σε , , ,

Η Φωτεινή Πιπιλή αφηγείται την απίστευτη περιπέτειά της με τα fake news που παραλίγο να την καταστρέψουν

Δικαιωμένη μετά από πολλά χρόνια και πολλούς αγώνες, έχει κάτι να πει για τους Αντώναρους του πολιτικού κόσμου που θεωρούν κάθε κατηγορία απαραιτήτως αληθινή

«Η απάντησή μου στον Ευ. Αντώναρο. Όποιος δεν βαριέται ας τη διαβάσει. ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ» έγραψε η Φωτεινή Πιπιλή τις προάλλες στο Facebook της, και με την άδειά της αναδημοσιεύω…

Η περιπέτεια που κράτησε 5 χρόνια

Χωρίς να προβώ σε κανενός είδους χαρακτηρισμό για τον Αντώναρο – άλλωστε με κάλυψε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη- θέλησα, αντί άλλης απαντήσεως, να του υπενθυμίσω πώς και επί δικής του παντοδυναμίας σκοτεινά όργανα, για κομματικούς λόγους, διαπόμπευαν και εξευτέλιζαν τους, τότε και δικούς «του”, ανθρώπους. Επί Κώστα Καραμανλή. Του τρίβω λοιπόν στα μούτρα τη δική μου περιπέτεια, όταν η παντοδύναμη τότε Ελευθεροτυπία και άλλα σάιτ, ραδιόφωνα και FB blog με κρέμασαν κυριολεκτικά στα μανταλάκια της δημοσιογραφικής και αριστερο-πασοκαριακής κακοήθειας.

Ηταν παραμονές των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, όταν ο τοπικός αναταποκριτής της «Ε” στον Πύργο τής Ηλείας, αποφάσισε με τη συνέργεια τοπικών της πασοκικής νομενκλατούρας να πλήξει τη Ν.Δ, μέσω εμού, που ήμουν βουλευτής και υποψήφια. Η δική μου, δημόσια και για μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπόμπευση δεν είχε να κάνει με λαδώματα η άλλα, αλλά με το άθλιο κατασκεύασμα πώς εγώ, μια γαλάζια βουλευτής, είχα ένα πολύ μεγάλο σπίτι – παντελώς αυθαίρετο- στον τόπο  καταγωγής του πατέρα μου. Το σύστημα, επειδή προκυρήχθηκαν ξαφνικά εκλογές, δεν είχε το χρόνο να στήσει καλύτερο «σενάριο” κι έτσι ανέλαβε το δημοσιογραφικό «πιστόλι” να ρίξει τη λάσπη. Ο ίδιος ο τοπικός ανταποκριτής έκανε επώνυμη καταγγελία στην Πολεοδομία Πύργου – μετά φωτογραφίας – λέγοντας πώς «κάποιοι κάτοικοι, κάποιου διπλανού στο κτήμα Πιπιλή, χωριού του είπαν πώς η Πιπιλή έχει κτίσει εκεί αυθαίρετο.

Σημειωτέον, το περί ου ο λόγος «αυθαίρετο” οίκημα είναι του 1864! και μάλιστα, με αίτηση δική μας, ανακηρύχθηκε το 2001 από το ΥΠΕΧΩΔΕ παραδοσιακό-διατηρητέο, σύμφωνα με την έκθεση της αρμόδια πολυπρόσωπης επιτροπής που έφθασε επιτόπου. Η ίδια επιτροπή είχε δώσει και όλες τις σχετικές άδειες για την πλήρη αποκατάστασή του, ενώ ο Πρόεδρος αυτής της επιτροπής είναι το ίδιο πρόσωπο που μετείχε, εν συνεχεία, στο στήσιμο της πλεκτάνης εις βάρος μου. Ήταν τόση η βιασύνη τους και το μένος τους να πληγεί η αξιοπιστία και της Ν.Δ και του Καραμανλή προεκλογικά, ώστε έστειλαν, παρά το γεγονός ότι είχαν όλες τις άδειες του ακινήτου στα συρτάρια τους από το 2001, ειδικό κλιμάκιο-μαιμού, όπως αποδείχθηκε αργότερα, για επιτόπια έρευνα η οποία κατέληξε πως ναι υπήρχαν δύο κτίσματα αυθαίρετα.

