σε ,

ΚΟΥΙΖ: Τι ξέρεις από μαγειρική; Κάνε το απαιτητικό τεστ των 20 ερωτήσεων

image 1

Είσαι καλός στην μαγειρική; Μήπως όλοι σου οι φίλοι περιμένουν πότε θα μπεις πίσω από την κουζίνα για να μεγαλουργήσεις;

Μόνο για όσους ήδη μαγειρεύουν (ή βλέπουν πολλές μαγειρικές εκπομπές)

  • Question of

    Το πιο ανθεκτικο λάδι στο τηγάνι είναι

    download 1
    • Σπορέλαιο
    • Ηλιέλαιο
    • Ελαιόλαδο
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω υλικά χρειάζεσαι οπωσδήποτε για να φτιάξεις μια σαλάτα caprese;

    boatshed market salad 012
    • Μοτσαρέλα
    • Μαρούλι
    • Δενδρολίβανο
  • Question of

    Φτιάχνεις ριζότο. Τι από τα παρακάτω πρέπει να έχεις οπωσδήποτε;

    rizo
    • Ζωμό
    • Νερό
    • Μανιτάρια
  • Question of

    Τι γίνεται όταν προσθέσεις αλάτι στο νερό που θέλεις να βράσεις;

    h POT BOILING WATER
    • Επιταχύνεις το βρασμό
    • Καθυστερείς το βρασμό
    • Ανεβάζεις την θερμοκρασία του νερού
  • Question of

    Τι χρώμα έχει το Γουακαμόλε;

    authentic mexican guacamole3
    • Κίτρινο
    • Πράσινο
    • Πορτοκαλί
  • Question of

    Για να πήξει μια μαρμελάδα αρκεί να προσθέσουμε ελάχιστο

    38f17ab3a60836364dcca71829507d2a
    • Μήλο
    • Σύκο
    • Μπανάνα
  • Question of

    Από τι παρασκευάζεται το τσίλι;

    1 12
    • Πιπέρι
    • Πιπεριά
    • Μπούκοβο
  • Question of

    Κόβουμε μια γαρνιτούρα κρέατος ή λαχανικού σε λεπτό και πλάγιο σχήμα. Πώς λέγεται αυτό;

    download
    • Ετουβέ
    • Εμινσέ
    • Εσκαλώπ
  • Question of

    Θέλουμε να ντεγλασάρουμε σε τηγάνι. Τι κάνουμε;

    vwfjAL8odnRdGXA6eqV6
    • Προσθέτουμε λάδι
    • Προσθέτουμε βούτυρο
    • Προσθέτουμε νερό ή κρασί
  • Question of

    Ποιο μυρωδικό μπαίνει στη σάλτσα μπεαρνέζ;

    saltsa bearnaise 1
    • Θυμάρι
    • Εστραγκόν
    • Μάραθος
  • Question of

    Εάν μια συνταγή απαιτεί λαχανικά ζουλιέν, τότε πρέπει να τα κόψετε σε…

    img59768 f2c716d3117be9b74138969fb0f7874b
    • Σε κυβάκια
    • Σε μεγάλα κομμάτια
    • Σε λεπτές λωρίδες
  • Question of

    Ποιο από τα παρακάτω είναι βασικό συστατικό για την κρεμ ανγκλέζ;

    texniki krem anglez
    • Κρόκοι αυγών
    • Ζελατίνη
    • Λικέρ
  • Question of

    Τι είναι αυτό το μαγειρικό σκεύος;

    4086b0e6 6120 47b1 962f cf88dd1fa4e8
    • Τιρμπουσόν
    • Καθαριστής σποριών
    • Αποφλοιωτής ανανά
  • Question of

    Τι είναι η μαλοτήρα;

    16 cooking desktop
    • Βότανο
    • Εργαρείο για το τυρί
    • Φρούτο
  • Question of

    Πώς λέγεται το κομμάτι κρέατος, φρούτου ή τυριού περασμένο από κουρκούτι και τηγανισμένο;

    koyrkoyti mpakaliaros
    • Πανέ
    • Κλασιέ
    • Μπενιέ
  • Question of

    Η ρου είναι μια γαλλική τεχνική

    Roux 3
    • με αλεύρι και αυγά
    • με αλεύρι και βούτυρο
    • με αλεύρι και ζάχαρη
  • Question of

    Όταν θέλουμε να ελέγξουμε την θερμοκρασία του λαδιού σε ένα τηγάνι

    7ad7f11d190c995ba540f7eeb4073ef6 XL
    • Ρίχνουμε αλεύρι
    • Ρίχνουμε νερό
    • Βάζουμε το χέρι μας
  • Question of

    Τι είναι το κλέφτικο;

    image
    • Κρέας από αρνί
    • Κρέας από κόκκορα
    • Τρόπος μαγειρέματος
  • Question of

    Τι ρόλο παίζει ο κρόκος του αυγού στην σος Ολαντέζ;

    Hollandaise 20150922 0324
    • Της δίνει κίτρινο χρώμα
    • Της χαρίζει μια όξινη γεύση
    • Βοηθάει να δέσουν τα υλικά
  • Question of

    Σε ποιο νησί θα δοκιμάσεις αυθεντική «μόστρα»;

    ee65be33 bb4f 41e7 9cac 746f06f42a20
    • Πάρο
    • Σαντορίνη
    • Μύκονο

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!