Πρεμιέρα έκανε η νέα κωμική σειρά του Μάρκου Σεφερλή προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στα social media από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, αφού δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να αναπαράγει σεξιστικά και ομοφοβικά στερεότυπα, ειδικά σε μια περίοδο που τα περιστατικά έμφυλης βίας συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία.
Να πώς αντέδρασε το τουίτερ
Τα αστεία για βιασμούς και γυναίκες…
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Sandra on X (formerly Twitter): “”Είδα στο δρόμο έναν βιαστή, έτρεχα, έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα”Αυτή η ατάκα δια χειρός Μάρκου Σεφερλή είναι αηδιαστική, άκρως προσβλητική και τρομακτική, κυρίως όταν διανύουμε μια περίοδο γεμάτη από περιστατικά του κινήματος #MeToo. Ας επέμβει μια φορά το ΕΣΡ όταν πρέπει. / X”
“Είδα στο δρόμο έναν βιαστή, έτρεχα, έτρεχα, αλλά δεν τον πρόλαβα”Αυτή η ατάκα δια χειρός Μάρκου Σεφερλή είναι αηδιαστική, άκρως προσβλητική και τρομακτική, κυρίως όταν διανύουμε μια περίοδο γεμάτη από περιστατικά του κινήματος #MeToo. Ας επέμβει μια φορά το ΕΣΡ όταν πρέπει.
Kostas on X (formerly Twitter): “Σεφερλής 2022: Η γυναίκα θέλει μόνο λεφτά για ψώνια και καλές τομάτες. Ο άνδρας θέλει σεξ. Οι γυναίκες τώρα το κάνουν (το σεξ) για 100 ευρώ ενώ παλιότερα είχαν την “τιμή” πολύ ψηλά. Καταιγισμός σεξιστικών στερεοτύπων σε super συμπυκνωμένη μορφή. Και γελάνε.#SuperMammy @ANT1TV pic.twitter.com/vLqoHa0Z2m / X”
Σεφερλής 2022: Η γυναίκα θέλει μόνο λεφτά για ψώνια και καλές τομάτες. Ο άνδρας θέλει σεξ. Οι γυναίκες τώρα το κάνουν (το σεξ) για 100 ευρώ ενώ παλιότερα είχαν την “τιμή” πολύ ψηλά. Καταιγισμός σεξιστικών στερεοτύπων σε super συμπυκνωμένη μορφή. Και γελάνε.#SuperMammy @ANT1TV pic.twitter.com/vLqoHa0Z2m
e-tetRadio.gr on X (formerly Twitter): “Το “αστείο” που έκανε ο #Σεφερλης με τον βιαστή που δεν μπορούσε να τον πιάσει μία γυναίκα. Αηδιαστικό σε όλα του. Υψηλής ποιότητας πρόγραμμα στον ΑΝΤ1. pic.twitter.com/nTVbAepSLJ / X”
Το “αστείο” που έκανε ο #Σεφερλης με τον βιαστή που δεν μπορούσε να τον πιάσει μία γυναίκα. Αηδιαστικό σε όλα του. Υψηλής ποιότητας πρόγραμμα στον ΑΝΤ1. pic.twitter.com/nTVbAepSLJ
Ak Rebel on X (formerly Twitter): “Να σας δώσω υλικό για τα επόμενα κύριε Σεφερλη, ο δικός μου ο βιαστής έτρεξα αλλά με πρόλαβε. #SuperMammy#σεφερλης / X”
Να σας δώσω υλικό για τα επόμενα κύριε Σεφερλη, ο δικός μου ο βιαστής έτρεξα αλλά με πρόλαβε. #SuperMammy#σεφερλης
Christos Roukos on X (formerly Twitter): “#SuperMammy Οπαδό της πολιτικής κορεκτιλας δεν με λες αλλά αυτό πόρρω απέχει από το να κάτσω να γελάσω με αστεία που παρουσιάζουν τις γυναίκες ως πουτάνες που κυνηγάνε κιόλας τους βιαστές τους. Δεν γίνεται να είσαι γυναίκα και να γελάς. Δεν γίνεται να είσαι άνθρωπος και να γελάς. / X”
SuperMammy Οπαδό της πολιτικής κορεκτιλας δεν με λες αλλά αυτό πόρρω απέχει από το να κάτσω να γελάσω με αστεία που παρουσιάζουν τις γυναίκες ως πουτάνες που κυνηγάνε κιόλας τους βιαστές τους. Δεν γίνεται να είσαι γυναίκα και να γελάς. Δεν γίνεται να είσαι άνθρωπος και να γελάς.
