σε , ,

Οι γυναίκες καταλαβαίνουν καλύτερα τα σκυλιά σύμφωνα με έρευνα. Να γιατί

Κι ίσως γι’ αυτό και τα σκυλιά τις υπακούν περισσότερο

Εάν το σκυλί σας γαβγίζει, πιθανότατα ξέρετε τι θέλει. Ίσως αντιλαμβάνεστε πότε πεινάει και πότε θέλει να πάει έξω. Υπάρχει μια συμβιωτική σχέση επικοινωνίας μεταξύ των ιδιοκτητών και των κατοικιδίων που ενισχύεται όσο περνούν τα χρόνια.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν μερικούς μήνες, έδειξε ότι οι γυναίκες είναι αυτές που καταλαβαίνουν καλύτερα τις επιθυμίες του καλύτερου φίλου του ανθρώπου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όλοι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν γενικά πολύ εύκολα τα σκυλιά που προσπαθούν να επικοινωνήσουν, αλλά οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητες «στη γλώσσα των σκύλων» από τους άνδρες.

Κατέγραψαν τα γρυλίσματα σκύλων σε διάφορες καταστάσεις και στη συνέχεια κάλεσαν τους σαράντα συμμετέχοντες να προσδιορίσουν τον τόνο χρησιμοποιώντας μια κλίμακα από γκρίνια, παιχνίδισμα και ευτυχία ως φόβο, επιθετικότητα και απελπισία. Στη συνέχεια προσπάθησαν να προσδιορίσουν το περιεχόμενο του γρυλίσματος. Περισσότερες γυναίκες βρήκαν τις σωστές απαντήσεις.

Playing Black And White GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Cute GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Ο συγγραφέας της έρευνας δήλωσε: 

«Οι πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι σκύλοι και άνθρωποι χρησιμοποιούν παρόμοιες περιοχές του εγκεφάλου και πιθανώς παρόμοιες διαδικασίες για να αξιολογήσουν τα συναισθήματα σε σχέση με άλλες φωνητικές λειτουργίες. Φαίνεται ότι υπάρχουν βιολογικά ριζωμένοι κανόνες για τον τρόπο με τον οποίο οι φωνητικές αντιδράσεις των θηλαστικών κωδικοποιούν τα συναισθήματα και αυτές οι κοινές διαδικασίες βοηθούν τον άνθρωπο να εκτιμήσει το συναισθηματικό φορτίο όχι μόνο των σκύλων αλλά και όλων των θηλαστικών».

Dog Puppy GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Cute GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Και συνεχίζει:

«Πρόκειται για ένα κοινό μοτίβο στις μελέτες αναγνώρισης συναισθημάτων. Οι γυναίκες είναι πιθανότατα περισσότερο ενσυναισθητικές και ευαίσθητες στα συναισθήματα των άλλων και αυτό τις βοηθά να συσχετίσουν καλύτερα τα συμφραζόμενα με το συναισθηματικό περιεχόμενο των ήχων».

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

2 points
Upvote Downvote

Total votes: 4

Upvotes: 3

Upvotes percentage: 75.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 25.000000%

Αφήστε μια απάντηση