σε ,

8 εικόνες απ’ το δωμάτιο ενός αθεράπευτα ονειροπόλου

Ο εικαστικός Κώστας Λάκης μας παρουσιάζει τα μικρά σύμπαντα της νέας του έκθεσης

O κύκλος των εκθέσεων Dreamer’s Room θα κλείσει τις επόμενες ημέρες στην Καστοριά. Μου λέει λέει ο Κώστας Λάκης: «Είναι πολύ σημαντική για εμένα αυτή η έκθεση, γιατί εμπνεύστηκα την θεματολογία και την ιδέα των Dreamer’s Room στην Καστοριά, και αφού δημιουργήθηκαν 3 εκθέσεις (σε Τήνο, Πάρο και Πειραιά) με την ιδέα αυτή, η τελευταία έκθεση θα γίνει στον τόπο που έγινε η  σύλληψη, με την παρουσίαση 55 έργων και με δύο εκδηλώσεις βασισμένες στα όνειρα – ή μία για παιδιά και ή άλλη για μεγάλους.»

Τα έργα της έκθεσης είναι τρισδιάστατες εικαστικές κατασκευές με διάφορα υλικά και σπάνια χαρτιά από λεξικά και χάρτες του 1900.

Τα έργα συμπληρώνουν κείμενα, τονίζοντας το παράδοξο και επισφραγίζοντας σουρεαλιστική πολλές φορές αλήθεια των ονείρων.

Κώστας Λάκης

*Ο Κώστας Λάκης ασχολείται επαγγελματικά με την ζωγραφική, την εικονογράφηση, την γραφιστική, τη διαφήμιση, το θέατρο, τη σκηνογραφία, και την συγγραφή κειμένων. Είναι εισηγητής στον τομέα εκπαίδευσης της Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Απασχόλησης ανηλίκων και ενηλίκων με έμφαση στη ζωγραφική, τις κατασκευές, το σωματικό θεατρικό παιχνίδι και τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό.
Έχει στο ενεργητικό του 13 ατομικές και 5 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Παράλληλα από το 2009 ασχολείται με το θέατρο σαν ηθοποιός, με σπουδές στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό, και την οργάνωση θεατρικού παιχνιδιού.

Έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί με την Καστοριανή εφημερίδα «Οδό». Από το 2011 δημιουργεί ένα πρωτοποριακό καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα τέχνης το «BREATH» (ανάσα) και οργανώνει σεμινάρια σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων, διδάσκοντας ζωγραφική, κατασκευή μικρών γλυπτικών έργων, θεατρικό αυτοσχεδιασμό και το θεατρικό παιχνίδι.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Αφήστε μια απάντηση