sotsotsot on X (formerly Twitter): “Όσο ο Σεφερλής “αστειεύεται” με γυναίκες που “τρέχουν” να προλάβουν τον βιαστή στον δρόμο με την ελπίδα για “επαφή”, εμεις τρέχουμε κάθε φορά που γυρνάμε σπίτι μας το βράδυ και έχουμε την αίσθηση πως κάποιος μας ακολουθεί στο δρόμο. Καλά πήγε αυτό. #SuperMammy / X”
Όσο ο Σεφερλής “αστειεύεται” με γυναίκες που “τρέχουν” να προλάβουν τον βιαστή στον δρόμο με την ελπίδα για “επαφή”, εμεις τρέχουμε κάθε φορά που γυρνάμε σπίτι μας το βράδυ και έχουμε την αίσθηση πως κάποιος μας ακολουθεί στο δρόμο. Καλά πήγε αυτό. #SuperMammy
Το ατίθασο καλαμάρι on X (formerly Twitter): “Ο βιασμός #Σεφερλή δεν είναι αστείο. Είναι φρίκη.Είναι ένα έγκλημα που σκοτώνει κάθε μέρα, και για όσες μέρες ακόμα ζήσει το θύμα… Ένα έγκλημα που στοιχειώνει κάθε δευτερόλπετο της ζωής του, κάθε απόπειρα να γνωρίσει έναν άνθρωπο.#σεφερλης #SuperMammy #MeToo / X”
Ο βιασμός #Σεφερλή δεν είναι αστείο. Είναι φρίκη.Είναι ένα έγκλημα που σκοτώνει κάθε μέρα, και για όσες μέρες ακόμα ζήσει το θύμα… Ένα έγκλημα που στοιχειώνει κάθε δευτερόλπετο της ζωής του, κάθε απόπειρα να γνωρίσει έναν άνθρωπο.#σεφερλης #SuperMammy #MeToo
Όπως και η ομοφοβία
Alexandros on X (formerly Twitter): “Όταν ήμουν μικρός & συνειδητοποίησα πως είμαι ομοφυλόφιλος αισθάνθηκα φόβο για το εάν θα το αντέξει ο πατέρας μου. Άνθρωποι που δεν έχουν ανοιχτά γκει άτομα στον περιγυρό τους, βγάζουν γενικευμένα συμπεράσματα απ’τις καρικατούρες της TV & αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο #SuperMammy / X”
Όταν ήμουν μικρός & συνειδητοποίησα πως είμαι ομοφυλόφιλος αισθάνθηκα φόβο για το εάν θα το αντέξει ο πατέρας μου. Άνθρωποι που δεν έχουν ανοιχτά γκει άτομα στον περιγυρό τους, βγάζουν γενικευμένα συμπεράσματα απ’τις καρικατούρες της TV & αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο #SuperMammy
JavaScript is not available.
No Description
Τσιρτού 🏳️🌈 on X (formerly Twitter): “Ειμαστε στο 2022 και ακομα να μαθουμε οτι οι γκει αντρες δεν ειναι καρικατουρες και οι γκει γυναικες δεν ειμαστε σαν παιχτες ραγκμπι. Ειμαστε ανθρωποι με κανονικη ζωη,αξιοπρεπεια και αισθηματα. ΑΡΚΕΤΑ #SuperMammy / X”
Ειμαστε στο 2022 και ακομα να μαθουμε οτι οι γκει αντρες δεν ειναι καρικατουρες και οι γκει γυναικες δεν ειμαστε σαν παιχτες ραγκμπι. Ειμαστε ανθρωποι με κανονικη ζωη,αξιοπρεπεια και αισθηματα. ΑΡΚΕΤΑ #SuperMammy
JavaScript is not available.
No Description
JavaScript is not available.
No Description
JavaScript is not available.
No Description
Ήταν αναμενόμενο εξ άλλου
JavaScript is not available.
No Description
JavaScript is not available.
