σε , ,

O Independent λέει να δείξετε αυτή τη selfie σε έναν φαν της επίπεδης γης. Αμέσως

Οι χρήστες δήλωσαν ότι αυτή η απόδειξη καταργεί μια και καλή τη θεωρία της επίπεδης Γης

Για κάποιο ανεξήγητο λόγο η συνωμοσία της επίπεδης γης δεν λέει να κοπάσει. Γι’ αυτό και σε ένα ποστ στο Reddit, ο χρήστης amazed_spirit μοιράστηκε την εικόνα ενός ορειβάτη που τράβηξε μια selfie στην κορυφή του Everest, του υψηλότερου βουνού στον κόσμο, που υποτίθεται ότι δείχνει την καμπύλη της γης.

Οι χρήστες δήλωσαν ότι αυτή η απόδειξη καταργεί μια και καλή τη θεωρία της επίπεδης Γης:

«Ξεχάστε την καμπυλότητα. Το γεγονός ότι βλέπουμε μόνο το 2,5% κάθε φορά αποδεικνύει ότι γη δεν είναι επίπεδη. Αν ήταν επίπεδη θα μπορούσαμε να τη δούμε ολόκληρη από την κορυφή του ψηλότερου βουνού.»

Βέβαια απ’ ό,τι φαίνεται ο φωτογράφος χρησιμοποιεί κυρτό φακό, ο οποίος θα μπορούσε να παραμορφώσει την φωτογραφία και να κάνει ακόμα πιο κυρτή την (ήδη κυρτή) γη, πάντως μέχρι στιγμής δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από τους υποστηρικτές του κινήματος της επίπεδης Γης.

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ:

O Independent τονίζει πως μια πρόσφατη έρευνα του YouGov αποκάλυψε ότι μόλις το 66% των νέων ηλικίας 18-24 ετών πιστεύουν ότι η Γη είναι στρογγυλή. Οπότε φαίνεται ότι το ζήτημα αυτό δεν έχει διευθετηθεί – τουλάχιστον στο μυαλό ορισμένων.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτές είναι οι «αποδείξεις» που οι οπαδοί της θεωρίας της Επίπεδης Γης λένε ότι την επιβεβαιώνουν

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 27

Upvotes: 14

Upvotes percentage: 51.851852%

Downvotes: 13

Downvotes percentage: 48.148148%

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
  1. Μα, τι χαζομάρες είναι αυτές; Η φωτογραφία είναι εμφανώς πειραγμένη, όπως κάποιες που δείχνουν τη Γη σφαιρική και από… τα Φηρά της Σαντορίνης. Τα αεροπλάνα πετούν πιο ψηλά, στα 10-11.000 μέτρα, κι όμως η Γη δεν μας φαίνεται σφαιρική καθώς ατενίζουμε τη θέα από το παράθυρο. Πώς φαίνεται από το Έβερεστ που είναι στα 8.848 μέτρα; Και γιατί στις τόσες άλλες, προηγούμενες φωτογραφίες από το Έβερεστ δεν φαίνεται η καμπυλότητα του πλανήτη αλλά μόνο σ’αυτήν; Επειδή εδώ ο φωτογράφος ήταν… πιο ψηλός;

    Αν, μάλιστα, ψάξει κανείς στο Google θα δει πολύ εύκολα πως, σύμφωνα με τη NASA, η καμπυλότητα της Γης αρχίζει να γίνεται αντιληπτή από τα 25.000 μέτρα και πάνω. Όχι από τα 8.848 του ‘Εβερεστ, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό όπως φαίνεται σ’αυτή τη φωτογραφία…

Αφήστε μια απάντηση