σε , ,

Η χειρότερη αντίδραση στο άκουσμα του θανάτου της αστροφυσικού στην Ικαρία

Μερικές φορές το ελληνικό Facebook σε εκπλήσσει εξαιρετικά δυσάρεστα…

Μια γυναίκα, κάτω απ’ την είδηση που βάλαμε στο Facebook για το μυστήριο με την εξαφάνιση της Βρετανίδας, σχολίασε το εξής:

Το σχόλιο δεν έμεινε για πολύ στον αέρα. Και μερικά σχόλια (κάποια της απάντησαν με παρόμοιο τρόπο).

 

Επειδή λοιπόν έγινε ένα θεματάκι, ας ξεκαθαρίσουμε ότι δημοσιογραφικά, όταν ένα άτομο δεν είναι διάσημο, πιανόμαστε αναγκαστικά από κάποιο χαρακτηριστικό του για να το περιγράψουμε κωδικοποιημένα. Αν δεν έχει επάγγελμα, θα πούμε πχ. η 39χρονη, ο Γερμανός τουρίστας, το ηλικιωμένο ζευγάρι, τα 6χρονα δίδυμα.

Το ότι ήταν αστροφυσικός -που όταν χρησιμοποιήθηκε αρχικά έφερε σε όλους μας συνειρμούς με την εξαφάνιση και το φόνο της βιολόγου πριν λίγο καιρό στην Κρήτη- δεν έχει σχέση ούτε με την κινητοποίηση της Αστυνομίας, ούτε με το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Απλά πράγματα, αλλά φαίνεται πως δεν είναι αυτονόητα για όλους και όλες.

Εννοείται πως το σχόλιο της άνεργης δεν υπάρχει πια. Ελπίζουμε να βρει δουλειά σύντομα…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

True Crime | Δύο ολόιδιες δολοφονίες με διαφορά 157 χρόνων

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ?

0 points
Upvote Downvote

Ενα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση
  1. Η αλήθεια είναι πως και γω το σκέφτηκα ότι χρησιμοποιείται το επάγγελμά της/η ιδιότητά της επειδή ακριβώς είναι αξιόλογη. Αν ήταν περιπτερού ή πωλήτρια ή κομμώτρια μάλλον δε θα διαβάζαμε την ιδιότητά της. Πιθανόν βέβαια να δόθηκε βάση στην ιδιότητά της σε σχέση με το χαμό της βιολόγου. Το σχόλιο στο φβ εννοείται πως το βρίσκω εντελώς ατυχές.

Αφήστε μια απάντηση