Και πράττοντας το… καθήκον τους, το έδωσαν απ’ευθείας στην Ελευθεροτυπία, με όλα τα στοιχεία όλης της οικογένειάς μου φόρα παρτίδα. Και να ολοσέλιδο τρανταχτό δημοσίευμα, όπου έκπληκτη διάβασα εκεί, πώς όχι μόνον είχα αυθαίρετα, αλλά πώς έριξαν κι ένα πρόστιμο 8.625 ευρώ «Με τις υγείες μας” όπως είπε και η αδελφή μου.

Ρόμπα η δικιά σας. Πανελληνίως. Η υπόθεση, ως ήταν φυσικό, ήρθε αμελλητί στη Βουλή, ώστε να αρθεί η ασυλία μου για να δικαστώ στο Πλημμελειοδικείο Κυπαρισσίας (κούκλα πόλη είναι η αλήθεια).

Κι ενώ η αρμόδια επιτροπή της Βουλής εισηγήθηκε να μην αρθεί η ασυλία μου, γιατί από τον φάκελο έκανε μπάμ πως επρόκειτο περί πολιτικής δίωξης στο πρόσωπό μου, εγώ σηκώθηκα στην ολομέλεια της Βουλής κι αφού, σε ωριαία ομιλία μου από το βήμα τους έκανα όλους επωνύμως τους υπεύθυνους ρόμπα, απαίτησα να αρθεί η ασυλία μου, ώστε να δικαστώ και να μην μείνει η παραμικρή σκιά. Αλλά και για να μην αφήσω την αδελφή μου συγκατηγορούμενη να κάτσει μόνη στο σκαμνί χωρίς να είναι καν η ίδια «γαλάζια «βουλευτής.

Αθώες οι αδελφές, αλλά δεν το άφησα έτσι. Το τράβηξα ως το τέλος. Μου πήρε 5 χρόνια με ψυχικό και οικονομικό κόστος. Εξάντλησα τα διοικητικά μέτρα και δικαιώθηκα. Προχώρησα σε αγωγή, όπου απαιτώ οικονομική αποζημίωση. Ήταν να συζητηθεί η αγωγή πριν μερικούς μήνες και οι κατηγορούμενοι ζήτησαν αναβολή. Αλλά που θα πάει…

Καταλήγω. Δεν μ ενδιαφέρει να διαβάσει την απάντησή μου ο Ευ. Αντώναρος. Μ’ενδιαφέρει να τη διαβάσατε εσείς και μέσα από τις γραμμές, να διαβάσατε την αμέριστη στήριξή μου σε όλους όσοι αδίκως διαπομπεύτηκαν και καταδικάστηκαν αμέσως απ’τους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους και τους προστάτες τους, μόνον και μόνον για να πληγεί η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (όταν συζητήθηκε η άρση ασυλίας της ή όχι)

Επί της αιτήσεως που αφορά την υπόθεση της κ. Φωτεινής Πιπιλή, υπάρχει συνάδελφος που θα ήθελε το λόγο, σύμφωνα με το άρθρο 108 του Κανονισμού της Βουλής;

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ, θα ήθελα το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Το λόγο έχει η κ. Πιπιλή, για πέντε λεπτά.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρώτα απ’ όλα, όταν διαπομπεύεσαι και είσαι Βουλευτής και ζητάς από μόνος σου την άρση ασυλίας, δεν νοείται πεντάλεπτο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Τραγάκης): Ξεκινήστε εσείς και βλέπουμε το χρόνο.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ: Θα μου επιτρέψετε, επειδή η υπόθεσή μου έχει να κάνει με την αθλιότητα του ελληνικού κράτους και συγκεκριμένες καταγγελίες που θα παραδοθούν στα Πρακτικά, θα σας δώσω ένα τίτλο ως δημοσιογράφος για την υπόθεσή μου: «Από τον Πύργο του Κάφκα –για όσους το έχουν διαβάσει, σίγουρα ο κ. Δατσόπουλος(;)- στον Πύργο της Ηλείας». Ξέρετε, ο Νομός Ηλείας –είναι γνωστό- δεν έχει κανένα αυθαίρετο, ειδικότερα δεν έχει απασχολήσει ποτέ τη δημοσιότητα για αυθαίρετο, ούτε έχουν ασχοληθεί οι ελληνικές διωκτικές ή άλλες Αρχές με την ύπαρξη αυθαιρέτων.

