σε , ,

Update: Γιατί κατέβηκε απ’ το YouTube το viral βίντεο του διανομέα – και τι έγινε μετά

Μάθαμε από τον ίδιο τι συνέβη μετά, και δεν ήταν και πολύ ευχάριστο…

Πριν από περίπου ένα μήνα είχαμε ανεβάσει αυτό το θέμα:

Πελάτισσα απαιτεί από τον διανομέα να της αγοράσει τσιγάρα. Αυτός αρνείται

Είχε γράψει τότε ο ίδιος: «Πήρα λοιπόν την παραγγελία με σκοπό να φτάσω στον προορισμό μου, έφτασα στην εν λόγω Κυρία η οποία όπως θα δείτε και στο βίντεο παραπονέθηκε διότι δεν της αγόρασα τσιγάρα απ’το περίπτερο [και απείλησε να το «καρφώσει» αυτό στον εργοδότη]. Πρέπει να είσαι πολύ μικρός στο μυαλό για να θες να χάσει το μεροκάματο του ένα παιδί γιατί δεν σου έφερα τα τσιγάρα σου.

Δεν υπάρχει κάτι που να μην είναι δύσκολο σε αυτήν τη δουλειά. Από τη στιγμή που δέχεσαι να κάνεις delivery είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα, δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα όλα είναι πιθανά!

* Το βίντεο είναι καθαρά για δείτε ένα μικρό απόσπασμα μιας βάρδιας ενός διανομέα ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.»

***

Το βίντεο, που μέσα σε λίγες ώρες είχε ξεπεράσει τις 100.000 προβολές δεν είναι πια στο YouTube. Μπορεί κανείς να το δει μόνο στα highlights στο ίνσταγκραμ του διανομέα (το οποίο είναι κλειδωμένο).

Η αλήθεια είναι πως η υποστήριξη προς το πρόσωπό του ήταν πραγματικά τεράστια απ’ όλους όσους είδαν το βίντεο, οπότε θέλησα να μάθω γιατί κατέβηκε.

Επικοινώνησα με τον (πρώην πια) διανομέα, κι έμαθα τα εξής:

Ο ίδιος αναγκάστηκε να διαγράψει το βίντεο απ’ το YouTube γιατί δέχτηκε πίεση και από την πελάτισσα (που πήγε στο κατάστημα για να διαμαρτυρηθεί) αλλά και απειλές από τον εργοδότη του που θεώρησε ότι το βίντεο χαλούσε την καλή φήμη του μαγαζιού. Εξηγεί πως οι απειλές που δέχτηκε αφορούσαν στην σωματική του ακεραιότητα.

Δεν δουλεύει φυσικά στο εν λόγω μαγαζί πια, αλλά ούτε και στο χώρο της διανομής γενικότερα.

Αυτό που τον ενδιαφέρει μετά απ’ όλα όσα έγιναν είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση για τους διανομείς και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη δουλειά τους.

«Ποιος θα ενδιαφερθεί για αυτά τα παιδιά εκεί έξω με το μηχανάκι;», μου είπε χαρακτηριστικά.

Παρότι πέρασε δύσκολα μετά την ανάρτηση του βίντεο, ο ίδιος πρέπει να νιώθει περήφανος που έδωσε φωνή στους διανομείς και μας έκανε να πάρουμε μια μικρή γεύση για το τι τραβάνε.

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ: Πόσο αναπτυγμένη ενσυναίσθηση έχεις;

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε