Είσαι καλός στην μαγειρική; Μήπως όλοι σου οι φίλοι περιμένουν πότε θα μπεις πίσω από την κουζίνα για να μεγαλουργήσεις;
Μόνο για όσους ήδη μαγειρεύουν (ή βλέπουν πολλές μαγειρικές εκπομπές)
-
Question of
Το πιο ανθεκτικο λάδι στο τηγάνι είναι
-
Σπορέλαιο
-
Ηλιέλαιο
-
Ελαιόλαδο
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω υλικά χρειάζεσαι οπωσδήποτε για να φτιάξεις μια σαλάτα caprese;
-
Μοτσαρέλα
-
Μαρούλι
-
Δενδρολίβανο
-
-
Question of
Φτιάχνεις ριζότο. Τι από τα παρακάτω πρέπει να έχεις οπωσδήποτε;
-
Ζωμό
-
Νερό
-
Μανιτάρια
-
-
Question of
Τι γίνεται όταν προσθέσεις αλάτι στο νερό που θέλεις να βράσεις;
-
Επιταχύνεις το βρασμό
-
Καθυστερείς το βρασμό
-
Ανεβάζεις την θερμοκρασία του νερού
-
-
Question of
Τι χρώμα έχει το Γουακαμόλε;
-
Κίτρινο
-
Πράσινο
-
Πορτοκαλί
-
-
Question of
Για να πήξει μια μαρμελάδα αρκεί να προσθέσουμε ελάχιστο
-
Μήλο
-
Σύκο
-
Μπανάνα
-
-
Question of
Από τι παρασκευάζεται το τσίλι;
-
Πιπέρι
-
Πιπεριά
-
Μπούκοβο
-
-
Question of
Κόβουμε μια γαρνιτούρα κρέατος ή λαχανικού σε λεπτό και πλάγιο σχήμα. Πώς λέγεται αυτό;
-
Ετουβέ
-
Εμινσέ
-
Εσκαλώπ
-
-
Question of
Θέλουμε να ντεγλασάρουμε σε τηγάνι. Τι κάνουμε;
-
Προσθέτουμε λάδι
-
Προσθέτουμε βούτυρο
-
Προσθέτουμε νερό ή κρασί
-
-
Question of
Ποιο μυρωδικό μπαίνει στη σάλτσα μπεαρνέζ;
-
Θυμάρι
-
Εστραγκόν
-
Μάραθος
-
-
Question of
Εάν μια συνταγή απαιτεί λαχανικά ζουλιέν, τότε πρέπει να τα κόψετε σε…
-
Σε κυβάκια
-
Σε μεγάλα κομμάτια
-
Σε λεπτές λωρίδες
-
-
Question of
Ποιο από τα παρακάτω είναι βασικό συστατικό για την κρεμ ανγκλέζ;
-
Κρόκοι αυγών
-
Ζελατίνη
-
Λικέρ
-
-
Question of
Τι είναι αυτό το μαγειρικό σκεύος;
-
Τιρμπουσόν
-
Καθαριστής σποριών
-
Αποφλοιωτής ανανά
-
-
Question of
Τι είναι η μαλοτήρα;
-
Βότανο
-
Εργαρείο για το τυρί
-
Φρούτο
-
-
Question of
Πώς λέγεται το κομμάτι κρέατος, φρούτου ή τυριού περασμένο από κουρκούτι και τηγανισμένο;
-
Πανέ
-
Κλασιέ
-
Μπενιέ
-
-
Question of
Η ρου είναι μια γαλλική τεχνική
-
με αλεύρι και αυγά
-
με αλεύρι και βούτυρο
-
με αλεύρι και ζάχαρη
-
-
Question of
Όταν θέλουμε να ελέγξουμε την θερμοκρασία του λαδιού σε ένα τηγάνι
-
Ρίχνουμε αλεύρι
-
Ρίχνουμε νερό
-
Βάζουμε το χέρι μας
-
-
Question of
Τι είναι το κλέφτικο;
-
Κρέας από αρνί
-
Κρέας από κόκκορα
-
Τρόπος μαγειρέματος
-
-
Question of
Τι ρόλο παίζει ο κρόκος του αυγού στην σος Ολαντέζ;
-
Της δίνει κίτρινο χρώμα
-
Της χαρίζει μια όξινη γεύση
-
Βοηθάει να δέσουν τα υλικά
-
-
Question of
Σε ποιο νησί θα δοκιμάσεις αυθεντική «μόστρα»;
-
Πάρο
-
Σαντορίνη
-
Μύκονο
-
Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.