σε ,

5 μοναδικές τοποθεσίες στην Ελλάδα, 32 ιστιοπλοϊκές ομάδες, 1 νικητής

Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το Hellenic Match Racing Tour

Οι προκριματικοί ήδη ξεκίνησαν τις προάλλες στην Κέρκυρα, συνεχίζονται στην Θεσσαλονίκη αυτό το Π/Σ/Κ και στις 30 Μαρτίου γίνονται στην Αθήνα.

Τι είναι το Match Race

Το match race, έχει τους δικούς του κανόνες, οι οποίοι διαφέρουν από τους κανονισμούς των υπολοίπων αγώνων τριγώνου, δημιουργώντας άμεσο και επιθετικό ανταγωνισμό στον οποίο ακόμα και οι συγκρούσεις είναι κάτι συνηθισμένο. Το match race, έχει επίσης κριτές μέσα στο νερό, που βγάζουν άμεση και επίσημη απόφαση την στιγμή του κάθε συμβάντος.Η συμμετοχή στο match race, είναι εξαιρετικά συναρπαστική και το θέαμα σε σύγκριση με άλλες ιστιοπλοϊκές διοργανώσεις εντυπωσιακό. Πριν από την εκκίνηση, οι ομάδες αγωνίζονται για να αποκτήσουν τον έλεγχο, κυκλώνοντας ο ένας τον άλλον και προσπαθώντας να εξαλείψει ο ένας τον άλλο πάνω σε πλοία θεατών. Ακολουθεί μία σχετικά σύντομη κούρσα δύο γύρων όρτσα πρίμα κατά την οποία οι δύο αντίπαλοι μονομαχούν σκληρά μέχρι τη γραμμή του τερματισμού

Οι αγώνες διαρκούν 15-20 λεπτά και είναι συχνά δύσκολη η ανάδειξη του νικητή μέχρι και το τέλος της κούρσας.

  • Ο αγωνιστικός στίβος έχει οβάλ σχήμα με τη γραμμή εκκίνησης / τερματισμού πολύ κοντά στην ακτή.
  • Ο στίβος αποτελείται από μια αφετηρία , μεταξύ των δύο σημαντήρων , που τοποθετούνται σε ορθή γωνία προς την κατεύθυνση του ανέμου.
  • Τα σκάφη ξεκινούν από την γραμμή εκκίνησης και πλέουν όρτσα στην πρώτη σημαδούρα που καβατζάρεται δεξιόστροφα (δεξιά πλευρά). Τα μπαλόνια βιράρονται, και η μονομαχία συνεχίζεται πρίμα στην δεύτερη σημαδούρα που τοποθετείται σε κοντινή απόσταση με τη γραμμή εκκίνησης, 100 μέτρα πιο πάνω.
  • Οι ομάδες καβατζάρουν τις σημαδούρες 2-3 φορές πριν ο νικητής περάσει τη γραμμή του τερματισμού

*Εννοείται ότι εγώ υποστηρίζω την Sailor Moon, την ομάδα της γειτονιάς μου 🙂

(Sailor Moon: Αμιγώς γυναικεία ομάδα ιστιοπλοΐας με διακρίσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε κλάσεις όπως Optimist, Laser, 420, 470, Tornado, ORCi. Μέλη: Βίκυ Αδαμίδου, Νικολέτα Παπαδέλη, Αλεξάνδρα Μεντεκίδου, Λίνα Ηλιάδου, Μαρία Τσαουσίδου)

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

18 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Αφήστε μια απάντηση