σε , ,

Για πρώτη φορά στην ιστορία της ΔΕΘ, πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς

Η φιλοζωία ως ζήτημα υψηλής πολιτικής

Όπως κάθε χρόνο, οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη ΔΕΘ ήταν για την λεγόμενη «υψηλή πολιτική». Πλεονάσματα, φόροι, εθνικά θέματα, εγκληματικότητα, συντάξεις, εργασιακά ζητήματα.

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: “Συζητάμε για τη μείωση των πλεονασμάτων – Καταθέτουμε αίτημα αποπληρωμής του ΔΝΤ”

“Δεν θα διεκδικήσω αμέσως τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, αλλά αφού η χώρα αποκτήσει πολιτική αξιοπιστία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν το βάζω στο τραπέζι των συζητήσεων εξηγώντας γιατί αυτά τα πλεονάσματα είναι ξεπερασμένα”, είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ.

Αλλά ξαφνικά, προς το τέλος, έγινε κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί. Η ερώτηση της Σταματίνας Σταματάκου για το Marketnews και το Dailypost ξάφνιασε: Αφορούσε στο ζήτημα των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς. Κι έτσι, για πρώτη φορά ένας Πρωθυπουργός τοποθετήθηκε για τα ζητήματα φιλοζωία που ενδιαφέρουν πολύ κόσμο.

Security Check Required

No Description

Η ερώτηση ήταν αυτή:

Κύριε πρωθυπουργέ, έχετε ερωτηθεί σχεδόν για όλα τα μεγάλα θέματα. Θα ήθελα να σας πάω σε ένα θέμα που απασχολεί και συγκεντρώνει την ευαισθησία των πολιτών αλλά σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αντιμετωπίζεται με τρόπο ανάλογο και οργανωμένο από την πολιτεία.

Αναφέρομαι στην αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς γενικότερα. Στη χώρα μας δυστυχώς καταγράφονται υψηλά ποσοστά στις κακοποιήσεις ζώων, τα δημοτικά κυνοκομεία στην πλειοψηφία τους παρουσιάζουν πολύ σοβαρά προβλήματα και η πολιτεία διαχρονικά επαφίεται στην ανιδιοτελή ιδιωτική πρωτοβουλία.

Εσείς ο ίδιος ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, και μάλιστα πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, θέσατε την φιλοζωία ως ζήτημα υψηλής πολιτικής αφιερώνοντας  την πρώτη «εκτός πλαισίου» δράση σας στα ζώα συντροφιάς.

Σας ρωτώ, λοιπόν, ευθέως: Τι θα κάνετε για να αλλάξει η σημερινή κατάσταση; Θα προχωρήσετε στην αλλαγή νομοθετικού πλαισίου; Και τι θα κάνετε με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Ευχαριστώ

Ιδού και η απάντηση:

«Τα περιστατικά κακοποίησης ζώων προσβάλουν την κοινωνία μας. Οι προηγούμενες προτάσεις για τα ζώα συντροφιάς ήταν εκτός τόπου και χρόνου, καθώς είχε ακουστεί και ότι αποτελεί, πως είναι φορολογικό τεκμήριο, το να έχει κανείς ένα ζώο συντροφιάς» είπε εκτός των άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η αρμοδιότητα για τα ζώα συντροφιάς πρέπει να είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών: «Θα υπάρξει συνολική στρατηγική σε συνεργασία με το φιλοζωικό κίνημα. Το σύγχρονο πλαίσιο θα θέσει και τους δήμους προ των ευθυνών τους και η ευθύνη επιτήρησης του ζητήματος θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών». 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένας κατά συρροή εγκληματίας που διέπραξε σαδιστικά βασανιστήρια σε ζώα, κυκλοφορεί ανάμεσά μας ανενόχλητος

Ακολουθήστε τα Μικροπραγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
νεότερα παλαιότερα δημοφιλέστερα
Μέλος
Harlan

Εύγε για την ερώτηση.

Μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνεται επιτακτικά κάθε χρόνο, σε όλους τους πολιτικούς, εδώ και 10ετίες. Σοκάρομαι από το γεγονός ότι μέχρι τώρα κανένας άλλος δεν την είχε κάνει.

Η απάντηση του π/θ μετρημένη μεν, αλλά είχε πολλά “θα” μέσα.
Θα χαρώ όταν εκείνοι οι δημοσιογράφοι που τιμούν το επάγγελμα τους ελέγξουν την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της σε σύγκριση με τα σημερινά “θα” πάνω στο θέμα.