No Description
Xrysa Katsarini on X (formerly Twitter): “Οι υπερασπιστές λένε “παλιά δεν ενοχλούσαν αυτα τα αστεια”, παλιά επίσης ο Βουτσάς βαφοταν με καρβουνο για να παίξει τον αφρικανο και ακουγόταν το τραγούδι “ο μαύρος, ο σκύλος, ο ταμ ταμ ταμ”. Η κοινωνία αλλάζει, εξελίσσεται και ευελπιστώ πως θα σας ξεπεράσει. #SuperMammy / X”
Οι υπερασπιστές λένε “παλιά δεν ενοχλούσαν αυτα τα αστεια”, παλιά επίσης ο Βουτσάς βαφοταν με καρβουνο για να παίξει τον αφρικανο και ακουγόταν το τραγούδι “ο μαύρος, ο σκύλος, ο ταμ ταμ ταμ”. Η κοινωνία αλλάζει, εξελίσσεται και ευελπιστώ πως θα σας ξεπεράσει. #SuperMammy
Stefanos on X (formerly Twitter): “Επειδή το βλέπω να περνάει αρκετά συχνά σαν σχόλιο. Όχι. Το #SuperMammy δεν είναι το Mrs. Brown’s Boys in Greek. Είναι ο Σεφερλής που αγόρασε ένα ξένο φορμάτ και κάνει τα δικά του. Με πιο απλά λόγια, πουλάει την παπάντζα στα κανάλια για κάτι καινούργιο και κάνει τα ίδια. / X”
Επειδή το βλέπω να περνάει αρκετά συχνά σαν σχόλιο. Όχι. Το #SuperMammy δεν είναι το Mrs. Brown’s Boys in Greek. Είναι ο Σεφερλής που αγόρασε ένα ξένο φορμάτ και κάνει τα δικά του. Με πιο απλά λόγια, πουλάει την παπάντζα στα κανάλια για κάτι καινούργιο και κάνει τα ίδια.
Και να πεις ότι δεν το περιμέναμε;
JavaScript is not available.
No Description
JavaScript is not available.
No Description
Πολλοί ελπίζουν ότι θα υπάρξει παρέμβαση
JavaScript is not available.
No Description
Πρόεδρος Κατουρλίδες on X (formerly Twitter): “Πως ο αντ1 μετα απο τος υπέροχες άγριες μέλισσες κατάφερε να βγάλει τα πιο φρικτά προγράμματα της φετινής σεζόν ειναι να απορεις .. Φάρμα τουρκικα top chef τώρα το #SuperMammy Ε θέλει μεγάλη προσπάθεια πραγματικά!!😵💫 / X”
Πως ο αντ1 μετα απο τος υπέροχες άγριες μέλισσες κατάφερε να βγάλει τα πιο φρικτά προγράμματα της φετινής σεζόν ειναι να απορεις .. Φάρμα τουρκικα top chef τώρα το #SuperMammy Ε θέλει μεγάλη προσπάθεια πραγματικά!!😵💫
Manos Horianopoulos on X (formerly Twitter): “#SuperMammy pic.twitter.com/ebGocvK8KQ / X”
SuperMammy pic.twitter.com/ebGocvK8KQ
ToDoraki🎁 on X (formerly Twitter): “Τα στελέχη του Ant1 που το διάλεξαν #SuperMammy pic.twitter.com/DdDNSYazWP / X”
Τα στελέχη του Ant1 που το διάλεξαν #SuperMammy pic.twitter.com/DdDNSYazWP
JavaScript is not available.
No Description
ToDoraki🎁 on X (formerly Twitter): “Το ΕΣΡ βάζει πρόστιμα αν ακουστεί η λέξη μαλάκας αλλά αν κάνουμε τους Gay καρικατούρες εν έτει 2022 και μιλάμε για βιασμούς λες και είναι αστείο είναι απλά Κυριακή #SuperMammy / X”
Το ΕΣΡ βάζει πρόστιμα αν ακουστεί η λέξη μαλάκας αλλά αν κάνουμε τους Gay καρικατούρες εν έτει 2022 και μιλάμε για βιασμούς λες και είναι αστείο είναι απλά Κυριακή #SuperMammy
𝔸𝕘𝕘𝕖𝕝𝕚𝕜𝕚 𝕂.♡ on X (formerly Twitter): “Ευτυχώς, υπάρχει και αυτή η τηλεόραση.#SuperMammy #renewtourta pic.twitter.com/lRNCAI6JwN / X”
Ευτυχώς, υπάρχει και αυτή η τηλεόραση.#SuperMammy #renewtourta pic.twitter.com/lRNCAI6JwN

Αηδία και πόνος. Ποιός ηλίθιος διάβασε τα κείμενα και έδωσε έγκριση ; Μ αυτόν έχω εκνευριστεί περισσότερο. Ούτε με τον κύριο Σεφερλή , ούτε με την σύζυγο του , ηθοποιό , ούτε με τούς συμμετέχοντες. Μόνο με αυτόν τον ανεγκέφαλο που έδωσε την έγκριση.
