σε ,

Το νέο IN-EDIT Θεσσαλονίκης θα έχει Λένα Πλάτωνος και στη μεγάλη οθόνη, αλλά και στη σκηνή

Για 5 ημέρες, οι 2 σημαντικότερες αίθουσες της πόλης γίνονται σημείο συνάντησης όσων αγαπούν μουσική και σινεμά

Η Λένα Πλάτωνος στο στούντιο

Πρόσφατα, στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, είδα το λπ. Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για την τριπλέτα ηλεκτρονικών, σούπερ πρωτοποριακών, δίσκων που έφτιαξε η Λένα Πλάτωνος τη δεκαετία του ’80. Δίσκων που 30 χρόνια μετά αναγνωρίζονται πλέον και στο εξωτερικό.

Είμαι φαν και ξετρελάθηκα. Όταν στο τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης δέχτηκε ερωτήσεις, του έκανα μία (δε θυμάμαι τι) προσθέτοντας ότι με το φιλμ του έκανε περήφανους τους θαυμαστές της Λένας αλλά, λογικά και την ίδια τη Λένα.

Τώρα μαθαίνω πως το φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ IN-EDIT, που επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 18 ως τις 22 Απριλίου, θα προβάλει το λπ και στο τέλος θα ανέβει στη σκηνή για μια μικρή performance η ίδια η Λένα Πλάτωνος.

Συστήνω αυτήν την προβολή (+ μίνι συναυλία) ανεπιφύλακτα.

Να το πρόγραμμα και οι ταινίες:

Και η επίσημη ανακοίνωση του IN-EDIT:

Πριν 15 χρόνια διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη ένα φεστιβάλ που σκοπό είχε να αναδείξει ένα κινηματογραφικό είδος που το ευρύ κοινό αγνοούσε: το μουσικό ντοκιμαντέρ. Πριν 5 χρόνια και έχοντας ταξιδέψει σε δεκάδες πόλεις του κόσμου, ήρθε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μερικές από τις σπουδαιότερες μουσικές ιστορίες. Φέτος, γιορτάζει τα 15 του χρόνια και λίγο πριν προσγειωθεί για πρώτη φορά στο Άμστερνταμ, το IN-EDIT, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, επιστρέφει σε μία από τις αγαπημένες του πόλεις με ένα πρόγραμμα συναρπαστικό, τόσο μέσα όσο και έξω από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Από τις 18 μέχρι τις 22 Απριλίου, για 5 ημέρες, οι 2 σημαντικότερες κινηματογραφικές αίθουσες της πόλης γίνονται το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν την μουσική και τον κινηματογράφο. Οι τελευταίες μουσικές του David Bowie μπερδεύονται με πειραματικούς ήχους της underground σκηνής της Μέσης Ανατολής, βιρτουόζοι της τζαζ παίζουν απέναντι στους Sepultura και οι γερόλυκοι της ροκ χορεύουν με τα κομμάτια της σημαντικότερης εκπροσώπου της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής. Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή! Οι μουσικές ιστορίες του IN-EDIT συνεχίζονται και μετά τους τίτλους τέλους. Όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα προβολών συμπληρώνεται από πάρτυ, παρουσιάσεις, dj sets και βέβαια την αγαπημένη ενότητα του κοινού του φεστιβάλ: το doc alive, τη ζωντανή εμφάνιση των πρωταγωνιστών του ντοκιμαντέρ στη σκηνή, μετά τη λήξη της προβολής.

Το IN-EDIT είναι το παρασκήνιο του μουσικού κόσμου. Καταγράφει με την ίδια ειλικρίνεια τις στιγμές δόξας αλλά και τις εντάσεις, τις αποτυχίες και τις συγκινήσεις που μόνο η μουσική μπορεί να προκαλέσει. Καταγράφει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της μουσικής αλλά και την αλλαγή των αποχρώσεών της, ανάλογα με τη χώρα, την πόλη ή τη γλώσσα.

Για 5 ημέρες, το IN-EDIT ταξιδεύει με μουσικές και εικόνες σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνοντας τις πιο σπουδαίες μουσικές ιστορίες. Μαζί του φέτος σε αυτό το ταξίδι, είναι η Estrella Damm και το Beefeater. Από τις 18 μέχρι τις 22 Απριλίου, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, η μουσική και το σινεμά συναντιούνται στην πιο ειλικρινή τους μορφή: το ντοκιμαντέρ. Δεν θα δεις πουθενά.. τόση μουσική!

IN-EDIT SKG 2018 | spot

IN-EDIT Thessaloniki Edition 2018 18-22 Απριλίου Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας www.in-edit.gr

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

5 points
Upvote Downvote

Total votes: 7

Upvotes: 6

Upvotes percentage: 85.714286%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 14.285714%

Αφήστε μια απάντηση