σε , , ,

Αθλητής κάθισε μέσα στο καυτό αυτοκίνητό του για 8 λεπτά, για να μας ευαισθητοποιήσει

Κάποιος έπρεπε να δείξει στους ασυνείδητους τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν οι πράξεις τους

Σε μια ένδειξη αλληλεγγύης προς τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, ο παίκτης αμερικανικού ποδοσφαίρου Tyrann Mathieu έμεινε για μερικά σε ένα αυτοκίνητο στη ζέστη για να δει τι τραβάνε τα σκυλιά όταν κάποιοι τα αφήνουν στα αυτοκίνητα για αρκετή ώρα. Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό που βίωσε ήταν ανυπόφορο.

PETA on Twitter

@SI_DougFarrar Tyrann Mathieu sat in a hot car for dogs-& his PSA is up for an award! Vote: https://t.co/SRzdKKck4l

Μπορεί να νομίζεις πως μέχρι να πεταχτείς στο περίπτερο να αγοράσεις κάτι δεν θα προλάβει η θερμοκρασία στο αυτοκίνητο να ανέβει αρκετά αλλά, όπως διαπίστωσε και ο Mathieu, η θερμοκρασία εκτοξεύεται ταχύτατα. Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται o Αμερικανικός Κτηνιατρικός Σύλλογος, η θερμοκρασία μέσα στο αυτοκίνητο όταν έχει ζέστη μπορεί σε 10 λεπτά να αυξηθεί κατά σχεδόν 10 βαθμούς, ενώ και το άνοιγμα των παραθύρων δεν βελτιώνει αισθητά την κατάσταση.

Ο ίδιος οργανισμός παραθέτει και άλλα τρομακτικά νούμερα: εκτιμάται πως από το 2018, 109 σκύλοι έχουν πεθάνει από τη ζέστη λόγω εγκλεισμού σε αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει πως κάθε εβδομάδα κάποιος ασυνείδητος αφήνει τον σκύλο του μέσα στο αυτοκίνητο ενώ έχει ζέστη με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Επειδή όλοι μας μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με έναν σκύλο (ή άλλο ζώο) κλεισμένο σε αυτοκίνητο, η φιλοζωική οργάνωση The Humane Society δημιούργησε μια λίστα με πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε το ζώο. Στη λίστα αυτή αναφέρεται πως τα πρώτα τρία πράγματα που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι τα εξής:

Α) Να σημειώσουμε τα στοιχεία του οχήματος

Β)Εάν υπάρχει κάποια επιχείρηση κοντά, θα πρέπει να ενημερώσουμε τον υπεύθυνο για να βγάλει αναγγελία μήπως και βρεθεί ο κάτοχος του οχήματος

Γ)Εάν δεν βρεθεί ο ιδιοκτήτης, θα πρέπει να καλέσουμε την αστυνομία ή/και κάποια φιλοζωική οργάνωση προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. Μέχρι να έρθουν καλό θα ήταν να μείνουμε στο σημείο.

«Εάν σκοπεύεις να κάνεις έναν σκύλο μέλος της οικογένειάς σου, τότε κάνε τον μέλος της οικογένειάς σου. Μην του φέρεσαι όπως δεν θα φερόσουν σε κάποιον που σε ενδιαφέρει ή κάποιον που αγαπάς», αναφέρει ο Mathieu. Όπως ήταν αναμενόμενο, το βίντεο αλλά και τα λόγια του γνωστού αθλητή έγιναν viral στο διαδίκτυο και δέχτηκαν τα καλύτερα σχόλια.

Με πληροφορίες από το Upworthy

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

20 αποδείξεις ότι ο σκύλος δεν είναι και το… εξυπνότερο κατοικίδιο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
konstantinos konstant.

Και να σκεφτούμε επίσης ότι οι σκύλοι έχουν και γούνα, αντίθετα με το αθλητή που φοράει t-shirt