σε ,

Blue House: Φουτουριστικές εικόνες απ’ το σπίτι που έχει πισίνα για πρόσοψη

Μια διαφορετική βίλα – στα βράχια

Η Antireality, είναι μια αρχιτεκτονική φίρμα που βασίζει τα σχέδιά της σε αφηρημένες ιδέες για την πραγματικότητα. Πρόσφατα σχεδίασαν αυτή τη σωληνοειδή βίλα στα βράχια. Ονομάζεται Blue House και ταιριάζει απόλυτα στο κρημνώδες τοπίο. Το όνομα του κτιρίου αφορά όχι μόνο στο χρώμα της πρόσοψης μόνο αλλά και στην πισίνα που είναι ενσωματωμένη σε αυτό, λέει το worldarchitecture.

Λόγω της θέσης της, η πισίνα επηρεάζει όλους τους χώρους του σπιτιού και αλλάζει εμφάνιση ανάλογα με τη θέση που βρίσκεται κάποιος μέσα στο σπίτι.

Για κάποιον που βρίσκεται έξω από το σπίτι η πισίνα φαίνεται ως πρόσοψη, ενώ γι΄αυτούς που βρίσκονται μέσα στο σπίτι φαίνεται ως ένα «διαφανές» δωμάτιο που χρησιμεύει ως πανοραμικό παράθυρο και επιτρέπει σε κάποιον να παρατηρεί όσους κολυμπούν σε αυτήν. Το τοπίο φιλτράρεται στην επιφάνεια του νερού από την προοπτική της βεράντας δημιουργώντας μια infinity pool με θέα  την άγρια φύση.

Ο δημιουργός εμπνεύστηκε από την άμεση παρατήρηση της φύσης, όπως αυτή αποτυπώνεται στη φωτογραφία και τη ζωγραφική.

«Οι ιδέες μου προέρχονται από τις φόρμες που δημιουργεί το φυσικό τοπίο αλλά και από προσπάθειες ενσωμάτωσης των αρχιτεκτονικών δομών στο φυσικό πλαίσιο. Ο συνδυασμός τόσο διαφορετικών θεμάτων είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία που βασίζεται σε μια προσπάθεια εύρεσης της ισορροπίας μεταξύ της αρχική μορφή του περιβάλλοντος χώρου και της αρχιτεκτονικής δημιουργίας», λέει ο δημιουργός.

Το σπίτι των 95 τετραγωνικών μέτρων αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και μια βεράντα που καλύπτει ολόκληρη την οροφή και στηρίζεται σε δύο τοίχους που υποστηρίζουν το βάρος του και είναι προσβάσιμο μέσω ενός μικρού μονοπατιού στο επίπεδο του βράχου.

Η αρχική του πρόθεση ήταν η δημιουργία ενός κτιρίου, του οποίου η ευρύχωρη οροφή θα έπαιζε το ρόλο του κήπου ή της αυλής του σπιτιού. Τις ηλιόλουστες μέρες, αυτός ο χώρος θα μπορούσε να μετατραπεί σε υπαίθριο καθιστικό: Ένας πολυλειτουργικός χώρος που συνδυάζει τη βεράντα, το καθιστικό, τον κήπο και την πισίνα.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυτός ο άνδρας έχτισε το πιο λεπτό σπίτι τη πόλης για να μπλοκάρει τη θέα του αδερφού του στη θάλασσα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση