σε , , ,

Η παιδική ναζιστική στολή είναι η πιο ανατριχιαστική του φετινού καρναβαλιού – και είναι ελληνικής παραγωγής

Ξεπερνά ακόμα και του Ψωμιάδη

wtf? κι οι γαλότσες!

Είδα πρώτα τη φωτογραφία στο λογαριασμό γνωστού χρυσαυγίτη, που είπε ότι έτσι θα ντύσει το βλαστάρι του. Διάφοροι ομοϊδεάτες τον ρωτούσαν πού μπορούν να βρουν για να πάρουν κι αυτοί. (Εντωμεταξύ γράφει το όνομα της βιοτεχνίας φαρδύ-πλατύ πάνω στην φωτο, αλλά αν είχαν την αντίληψη να το προσέξουν δε θα ήταν νεοναζί.)

Ήμουν σίγουρος ότι αν έψαχνα τη βιοτεχνία στο ίντερνετ θα έβλεπα πως η στολή ήταν hoax ή πως στη χειρότερη περίπτωση υπήρχε κάποτε αλλά μετά από αντιδράσεις είχε αποσυρθεί.

Εξάλλου ποιος θα έπαιρνε τέτοια στολή για το παιδί του;

(Εκτός ίσως απ’ αυτόν)

Κι όμως δεν είναι τρολιά. Η στολή είναι εκεί στ’ αλήθεια. 

Αν σας έκοψε την ανάσα, μπορείτε να την κάνετε δική σας για 35 ευρώ.

Για να είμαστε δίκαιοι όμως, δεν θεωρείται αποκριάτικη, και γι’ αυτό δεν θα την βρει κανείς στην κατηγορία Αποκριάτικες Στολές

αλλά στην κατηγορία Θεατρικές στολές 28ης ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ

Όταν τα σχολεία κάνουν παραστάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, κάποιο παιδάκι λογικά θα πρέπει να παίξει τον αιμοσταγή Ναζί. Να μην έχει την κατάλληλη στολή;

Επίσης υπάρχουν στολές για Έλληνες ήρωες:

 Στολή Μουσολίνι (που περιέργως βρίσκεται σε προσφορά) 

Και οι πιο αγαπημένες μου όλων των εποχών:

Και στολή μάνας! 

Δεν ξέρω γιατί και οι μάνες και οι γιαγιάδες έχουν την ίδια περούκα λες και είναι συνομήλικες (μη σου πω ότι λόγω ντυσίματος η μάνα μοιάζει γηραιότερη αλλά τέλος πάντων.

Κλείνοντας, να πω ότι παρότι δεν είναι στην κατηγορία αποκριάτικων στολών ο μικρός ναζιστής, μου φαίνεται κομματάκι υπερβολικό το πώς τον έστησαν.

Οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ σβάστικες θα μπορούσαν να είναι λίγο μικρότερες.

Και, κυρίως, ο περήφανος ναζιστικός χαιρετισμός θα μπορούσε και να λείπει…

Ορίστε, το φτιάξαμε, μικραίνοντας τις σβάστικες κι αξιοποιώντας και το περίεργο χελιδόνι με το κόκκινο τριγωνικό καπέλο. 😉

ευχαριστώ την Leah Altsech για το φώτοσοπ 🙂

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

-15 points
Upvote Downvote

Total votes: 39

Upvotes: 12

Upvotes percentage: 30.769231%

Downvotes: 27

Downvotes percentage: 69.230769%

5 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση
  1. Μπλιαχ για το όλο concept και το στήσιμο του μικρού Ναζί, αλλά το να πουλάς και στολή γιαγιάς και μαμάς λες και είναι τόσο άχρηστοι στο σπίτι του παιδιού που δεν μπορούν να ντύσουν ένα παιδί μαμά/γιαγιά και πρέπει να «σκάσουν” 20-30 ευρώ μου είναι αδιανόητο. Χώρια αυτό ακριβώς που λες για την όψη της μάνας: παλιόγρια παραδομένη στον χρόνο, γερασμένη πριν την ώρα της. Έτσι είναι ή έτσι πρέπει να είναι οι μανάδες; Ακόμα κι οι χαροκαμένες δεν αποπνέουν τέτοια παρακμή.

    • Uhm, είναι ένας ρόλος. Και συγκεκριμένα μάνα/γιαγιά δεκαετίας 1930. Δε νομίζω το παιδί που θα τη φορέσει σε ένα σχολικό σκετς να περιμένει τη μητέρα του να ντύνεται έτσι στην πραγματικότητα.
      Και η στολή «Ναζί” είναι απλώς για γέλια. Περισσότερο μοιάζει με κάτι βγαλμένο από το star trek, παρά με στολή που θα φορούσε στρατιώτης της Wehrmacht.

  2. Ρε παιδιά είναι θεατρική στολή. Στα σχολεία συνεχώς παίζονται θεατρικά έργα που αναφέρονται στην γερμανική κατοχή. Σε αυτά τα έργα, υπάρχουν αναγκαστικά και οι «κακοί” ρόλοι των Γερμανών στρατιωτών. Κάποιος πρέπει να παίξει και αυτούς τους ρόλους και να φορέσει κάποια στολή.

Αφήστε μια απάντηση