδάμωμο θεωρείται ως το βιάγκρα των μπαχαρικών και είναι γνωστό ως…
-
Κύμινο
-
Κακουλέ
-
Μπούκουβο
-
-
Question of
Τι είναι το «ζαμπαγιόνε»;
-
Τρόπος βρασίματος κρέατος
-
Γαλλικό τηγάνι
-
Αφρώδης κρέμα η οποία φτιάχνεται σε διπλοβραστήρα με κρόκους αυγών, ζάχαρη και γλυκό κρασί
-
-
Question of
Ποιο υλικό από τα παρακάτω χρειάζεται για να φτιάξουμε μαγιονέζα
-
Γιαούρτι
-
Αυγό
-
Λικέρ
-
-
Question of
Τι είναι το Sous Vide;
-
Πουρές λαχανικών
-
Είδος αλλαντικού
-
Μαγείρεμα σε κενό αέρος
-
-
Question of
Τι κάνουμε για να μην μαυρίσουν οι πατάτες;
-
Τους ρίχνουμε ξύδι
-
Τις αλατίζουμε καλά
-
Τις βάζουμε νωρίτερα σε κρύο νερό
-
-
Question of
Ποιο νησί είναι ονομαστό για την κολοκυθόπιτα με φύλλο χαρουπιού;
-
Κάλυμνος
-
Κάρπαθος
-
Σύρος
-
-
Question of
Ποιο είναι το βασικό υλικό της Pavlova
-
Μαρέγκα
-
Σαντιγί
-
Σαβουαγιάρ
-
-
Question of
Τι είναι το κονφί;
-
Τρόπος προετοιμασίας και συντήρησης μιας πρώτης ύλης, ωμής ή μαγειρεμένης, με τη βοήθεια λίπους, αλατιού ή ζάχαρης.
-
Μαχαίρι που καθαρίζει ψάρια
-
Τρόπος κοπής
-
-
Question of
Τι από τα παρακάτω δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις στην σάλτσα Hollandaise;
-
Βούτυρο
-
Αυγό
-
Ζάχαρη
-
-
Question of
Τι είναι το Σέσκουλο;
-
Ποικιλία παντζαριού
-
Ποικιλία κουνουπιδιού
-
Ποικιλία μπρόκολου
-
-
Question of
Το πραούστι είναι ένας καρπός μεταξύ του δαμάσκηνου και του αγριοκορόμηλου, με χρώμα κιτρινο-πράσινο. Σε ποιο νησί είναι εξαιρετικά διαδεδομένο;
-
Σάμος
-
Σαμοθράκη
-
Σαντορίνη
-
-
Question of
Τι είναι Lamingtons;
-
Mικρές μπουκίτσες αφράτου κέικ, βουτυγμένο σε σιρόπι σοκολάτας και ινδοκάρυδο
-
Αφράτα ισπανικά ψωμάκια
-
Ψητό κοτόπουλο, σάλτσα, κρεμμύδια, ψιλοκομμένο μαρούλι και τυρί cheddar, μένα από μια ζεστή μαλακή tortilla από αλεύρι.
-
-
Question of
Η Μπάμπου (Μπάμπω) αποτελείται από χοιρινό έντερο παραγεμισμένο με κρέας και είναι ντόπια χριστουγεννιάτικη λιχουδιά στο…
-
Σουφλί
-
Ρέθυμνο
-
-
Question of
Τι είναι το ταλαγάνι;
-
Μαγειρικό σκεύος
-
Χειροποίητο τυρί από 100% Ελληνικό, αιγοπρόβειο γάλα
-
Ζυμαρικό
-