Έγκριση; Περνάνε τα κείμενα από κάποια επιτροπή λογοκρισίας;
Όπως πάντα κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαινουν.
Όπως πάντα οι αυτοαποκαλούμενοι πιο ευαίσθητοι θέλουν την φίμωση των άλλων. Γιατί ναι, τα συναισθήματά τους πληγώνονται. Όπως πάντα όταν βάζεις το συναίσθημα πάνω από τη λογική ανοίγεις την πόρτα στην απολυταρχία.
Καθόλου φαν του Σεφερλή, αλλά με αυτό γέλασα.
Και δεν ειμαι ουτε οφοβικος ουτε φυσικα υποβαθμιζω την απολυτη φρικη του εκληματος του βιασμου…
Το αστειο διασκεδαζει.
Διασκεδαζει=Διασκορπίζει
Το να διασκορπισεις κατι κακο είναι και καλό.
Γι αυτό γελάμε
Ποιο αστείο ακριβώς διασκεδάζει vouda; Το αστείο εις βαρος συγκεκριμένων ομαδων; Ότι γίνεται εις βάρος άλλων φεύγει από τη σφαίρα του αστείου και μπαίνει στη σφαίρα της εκτόνωσης αυτού που κάνει το “αστείο”.
Αυτό συμβαίνει υποχρεωτικά μόνο στα μυαλά εγωπαθών, αυτοαναφορικών “υπερευαισθητούληδων”. Όλοι οι άλλοι καταλαβαίνουν τη διαφορά πραγματικότητας και διασκέδασης.
Όλα τα φύλα και οι προτιμήσεις προβάλλονται στις επιθεωρήσεις ως καρικατούρες.
Και εμένα σαν στρ8 άντρα με προσβάλει η εικόνα του “ακάλυπτου” ή του Ζάχου Δόγκανου (και άλλων δεκαδων) που με παρουσιάζει να τρέχω διαρκώς πίσω από ένα φουστάνι υποτακτικά χωρίς βούληση και να γελοιοποιούμαι: Είναι καρικατούρα.
Ή θα απαγορεύσουμε κάθε τέτοια αναφορά σαν “κακό στερεότυπο”, ή θα τις αφήσουμε όλες κι όποιος προσβάλλεται, ας αλλάξει κανάλι. Το να “αηδιαζουμε” ξαφνικά και μόνον όταν…, δεν παίζει.
To πρόβλημα δεν τόσο είναι τι συμπεριφορά δείχνει ότι έχουν οι γκέι, αλλά το πώς είναι εμφανισιακά και το πώς μιλάνε.
Το αντίστοιχο με τους στρέιτ *δεν* είναι ο Ακάλυπτος ή ο Ζάχος Δόγκανος, αλλά πχ. ο Καιάδας της Χρυσής Αυγής. Αν δηλαδή *όλοι* οι στρέιτ άντρες παρουσιάζονταν για πάντα σαν τον Καιάδα, να μη μπορούν να πουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, να γρυλίζουν, να είναι τερατώδεις στην όψη κλπ.
Αρχίζω να καταλαβαίνω.
Ο gay -ντυμένος εξωτικός παπαγάλος με επιφωνήματα κουτσομπλεύοντας ανάμεσα στις φιλενάδες του, πάντως νομίζω πως είναι απόρροια περισσότερο πρωινάδικων και έπειτα των Σεφερλίδων.
Η ένσταση μου, είναι πως η σάτιρα (καλή ή κακή) πιάνει τα “πεταχτά” σημεία του καθεμίας έκφρασης (πακέτο: ντύσιμο-συμπεριφορά-αξίες).
Ο άντρας-λυσσασμένος γκομενιάρης, η γυναίκα-αρπακτικό, ο gay-ξεφωνημένος.
Υπάρχουν ίσως όλοι αυτοί σε όλα τα άνω.. αρχέτυπα.
Σαφώς και προσβάλουν *όλους* οι γενικεύσεις.
Τώρα, το να απαιτείς από το Δελφινάριο του αστείου-“αερίζομαι για να γελά η πλατεία”, ενσυναίσθηση επιπέδου…
Όντως.