σε , ,

Καθώς το Black Panther σκίζει, ρατσιστές προσπαθούν να αποτρέψουν τους θεατές απ’ το να πάνε

Το κόλπο τους αποκαλύπτεται…

Τρολ στο Twitter προσπαθούν να σαμποτάρουν την ταινία “Black Panther”, κάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς για ρατσιστικές επιθέσεις σε προβολές.

Για παράδειγμα, η φωτογραφία σε αυτό το τουίτ…

1 3

δεν έχει καμία σχέση με την ταινία: στην πραγματικότητα δείχνει μια 19χρονη από τη Σουηδία που δέχτηκε επίθεση σε μπαρ το προηγούμενο μήνα.

Το παρακάτω τουίτ δείχνει φωτογραφίες μιας 18χρονης που ο φίλος της κλείδωσε σε ένα διαμέρισμα και την κακοποιούσε επί τέσσερις ώρες. Αργότερα κρίθηκε ένοχος για βιαιοπραγία.

2 4

Ενώ αυτός ο λογαριασμός χρησιμοποίησε μια φωτογραφία της συζύγου ενός πρώην υπαλλήλου του Λευκού Οίκου.

3 1

Αυτός ο χρήστης χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από το 2009 με ψευδείς ισχυρισμούς για βιαιοπραγία. Έχει πάνω από 400 retweets.

5 1

Υποτίθεται πως «κακοί μαύροι που μισούν τους λευκούς τους ξυλοφορτώνουν αν τους δουν στο σινεμά» όμως τίποτα απ’ αυτά δεν έχει συμβεί. 

Αυτός ο χρήστης έγινε viral αποκαλύπτοντας μερικές από τις απάτες.

Trapa Fasa on Twitter

Fake posts are being created to make black people look bad and the sad part of it is some people will believe them #BlackPanther

Πολλοί είναι εξοργισμένοι από αυτές τις προσπάθειες για δημιουργία εντυπώσεων και διχασμού.

Δυστυχώς όμως, τα ψεύτικα τουίτς συνεχίζονται ανεξέλεγκτα. Αυτός ο λογαριασμός χρησιμοποίησε το όνομα και τη φωτογραφία του Πωλ Νέλεν, κατηγορούμενου για ρατσιστικές και αντισημιτικές επιθέσεις.

6 1

Η φωτογραφία που χρησιμοποιείται σε αυτό το τουίτ είναι απλά στιγμιότυπο από βίντεο που έγινε το 2013 στη Σερβία με ειδικά εφέ για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την οικογενειακή βία.

Το κόλπο πάντως δεν έπιασε. Η ταινία έχει κάνει ρεκόρ εισπράξεων μέσα στο πρώτο της Σαββατοκύριακο και συνεχίζει ακάθεκτη…

Θυμηθείτε: Εάν δείτε μια εικόνα στο διαδίκτυο και θέλετε να ελέγξετε από πού προήλθε, κάντε μια αναζήτηση εικόνων. Αν χρησιμοποιείτε το Chrome ως πρόγραμμα περιήγησης, απλά κάντε δεξί κλικ στην εικόνα και επιλέξτε “Αναζήτηση Google για.. εικόνα”. Είναι δωρεάν και γρήγορο και θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε τα fake news!

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!