Το καλύτερο ρεπορτάζ της ζωής μου κάνω σήμερα, παρότι η δική μου περίπτωση υπάγεται επακριβώς στο άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής και ειδικότερα στο αν η υπόθεση αποσκοπεί ενδεχομένως στο να τρωθεί το κύρος της Βουλής ή του Βουλευτή, παρότι η δικογραφία είναι «φύρδην μίγδην» -με συγχωρείτε για την έκφραση- και μπορώ να το αποδείξω και μέσα δεν περιέχεται καν αδίκημα. Διότι, όπως ξέρετε, κυρίες και κύριοι, για να υπάρχει αδίκημα σε πολεοδομική παράβαση, πρέπει σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 267/1998 να έχει προηγηθεί η οριστική απόρριψη εμπρόθεσμης ενστάσεως.

Δεν είχα και ούτε έχω κανένα αυθαίρετο. Ζητώ επιτακτικά την άρση της ασυλίας μου για τρεις βασικούς λόγους:

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά σε Βουλευτή ακόμη κι αν κατηγορείται και συκοφαντείται χυδαία από κρατικούς λειτουργούς. Η αλήθεια είναι η μόνη που διαλύει τις σκουριές.

Ζητώ την άρση της ασυλίας μου επιτακτικά, διότι εγώ δεν μπορώ να αφήσω απροστάτευτη την αδελφή μου που κατηγορείται από κοινού για αδίκημα που δεν έχουμε διαπράξει αποδεδειγμένα, μόνο και μόνο επειδή έχει κάνει ένα αδίκημα: Της έτυχε να είναι αδελφή Βουλευτή και μάλιστα «γαλάζιας».

Και εξηγούμαι. Η καταγωγή μας είναι από παλιά ιστορική οικογένεια, από τον πατέρα μας, από το Νομό Μεσσηνίας. Το 1953 η περιοχή υπήχθη διοικητικά στο Νομό Ηλείας, ενώ δικαστικά και εκκλησιαστικά –αυτά είναι τα παρανοϊκά του ελληνικού κράτους- υπάγεται στο Νομό Μεσσηνίας.

Με την αδελφή μου κληρονομήσαμε μία οικογενειακή ιστορική περιουσία, που μέσα είχε ένα πέτρινο ιστορικό σύμπλεγμα αγροικιών από το 1864. Ακριβώς επειδή θέλαμε να τιμήσουμε τη μνήμη της οικογένειάς μας και κυρίως, την ιστορική αρχιτεκτονική μνήμη του συγκεκριμένου πέτρινου συμπλέγματος –αγροικίες, λιοτρίβια, νερόμυλοι, πηγάδια κ.λπ.- κάναμε αίτηση μόνες μας στο ΥΠΕΧΩΔΕ το έτος 2000, να κηρυχθεί παραδοσιακό διατηρητέο για να μείνει στο μέλλον υπέρ της τοπικής αγροτικής αρχιτεκτονικής περιοχής. Το καταθέτω για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

(Στο σημείο αυτό την Προεδρική Έδρα καταλαμβάνει ο Ε’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ)

Το 2001 κυκλοφορεί το ΦΕΚ του ΥΠΕΧΩΔΕ που διευκρινίζει, μάλιστα, τι είναι ακριβώς παραδοσιακό διατηρητέο -γιατί ξέρετε έχει πάρα πολύ αυστηρούς νόμους στο μέλλον- και τι απαλλάσσει από το να είναι κάτι βοηθητικά κτίσματα, που τα περιγράφει το ΦΕΚ.

Εδώ θέλω την προσοχή σας για το άθλιο κράτος, όπως το εξυπηρετούν άθλιοι συκοφάντες κρατικοί λειτουργοί από τις πολεοδομίες στην επαρχία. Επειδή ακριβώς πρόκειται περί παραδοσιακού διατηρητέου, χρειάζονται δύο πολύ δύσκολες άδειες: Μία από το ΥΠΕΧΩΔΕ, μέσω του ταμείου ΤΑΣ Πύργου και μία από την Πολεοδομία της Νομαρχίας Ηλείας -όπου επαναλαμβάνω ότι στο Νομό Ηλείας δεν υπάρχει κανένα αυθαίρετο, ειδικά στις παραλίες- από ειδική πενταμελή αρχιτεκτονική επιτροπή του τμήματος Πολεοδομίας της Νομαρχίας Ηλείας, όπου ο πρόεδρος της οποίας ονόματι Σπυρούλιας υπογράφει το 2001 την άδεια. Καταθέτω και τις δύο άδειες για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Γίνονται τα έργα και πάμε σαν επενδυτές –με την καλή έννοια- για να στηρίξουμε τη μνήμη, όπως σας είπα, της περιουσίας. Κάνουμε πανηγύρια και εγκαίνια στις αρχές του 2003 και παίρνουμε τα συγχαρητήρια, η αδελφή μου και εγώ, από όλη την ευρύτερη περιοχή Μεσσηνίας και ορεινής Ολυμπίας: «Μπράβο, κορίτσια γι’ αυτό που κάνατε». Φυσικά τότε δεν ήμουν Βουλευτής όπως δεν ήμουν ούτε το 2004, ούτε το 2005, ούτε το 2006, ούτε το 2007.

Το 2007 καταστρέφεται όλη η περιοχή, καταστρέφεται ολοσχερώς και όλη μας η περιουσία,. Δεν αποζημιωθήκαμε και δικαίως, γιατί είχαμε υψηλές φορολογικές δηλώσεις. Δεν ήμουν Βουλευτής και το διευκρινίζω.

Από την πρώτη στιγμή της τραγικής Παρασκευής βγαίνω πανελληνίως στα κανάλια και στα ραδιόφωνα –θα το θυμούνται πολλοί- και καταγγέλλω συγκεκριμένα ποιοι είναι οι υπεύθυνοι αυτής της ολικής καταστροφής χλωρίδας και πανίδας με τους τριάντα επτά νεκρούς. Και βέβαια δικαιώθηκα. Δημιούργησα έχθρες τότε και αντιπάθειες, δέχθηκα και απειλητικά τηλεφωνήματα. Δεν ήμουν Βουλευτής, το επαναλαμβάνω.

Τόσα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο, καταδικάστηκε ο κατεξοχήν υπεύθυνος μαζί με άλλους, όπως έλεγα εγώ από τότε, ο εκπρόσωπος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και νυν Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας. Δεν ξέρω καν αν έχει μπει σε αργία γιατί «έφαγε» μόλις σαράντα εννέα χρόνια που συγχωνεύθηκαν σε δέκα χρόνια.

Βγαίνω Βουλευτής και κάνω την πρώτη μου δήλωση «πόθεν έσχες» το 2008, που σημαίνει ότι όποιος ήθελε να ελέγξει την περιουσία μου θα μπορούσε να το κάνει. Γιατί την πρώτη ειδικά φορά βάζεις τα πάντα: διαθήκες κληρονομητήρια, οτιδήποτε.

Είμαι Βουλευτής και με στέλνει η Νέα Δημοκρατία το 2009 υπεύθυνη Ευρωεκλογών, ακριβώς επειδή ξέρω άριστα την περιοχή. Έχω γράψει και έχω προσφέρει και δύο βιβλία στην περιοχή.

Πάλι το 2009 έχω στόχο –με αφορμή τις καταστροφές από τις πυρκαγιές- τους υπεύθυνους γενικότερα εκεί της περιοχής και κυρίως, αναλώνομαι σε μία αυστηρή δημόσια κριτική για το αίσχος των αυθαιρεσιών στις παραλίες του Νομού Ηλείας. Καταλαβαίνετε ότι δημιουργώ, για μία ακόμη φορά, έχθρες και αντιπάθειες, κάτι το οποίο είχα πετύχει και ως δημοσιογράφος και δεν μου βγήκε σε κακό είναι η αλήθεια. Ξαφνικά αρχές Αυγούστου του 2009, αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές, βρισκόμαστε οικογενειακώς στην περιοχή για διακοπές.

Αντιλαμβάνομαι ότι κάτι υπάρχει εις βάρος μου και εις βάρος της οικογένειάς μου, που δεν μπορώ όμως να διαπιστώσω τι είναι. Δεχόμαστε υβριστικά τηλεφωνήματα με την οικογένειά μου του τύπου «Σα δε ντρέπεστε να έχετε αυθαίρετα και είστε και Βουλευτής «γαλάζια»!». Σημειωτέον, σε ό,τι έχει γραφτεί πάντα είμαι «γαλάζια» Βουλευτής.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται, ωσότου με παίρνει τοπικός Βουλευτής -μετά από πολλές μέρες- και μου λέει το εξής: «Ξέρεις, με πήραν από τη Νομαρχία Ηλείας και μου ζητούσαν πού μπορώ να σε βρω να σου πω, γιατί έχει πάει μία καταγγελία εις βάρος σου ότι έχεις αυθαίρετο».

Να μη σας τα πολυλογώ, επί είκοσι πέντε μέρες βοούσε το σύμπαν ότι υπάρχει καταγγελία ότι έχουμε αυθαίρετο, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, ως όφειλαν, από την άθλια τοπική Νομαρχιακή Διοίκηση.

Εδώ, όμως, άρχισε η σταυροβελονιά Πιπιλή, γιατί κατάλαβα ότι κάποιος πήγε να μου τη στήσει και έκανα υπομονή και με τη δημοσιογραφική μου εμπειρία. Στις 24-8-2009 αρχίζω με πρωτοκολλημένα έγγραφα να ζητώ από την Πολεοδομία Πύργου και τη Νομαρχία και το Νομάρχη προσωπικά να μου πει τι τρέχει. Περνούν οι μέρες. Πάλι τα κουτσομπολιά,. Καμία επίσημη ενημέρωση.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Στις 26 Αυγούστου είμαι υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην πιο κρίσιμη προεκλογική περίοδο. Παρόλα αυτά, τα παρατάω, πάω στην Τοπική Αστυνομία Ζαχάρως και υποβάλλω στις 26 Αυγούστου και στις 28 Αυγούστου συμπληρωματικές μηνυτήριες αναφορές. Είναι λάθος μου. Το παραδέχομαι. Και μου είπαν μετά: «Καλά, ρε Πιπιλή, πήγες να κάνεις μήνυση προεκλογικά σε τοπικούς άρχοντες, σε τοπικά δικαστήρια;». Εντάξει, απολογούμαι για το λάθος μου, γιατί αυτή η δικογραφία, παρότι στις 23-12-2009 κλήθηκα από το Πρωτοδικείο Αθηνών για συμπληρωματική κατάθεση, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας. Διότι φαίνεται ότι την προεκλογική περίοδο του 2009 κανείς δεν ήθελε να ασχοληθεί με καταγγελίες «γαλάζιας» Βουλευτού.

Την 1η Σεπτέμβρη του 2009 κάνω έγγραφη καταγγελία στο λαλίστατο και πολύ αποκαλυπτικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή, στο Συνήγορο του Πολίτη. Επαναλαμβάνω τις καταγγελίες με πρωτόκολλα στις 31/8/2009 και 4/12/2009. Με αγνοούν άπασαι αι Ανεξάρτηται υπεύθυναι για την προστασία του πολίτη Αρχές. Γνωρίζω άριστα τη γραφειοκρατία, γιατί εγώ δεν είμαι ούτε Παπακωνσταντίνου ούτε Διώτης, να μην ξέρω ότι το παραμικρό πρωτοκολλείται. Έτσι, συνεχίζω το κέντημα με τα πρωτόκολλα. Κάθε μέρα, επί σειρά μηνών έστελνα παντού πρωτοκολλημένα έγγραφα, καταγγέλλοντας το γεγονός ότι ακόμα επίσημη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει, δεν έχω λάβει.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Φωτεινή Πιπιλή καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Κάποια στιγμή μαθαίνω ότι τοπικός δημοσιογράφος της βόρειας Ηλείας, δηλαδή, εκατό χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα Ηλείας-Μεσσηνίας, που είναι το κηρυγμένο παραδοσιακό διατηρητέο από το 2000 πέτρινο σύμπλεγμα, στέλνει επώνυμη καταγγελία ως μέλος της ΕΣΗΕΑ -να τον χαίρεται η ΕΣΗΕΑ, που το λέει κιόλας ότι είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, λες και εμείς δεν είμαστε μέλη της ΕΣΗΕΑ!- με Α4 φωτογραφία και καταγγέλλει ότι η συγκεκριμένη πέτρινη οικοδομή, όπως λένε, ανήκει στη Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και όπως λένε, στερείται αδείας.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας της κυρίας Βουλευτού)

Πού το στέλνει, κυρίες και κύριοι; Στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Πύργου Νομαρχίας Ηλείας, στο Διευθυντή Πολεοδομίας κ. Σπυρούλια, που, όπως αποδεδειγμένα κατάθεσα κιόλας, το 2001 μας είχε δώσει την ειδική, μεγάλη, βαριά άδεια, ειδικά γι’ αυτή την ανακατασκευή, όπου… […]

 

Η Πολεοδομία Ζαχάρως δεν έχει καμία σχέση. Η Πολεοδομία Πύργου, που μου έχει δώσει την άδεια, το κάνει γαργάρα και δεν λέει από τις 5 Αυγούστου, «Χριστιανέ μου, τι κάνεις καταγγελία; Εμείς δώσαμε άδεια», να τελειώνει εκεί η ιστορία. Όχι. Η «γαλάζια» Βουλευτής έπρεπε να τιμωρηθεί και να χάσει πιθανότατα και την εκλογή της στην Α’ Αθηνών.

Η Πολεοδομία Πύργου στέλνει παρανόμως την Πολεοδομία Ζαχάρως, όπου, ξέρετε, εκεί δεν υπάρχει κανένα αυθαίρετο -αυτό για να μη χάνουμε και το μέτρο, έτσι, κύριε Γεωργιάδη;- για να μου κάνει έλεγχο. Οικογενειακώς καλούμεθα -προσέξτε- στις 25 Νοεμβρίου να στείλουμε πλήρη φάκελο. Ξανά-μανά το Μπεν Χουρ σε φάκελο: Αεροφωτογραφίες, άδειες, διαθήκες από το 1864 μέχρι και το 2009, συμβόλαια, τα πάντα.

Προσέξτε: Στέλνουμε την απάντηση με το φάκελο πλήρη στις 25 Νοεμβρίου του 2009 και αυτή η τρομερή ελληνική διοίκηση, ενώ μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, πάει δήθεν και κάνει αυτοψία. Μακροσκοπικά. Δηλαδή, πήγαν δύο τύποι που λένε ότι είναι από την Πολεοδομία χωρίς αυτά που προβλέπει ο νόμος. Μακροσκοπικά! Δηλαδή, στο Χιούστον δεν χρειάζεται τηλεσκόπιο πια. Θα πηγαίνουν αυτοί οι δύο συγκεκριμένοι υπάλληλοι οι οποίοι θα λένε ότι «μακροσκοπικά είδαμε πίσω από ένα σπίτι κάτι αποθήκες, που μακροσκοπικά είναι μετά το 2004». Διότι, ξέρετε, ήταν τα κεραμίδια στην αποθήκη της ξυλείας και τους είπαν: «Καλέ, καλέ, ελάτε, μετά το 2004 είμαστε!».

Ξέρετε γιατί το έκαναν αυτό; Διότι μετά το 2004 ίσχυσε ο νόμος της Βάσως Παπανδρέου αναφορικά με τα πρόστιμα. Οι άθλιοι, λοιπόν, μπήκαν παράνομα σε ξένη περιουσία -γι’ αυτό είπαν το μακροσκοπικά- έριξαν και ένα πρόστιμο και προσέξτε τώρα το εξής. Στις 15 Δεκεμβρίου μπαίνω μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα -εγώ δεν έχω πάρει χαμπάρι, γιατί δεν μας έχουν ενημερώσει, η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι τότε με Πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά- και μου λένε οι συνάδελφοι: «Καλά, ρε Πιπιλή, γελάς;». Λέω: «Παιδιά, γιατί να μη γελάω;». Μου λένε: «Σε έχει κάνει ρόμπα η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ με ολοσέλιδο». Λέω: «Εμένα; Γιατί;». «Καλέ, αφού έχεις αυθαίρετα μαζί με την αδελφή σου, μαζί με τον αδελφό σου». Μένω ξερή. Πρώτα η Πολεοδομία Ζαχάρως έστειλε στον τοπικό δημοσιογράφο και αυτός, με τη σειρά του, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Διαπομπεύθηκα. Το κουβαλάω ακόμα. Στα μανταλάκια είμαι. Θα τη βρούμε τη συνέχεια.

