σε , , ,

Η Μυρσίνη Λοΐζου και το καταραμένο πάτερν των γόνων

Πώς γίνεται να θέλει κάποιος να σώσει το έθνος, που προηγουμένως, το έχει «κλέψει» και εξαπατήσει; Της Πωλίν Κόκλα.

Η κυρία Λοΐζου δεν χάνει ευκαιρία να μιλά για την ανθρωποφαγία των άλλων. Και πόσο κακοί άνθρωποι είναι. Kαι πόσο κακό έχουν κάνει στην κοινωνία.

Έχει αναρωτηθεί ποτέ τι είναι η ίδια;

Το αποκλειστικά προσωπικό της ίχνος (έξω από την ευεργετική σκιά του πατέρα της) είναι τόσο τοξικό και κακόψυχο, όσο ελαχίστων.

Εμφανίστηκε στη δημόσια σφαίρα μέσα από τα social media, την εποχή της πρώτης εκρηκτικής τους παθογένειας και ήταν ένα από τα επιφανέστερα τρολ.

Ως ανθρωποφάγος, διακρίθηκε ιδιαίτερα ― μέχρι και από τους δολοφονημένους της 17 Νοέμβρη ζήταγε τα ρέστα, πώς τόλμησαν να είναι τόσο παλιάνθρωποι ώστε να προκαλέσουν την δολοφονία τους.

Στη ζωή της δεν δούλεψε ποτέ, πέρα από λίγους μήνες ως βοηθός γραφίστα- και γενικώς δεν έπραξε τίποτα στη ζωή της.

Και δεν υπήρχε λόγος. Ζούσε από τα δικαιώματα του πατέρα της. Αλλά επειδή δεν της έφταναν, εξαπατούσε το δημόσιο συστηματικά, εισπράττοντας επί χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μάνας της. Και δεν πλήρωνε φόρους.

Το πακέτο μιας τέτοιας συμπεριφοράς, θα το έλεγες τυπικά ελληναράδικο. Αναμενόμενο, από πολλούς, δυστυχώς.

Αυτό όμως που το κατέστησε μοναδικό, είναι ο συνδυασμός του με μια ρητορική ηθικολογία άνευ προηγουμένου, που όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει, δεν αφήνει μύγα να πετάξει δίχως να της κάνει κριτική, όλα τα βρίσκει σάπια και συμβιβασμένα – βράσε ρύζι δηλαδή.

Και κυρίως το μαχητικό της θράσος να θέλει να γίνει ευρωβουλευτής. Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που δίχως να έχει καμμία γνώση ή δεξιότητα ή εμπειρία καλείται σε μια τέτοια θέση ευθύνης. Δεν φταίει αυτή, φταίνε τα κόμματα.

Πώς γίνεται όμως να θέλει κάποιος να σώσει το έθνος, που προηγουμένως, το έχει «κλέψει» και εξαπατήσει; Μύλος.

Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψει τώρα στο καλπάζον καταρολόγιό της. Και ότι θα της φταίνε πάντα οι άλλοι. Ο εαυτός της θα είναι πάντα υπέροχος …

Θα ήταν άδικο να συγκρίνουμε την κουτσαβάκικη συμπεριφορά της με την συμπεριφορά του πατέρα της. Αλλά δεν μπορεί κανείς να μη σκεφτεί, ότι αυτό είναι τελικά ένα καταραμένο πάτερν των γόνων: Χρησιμοποιώντας το ηθικό έρμα των γονιών τους διαπράττουν πάντα ό,τι εκείνοι δεν θα καταδέχονταν ποτέ.

Αλλά εκείνοι ήταν πάμπλουτοι, ενώ αυτοί είναι πάμφτωχοι.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Την αδικήσαμε τελικά!» – 18 αντιδράσεις για τις κωμικοτραγικές εξελίξεις σχετικά με την Μυρσίνη Λοΐζου

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
ZAPPATIST
Μέλος
ZAPPATIST

Εξαιρετικό αρθρο…….
Αλλοι ζουν για τις ιδέες και αλλοι εξακολουθούν να ζουν από τις ιδέες αλλά μέχρι πότε…????