σε ,

Γιατί το ψεύτικο άρθρο για την 29χρονη από τα Τρίκαλα που είδε ο σύντροφος της στο Ντουμπάι έγινε σημαία των μισογύνηδων

Ήταν ξεκάθαρο από τον τίτλο ότι πρόκειται για ψεύτικη ιστορία γραμμένη με τη βοήθεια του ChatGPT. Κι όμως, κάτω από το άρθρο στήθηκε ένα μικρό πανηγύρι σεξισμού

FAKENZWS

Τα ragebait άρθρα είναι δημοσιεύσεις σχεδιασμένες να προκαλούν θυμό ή αγανάκτηση, ώστε να αυξάνουν την αλληλεπίδραση. Ο όρος προέρχεται από το “rage” (οργή) και το “bait” (δόλωμα) και χρησιμοποιείται συχνά σε αναλύσεις για τα social media και την οικονομία της προσοχής, όπως έχει περιγραφεί από μέσα όπως το BBC και το Harvard Business Review σε σχετικά ρεπορτάζ για το digital engagement.

Η βασική τους λειτουργία είναι απλή: ο θυμός οδηγεί σε περισσότερα σχόλια, κοινοποιήσεις και αντιδράσεις. Οι αλγόριθμοι πλατφορμών όπως το Facebook, το Instagram και το X (Twitter) προωθούν περιεχόμενο με υψηλή αλληλεπίδραση. Έτσι, ένα προκλητικό ή ακραίο άρθρο —ακόμη κι αν είναι υπερβολικό ή μονόπλευρο— εμφανίζεται σε περισσότερους χρήστες.

Για την πλευρά των κεκαλυμμένων και ύπουλων, ragebait άρθρων έχει κάνει και podcast ο Άρης Δημοκίδης με τίτλο “Η σκληρή αλήθεια για το ύπουλο ιντερνετικό κράξιμο”.

Υπάρχουν και τα ψεύτικα ragebait άρθρα όπως αυτό το άρθρο που έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες.

ntoutnou

Για αυτό το άρθρο και γιατί είναι ψεύτικο έγραψα χτες στα Μικροπράγματα και μάλιστα, αναφέρω και στον τίτλο ότι είναι γραμμένο από το ChatGPT για να είναι ξεκάθαρο από την αρχή και όχι clickbait.

Τα σχόλια κάτω από το άρθρο ήταν τα εξής:

Απ’ την πολλή πατριαρχία αναγκάστηκε να το ρίξει στις «βίζιτες».

Είχε πάει για… σεμινάριο.

Είχε καλό «δάσκαλο».

Λες και δεν γίνονται αυτά 😂

«Γιατί οι άντρες δεν θέλουν να μπουν σε σχέση;»

Γράφει το άρθρο ότι είναι ψεύτικο από ChatGPT, αλλά ο κόσμος στα σχόλια —που είναι ο ίδιος GTPK— γράφει τα δικά του, γιατί όπως πάντα ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ.

Πονηρή η βλάχα.

Έχει Ντουμπάι και στα Τρίκαλα, απ’ ό,τι ξέρω!

Ααα, Νίκο τον λένε; Καλά του ’κανε 😂

«…και το αιδοίον εκαλοπίζετο…»

Θάνατος στο θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν που βομβαρδίζει τους «ιερούς τόπους εργασίας» της μέσης Ελληνίδας «βίζιτας»…

Θέλει η που…α να κρυφτεί και ο πόλεμος δεν την αφήνει!!!

Σοβαρά τώρα;;; Νόμιζα ότι είναι τρολιά.

Με μια καλή πίτα θα τα ξεχάσει όλα.

O κόσμος καίγεται και στη κορφή κανέλα!

Ρε το Μαράκι, το δρόσισε…

Lifo, γίνεσαι φυλλάδα…

Στόχος είναι τα λεφτά… δεν αγάπησε κανείς τους φτωχούς συγγενείς.

Τελικά όλα τα πλάσματα έχουν τιμή.

Βλακείες.

Έφερνε λεφτά στο σπίτι.

Όπως βλέπετε, μόνο δύο διάβασαν και κατάλαβαν τον τίτλο. Αυτό δείχνει προς τα πού οδεύει —σιγά σιγά (ή και πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζουμε)— η κοινωνία μας, τόσο ως προς την προσοχή του κοινού όσο και ως προς την κατανόηση όσων μισοδιαβάζουν. Οι υπόλοιποι βρήκαν απλώς έναν ακόμη fake λόγο για να εκφράσουν τον- αυτόματο- μισογυνισμό τους.

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
0 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια