σε ,

Απ’ ό,τι φαίνεται η Barbie έχει και επώνυμο – και το Twitter δεν μπορεί να το χωνέψει!

Σχεδόν κανείς δεν ήξερε ότι αυτό είναι το επίθετό της

Barbie

Όταν ο λογαριασμός της Barbie έστειλε ένα μήνυμα για την «Ημέρα των Αδελφών» με τη Barbie και τις αδελφές της σε ένα οικογενειακό πορτρέτο…

Barbie on Twitter

Happy #SiblingsDay, from the Roberts sisters! 💕

Το Twitter μπερδεύτηκε

dede 🌻 on Twitter

When the hell did Barbie get a last name https://t.co/QJTVf7oPpL

«Από πότε έχει η Barbie επώνυμο;»


«Πάντα νόμιζα ότι το επώνυμό της ήταν απλά… κούκλα».

Αλλά το γεγονός είναι ότι η Barbie έχει μια μακρά και συναρπαστική ιστορία την οποία πολλοί χρήστες του Twitter έσπευσαν να επισημάνουν.


«Είχα ένα βιβλίο μικρή και ολόκληρο το όνομα της είναι Barbara Millicent Roberts. Τέλειο όνομα για έφηβη»

Η ιστορία της

Δημιουργήθηκε το 1959 από τον Ruth Handler, ο οποίος επινόησε μια κούκλα σε ένα ταξίδι του στην Ελβετία και της έδωσε το όνομα Barbara Millicent Roberts. Το όνομα ήταν στην πραγματικότητα αναφορά στην κόρη του, Barbara. Αρχικά είχε πιο κομψό και σοφιστικέ στυλ και έμοιαζε περισσότερο με σταρ του Χόλιγουντ, βλέποντας όμως ότι αυτό είναι λάθος πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια, οι δημιουργοί της έδωσαν ένα πιο νεανικό στυλ, με μεγαλύτερα μαλλιά και πιο «τρελά» ρούχα.

Αν και οι εξωπραγματικές διαστάσεις της κούκλας έχουν επικριθεί αρκετά στην εποχή μας, τη δεκαετία του 1960 θεωρήθηκε ένα επαναστατικό παιχνίδι που ξεχώριζε μεταξύ των άλλων παιχνιδιών, τα οποία ακολουθούσαν κατά πολύ περισσότερο τα κλασσικά πρότυπα των φύλων. Η Barbie έχει ασχοληθεί με περισσότερα επαγγέλματα από ό,τι οι περισσότεροι από εμάς θα μπορούσαμε ποτέ να ονειρευτούμε: αστροναύτισσα, αξιωματικός του στρατού, δύτρια, παίκτρια του μπέιζμπολ, πυροσβέστης ακόμη και ράπερ.

Φυσικά κάποια από αυτά ήταν πιο επιτυχημένες από άλλα, αλλά το μήνυμα ήταν πάντα το εξής: οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ό, τι θέλουν στη ζωή τους. Υπήρξαν και αρκετές διαμάχες, όπως η «Barbie Babysitter» που συνοδευόταν από ένα βιβλίο με τον τίτλο «Πώς να χάσεις βάρος» και είχε μόνο μια σελίδα που έγραφε: «Μην τρως». Παρά τα διάφορα σκάνδαλα και τις καινούργιες πιο μοντέρνες κούκλες η Barbara Millicent Roberts παραμένει το απόλυτο είδωλο.

Doll Hair Flip GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Dancing GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

5 points
Upvote Downvote

Total votes: 15

Upvotes: 10

Upvotes percentage: 66.666667%

Downvotes: 5

Downvotes percentage: 33.333333%

Αφήστε μια απάντηση