σε , ,

Φωτογράφος ζήτησε από νέους να πειράξουν τις φωτο τους – και τα αποτελέσματα είναι ανησυχητικά

Τους ζήτησε να επεξεργαστούν όσο πίστευαν ότι έπρεπε τις εικόνες τους ώστε να είναι έτοιμες να ανέβουν στα social media

Ασκείται μεγάλη πίεση στους έφηβους και τους νέους να δείχνουν τέλειοι στα social media. Αλλά σε τι βαθμό; Για να το μάθει, ο δημιουργικός οργανισμός M&C Saatchi συνεργάστηκε με τον φημισμένο βρετανό φωτογράφο Rankin. Στο πλαίσιο της εκστρατείας τους VISUAL DIET, που ερευνά τις επιπτώσεις της φωτογραφίας στην ψυχική υγεία, ζήτησαν από μια ομάδα εφήβων να «πειράξουν» τους εαυτούς τους για τα social media.

«Στη σειρά “Selfie Harm” πειραματίστηκα με τις εφαρμογές που στοχεύουν στους εφήβους», δήλωσε ο Rankin στο Bored Panda. «Είναι σαν να παίζεις video games, πράγμα που τις κάνει πολύ διασκεδαστικές. Το απόλαυσα κι εγώ προσωπικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι και πολύ εθιστικές»

Για το πρότζεκτ φωτογράφησε μια ομάδα εφήβων ηλικίας 13-19 ετών. Στη συνέχεια τους ζήτησε να επεξεργαστούν τις φωτογραφίας τους μέχρι το σημείο που πιστεύουν ότι είναι αρκετά καλές για να τις ανεβάσουν online.

«Η τεχνολογία προχωρά πολύ γρήγορα, αλλά ποιες είναι οι παγίδες σε αυτό; Αν μπορείς να είσαι απλώς μια «πιο γυαλισμένη» εκδοχή του εαυτού σου, πόσο δύσκολο είναι να δεχτείς το ποιος είσαι στην πραγματικότητα»;, αναρωτιέται ο φωτογράφος.

Συχνά, πριν το φώτοσοπ οι νέοι και οι νέες που πήραν μέρος, δείχνουν φυσικά όμορφοι και συμπαθητικοί. Νομίζουν όμως ότι πρέπει να αποκτήσουν σχεδόν εξωγήινα χαρακτηριστικά πριν ανεβάσουν μια φωτογραφία ονλάιν, κι αυτό είναι το πιο ανησυχητικό.

Αυτές είναι 12 φωτογραφίες εφήβων Πριν και Μετά τα social media

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΥΙΖ: Μπορείς να αναγνωρίσεις αυτά τα αστέρια του τραγουδιού μόνο από τα μάτια;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση