σε , ,

Γιατί το ΕΣΡ έβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Greece’s Next Top Model – Τι θα γίνει με τα αποσπάσματα

Από αύριο καμία εκπομπή δε θα μπορεί να προβάλλει αποσπάσματα του ριάλιτι μόδας πριν από τις 9 το βράδυ

Αδιαμφισβήτητα το Greece’s Next Top Model αποτελεί φέτος το πιο πετυχημένο reality της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Κορίτσια που ονειρεύονται τον εαυτόν τους ως μοντέλα, μια πολύ ενδιαφέρουσα κριτική επιτροπή και η Ζενεβιέβ. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, οι τηλεθεατές συντονίζονται στο Star και χαρίζουν στο GNTM την πρώτη θέση στον πίνακα της τηλεθέασης.

Οι εικόνες όμως που προβάλει το Greece’s Next Top Model μέσα από τα επεισόδια του φαίνεται ότι ενόχλησαν κάποιους τηλεθεατές καταγγέλλοντας το ριάλιτι μόδας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Άμεση ήταν η αντίδραση και της  Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων, η οποία στράφηκε εναντίον της εκπομπής. Με τη σειρά του το ΕΣΡ αντέδρασε άμεσα ανοίγοντας σχετικό φάκελο για το ριάλιτι.

Το πρώτο πρόστιμο στο GNTM

Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το ριάλιτι μόδας του STAR καλείται να πληρώσει πρόστιμο για υποβάθμιση ποιότητας, αλλά και να αλλάξει τη σήμανση κατά την προβολή του. Συγκεκριμένα για τα πρώτα δύο επεισόδιά του Greece’s Next Top Model αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΕΣΡ η επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ για υποβάθμιση ποιότητας, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα το κανάλι της Κηφισιάς να αλλάξει τη σήμανση από «επιθυμητή» σε «απαραίτητη η γονική συναίνεση».

Επίσης το ΕΣΡ μετά από καταγγελίες έχει ανοίξει φάκελο και για ρεπορτάζ που έχουν προβληθεί από τα δελτία ειδήσεων του STAR και μάλιστα για ένα από αυτά έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Με βάση την παραπάνω απόφαση του ΕΣΡ από αύριο καμία εκπομπή δε θα μπορεί να προβάλλει αποσπάσματα του ριάλιτι πριν από τις 9 το βράδυ, ακόμη και οι εκπομπές του Star, ενώ η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τα τρέιλερ του GNTM. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και ο τρίτος κύκλος του «Survivor» αφού στο παρελθόν υπήρξε σχετική καταγγελία και για το reality επιβίωσης.

*Διαβάστε επίσης

Οι κριτές των φετινών ριάλιτι, από τον χειρότερο στον καλύτερο

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.