σε ,

Κουιζ: Πόσο σκαμπάζεις από μαγειρική; Κάνε το απαιτητικό κουίζ των 20 ερωτήσεων

Είσαι καλός στην μαγειρική; Μήπως όλοι σου οι φίλοι περιμένουν πότε θα μπεις πίσω από την κουζίνα για να μεγαλουρήσεις; Αυτό το κουίζ το φτιάξαμε για εσένα!

  • Τι είναι το κλέφτικο;

    • Κρέας από αρνί
    • Κρέας από κόκκορα
    • Τρόπος μαγειρέματος
  • Ποιο από τα παρακάτω υλικά χρειάζεσαι οπωσδήποτε για να φτιάξεις μια σαλάτα caprese;

    • Μοτσαρέλα
    • Μαρούλι
    • Δενδρολίβανο
  • Φτιάχνεις ριζότο. Τι από τα παρακάτω πρέπει να έχεις οπωσδήποτε;

    • Ζωμό
    • Νερό
    • Μανιτάρια
  • Τι γίνεται όταν προσθέσεις αλάτι στο νερό που θέλεις να βράσεις;

    • Επιταχύνεις το βρασμό
    • Σταματάς το βρασμό
    • Ανεβάζεις την θερμοκρασία του νερού
  • Τι χρώμα έχει το Γουακαμόλε;

    • Κίτρινο
    • Πράσινο
    • Πορτοκαλί
  • Για να πήξει μια μαρμελάδα αρκεί να προσθέσουμε ελάχιστο

    • Μήλο
    • Σύκο
    • Μπανάνα
  • Το πιο ανθεκτικο λάδι στο τηγάνι είναι

    • Σπορέλαιο
    • Ηλιέλαιο
    • Ελαιόλαδο
  • Από τι παρασκευάζεται το τσίλι;

    • Πιπέρι
    • Πιπεριά
    • Μπούκοβο
  • Ποιο μυρωδικό μπαίνει στη σάλτσα μπεαρνέζ;

    • Θυμάρι
    • Εστραγκόν
    • Μάραθος
  • Εάν μια συνταγή απαιτεί λαχανικά ζουλιέν, τότε πρέπει να τα κόψετε σε…

    • Σε κυβάκια
    • Σε μεγάλα κομμάτια
    • Σε λεπτές λωρίδες
  • Ποιο από τα παρακάτω είναι βασικό συστατικό για την κρεμ ανγκλέζ;

    • Κρόκοι αυγών
    • Ζελατίνη
    • Λικέρ
  • Τι είναι αυτό το μαγειρικό σκεύος;

    • Τιρμπουσόν
    • Καθαριστής σποριών
    • Αποφλοιωτής ανανά
  • Τι είναι η μαλοτήρα;

    • Βότανο
    • Εργαρείο για το τυρί
    • Φρούτο
  • Κόβουμε μια γαρνιτούρα κρέατος ή λαχανικού σε λεπτό και πλάγιο σχήμα. Πώς λέγεται αυτό;

    • Ετουβέ
    • Εμινσέ
    • Εσκαλώπ
  • Πώς λέγεται το κομμάτι κρέατος, φρούτου ή τυριού περασμένο από κουρκούτι και τηγανισμένο;

    • Πανέ
    • Κλασιέ
    • Μπενιέ
  • Η ρου είναι μια γαλλική τεχνική

    • με αλεύρι και αυγά
    • με αλεύρι και βούτυρο
    • με αλεύρι και ζάχαρη
  • Όταν θέλουμε να ελέγξουμε την θερμοκρασία του λαδιού σε ένα τηγάνι

    • Ρίχνουμε αλεύρι
    • Ρίχνουμε νερό
    • Βάζουμε το χέρι μας
  • Θέλουμε να ντεγλασάρουμε σε τηγάνι. Τι κάνουμε;

    • Προσθέτουμε λάδι
    • Προσθέτουμε βούτυρο
    • Προσθέτουμε νερό ή κρασί
  • Τι ρόλο παίζει ο κρόκος του αυγού στην σος Ολαντέζ;

    • Της δίνει κίτρινο χρώμα
    • Της χαρίζει μια όξινη γεύση
    • Βοηθάει να δέσουν τα υλικά
  • Σε ποιο νησί θα δοκιμάσεις αυθεντική «μόστρα»;

    • Πάρο
    • Σαντορίνη
    • Μύκονο

Αφήστε μια απάντηση