Τι έκαναν, κυρίες και κύριοι; Δεν έστειλαν κανένα έγγραφο, σε καμία διεύθυνση, ούτε δική μου, ούτε της αδελφής μου, ούτε του αδελφού, που δεν ήταν καν ιδιοκτήτης και του οποίου επέβαλαν πρόστιμο μόνο και μόνο επειδή έχει το όνομα «Πιπιλής» και ως πληρεξούσιος δικηγόρος έστειλε τα χαρτιά στην Πολεοδομία.

Τι έκαναν οι άθλιοι, κυρίες και κύριοι; Έστειλε στη Βουλή των Ελλήνων -το γράφει αυτό το χαρτί- η Πολεοδομία Ζαχάρως τρεις φακέλους, όχι στη διεύθυνση κατοικίας, όπως προβλέπει ο νόμος, όπου ξαφνικά στη θυρίδα με πιάνει ένας αστυνομικός και μου λέει το εξής: «Κυρία Πιπιλή, έχω ένα πρόβλημα. Έχουν έρθει δύο φάκελοι στη Βουλή σε δύο ονόματα που δεν είναι ούτε Βουλευτές ούτε υπάλληλοι. Απλώς λέγονται Πιπιλή».

Καταλαβαίνετε το σατανικό, άθλιο κράτος με ορισμένους ατιμώρητους, αδίστακτους συνεργούς σε τέτοια ιστορία, τι μπορούν να κάνουν; Και εν συνεχεία, άλλο τέρας, τρεις φορές μας κάλεσαν για ένσταση. Τρεις φορές, κυρίες και κύριοι είχαν δημοσιευμένα ονόματα 40 πολιτών, τα έχω σβήσει, όπου εγώ μπορούσα να πάρω αυτά τα χαρτιά και να πάω σε τοπικούς βουλευτές της Ηλείας, να τους πω: Ελάτε να σας δώσω εδώ πελατολόγιο για ρουσφέτια. Τρεις φορές, λοιπόν, μας κάλεσαν σε ένσταση. Καταθέτω τα σχετικά

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Πιπιλή καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής).

Την πρώτη φορά, κυρίες και κύριοι, ζητήθηκε ένα ακόμη χαρτί από το φάκελο «Μπεν Χουρ», όπου είπαμε, βεβαίως, να το φέρουμε. Μετά από τέσσερις μήνες μας ξανακαλούν, εγώ δεν πήγα ποτέ βέβαια στην Πολεοδομία Πύργου, γιατί εκεί βέβαια δε θα χρειαζόταν, όχι μόνο Λαζόπουλος, Ράδιο Αρβύλα και Θέμος Αναστασιάδης! Καταλαβαίνετε τι θα έκανα εκεί.

Πηγαίνει, λοιπόν, η συγκατηγορούμενη αδελφή μου και δεν εκδικάζεται. Γιατί δεν εκδικάσθηκαν, κυρίες και κύριοι, οι δύο επόμενες ενστάσεις; Γιατί το σύνολο της Πολεοδομίας Πύργου και Ζαχάρως, από τον Οκτώβριο του 2011 είναι όλοι σε αργία κατηγορούμενοι για 13 κακουργήματα από τον Εισαγγελέα Πύργου για τα αυθαίρετα στις παραλίες της Ηλείας.

