σε , ,

H θεωρία συνωμοσίας που θέλει τον Paul McCartney νεκρό εδώ και 50 χρόνια

Το «Paul is Dead» κατατάσσεται μεταξύ των πιο γνωστών θεωριών συνωμοσίας της μουσικής

Τα Hoaxes ήταν κάποτε απλά διασκεδαστικά πριν μετατραπούν σε όπλα μαζικής παραπληροφόρησης από το διαδίκτυο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η θεωρία συνωμοσίας που λέει ότι ο Paul McCartney είναι νεκρός και έχει αντικατασταθεί από σωσία που εξαπλώθηκε μέσω του Facebook, λέει το openculture. Η περίπτωση αυτή είναι χαρακτηριστική όχι μόνο για την απίστευτη ταχύτητα με την οποία διαδόθηκε, κάτι που θα ήταν απολύτως αδύνατο μόλις είκοσι χρόνια πριν, αλλά και για το πώς η αντι-κουλτούρα του ίντερνετ ενεπλάκη σε «πόλεμο πληροφοριών» για να την αναπαράγει.

Η όλη διαδικασία κάνει το αρχικό άρθρο του 1969 «Is Beatle Paul McCartney Dead», από την φοιτητική εφημερίδα Times Delphic του Πανεπιστημίου Drake, που σκόπευε απλά να ξεγελάσει το κοινό, να ωχριά μπροστά σε αυτό που συμβαίνει σήμερα. Δεν υπάρχουν «δύο πλευρές» σε αυτή την ιστορία. Υπάρχει η ζωή του Paul McCartney και μια περίεργη φήμη που δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, εκτός από τον Paul McCartney της φαντασίας τους.

Το «Paul is Dead» κατατάσσεται μεταξύ των πιο γνωστών θεωριών συνωμοσίας της μουσικής και είναι ίσως και η πιο WTF όπως λέει και ο τίτλος του βίντεο από το Rolling Stone

Οι Beatles συνήθιζαν να διασκεδάζουν τη φήμη κάνοντας συχνά πλάκα με τους θαυμαστές τους, ενώ ο ίδιος ο McCartney απάντησε με το κλασικό του ύφος: «Αν ήμουν νεκρός, θα ήμουν ο τελευταίος που θα το γνώριζε». Το εξώφυλλο του Sgt. Ο Pepper υποτίθεται ότι αναπαριστά την κηδεία του Paul και ο σωσίας του φέρεται να φοράει ένα σήμα με τα γράμματα O.P.D. (officially pronounced dead)- στην πραγματικότητα είναι O.P.P. (Ontario Provincial Police).

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες θεωρίες, υπάρχει ένα κρίσιμο στοιχείο που λείπει: το κίνητρο. Γιατί δεν συγκάλυψαν τον θάνατο του αλλά θα άφησαν παντού ίχνη που θα αποκάλυπταν την «απάτη»; Για τον ίδιο λόγο που οι δολοφόνοι αφήνουν ίχνη στις ταινίες: στον κόσμο των θεωριών συνωμοσίας, οι συνωμότες υποχρεώνονται να τοποθετούν κρυφά και αποκρυπτογραφημένα στοιχεία. Είναι σαν να θέλουν να πιαστούν, ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστεύουν οι οπαδοί τους. Όπως και να ‘χει η θεωρία «Paul is Dead» κέρδισε τον τίτλο της «πιο WTF» με το σπαθί της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπήρξε συνωμοσία εναντίον του Μάικλ Τζάκσον; Μερικές πιθανές αποδείξεις που έκρυψαν τα ΜΜΕ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Παρακαλούμε Συνδεθείτε για να σχολιάσετε