σε , ,

Διαβάστε το όσο πιο ψύχραιμα γίνεται: Ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με έλλειψη σε τεκίλα

Η τιμή στην οποία θα πωλείται ένα σφηνάκι τεκίλα σε λίγο καιρό έχει σοκάρει τους λάτρεις του ποτού, καθώς ο κόσμος προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει μια έλλειψη σε τεκίλα, διαβάζουμε στον Independent.

Οι φθίνουσες καλλιέργειες αγαύης έχουν εκτοξεύσει την τιμή της τεκίλα και εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας προειδοποιούν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ελλείψεις ακόμα και μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών.

Η αγαύη είναι ένα μπλε αγκαθωτό φυτό που προέρχεται από το νότιο Μεξικό και είναι το κύριο συστατικό που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του ποτού. Η τιμή της έχει αυξηθεί στο εξαπλάσιο τα τελευταία δύο χρόνια. Οι προειδοποιήσεις έρχονται τώρα, επειδή η μεγάλη ζήτηση για τεκίλα ανάγκασε ορισμένους καλλιεργητές να χρησιμοποιήσουν νεαρά φυτά, τα οποία χρειάζονται περίπου οκτώ χρόνια για να αναπτυχθούν πλήρως, για να αποκαταστήσουν την έλλειψη ώριμης αγαύης. Τα νεαρά φυτά όμως παράγουν λιγότερη τεκίλα.

Οι αγρότες και οι εμπειρογνώμονες του κλάδου προειδοποιούν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει την παραγωγή τεκίλα σε καθοδική πορεία. Ένας καλλιεργητής δήλωσε στο Reuters: «Χρησιμοποιούμε φυτά τεσσάρων ετών επειδή δεν υπάρχουν άλλα. Μπορώ να το εγγυηθώ αυτό, επειδή τα πούλησα όλα”.

Οι εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας τεκίλα λένε ότι η αποζημιώσεις που δίνονται θα προκαλέσουν ακόμα χειρότερες ελλείψεις το 2018 που θα μπορούσαν να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι και το 2021. Τα 17,7 εκατομμύρια φυτά αγαύης που φυτεύτηκαν το 2011 για συγκομιδή το 2018 είναι πολύ λίγα μπροστά στα 42 εκατομμύρια φυτά που χρειάζεται η βιομηχανία ώστε να προμηθεύσει 140 εταιρείες. Η μέση τιμή της αγαύης σήμερα είναι 0.95 ευρώ κιλό, από 0.17 ευρώ το 2016!

Και η ζήτηση για το ποτό σε παγκόσμιο επίπεδο είναι υψηλότερη από ποτέ. Ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής, της Patron Spirits International, δήλωσε:

«Η ανάπτυξη μας έχει ξεπεράσει. Είναι μια κρίση του κλάδου. Νομίζαμε ότι θα παρήγαμε μια ορισμένη ποσότητα, αλλά παράγουμε το διπλάσιο”.

Tequila GIF – Find & Share on GIPHY

Discover & share this Tequila GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Αφήστε μια απάντηση