σε , ,

Η πολύ ωραία απάντηση του Μπιμπίλα σε όσους τον χλεύασαν για την ομοιότητα με τον Μέγα Αλέξανδρο

Μερικές διευκρινίσεις και κάποιες αλήθειες

Η δήλωση του Σπύρου Μπιμπίλα προκάλεσε πολλές χιουμοριστικές αντιδράσεις και memes.

Δεν ξέρουμε αν μοιάζει με τον αληθινό Μέγα Αλέξανδρο, όμως όντως το προφίλ του μοιάζει στ’ αλήθεια με το προφίλ της παραπάνω διάσημης απεικόνισης του αρχαίου στρατηλάτη.

Δεν είναι τυχαίο πως στα 25 του ήταν το φαβορί για να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία για τον Μεγαλέξανδρο που δεν έγινε ποτέ.

Ακόμα και στη σημερινή ηλικία του -που τελείως ακομπλεξάριστα δεν κρύβει- μοιάζει με τον Μεγαλέξανδρο της περίφημης εικόνας.

Μπορεί όσοι σχολίασαν να είχαν στο μυαλό τους τον Μέγα Αλέξανδρο σαν κάποιον σούπερ ήρωα ή σαν ξανθό χολιγουντιανό ηθοποιό, όμως οι εικόνες που έχουμε δεν θυμίζουν τίποτα τέτοιο.

Αντίθετα, με κάθε χλευαστικό meme που έβλεπα πειθόμουν όλο και περισσότερο γι’ αυτό που είπε ο ηθοποιός:

Ο ίδιος προφανώς πήρε χαμπάρι τις συζητήσεις και δημοσίευσε ένα ωραίο σχόλιο στο Instagram, μαζί με την παρακάτω παλιότερη φωτογραφία του:

H φωτο αρχείου μου που άναψε πολλές συζητήσεις σχετικά με το αν μοιάζω με την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τραβήχτηκε από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Γιώργο Μιχαηλίδη το 86 (30 ετών τότε) από το έργο του Σαιξπηρ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ που ανέβηκε στο Ανοιχτό Θέατρο.

Σήμερα πολλοί κομπλεξικοί Έλληνες αντιδρούν γιατί είμαι υπερήφανος που έχω αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά και προσπαθούν να γελοιοποιήσουν δηλώσεις μου περί ομοιότητας με το αντίστοιχο προφίλ του στρατηλάτη που παρά λίγο να ενσάρκωνα σε ταινία στα 25…

Σημειώνω ότι δεν είπα ποτέ ότι είμαι απόγονός του, αλλά ότι το dna των Ελλήνων δεν χάθηκε παρά τις όποιες πολυποίκιλες προσμίξεις με κατακτητές, καταστροφείς ή επισκέπτες της χώρας μας.. Εξάλλου δεν θαυμάζω την επεκτατική κι εκπολιτιστική εκστρατεία του.

 

View this post on Instagram

 

H φωτο αρχείου μου που άναψε πολλες συζητήσεις σχετικά με το αν μοιαζω με την προτομή του Μεγάλου Αλεξανδρου τραβήχτηκε απο τον σπουδαιο σκηνοθετη Γιωργο Μιχαηλίδη το 86 (30 ετων τοτε) απο το εργο του Σαιξπηρ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ που ανεβηκε στο Ανοιχτό Θεατρο.Σήμερα πολοι κομπλεξικοι Ελληνες αντιδρουν γιατι ειμαι υπερήφανος που εχω αρχαιοελληνικα χαρακτηριστικά κ προσπαθουν να γελοιοποιησουν δηλώσεις μου περι ομοιότητας με το αντιστοιχο προφιλ του στρατηλάτη που παρα λιγο να ενσαρκωνα σε ταινία στα 25…Σημ. οτι δεν ειπα ποτε δεν ειπα οτι ειμαι απογονός του αλλα ότι το dna των Ελλήνων δεν χαθηκε παρα τις όποιες πολυποικιλες προσμίξεις με κατακτητες καταστροφεις κι επισκέπτες της χώρας μας.. Εξ αλλου δεν θαυμάζω την επεκτατική κι εκπολιτιστική εκστρατεια του.

A post shared by σπυρος μπιμπιλας (@spyrosmpimpilas) on

ΥΓ. Ο Οδυσσέας μου έστειλε τα εξής:

«Εγώ πιστεύω πως δεν μοιάζει τόσο στη μορφή του Μεγαλέξανδρου στο ψηφιδωτό, όσο στις προτομές του…»

+

Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν / LIFO.gr

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«O Σπύρος Μπιμπιλας καθόταν τυχαία δίπλα μου στο αεροπλάνο. Αυτό που έκανε δεν το περίμενα»

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση