σε , ,

Γιατί είναι στην πραγματικότητα ΤΟΣΟ φτηνά τα προϊόντα του Wish; Είναι αξιόπιστο;

Πρόκειται πράγματι για διαμάντι ή θα κλαις τα λεφτά σου;

Σίγουρα όλοι θα έχετε ακουστά το Wish, είτε από τις διαφημίσεις του Facebook, είτε από κάποιον γνωστό που αποπειράθηκε να ψωνίσει από την ιστοσελίδα. Σερφάροντας στην τελευταία, θα βρει κανείς προϊόντα τα οποία μοιάζουν ωραία και αξιόπιστα σε εξωφρενικά καλές τιμές.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος άρχισε να αναρωτιέται πώς γίνεται οι τιμές να είναι τόσο χαμηλές. Μάλιστα, αρκετές συζητήσεις σε φόρουμς έχουν ως θέμα το Wish. Σε μια από αυτές, στο Quora, βρήκαμε δυο απαντήσεις οι οποίες δίνουν ικανοποιητικές εξηγήσεις και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την πλατφόρμα αγορών που απαντούν στην ερώτηση του τίτλου μας:

Γιατί είναι στην πραγματικότητα ΤΟΣΟ φτηνά τα προϊόντα του Wish; Είναι αξιόπιστο;

1. Matthew Grantham, Data Analyst

Βασικά, πρόκειται για ένα outlet με κινέζικα προϊόντα (πρόκειται για dropshipping, εσύ αγοράζεις από αυτούς και εκείνοι συνδυάζουν τις παραγγελίες και έπειτα αγοράζουν και στέλνουν τα προϊόντα στον καθένα, ενώ η Alibaba παραγγέλνει κατευθείαν από πωλητές). Είναι αρκετά παρόμοιο με την ιστοσελίδα και την εφαρμογή της Alibaba. Στην ουσία, πρόκειται για απευθείας εισαγωγή κινέζικων προϊόντων από την κινέζικη παραγωγή.

Ναι, είναι «έμπιστο», εάν ρωτάς αν θα παραλάβεις τα αντικείμενα που παρήγγειλες στο χρονικό διάστημα που συμφωνήθηκε ή αλλιώς θα πάρεις τα χρήματά σου πίσω. Τότε ναι, είναι αξιόπιστο. Τώρα εάν μιλάς για τα προϊόντα που πουλάει, τότε μπορεί να είσαι τυχερός ή άτυχος. Τα περισσότερα από τα προϊόντα τα οποία έχω παραγγείλει ήταν όπως τα περίμενα και καλής ποιότητας (βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις περιγραφές τους). Απλά να είσαι σίγουρος ότι εάν λέει πως πρόκειται για κάποια γνωστή μάρκα, δεν είναι. Ακόμη και εάν είναι 100% ίδιο τη μάρκα, δεν μπορούν να το διαφημίσουν ως αυτήν (μπορεί να χάσουν το συμβόλαιο με τον παραγωγό εάν το κάνουν) και δεν μπορείς να το εισάγεις. Και δώσε προσοχή στον χρόνο παράδοσης, κάποιες φορές είναι γρήγορος, άλλες όχι.

Χρησιμοποιώ την αδελφή-εφαρμογή του Geek για πολλές από τις αγορές μου και όχι το Wish (τα προϊόντα για το ψάρεμα είναι τέλεια) και έμεινα πάντα ικανοποιημένος. Ένα ακόμη πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι εάν ψωνίζεις από την Amazon, θα βρεις πολλά πράγματα από τo Wish, το Geek και άλλες εφαρμογές σε παρόμοιες ή πιο ακριβές τιμές καθώς υπάρχουν πολλοί μεταπωλητές οι οποίοι ψωνίζουν πράγματα από την Αlibaba και το Wish και τα μεταπωλούν στην Amazon.

wish

2. Leo Rauschenbergerαεροναυπηγικός μηχανικός

Τα προϊόντα στις κινέζικες ιστοσελίδες είναι φθηνά για πολλούς λόγους:

1. Οι εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Κίνα δεν χρειάζεται να πληρώνουν φόρους που άπτονται των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται διεθνώς και οι παραλήπτες οφείλουν να πληρώσουν φόρους μόνο όταν η οικονομική αξία του προϊόντος ξεπερνάει κάποιο συγκεκριμένο ποσό.

2. Τα προϊόντα συχνά πωλούνται από τους ίδιους τους κατασκευαστές τους.

3. Ο πωλητής δεν πληρώνει για την αποστολή ανά προϊόν, αλλά για κάποια προαποφασισμένη ποσότητα αποστολών κάθε χρόνο (ας πούμε 50,000 δέματα τον χρόνο).

Ωστόσο, θα έλεγα ότι το Wish δεν είναι τόσο οικονομικό στην πραγματικότητα. Αυτό μπορεί να φανεί συγκρίνοντας τις τιμές στο παρακάτω πολύμετρο από την Aliexpress και το Wish:

Aliexpress:

Wish:

Το Wish προσπαθεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι τα πράγματα που πουλάει είναι πάνφθηνα. Η αρχική τιμή των 42 ευρώ που δείχνει πρέπει να είναι επινοημένη. Μερικές φορές τα προϊόντα στο Wish είναι τόσο ακριβά που η επιπλέον χρέωση για την αποστολή είναι μεγαλύτερη από την τιμή του προϊόντος στην Aliexpress.

Επίσης, το ίδιο το όνομα της ιστοσελίδας υπονοεί πως πολλοί ευσεβείς πόθοι περιλαμβάνονται κατά την αγορά από αυτήν. Σε αρκετές περιπτώσεις, η εικόνα δεν ανταποκρίνεται στο αντικείμενο που λαμβάνεις.

Προσωπικά, δεν θα πρότεινα τη χρήση του Wish. Όσο για το πολύμετρο, δουλεύει μια χαρά.

****

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, επειδή προσπαθούν να συνδυάσουν την αποστολή πολλών διαφορετικών παραγγελιών, κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί να αργήσουν πολύ οι παραγγελίες σου. Δεν είναι ασύνηθες, γράφει κάποιος απ’ την Νότια Αφρική, να έρθει το προϊόν σου μετά από 4-5 ΜΗΝΕΣ.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Ποιο είναι το ιδανικό χόμπι για σένα; (Ίσως να μην το είχες σκεφτεί!)

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
ΘΕΟΔΩΡΑ
Μέλος
ΘΕΟΔΩΡΑ

Από προσωπική εμπειρία, θα πω ότι δεν είναι καθόλου αξιόπιστα. Φυσικά και σε όλες τις online παραγγελίες που κάνει κάποιος υπάρχει το ρίσκο να πέσεις έξω στο προϊόν που πήρες τελικά στα χέρια σου αλλά σε site τύπου wish και light in the box, δεν πρέπει να μας ξεγελάνε οι χαμηλές τιμές ποτέ. Η ποιότητα είναι ακόμα χειρότερη από ό,τι μπορεί να διαφανεί στο site και σε αυτό μπορεί να συμβάλλει το ότι αποστέλλονται ταχυδρομικά μόνο. Μόνο όμως! Αν παραγγείλεις 10 προϊόντα, θα έρθουν όλα ξεχωριστά και γενικά είναι δύσκολο να τα παρακουλουθήσεις, ακόμα και μέσω του tracking system. Επίσης,… Διαβάστε περισσότερα »