Την ίδια ώρα, λοιπόν, που εμένα και την αδελφή μου μας διαπομπεύουν όλοι αυτοί οι άθλιοι με τις άθλιες πρακτικές, είναι σε αργία από τον Οκτώβριο του 2011, η Πολεοδομία Ζαχάρως εδώ και μήνες δεν δίνει ούτε μια άδεια σε πολίτη γιατί είναι όλοι σε αργία για κακούργημα. Και παρόλα αυτά, κυρίες και κύριοι, άλλος Εισαγγελέας από τον Πύργο – τώρα φτάνουμε στο τέλος – παραγγέλνει στην ανακρίτρια Πατρών, η οποία ευγενέστατη με παίρνει τηλέφωνο, μου λέει: «κυρία Πιπιλή, θέλουμε μερικά ακόμη στοιχεία, ειδοποιεί ταχύτατα το ανώτατο κρατικό όργανο που είναι η ΔΗΠΕΣΧΟΣ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με παίρνουν οι άνθρωποι και μου λένε κυρία Πιπιλή πρέπει να έρθουμε να κάνουμε αυτοψία. Λέω με μεγάλη χαρά, επιτέλους, μετά από δύο χρόνια. Έρχεται τριμελές κλιμάκιο αρχιτεκτόνων και μηχανικών, το ανώτατο κλιμάκιο του κράτους, όπου έπρεπε να βρουν τζιπ, γιατί η περιοχή και τα περίφημα αυθαίρετα είναι σε απομονωμένη, αγροτική, δύσβατη, χωρίς ηλεκτρικό περιοχή, που αν δεν είσαι ντόπιος δεν υπάρχει περίπτωση να τη βρεις δίπλα στη Νέδα, κάνει την αυτοψία, ενημερώνουν τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, στέλνουν το χαρτί, δεν υπάρχει αυθαίρετο. Άρα, από το Νοέμβριο του 2011 εμείς έχουμε χαρτιά στο χέρι μας, δεν υπάρχει αυθαίρετο. Τελεία και παύλα. Αιφνιδίως, άλλη Εισαγγελία του Νομού Μεσσηνίας καλεί σε κλήσεις την Πολεοδομία Ζαχάρως.

Καταθέτω τα χαρτιά.

(Στο σημείο αυτό η Βουλευτής κ. Πιπιλή καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής). Έπαιζαν τις κουμπάρες, κυρίες και κύριοι. Λέγατε κατάπτυστα ψέματα με έγγραφα η Πολεοδομία Πύργου και Ζαχάρως και τα καταθέτω για να δείτε την αθλιότητα.

Και τελειώνω. Αφού έγιναν όλα αυτά, περάσαν τρεισήμισι χρόνια, έρχεται το Δεκέμβρη μια δικογραφία που δεν περιέχει καν αδίκημα, παρά μόνο μια ανταλλαγή εγγράφων από τη Δικαιοσύνη προς την Πολεοδομία.

Και για να τελειώσω και θέλω να γραφτεί στα Πρακτικά το εξής:

Επί τρεισήμισι χρόνια, κυρίες και κύριοι, έξι Εισαγγελείς, δύο Πρωτοδίκες τριών διαφορετικών νομών, εργατοώρες, έξοδα και τα λοιπά, για μια υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει από το 2011. Εδώ, λοιπόν, καθιστώ υπεύθυνους από το βήμα της Βουλής, οτιδήποτε συμβεί στην προσωπική και την οικογενειακή μας περιουσία ή σε μέλη της οικογένειάς μου τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Θέλω να γραφτεί στα Πρακτικά, γιατί είναι πολύ κακές οι εποχές.

Επίσης επαναλαμβάνω: Ζητώ επιτακτικά την άρση ασυλίας μου, για να αντιμετωπίσω, ως πολίτης πλέον, την άθλια κρατική δημόσια διοίκηση, όπως αυτή εκφράζεται και κυρίως γιατί εγώ την αδελφή μου να καθίσει στην Εισαγγελία Κυπαρισσίας στο εδώλιο του κατηγορουμένου, χωρίς να έχει κάνει κανένα αδίκημα μόνο και μόνο επειδή είναι αδελφή βουλευτή και μάλιστα «γαλάζιας», δεν το επιτρέπω στον εαυτό μου.

Ευχαριστώ πολύ.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

-2 points
Upvote Downvote

Total votes: 10

Upvotes: 4

Upvotes percentage: 40.000000%

Downvotes: 6

Downvotes percentage: 60.000000%

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Δυστυχώς μέχρι να εκλείψουν αυτές οι πρακτικές άνθρωποι που έστω υποτυπωδώς δύνανται οικονομικά πρέπει να αναλάβουν το κόστος τέτοιων εγχειρημάτων.

    Η δικαιοσύνη σε ένα κράτος δικαίου απονέμεται μόνο στα δικαστήρια. Ούτε στα πεζοδρόμια ούτε στα τηλεοπτικά παράθυρα.

    Miserabile visu…

  2. Τραγικο να στοχοποιειται αδικα οποιοσδηποτε ανθρωπος.Τραγικο επισης να καιγονται 1.000.000 στρεμματα και 37 ανθρωποι σε εναν δημο και μια κυβερνηση να μοιραζει τριχιλιαρα για να επανεκλεγει.Απο εναν παθοντα

Αφήστε μια απάντηση