σε , ,

Αέρας κοπανιστός;! Μια εταιρεία πουλάει ελληνικό αέρα σε κουτάκι

Μια ριψοκίνδυνη ιδέα η οποία φαίνεται να πέτυχε σύμφωνα με τους δημιουργούς της

Καθώς περνάνε τα χρόνια οι Έλληνες αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα φυσικά κάλλη της Ελλάδας σε επιχειρηματικό επίπεδο. Για την εταιρεία Greek Oxygen το οξυγόνο της Ελλάδας συγκαταλέγεται σε αυτά, έτσι κατασκευάζει συσκευασίες που εμπεριέχουν ελληνικό οξυγόνο ούτως, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε Έλληνες του εξωτερικού.

Το ατού της εταιρείας είναι τα μπλε αλουμινένια κουτάκια τα οποία εμπεριέχουν ελληνικό οξυγόνο. Γιατί, όμως, να αγοράσει κανείς κάτι τέτοιο; Κατά τον ιδρυτή τη εταιρείας, Αναστάσιο Μπατσίλα, το ελληνικό οξυγόνο δεν έχει κάποια χρηστική αξία. «Αυτό που αγοράζεις είναι το Brand της Ελλάδας, όταν το κρατάς είναι σαν να κρατάς όλη την Ελλάδα και αυτό δεν μπορεί να αγοραστεί», είπε στο Hellenic Daily News.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, το εγχείρημα βασίζεται κατά κύριο λόγο στο marketing και όχι στο προϊόν αυτό καθ’ αυτό. Μάλιστα, η εταιρεία θεωρεί το marketing που κάνει ιδιαίτερα επιτυχημένο καθώς «χρησιμοποιείται  ως παράδειγμα σε σχολές marketing  δείχνοντας τελικά πως ένα προϊόν δεν πρέπει απαραίτητα να έχει χρηστική αξία για προσεγγίσει το ενδιαφέρων του καταναλωτή, αυτό που πολύ σωστά συνηθίζουμε να λέμε, το πώς τελικά μετατρέπουμε μια ιδέα σε παραγωγική διαδικασία».

Πώς γεννήθηκε η ιδέα

Απαντώντας στο ερώτημα αυτό, ο κ. Μπατσίλας είχε πει :«Η Ελλάδα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι μια από τις αρχαιότερες στον κόσμο,η γη μας είναι ιερή, παράγει τα πιο νόστιμα και ποιοτικά προϊόντα στον κόσμο, ο ήλιος, η θάλασσα, και το οξυγόνο προσελκύουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο εκεί που οι αρχαίες προσωπικότητες γεννήθηκαν, ο Αριστοτέλης, ο Πρωταγόρας, ο Όμηρος, ο Πλάτωνας και φυσικά ο Μέγας Αλέξανδρος. Τα παραπάνω αποτέλεσαν την πηγή έμπνευσης για την ιδέα μας Τα. ”στριμώξαμε” σε ένα κουτάκι και το ονομάσαμε ”ελληνικό οξυγόνο”».

Από τη στιγμή της σύλληψης της ιδέας το 2015 χρειάστηκε ένας χρόνος μέχρι την υλοποίησή της, το 2016. Πλέον η εταιρεία, που έχει έδρα τη Βέροια, απασχολεί τέσσερα άτομα σε μόνιμη βάση ενώ υπάρχουν και αρκετοί εξωτερικοί συνεργάτες. Όπως ανέφερε ο κ. Μπατσίλας στο paspartou, «Είχα τη δυνατότητα να απευθυνθώ σε εταιρίες του εξωτερικού και σε γειτονικές χώρες, αλλά επέλεξα να συνεργαστώ με ελληνικές κι έτσι θέλω να συνεχίσω και στο μέλλον». Η Greek Oxygen παρουσιάζει τα προϊόντα της σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η Ιταλία, η Γαλλία, η Δανία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και οι ΗΠΑ, ενώ συνεργάζεται και με αρκετά ξενοδοχεία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έκαναν πλάκα με το συγκεκριμένο προϊόν. Βέβαια, και ο ίδιος ο δημιουργός του έχει αναφέρει ότι είχε κατά νου το χιουμοριστικό στοιχείο όταν έφτιαχνε την εταιρεία.

Στα social media της επιχείρησης γράφτηκαν αρκετά χιουμοριστικά σχόλια για το ιδιαίτερο αυτό ελληνικό προϊόν…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλαστικά μπουκάλια vs αλουμινένια κουτάκια: Τι είναι πιο οικολογικό;

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε