σε ,

Την φώναζαν «πιγκουίνο» και «δεινόσαυρο». Τώρα μπορεί να γίνει η νέα Μις Αγγλία

Μια κοπέλα με εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο Asperger δεν το βάζει κάτω

Η Megan Reeve υπέστη bullying από τους συμμαθητές της, που την φώναζαν «πιγκουίνο» και «δεινόσαυρο». Aλλά η 16χρονη σπουδάστρια αισθητικής αποφάσισε ότι δεν θα άφηνε την αναπηρία της να γίνει εμπόδιο στο όνειρό της και πριν λίγες μέρες στέφθηκε Μις Rugby, στο Bedworth του Warwickshire.

Η Megan, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και σύνδρομο Asperger, έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση- παρόλο το άγχος της, και έγινε η πρώτη διαγωνιζόμενη με αναπηρία που κερδίζει το διαγωνισμό, που μετρά 65 χρόνια.

Αυτό σημαίνει πως μπορεί να συμμετάσχει στα παν-αγγλικά καλλιστεία και να διεκδικήσει τον τίτλο της Miss England.

Είπε: «Αισθάνθηκα καταπληκτικά που κέρδισα. Πριν από τρία χρόνια είχα δεχθεί επίθεση, πράγμα που με έκανε να έχω άγχος. Μεγαλώνοντας έζησα τον εκφοβισμό από τα παιδιά στο σχολείο. Επειδή περπατούσα διαφορετικά από όλους τους άλλους, με φώναζαν «πιγκουίνο», «δεινόσαυρο» και άλλα τέτοια. Η ασθένεια μου είναι σοβαρή. Αγωνίζομαι καθημερινά να ντυθώ να ανέβω τις σκάλες, να στέκομαι όρθια κ.τ.λ. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα στη σκηνή. Ήμουν νευρική αλλά και πραγματικά ενθουσιασμένη γι’αυτό. Κάναμε προπόνηση μια μέρα πριν όπου μας έδειξαν πώς να περπατάμε και πώς να στεκόμαστε, αλλά πέρα ​​από αυτό δεν έχω καμιά παρόμοια εμπειρία. Η νίκη μου έδωσε αυτοπεποίθηση και είναι απόδειξη ότι δεν πρέπει ποτέ να αφήνουμε την αναπηρία να στέκεται εμπόδιο στη ζωή»

Η Megan κέρδισε και την ψήφο του κοινού και στέφθηκε Miss Popularity και Miss Social Media. Η μητέρα της λέει: «Είμαι υπερήφανη. Για κάποιον που έχει μια ασθένεια όπως η εγκεφαλική παράλυση και το Asperger, κάτι τέτοιο είναι καταπληκτικό. Θέλει απλώς να εμπνεύσει τους ανθρώπους. Η αναπηρία δεν πρέπει να μας εμποδίζει να κάνουμε αυτό που θέλουμε στη ζωή. Θέλω οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται. Με όσα έχει περάσει η Μέγκαν έχει γίνει πιο δυνατή και θέλει απλά να βοηθήσει τους ανθρώπους»

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

12 points
Upvote Downvote

Total votes: 16

Upvotes: 14

Upvotes percentage: 87.500000%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 12.500000%

Αφήστε μια απάντηση